борщ гарячий

Приготування гарячого борщу.

  • Свинина-350г. (Або яловичина).
  • Картопля-3-4шт.
  • Буряк-2шт. (Середнього розміру, відварена в шкірці).
  • Морква-1шт.
  • Лук-1шт.
  • Масло рослинне-2 ст.л.

Крім того: Оцет 6% -2ст.л. Цукор-1ч.л.Соль.Томат паста-2ст.л. Лавровий лист-1-2шт. Перець горошком-2-3 горошини. Мелений чорний перець. Зелень петрушки і цибулі.

Кількість інгредієнтів розраховане на 2,5 літрову каструлю.

М'ясо помиємо і обсушити паперовим рушником, потім наріжемо на порційні шматки.

Заллємо м'ясо холодною водою і поставимо варити.

Поки буде варитися м'ясо, підготуємо овочі:

Картоплю і моркву очистимо від шкірки і помиємо. Картопля наріжемо кубиками або соломкою.

Морква наріжемо кубиками або натерти на середній тертці.

Очистимо цибулю і буряк. Лук наріжемо кубиками. Буряк наріжемо соломкою або натерти на крупній тертці.

У міру закипання за допомогою шумівки знімаємо піну, що утворюється з поверхні бульйону. Варимо м'ясо до готовності. Потім додаємо картоплю і варимо 15-20хв. до повного приготування.

Приготуємо заправку для борщу:

Обсмажити цибулю на рослинній олії до м'якості. Потім додамо морква, перемішаємо і смажимо 2-3 хв.

Після цього додамо томатну пасту. Якщо томатна паста густа, то додамо 4-5 столових ложок бульйону. Перемішаємо і тушкуємо на середньому вогні 2-3 хв.

Тепер можна додати буряк, оцет, цукор і 1ч.л. солі. Перемішаємо і тушкуємо на середньому вогні 2-3 хв.

Готову заправку додаємо тільки тоді, коли картопля повністю зварився. Слідом додамо лавровий лист, перець горошком і рубану зелень петрушки. Посолити і поперчити за смаком. Доводимо борщ до кипіння і варимо 1-2хв. Потім каструлю закриємо кришкою і дамо настоятися борщу 5-7хв. Після цього лавровий лист видалимо.

Борщ гарячий готовий. Подаємо зі сметаною і рубаною зеленню цибулі і петрушки.

Додати коментар до рецепту

про стравах, приготованих за рецептами автора сайту.

Копіювання текстових або графічних матеріалів сайту заборонено!


Борщ з м'ясом

як варити борщ з м'ясом, мало хто знає. А адже рецепт борщу з м'ясом - це рецепт яскравого, багатого на вітаміни першої страви. Холодний борщ з м'ясом готують з куркою, пісної яловичиною або шинкою. Рецепт борщу гарячого вибирають, щоб зварити наваристий суп зі свинини або яловичини на кістці. Борщ гарячий з м'ясом - рецепт, яким можна урізноманітнити зимове меню.

Такий борщ на курячому бульйоні ми завжди робимо влітку.

Моя дочка попросила мене зварити їй борщ, який так сподобався їй в садку. Готували ми разом, все дуже просто і досить швидко. Вийшло смачніше, ніж в саду))) А головне, всі інгредієнти абсолютно натуральні.

Грибний холодний суп дуже порадує в жарку пору.

Рецепт холодного борщу - традиційний для російської кухні.

У класичному рецепті борщу блюдо заправляється буряковим відваром з додаванням квасу, кефіру або сметани. Я ж з вами сьогодні ділюся рецептом холодного борщу, який готувала не тільки на буряковому відварі, а й на м'ясному бульйоні, а заправляла кефіром.