1000 секретов

1000 секретов ведення домашнього господарства: секрети домашнього затишку, краси і здоров'я. Кулінарні поради, корисні властивості продуктів.

Рис використовують в самих різних блюдах. Його готують по-різному, адже і отриманий результат повинен бути різним - розсипчастим, кашоподібним або злипнувся в щільну грудку. Секрети правильного приготування рису.

Одного єдиного способу правильно варити рис не існує. Рис повинен відповідати своєму призначенню. Для плову він повинен бути розсипчастим, а для суші - злипатися. Для каші або пудингу варять рис м'який і ніжний, для гарніру - трохи більш щільний і розсипчастий.

Щоб отримати потрібний результат спочатку потрібно правильно вибрати сорт рису - саме такою, якою підходить для цієї страви.

Якщо планується приготувати плов, то на виході потрібен розсипчастий рис. Найкраще зупинити свій вибір на довгозерний рисі. Якщо є така можливість, то беруть спеціальний сорт рису для плову. У кожному регіоні він свій: басматі, дев-зіра, села, дастар-сарики, Чунгара і багато різних інших сортів. Крім того, в різних країнах одні і ті ж сорти називаються по-різному. Основні властивості рису для плову: клейкість його повинна бути мінімальною, зерна досить щільними.

Якщо немає рису спеціального, то можна використовувати пропарений рис або дикий.

Збираючись приготувати суші вибирають круглий рис, в ньому більше клейких речовин. Для каш, тефтелей, голубців беруть круглий або середньозерний, а для гарнірів відмінно підходить пропарений рис.

Правильно обраний рис - це навіть не половина успіху в приготуванні певного блюда, а, можна сказати, основна умова.

Важливе значення має і посуд, в якій буде варитися рис. Вона повинна бути широкою, а не високою. У високій каструлі зерна, які знаходяться зверху, можуть виявитися сухуватими. Можна варити рис в широкій каструлі з нержавіючої сталі. Відмінний результат виходить, якщо приготувати розсипчастий рис в сковорідці з кришкою. А для плову ідеальний варіант - казан.

Це залежить від сорту рису. Якщо в рецепті написано - 7 хвилин, то це для того сорту, який використовує автор рецепта. Навіть якщо на вашій упаковці написано «Басматі», як і в рецепті, то потрібно розуміти, що рис може трохи відрізнятися. Різниця буває обумовлена ​​місцем вирощування, особливостями місцевого сорту і просто якістю. Спробувати зерно в кінці варіння не зашкодить. Якщо крупа хрумтить на зубах, її не слід вважати готовою.

У кожної досвідченої господині рецепт свій, але суть завжди одна і та ж: води не дуже багато (довгозерний рис вбирає менше води, ніж круглозерний), не заважати, варити майже до готовності, спробувати, а потім щільно закрити і дати йому постояти.

Рецепт1. Рис промивають в холодній воді кілька разів зливаючи воду. Потім доливають холодну або трохи теплувату воду так, щоб вона на 1-2 пальця покрила рис. Залишають приблизно на годину постояти, щоб крупа набухла, ввібравши стільки води, скільки потрібно саме цього сорту.

Після цього в каструлю додають зовсім небагато води або бульйону, досить щоб вона тільки покривала рис і ставлять на плиту. Спочатку на великому вогні потрібно довести до кипіння, а потім зменшити вогонь до мінімуму.

Час готування рису від 10 до25 хвилин (це теж залежить від сорту рису). Каструлю щільно накривають кришкою і залишають на 20 хвилин. Рис готовий.

Рецепт2. Взяти широку каструлю, бажано з кришкою з жароміцного скла. Відміряти міркою рис (наприклад, 1 склянка) і промити його.

Покласти в каструлю і залити водою або бульйоном в подвійному обсязі (наприклад, на 1 склянку рису - 2 склянки води). Довести до кипіння на великому вогні, зменшити вогонь до мінімуму і, поки рис не вбере в себе всю воду, варити на повільному вогні. Це займе 20-25 хвилин. Після цього вимкнути і почекати ще хвилин 15-20. Якщо рис пропарений, то варити довше, приблизно хвилин 40.

