Рецепт приготування рисової каші з курячим м'ясом

Одним з популярних страв є плов. Але мало хто знає, що первинний, споконвічно російський варіант приготування цієї страви був наступним: рисова каша з м'ясом. Суть його полягала в тому, що в казанку швидко обсмажували цибулю з морквою, потім ставили дуже довго чекати м'ясо, а зверху його покривали рисом, щоб він вбирав надлишки жиру і води. Таким чином, виходив не класичний плов, а саме каша рисова з м'ясом. У нинішній час з'явилася велика кількість рецептів рисової каші з курячою грудкою. Це прекрасна альтернатива класичного блюда. Дане ласощі нічим не поступається початкового варіанту.

Рисове блюдо з куркою дуже запашне і ніжне. Крім того, воно насичене корисними речовинами. Приготування такої страви урізноманітнює ваш стіл. Від цієї каші, приготовленої по правильному рецептом, не відмовиться ні дитина, ні дорослий.

1. Заздалегідь промиваємо рис у великій кількості холодної води і залишаємо залитим чистою водою на деякий час.

2. Куряче філе без шкіри нарізаємо середніми за розміром шматочками. Шаткуємо цибулину, а морква протираємо на крупній тертці.

3. На дно каструльки (бажано толстодонной) виливаємо рослинне масло, висипаємо нарізані цибулю і моркву, обсмажуємо їх на сильному вогні, постійно помішуючи.

4. Як тільки цибуля стане прозорою, додайте шматочки курячого філе і також обсмажують, але вже на більш слабкому вогні, періодично перемішуючи і домагаючись рівномірного обсмажування курки. Всипте приправи і ретельно перемішайте.

5. Злийте воду з рису і викладіть крупу поверх обсмаженої курки з овочами, почекайте невелика кількість часу, поки рисова крупа не стане напівпрозорої (не перемішується на даному етапі рис з овочами і куркою, а почекайте, поки вбереться жир).

6. Як тільки рис посвітлішає, залийте його двома-трьома склянками води.

7. Коли рідина закипить, зменшіть вогонь і варіть блюдо протягом 20 хвилин до повної готовності рисової крупи (якщо вода випарується раніше, влийте ще невелика кількість, щоб крупа могла зваритися).

Після того, як рис приготується, не варто відразу кликати всю сім'ю до столу - нехай каша трохи настоїться, накрита кришкою і рушником, до повного вбирання вологи рисом, тоді блюдо стане набагато смачніше і більш розсипчастим.

Якщо вам треба щось приготувати дуже швидко, дізнайтеся як зварити рисову кашу за кілька хвилин.

Поділіться з друзями:

  • Рисова каша на воді рецепт
  • Ячна каша з м'ясом
  • Пшоняна каша з куркою

Зізнатися, таку кашу я не готувала ніколи. Але ось прочитала уважно і вирішила: завтра ж приготую. Мій чоловік дуже любить м'ясо, тому молочні каші не особливо хоче їсти, а ось рисова каша з м'ясом, думаю, йому сподобається.

Вирішила приготувати за вашим рецептом ... дуже смачно !! Пальчики оближеш!)) Все дуже добре, детально описано! Дякуємо!)

Регулярно готую рисову кашу з м'ясом. Виходить на подобі плову. Всій родині подобається.


Рисова каша з м'ясом

Цибуля ріпчаста - 2 шт.

Часник - 2 зубчики

Олія - ​​70 мл

Сіль, перець - за смаком

Існує велика кількість варіантів плову. Для початківців господарок приготування справжнього плову може бути складним з різних причин: потрібен казан, баранина, спеції і т.д. Рисова каша з м'ясом - НЕ плов, але теж дуже смачна страва, приготувати яке під силу будь-якій господині. Пропоную вам урізноманітнити своє меню цим смачним і ситним блюдом. Я готую в сковороді.

Для приготування рисової каші з м'ясом можна взяти і курку, я ж взяла невеликий шматочок свинини. Продукти для цієї страви найпростіші.

Спочатку добре промиємо рис і заллємо його холодною водою на 10 хвилин.

М'ясо наріжемо невеликими кубиками.

На добре розігрітій олії обсмажити м'ясо до золотистої скоринки, тоді м'ясо залишиться соковитим. Поки м'ясо обсмажується, наріжемо лук і морква.

Додамо овочі до обсмаженого м'яса.

Перемішаємо, обсмажити все разом на сильному вогні 5-7 хвилин. Тим часом відкинемо рис на сито і дамо стекти воді. Додамо рис до м'яса з овочами.

Акуратно розподілимо рис поверх м'яса. Потримаємо сковороду під кришкою 2-3 хвилини, нехай рис насититься соками і маслом.

Тепер посолити, поперчити за смаком і додамо 2 чашки води (якої відміряли рис), зменшивши трохи вогонь, накриємо кришкою і залишимо варитися рисову кашу з м'ясом на 10 хвилин. Після закінчення часу покладемо в рис неочищені зубчики часнику, зменшивши ще вогонь і залишимо нудитися під кришкою ще на 10 хвилин, до повного випаровування води.

Рисова каша з м'ясом готова! Прикрасьте блюдо улюбленої зеленню і негайно подавайте, рисова каша з м'ясом хороша прямо з печі. Блюдо виходить дуже смачним, ситним і красивим!