Тушкована куряча печінка

Чомусь я маю слабкість до курячої печінки. Будинки їм її тільки я, з цього, готую різні страви з курячої печінки досить рідко. Сьогодні я розповім, як можна загасити курячу печінку, а в кінці рецепта, як її треба їсти, що розкуштувати і полюбити.

Інгредієнти для гасіння курячої печінки:

Приготування тушкованої курячої печінки:

Лук обсмажити на олії. Додати до нього печінку і обсмажити разом з цибулею.

Мені була потрібна сковорода для гасіння кабачків, з цього, я переклав обсмажену печінку в окрему каструлю. Але, гасити печінку можна прямо в сковороді. Час гасіння 15-20 хвилин. За 5 хвилин до готовності, додати до курячої печінки сметану і посолити її. Ретельно перемішати і вже тушкувати до готовності.

Тушковану курячу печінку я подавав з відвареним рисом і тушкованими кабачками. Щоб печінка сподобалася на смак, її потрібно їсти маленькими шматочками. Спробуйте і я сподіваюся, любителів курячої печінки додасться. Смачного.

  • Варена курка
  • Курячі стегенця з зеленню запечені в духовці
  • Смажена качина грудка
  • Качина грудка, запечена в фользі

спасибі за рецепт приготувала дуже смачно

Дякую за рецепт, приготувала, дуже смачно.


Скільки смажити курячу печінку

Смажити курячу печінку 10 хвилин на середньому вогні без кришки.

Як просто посмажити курячу печінку

Печінка - 400 грам

Борошно - половина склянки

Сіль - 1 чайна ложка

Рослинна олія - ​​3 столові ложки

1. Курячу печінку вимити.

2. Викладати кожну печінку на робочу поверхню, зрізати поперечну жилу, велику печінку розрізати навпіл.

3. Борошно всипати в пакет, додати сіль і збити.

4. Розігріти сковорідку, налити масло.

5. Шматочки печінки викласти в пакет з підсоленій борошном, потрясти 1 хвилину і почекати пару хвилин, поки вона вбереться.

6. Викласти печінку на сковорідку в 1 шар, щоб між шматочками залишалося небагато місця.

7. Смажити з 1-й боку 2-3 хвилини на сильному вогні.

8. Перевернути і смажити ще 1-2 хвилини.

9. Якщо шматки печінки великі, то влити 1 столову ложку води, накрити кришкою і тушкувати 1 хвилину.

Куряча печінка - півкіло

Білки від курячих яєць - 4 штуки

Борошно - 2 столові ложки

Сіль і перець - за смаком

Петрушка - половина невеликого пучка

Рослинна олія - ​​за смаком

1. Курячу печінку промити і очистити від жив.

2. Розкласти печінку на паперовому рушнику і трохи обсушити.

3. Печінку злегка відбити, посолити і поперчити.

4. Змішати борошно з курячими білками, збити віночком або міксером.

5. Розігріти сковорідку, налити масло.

6. Печінка по одній вмочити в кляр і викласти на сковорідку.

7. Обсмажувати печінку з кожного боку по 5 хвилин.

Перед подачею на стіл курячу печінку посипати дрібно рубаною петрушкою.

Для румяности і повної просмажене смажити печінку необхідно в 1 шар, щоб шматочки не стикалися один з одним.

Як гасити курячу печінку в сметані

Куряча печінка - 700 грам

Часник - 3 зубці

Ріпчасту цибулю - 2 голови

Сметана жирністю 20% - 5 столових ложок

200 гр. сметани 20% жирності

Вода - 1 склянка 330 мілілітрів

Рослинна олія - ​​3 столові ложки

Лавровий лист - пара листочків

Сіль і перець - за смаком

1. Курячу печінку промити, очистити від плівок і прожилок, розрізати навпіл.

2. Ще раз промити і трохи підсушити курячу печінку.

3. Ріпчасту цибулю і часник почистити і дрібно нарубати.

4. Борошно всипати в миску, посолити і поперчити.

5. Нагріти сковорідку, налити масло і викласти цибулю.

6. Обсмажувати цибулю і часник 5 хвилин на великому вогні до золотистого кольору.

7. Обваляти шматочки курячої печінки в борошні і викласти на другу сковорідку.

8. Смажити курячу печінку 10 хвилин, помішуючи, на середньому вогні без кришки.

9. Зменшити вогонь до тихого, додати обсмажену цибулю і часник, закрити сковорідку кришкою, тушкувати 7 хвилин.

10. Змішати сметану, столову ложки борошна, трохи солі і перцю, до відсутності грудок.

11. Додати в сметану 1 стакан води і ретельно перемішати.

12. Влити сметанним суміш до курячої печінки, вогонь збільшити до середнього.

13. Постійно помішуючи, довести до кипіння соусу, додати лавровий лист і сіль за смаком.

14. Вимкнути вогонь і настояти печінку під кришкою 10 хвилин.

1. На дно мультиварки налити масло, викласти нарізану цибулю і часник, обсмажувати його протягом 5 хвилин на режимі "Випічка".

2. Додати печінку в борошні і тушкувати 10 хвилин.

3.Сметану, змішану з борошном, сіллю і перцем додати в мультиварку, перемішати з печінкою і налаштувати на режим "Гасіння" на 20 хвилин.