Приготувати клейкий рис простіше, ніж розсипчастий. Для його приготування беруть круглозерний рис.

Промитий рис заливають водою і залишають для набухання на півгодини. Потім заливають рис водою так, щоб вона повністю покрила рис, і доводять до кипіння. Зменшують вогонь і варять під кришкою близько 15-20 хвилин. Клейкий рис можна заважати, не побоюючись, що ушкодяться зерна. Якщо води забагато, то сміливо можна поварити трохи довше, поки вона випарується.


Тефтелі з рисом. Простий рецепт приготування тефтелей

Поки знавці російської мови сперечаються про те, де саме треба правильно ставити наголос у слові «тефтелі", не будемо втрачати часу і приготуємо до обіду це смачна страва. Одним з основних відмінностей тефтелей від котлет є наявність в них рису або іншої крупи. Тефтелі можуть готуватися найчастіше в сметанному або томатному соусі. Діти люблять це блюдо за прекрасні смакові якості і апетитний зовнішній вигляд. Недарма вони часто називають тюфтельки їжачками.

Рецепт тефтелей з рисом. Як приготувати смачні тефтелі

Щоб тефтелі вийшли більш соковитими, м'ясо краще брати з жиром. Лук очистити і разом з м'ясом пропустити через м'ясорубку. У киплячій воді зварити рис до напівготовності. Відвар, в якому варився рис, злити в окрему ємність. Він стане в нагоді для приготування підливи. Зварений рис можна не промивати під холодною водою і додати в фарш, отриманий з перекрученого лука і м'яса. Для соковитості тефтелей в фарш додайте 2 ложки томатного соку або томатного соусу. Все перемішати, посолити, поперчити за смаком.

Сформувати невеликі кульки діаметром 3-4 см, обваляти їх у борошні. На сковороді на сильному вогні обсмажити тефтелі з двох сторін до отримання золотистої скоринки.

Обсмажені тефтелі покласти в неемальовану каструлю (щоб вони не пригоріли), налити туди рисовий відвар.

Якщо ви хочете приготувати тефтелі в сметанному соусі, то додайте до смаку в каструлю не менше 3 - 4 столових ложок сметани. Якщо ж в томатному соусі - то 3 - 4 столових ложки томатної пасти. Для дітей краще робити тефтелі в сметанному соусі. До їх складу краще не додавати томатний соус, щоб страва вийшла більш дієтичним.

Тефтелі повинні бути хоча б на половину залиті соусом. Якщо рідини менше, долийте трохи води. Підливу посоліть, додайте за смаком трохи цукру. Поставте каструлю на вогонь, доведіть соус до кипіння, зменшіть вогонь і тушкуйте блюдо 20 - 25 хвилин.

Для приготування тефтелей з рисом вам знадобиться:

0,5 склянки рису

2 столові ложки томатного соку або томатного соусу (за смаком)

сіль, перець (за смаком)

Як гарнір до тефтелі добре підійде картопляне пюре або зварені макарони. Красиво укладіть гарнір на тарілку, залийте його соусом, а в середині блюда розмістіть кілька тефтелей.

Сподіваємося, що приготовані вами рисові тюфтельки порадують приємним смаком всю вашу сім'ю.

