Борщ зі свіжої капусти

Приготувати м'ясний або кістковий яловичий бульйон. Бульйон процідити і поставити на вогонь.

Капусту дрібно нашаткувати. Буряк очистити, вимити, нарізати соломкою або скибочками і згасити в жирі на повільному вогні при закритій кришці. Гасити буряк спочатку на сильному вогні, а коли вона добре прогріється і рідина закипить, на більш слабкому, зрідка перемішуючи. Щоб буряк не пригоріла, додати трохи бульйону або води. Стару буряк тушкувати 30-40 хвилин, молоду 10 - 15 хвилин.

Корінь петрушки і моркву, цибулю очистити, вимити і дрібно нарезать.Обжаріть цибулю до золотистого кольору, додати моркву і корінь петрушки, пасерувати близько 5 хвилин.

У киплячий бульйон додати нашатковану капусту, довести до кипіння і додати тушкований буряк, Пасерування коріння і цибулю, варити ще 20-30 хвилин. За 5-10 хвилин до закінчення варіння додати сіль (за смаком), оцет, томатну пасту, цукор. Борщ можна заправити перцем і лавровим листом, але його потрібно витягнути з борщу за 5 хвилин до закінчення варіння.

Щоб борщ зі свіжої капусти був більш красивим і апетитним, його можна підфарбувати буряковим настоєм, прямо перед подачею на стіл. У тарілки додати також сметану і дрібно нарізану зелень петрушки.

Приготування бурякового настою: Буряк очистити, промити і натерти на крупній тертці або дуже дрібно нарізати, покласти в посуд з киплячим бульйоном (приблизно 100 г бульйону на 50 г буряка), додати оцет або кілька крапель лимонного соку, прокип'ятити 10-15 хвилин, настояти 30 хвилин, а потім процідити.


Борщ зі свіжої капусти

Приготувати борщ з картоплею зі свіжої капусти, звичайно, вміє кожна господиня, і кожна робить це по-своєму. Тому кожен рецепт борщу зі свіжою капустою має нюанси, які можуть вас зацікавити. Пропонуємо один з варіантів.

Як приготувати борщ зі свіжої капусти:

Лук очищають і дрібно нарізають.

Рослинна олія наливають у каструлю з товстим дном, підігрівають, викладають терті овочі та цибулю і смажать 5 хвилин.

В овочі кладуть томатну пасту і тушкують ще 4-5 хвилин.

Картоплю очищають і миють. Очищену картоплю нарізають невеликими шматочками.

Миють і очищають від насіння солодкий перець, нарізають смужками.

У каструлю вливають 2 л окропу. Викладають приготовані капусту, перець і картопля в киплячу воду і варять 5-10 хвилин.

Заправку з підсмаженими овочами додають в каструлю. Перемішують. Варять 5-10 хвилин.

Солять за смаком і доводять до кипіння знову. Вимикають.

Борщ з картоплею зі свіжої капусти готовий.

При подачі борщ зі свіжої капусти посипають зеленню.

Перший раз за 36 років зробив борщ за вашим рецептом, тільки з м'ясом. СУПЕР.

Все геніальне просто.

На здоров'я, Олег!

Дякую за рецепт спробуємо

Щойно готувала борщ по Вашому рецепту.Результат просто СУПЕР.