Содержание

Салат з печінкою тріски (листковий)

Зібрався повторити салат з печінкою тріски і подумалось ... При всьому різноманітті рецептів салатів, найчастіше салати готують овочеві. З сезонних овочів. Улюблені нами салати «олів'є», оселедець під шубою, «мімоза» - не береться до уваги. Це святе. Втім, є ще вінегрети, що подаються з оселедцем (до речі, дуже смачно) або екзотичні салати з куркою, рибою, морепродуктами. Історія розпорядилася так, що в салатах можна використовувати практично будь-які продукти.

За часів розвиненого соціалізму, в «хороших» ресторанах в меню завжди був салат «Північний». Це зараз вважається, що цей салат робиться з капусти, а в ті часи цей салат робився порційних в вазочках з використанням понад-дефіцитної тоді консервованої «Печінка тріски». І коштував, до речі, не зовсім дешево. Але функцію «викликання апетиту» він виконував з успіхом. Нічого начебто складного: печінка тріски, яйця, зелена цибуля, майонез. Іноді відварну картоплю для зменшення відчуття «жирності» салату. Салат з печінкою тріски не вимагає реклами.

В ті часи консерви «Печінка тріски» були топовими в продуктових наборах, що видаються особливо «цінним» громадянам. Чи варто говорити, що просто так в магазині такого добра не було.

Потім, коли все раптом розвалилося, «Печінка тріски» з'явилася у величезних кількостях, вірніше кількість банок збільшилася. Але зміст банки викликало здивування. За ГОСТом вважається, що зміст банки «Печінка тріски» має бути на 85% з тієї самої печінки. Решта - масло, спеції. Реально було навпаки. Тому наші співгромадяни перед покупкою просто трясли банкою біля вуха, намагаючись вгадати, скільки масла в банку по відношенню до продукту.

Краща «Печінка тріски» проводиться в море, на судах. Та, яка сортом гірше - робиться з замороженої печінки.

З тих пір, як в кінці XVIII століття французький кухар Ніколя Аппер запропонував зберігати страви в герметичних скляних ємкостях - з'явилися перші консерви. А ось класичні консерви «Печінка тріски» з'явилася всього-то 80 років тому. У 1938 році Держстандарт СРСР визначив співвідношення інгредієнтів і запустив масове виробництво. Тоді-то і було затверджено - консерви вищого сорту робити тільки в море.

Печінка тріски не тільки смачна, але і ще дуже корисна. Чудове джерело вітаміну А. Втім, вітамінів там аж кишить. І взагалі, будь-яка печінку корисний продукт. Печінковий торт - одні суцільні вітаміни.

Просто так є печінка тріски навряд чи приємно, мені не подобається. А ось як основний компонент салатів - це так! Сьогодні приготуємо салат з печінкою тріски, з овочами, яйцями, картоплею, причому розташувавши всі шарами і подавши порційно. Як це було прийнято в хороших ресторанах.

Салат з печінкою тріски (листковий)

  • вихід: 2 Порції
  • підготовка: 40 хв
  • приготування: 30 хв
  • Готується за: 1 година 10 хв

Салат з печінкою тріски

  • 1 банка Консерви «Печінка тріски»
  • 2-3 шт Картопля
  • 1-2 шт Морква
  • 3 шт Яйця
  • 3-4 шт Солоні огірки
  • 5-6 шт Зелена цибуля (тільки перо)
  • за смаком Домашній майонез
  • 50 гр Твердий сир
  • Спеції перець чорний горошком

Спосіб приготування листковий салат з печінкою тріски

  1. Після дистанційного контролю вмісту банки з печінкою тріски, шляхом потряхивания у вуха, банку треба розкрити. Переконатися що печінки тріски в банку досить. Акуратно злити все масло, навіть дати стекти.
  2. Печінка тріски перекласти в миску і ретельно розім'яти виделкою. Заодно витягнути і викинути лавровий лист, запашний перець, який часто додають для пікантності.

Інгредієнти: Печінка тріски, картопля, морква, яйця, солоні огірки, зелену цибулю, майонез, твердий сир, спеції

Підготувати всі інгредієнти

Викласти печінку тріски і поперчити

Посипати зеленою цибулею

Помазати майонезом, можна не розмазувати

Викласти солоний або квашений огірок

Викласти натертий яєчний білок.

Шар морквини - найяскравіший

Посипати твердим сиром, наприклад «пармезаном»


Готуємо салат з консервованої печінки тріски - 5 варіацій з корисного продукту!

