Суп з фрикадельками і рисом

Чомусь я зробив велике упущення, виклавши на сайті пару рецептів супу з фрикадельками, і на цьому зупинився. Це при тому, що готую подібні супи дуже часто, до двох - трьох разів на тиждень. З часу публікації першого рецепта супу з фрикадельками я дуже багато чому навчився у Вас, дорогі мої читачі, у своїх дітей, до чогось дійшов сам. З цього сьогодні буде абсолютно новий суп з доповненнями, в області приготування фрикадельок.

Як приготувати суп з фрикадельками - відео рецепт:

Інгредієнти для супу з фрикадельками і рисом:

Приготування супу з фрикадельками і рисом:

А далі все дуже просто. Доводимо воду до кипіння (1 літр). Кидаємо фрикадельки в окріп і обварюються близько двох - трьох хвилин. Окріп зливаємо, замулюються м'ясні кульки холодною водою (1,5 літра) і ставимо на великий вогонь закипати.

Поки майбутній суп закипає. Промиваємо близько двох столових ложок рису. Додаємо їх в суп, навіть якщо вода ще не закипіла. До моменту, коли вода закипить, нарізаємо картоплю і теж додаємо в суп. Після чого швидко доводимо суп до кипіння на великому вогні. Як тільки він закипить, вогонь зменшуємо.

Але не варто сідати відпочивати, чистимо цибулю, моркву і обсмажуємо їх на рослинному маслі. Пробуємо картоплю в супі. Вона повинна вже майже зваритися. Додаємо в каструлю обжарку, сіль, перець, лавровий лист, може ще якісь спеції за смаком. Ретельно все перемішуємо. І доварювали на маленькому вогні до готовності. Це зажадає ще близько 2-х хвилин.

Готовий суп знімаємо з вогню. Даємо настоятися 3-4 хвилини. Розливаємо по тарілках і подаємо з зеленню. Смачного.

  • Суп з печерицями
  • Борщ з помідорами
  • Гречневий суп
  • Рисовий суп

Хороший смачний супчик! А фарш на фрикадельки ви не соліть? Я спочатку, було, вже половину фрикадельок накатала, а потім чогось засумнівалася і все назад в тазик 🙂 посолити, поперчити, вегетта трохи додала і давай заново.І ще з приводу води в супі, 1,5 літра це оч мало, вийшло дуже густо, додала ще 1,5 ті 3 л води на стільки інгредіентов.Получілся душевний домашній супчик, дуже смачний! Спасибі вам величезне!

Вийшов чудовий супер-суп, правда з 700 р фаршу! Без проблем. Дякуємо!

Дмитро, а що ви не додаєте в фарш цибуля?


Тефтелевий суп

Суп з тюфтельками: новий підхід до традиційним рецептом приготування

Улюблена страва з дитинства. Пам'ятайте, як в дитячому садку перед нами ставили тарілку в міру гарячого ароматного супчика з ніжними м'ясними тюфтельками? Тоді ми просто наминали його за обидві щоки, набігавшись на дитячому майданчику. Давайте спробуємо зануритися в щось прекрасне безтурботний час.

На нашому сайті вже є рецепт приготування супу з фрикадельками і рисом на плиті і аналогічний в мультиварці. Швидкий і ситний, він відмінно підходить як дорослим, так і для дитячого харчування. Зараз же ми пропонуємо трохи змінити полюбився багатьом рецепт, і приготувати обід трохи інакше.

Щоб зберегти соковитість основного м'ясного інгредієнта, тефтелі ми обсмажити в маслі. Втім, вивчайте рецепт.

  • 250 г м'яса або м'ясного фаршу;
  • 1 середня цибулина;
  • 1 яйце;
  • 2 ст. ложки рису;
  • сіль, перець - за смаком;
  • 3 ст. ложки борошна;
  • 4-5 ст. ложок рослинного масла;

Покрокове приготування супу з зеленим горошком і м'ясними тюфтельками

Спочатку необхідно приготувати тефтелі. Для цього потрібно рис відварити до напівготовності.

М'ясо і цибулю пропустити через м'ясорубку.

Фарш посолити, поперчити, вбити в нього яйце і всипати рис. Все ретельно перемішати.

З цієї маси сформувати невеликі тюфтельки, обсипав їх борошном. Борошно дасть приємну густоту і збереже соковитість тефтелей.

М'ясні кульки обсмажити з двох сторін на розігрітій олії. Викласти на паперовий рушник, щоб пішов зайвий жир.

Каструлю наповнити водою (взяти приблизно 4,5 л води) і поставити її нагріватися на плиту.

Поки вода закипає, почистити картоплю, цибулю і моркву.

Картоплю нарізати і покласти в воду. Потім насипати молодий зелений горошок (можна брати заморожений) і посолити.

Якщо використовуєте заморожений продукт, розморожувати попередньо не потрібно. Просто промийте його під холодною водою і додайте в суп.

Проварити картоплю і горошок в киплячій воді 5-7 хвилин і після цього викласти в киплячий суп тефтелі. Після того, як тефтелі спливуть на поверхню, варити їх на малому вогні хвилин 10.

Поки тефтелі варяться, можна підготувати овочеву піджарку для супу. Для цього треба дрібно нарізати цибулю і обсмажити його до золотистого кольору. Моркву натерти на тертку, додати до цибулі і теж злегка обсмажити.

Обсмажені овочі засипати в суп і варити ще хвилин 10.

Дрібно нарізати петрушку і кріп і покласти в суп.

Після цього вимкнути вогонь і залишити тефтелевий суп настоюватися хвилин на 15-20. Подавати на стіл гарячим. Попередньо можна посипати зеленню.