Печінка по-строгановськи

Печінка виходить м'яка, що тане в роті.

Раджу використовувати яловичу або курячу печінку.

Свиняча, на мій погляд, не дуже підходить.

На гарнір можна приготувати рис, макарони або картопляне пюре.

Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 5-6 порцій.

  • 500 г яловичої печінки
  • 300 г сметани
  • 200 г цибулі
  • сіль
  • перець
  • рослинна олія

Цибулю дрібно нарізати.

Печінка очистити від плівочок, нарізати брусочками.

Обсмажити цибулю на рослинній олії до золотистого кольору.

Додати печінку, посолити, поперчити, обсмажити з усіх боків.

Додати сметану, тушкувати 15-20 хвилин.

На гарнір можна подати картоплю або рис.

Ви можете зробити це на форумі, в наших групах ВКонтакте або Одноклассниках.

Дивіться ще рецепти:

Наступні 7 кулінарних рецептів в категорії Другі страви

500 г курячого філе, 300 г грибів, 200 г цибулі, сіль, перець, рослинна олія, зелень за смаком

  • Котлети з сирною начинкою

    500 г фаршу, 150 г батона, молоко, 100 г сиру, панірування для котлет або панірувальні сухарі, сіль, перець, рослинна олія

  • Куряча грудка під сметанно-часниковим соусом

    2 курячі грудки, 300 г сметани, 3-4 зубчики часнику, 150 г сиру, сіль, перець

  • Торт з печінки

    700 г яловичої печінки, 2 яйця, 100 мл молока, 100 г борошна, 200 г цибулі, 200 г моркви, 3 зубчики часнику, майонез, рослинна олія, сіль

  • Курка по-єгипетськи

    500 г курячого філе, 400 г рису, 250 г моркви, 150 г цибулі, 2-3 зубчики часнику, сіль, перець, рослинна олія

  • М'ясо з кунжутом

    500 г свинини, 2 ст.л. меду, 100 мл соєвого соусу, 20 г кунжуту, рослинна олія

  • Популярні рецепти

    Будь-яка часткова або повна передрук опублікованій інформації заборонена.


    Куряча печінка по-строгановськи

    Основні інгредієнти: Печінка

    Куряча печінка по-строгановськи - просте блюдо на всі часи. Воно підійде і тим, хто сидить на дієті або вважає за краще правильне харчування, і тим, хто просто любить смачно і ситно поїсти. Курячу печінку дуже легко приготувати, на відміну від свинячої вона зовсім не гірчить, тому її не потрібно заздалегідь вимочувати у воді або молоці.

    Інгредієнти для приготування курячої печінки по-строгановски:

    1. Куряча печінка 500 грам
    2. Цибуля ріпчаста 2-3 штуки (в залежності від розміру)
    3. Олія соняшникова скільки буде потрібно для смаження
    4. Сметана 200 грам
    5. Сіль за смаком
    6. Перець чорний мелений за смаком

    Чи не підходять продукти? Вибери схожий рецепт з інших!

    Сковорода, лопатка, ніж кухонний, дошка обробна, столова ложка.

    Приготування курячої печінки по-строгановски:

    Очистіть від лушпиння цибулю, сполосніть його прохолодною водою, а потім поріжте на дрібні кубики. До речі, щоб під час різання лука вам не щипали очі, періодично змочуйте лезо ножа проточною водою.

    Курячу печінку необхідно розморозити при кімнатній температурі, досить просто залишити її відпочити на пару годин, Ретельно помийте. А потім поріжте її на невеликі шматочки, але дуже сильно дрібнити не потрібно.

    Розігрійте в сковороді рослинне масло і обсмажте в ньому цибулю до золотистого кольору. Потім додайте до цибулі курячу печінку, перемішайте і обсмажте на середньому вогні до зміни кольору.

    Коли печінка стане рівномірно коричневої з усіх боків, додайте до неї сметану, сіль і чорний мелений перець за смаком. Як слід перемішайте, доведіть до кипіння і тушкуйте на середньо-низькому вогні протягом 20 хвилин. Не забувайте періодично перемішувати вміст сковороди, щоб нічого не пригоріло.

    Крок 5: Подаємо курячу печінку по-строгановски.

    Подавати курячу печінку по-строгановски потрібно відразу ж після приготування. Як гарнір найкраще вибрати відварений рис, картопляне пюре або картопля, приготований на пару, а так само макарони або спагетті. Ніякого додаткового соусу не потрібно, так як печінка виходить ніжною і м'якою, повністю покритою сметаною.

    - Деякі господині готують курячу печінку на вершковому маслі, або на суміші вершкового і рослинного.

    - Іноді крім сметани до печінки додають томатний соус або очищені від шкірки і подрібнені в блендері помідори.

    - Можна прикрасити готову страву свіжою зеленню кінзи або петрушки.