Ну що б такого приготувати на святковий стіл? Поставивши собі за в черговий раз цим питанням, не можна не згадати про цей продукт. Розкішний делікатес, справжня рідкість і приголомшлива смакота! Пропонуємо вам вибрати свій салат з консервованої печінки тріски з наших перевірених рецептів!

Не тільки смачна, а й нереально корисна - так можна охарактеризувати печінка тріски. Вона містить такий «набір» корисних речовин, який часто міститься лише в полівітамінних комплексах. Левову частку цих речовин, таких як поліненасичені жирні кислоти групи Омега, наш організм взагалі не може отримати більше нізвідки, окрім як з риб'ячого жиру і аналогічних йому за складом продуктів. А так як вживати риб'ячий жир ми не любимо з дитинства, краще кілька разів на місяць балувати себе і близьких вишуканим салатом з печінкою тріски, рецепти його зазвичай прості. Зате який результат ... Просто диво!

  • Головне в питанні, як приготувати салат з печінки тріски, правильно вибрати продукт. Переконайтеся, що на банку є позначка «натуральна» і при струшуванні вміст не блокують. Ці ознаки відрізняють хороший, якісний продукт, виготовлений з великих шматків. Важливо, щоб на етикетці значився і ГОСТ, за яким і була проведена консерва. А в складі були вказані лише сама печінку риби, сіль і перець.
  • Цінний продукт - досить жирний, тому нерідко в комплексі з ним використовують інгредієнти, покликані «відтягнути» специфічний присмак. За таким принципом роблять салат з печінки тріски з рисом або картоплею. Однак, на думку кулінарів, безліч сторонніх компонентів лише «забивають» смак головного інгредієнта. Тому краще дотримуватися правила - чим менше, тим краще. І подавати салат з консервованої печінки тріски на злегка підсушене хлібі.

Спочатку ми хочемо розповісти, як готувати класичний салат з печінки тріски. Рецепт з фото стосується відомої радянської його інтерпретації під назвою «Північний», який подавався в кожному поважному ресторані. Готується такий салат з печінки тріски з яйцем і подається на тостах.

  • консервована печінка тріски - 1 банка;
  • цибуля - 1 невелика головка;
  • яйця відварні - 2 шт .;
  • сир твердий нежирний - 70 г;
  • майонез - 2 ст.л .;
  • винний або звичайний оцет - 1 ч.л .;
  • чорний перець.

  1. Яйця очистити і дрібно натерти.
  2. Натерти сир, також дрібно.
  3. Лук очистити, нарубати. Влити оцет і залишити на 15 хвилин.
  4. З консерви злити жир, печінку розім'яти виделкою.
  5. Змішати інгредієнти з майонезом і чорним перцем.

Рецепти інших смачних салатів

Поєднання головного інгредієнта з такими компонентами, як мариновані огірочки, гострий сир, червона цибуля, усуває відчуття надмірної жирності. І робить блюдо виразно-пікантним. Такі інтерпретації гарні для святкового столу.

Салат з печінки тріски з солоним огірком

  • печінка тріски - 1 банка;
  • мариновані або солоні огірочки - 200 г;
  • картопля і морква - по 300 г;
  • відварені яйця - 4 шт .;
  • майонез, сіль.

  1. Відваріть і очистіть овочі, яйця. Натріть крупно.
  2. Огірочки порубати тонкою соломкою.
  3. З консерви злийте масло, розімніть вилкою.
  4. Змішайте інгредієнти, приправте сіллю, майонезом.
  5. Поставте в холодильник перед подачею.

Салат з печінки тріски в тарталетках

Вам будуть потрібні:

  • цибуля порей - стебло;
  • тріска натуральна (печінка) - баночка;
  • морква відварна - 1 шт .;
  • яйця відварні - 2 шт .;
  • гострий сир твердий - 100 г;
  • майонез;
  • тарталетки.

  1. Яйця і моркву очистіть, натріть дрібно.
  2. Пошинкуйте цибулю.
  3. Печінка злийте, розімніть.
  4. Змішайте компоненти, заправте майонезом, сіллю.
  5. Покладіть в тарталетки перед подачею.

Салат з печінки тріски листковий

  • консервована печінка тріски - 1 баночка;
  • картопля відварна - 2 шт .;
  • червона цибуля - 1 головка;
  • яйця відварні - 4 шт .;
  • огірочки мариновані - 2 шт .;
  • лимон.