Автор не вказав, яке м'ясо

Автор не вказав, яке м'ясо використовувалося при приготуванні тефтелей (яловичина, свинина і т.д.) Все залежить від жирності м'яса. Якщо готувати з одних курячих грудок або тільки з пісної яловичини, то природно тефтелі будуть ні-ка-кі-е, тобто сухі, позбавлені смаку. І, так, навіщо в фарш додавати томатний сік ?! Рис обов'язково потрібно промити після варіння, а воду вилити і не мудрувати з нею при приготуванні соусу. Соус: Налити на сковороду олію без запаху, додати борошно і пасерувати борошно до світло коричневого кольору, потім додати воду або м'ясний бульйон, потім сметану. Можна додати вершкове масло, якщо це білий сметанний соус. Якщо робите основний червоний, то сметану додавати не слід, замість неї додати томатну пасту чи томатний соус. Можна додати пряні трави, але це справа смаку, тут вже у кого які вподобання, додати чорний мелений перець, сіль. Якщо готуєте тефтелі з грибним соусом можна додати відварені або смажені гриби дрібно нарізані.

Приготувала тефтелі за цим рецептом перший раз. Смачно і красиво, не розвалилися!

Зробив, тільки зажарку з цибулі і моркви на останній стадії додав. Тепер чекаю дружину, щоб здивувати.

mne by takogo muzha! =) ps.nadeyus ', udivili.

Я рис для фарш не варю, а просто промиваю і заливаю на деякий час окропом. У цьому випадку, коли тефтелі гасяться, речовини, що містяться в рисі, додатково скріплюють фарш. Але основний в'язкої силою виступає доданий в фарш сире яйце все-таки.

Ще про рис забула сказати. Після того як фарш пропустили з овочами, додаємо рис, відварений до напівготовності, і все перемішати. СМАЧНОГО.

Час підтискав і я приготувала тефтелі. Так смачно вийшло. Поспішала, забула в фарш покласти цибулю, але яйце додала. Зробила зажарку: цибуля півкільцями, дрібно порізала одну моркву, один солодкий перець, вдома не виявилося томата і я додала в зажарку три свіжих помідора, в фарш трохи вареного рису, чорний перець, сіль, і залишки томата, десь одна ложка. Зробила кульки, пересмажила у великій кількості рослинного масла, попередньо обваляти в борошні, переклала в казанчік з підливою, налила до половини тефтелей відвар від рису, зверху порізала і посипала зелень кропу і петрушки. Дуже красиво і смачно. Дякую за рецепт. Поки готувалися тефтелі знайшла рецепт манника на кефірі, теж дуже швидке приготування. Обід готовий.

Ммм. Смачно. Чоловік в захваті. Яйце, як пишуть, додають - НЕ ВАРТО.

Намагаюся приготувати сам тефтелі.

не вийшло, розвалилися, навіть після того як яйце додала (

Ось уже тюфтельки доходять до готовності в духовці. У мене теж нічого не розвалилося, хоча яйце не додавала. Обвалюються в борошні і відразу в духовку на запікання, а хвилин через 15, коли вони вже "схопилися" жаром, додала соус - рисовий відвар, сметана і кетчуп. Думаю, буде смачно. Тільки макарони або картопля на гарнір до них - це вже, вибачте, жерсть. До складу тефтелей рис включений, ну які ще макарони? У мене на гарнір кабачки на грилі. Всім смачного!

Щоб не розвалювалися тефелькі, я перевертаю їх ложкою. За цим рецептом вийшла бомба, правда додала яйце і хмелі-сунелі для смаку і аромату.

Читала коменти і робила тюфтельки. Я панірую не в борошні, а в манній крупі. Вона відмінно зберігає форму, не випускає вологу з тефтелей. Теж саме і з котлетами: все виходять дуже соковитими. Але тюфтельки потрібно злегка обсмажити і укладайте хоч в три шари. Після обсмажування заливаю водою (з чайника, так надійніше) і поки вони закипають, роблю соус (змішую сметану, майонез, томатну пасту і спеції, сіль + сахарочек, лавровий листочок). 15 хвилин і смакота готова.

В цей рецепт забули додати яйце. Тоді сміливо можна готувати тефтелі і в 3-4 шари. Дуже смачно, якщо додати в підливу томат, сметанку, сахарок і сіль за смаком. Всім приємного.

А я дуже хотіла порадувати синочка, а фрикадельки все зварилися. В результаті вбила купу часу, він весь знервованих, ізорана і потім вже нічому не був радий. Ось так, благими намірами.