  1. З баночки з консервою злийте жир. Вичавіть в неї сік лимона, залиште на 10 хвилин, щоб видалити специфічний запах. Після цього розімніть продукт виделкою.
  2. Натріть білки, жовтки, картоплю. Огірки порізати.
  3. У порційні салатники укладіть: картопля, нарізану кільцями цибулю, змастіть майонезом. Після цього покладіть печінку, білок і знову злегка промажте майонезом. Зверху викладіть огірочки, знову майонез і посипте жовтком.
  4. Охолодіть і подавайте.

Салат «Соняшник» з печінкою тріски

Вам будуть потрібні:

  • відвареної в мундирах картоплю - 3 шт .;
  • яйця відварні - 4 шт .;
  • консервована печінка тріски - баночка;
  • зелень - пір'я цибулі і кріп;
  • огірочки мариновані - 2 шт .;
  • оливки;
  • картопляні чіпси;
  • майонез.

  1. Картопля натріть дрібно, викладіть на дно блюда.
  2. Злийте жир з консерви, розімніть печінку, укладіть зверху.
  3. Відокремте білки, натріть, викладіть, змастіть майонезом.
  4. Далі потрібно засипати шар рубаною зеленню.
  5. Нарізати кубиками огірочки, викласти далі, промазати майонезом.
  6. Покришити жовток.
  7. Зробити акуратну сіточку з майонезу, по боках укласти бордюр з чіпсів, а в середину помістити половинку оливки для декору.

За таким же принципом можна приготувати салат «Печінка тріски під шубою», тільки не виконуючи його прикраса у вигляді соняшника.

Порадуйте себе новим і смачним рецептом, який і виглядає на столі гідно, і організму приносить лише користь!

Салат з консервованої печінки тріски: відео-рецепт

Класичний рецепт салату «Цезар»: готуємо по правилам і без них

Спаржа по-корейськи в домашніх умовах: як замочити напівфабрикат, у чому замаринувати і що з нього приготувати

11 рецептів дієтичних салатів: смакоту для схуднення, оздоровлення і тонусу

Як приготувати соус табаско: легендарна заправка для тих, хто любить гостріше

Мазь «Капсикам»: як препарат для суглобів став популярним засобом для краси

Інструкція по застосуванню мазі «Капсикам»: склад препарату і механізм дії. Основні сфери застосування і використання в косметології. Чи безпечний препарат, як перевірити реакцію на ліки. Які є аналоги.

Як правильно відбивати бере: військовий і не тільки

Як відбити бере в домашніх умовах: покрокова інструкція. Фіксація піною для гоління, лаком для волосся або парафіном. На яку сторону відбивати головний убір для військового параду.

Як приготувати соус теріякі для свинини, ролів і овочевих салатів

Класичний рецепт салату «Цезар»: готуємо по правилам і без них

Василина оглядини: «Мої шестеро синів - мої помічники»

Мама шістьох синів Василина оглядини впевнена: навіть в багатодітній родині жінка повинна знаходити час на саморозвиток, бути красивою і фізично активною. Про те, як вона все встигає і якими Лайфхак користується - в інтерв'ю порталу Woman365.ru.

Що клювати Рожевої Курці в 2017 році?

Як швидко просушити речі після прання і дощу: 9 «п'ятихвилинних» методів

Як швидко висушити одяг після прання: екстрені методи за допомогою праски, фена і духовки. Сушимо в мікрохвильовці за п'ять хвилин або за ніч під кондиціонером. Що робити, якщо забруднилися в кафе. Які методи знищать річ.

На якій відстані від підлоги повісити плазмовий телевізор: орієнтуємося по зростанню домочадців і діагоналі екрану

На якій висоті вішати телевізор на стіну: рекомендації для монтажу в вітальні, спальні і на кухні. Таблиця безпечних відстаней від очей до екрана в залежності від діагоналі.

Чим пофарбувати джинси, і як це зробити вручну і в машині-автоматі

Як пофарбувати джинси в домашніх умовах в пральній машині і вручну. Особливості акрилових фарб. Робимо модні «варенки» за допомогою хлорного відбілювача і марганцівки. Натуральні барвники «з холодильника».

Як приготувати часниковий соус, щоб гості ахнули і зажадали добавки

Гідролізна очищення духовки: заводська функція, і як провести парову обробку в старих моделях

Що таке гидролизная очищення духовки: плюси і мінуси. Чим відрізняється від каталітичної і пиролитической. Як добитися ефекту гідролізу самостійно, якщо вбудована функція відсутня.

© 2013-2017 Жіночий журнал «Woman365.ru». Передрук матеріалів сайту лише з зазначенням активного гіперпосилання на джерело. Проект інтернет-видавництва «Вебополіс».