Готую за цим рецептом у перший раз. Поки тефтелі не розвалилися, поки смажилися, і я думаю не розваляться. Рис ніколи не варю, ні в голубці, ні в тефтелі і завжди він готується рівномірно з м'ясом. Може від того, що я для таких цілей додаю пропарений рис? Ще я додала приправи різні, тому що чоловік любить гостріше. Аромат стоїть. мммммммм. Соус зробила з замороженими овочами (помідори, кабачки, цибуля, морква) + томатна паста + аджика перцева. Варто гаситься. Думаю. що смакота! Подавати буду з гороховим пюре, так як у нас його люблять більше, ніж картопляне.

А я тефтелі не обжаривают - так смачніше!

Я готую тефтелі майже також, але в фарш для соковитості додаю водички і не обсмажую, а кладу відразу в каструльку гаситися. Так вони виходять дуже ніжні і соковиті. А зі сметанним соусом просто пальчики оближеш.

Готую тефтелі за цим рецептом перший раз. Вже на сковорідці вони майже всі розвалилися. Піду зараз в каструлю перекладати. Не знаю, що вийде, але виглядають мої тефтелі якось не дуже.

Спасибі вам величезне за рецепт

Спасибі вам величезне за рецепт! З першого разу став улюбленою стравою мого батька. Я додаю відварений до напівготовності рис і яйце (так вони точно не розваляться і стають дуже соковитими). Пробувала зготувати разом з картоплею, тут в коментах хтось писав, теж дуже-дуже смачно. Ну, всім приємного апетиту!

Дякую за рецепт!

Дякую за рецепт! Тефтелі були дійсно дуже смачними, але тільки я їх не обсмажувала, а обваляти в борошні, поклала на деко і запікала в духовці в сметанному соусі. Потім в кінці приготування посипала тефтелі сиром. P.S: Рекомендую.

Дуже смачно! Я додала ще обсмажену натерту морквину і 2 жовтки - обжарила і поставила в духовку. А фарш у мене був - курячий і індичка 1/1. Готувала в сметанному соусі.

Спасибі всім дуже велике, приготувала сьогодні перший раз, відірватися не могла і татові дуже сподобалося! Тільки я теж гасила хвилин 45 на повільному вогні і відразу разом з картоплею і з томатом.

А я ніколи рис не варю, ні в тефтелі, ні в голубці. Кладу прямо сирою. Виходить просто супер. Рис і фарш вариться однакову кількість часу. Так що варити його не потрібно, це зайвий час.

Я все ж думаю, що рис потрібно відварювати, тоді тефтелі або навіть голубці будуть соковитіше.

До речі, коли все-таки сирої рис кладеш, виходить смачніше ніж з вареним. Він не такий розварений виходить, і соковитість не втрачає.

Спасибо большое за рецепт. Готую в перший раз. Розвалилося тільки пару штучок. Я так розумію, що яйця не потрібно класти, бо рис пов'язує, і потім вже гаситься в рисовому відварі.

Робила багато разів тефтелі за цим рецептом, супер.

А я підливу робив з томату і майонезу. Змішав і залив. Теж супер.

Рецепт - супер. Пробувала вже 2 рази, все виходить швидко, смачно і без проблем! Дякую автору.

Головне правило в складанні сімейного меню - це різноманітність страв, навіть з.

М'ясні тефтелі в томатному соусі

М'ясні тефтелі в томатному соусі, приготовані за цим рецептом, відрізняються.

Рецепт тефтелей в томатному соусі

Рецепт тефтелей в томатному соусі досить простий, а результат завжди чудовий. .

Курячі тефтелі з рисом виходять ситними і смачними. З можна готувати с.

Тефтелі з рисом, виходять більш ніжними завдяки томатного соусу. Тефтелі.

М'ясними тюфтельками зараз вже нікого не здивуєш. Але якщо приготувати тефтелі з.