Коржі з сиром (на сковороді)

ці коржі з сиром готуються на сухій сковороді, що робить їх не тільки смачними, а й дієтичними. Тісто на кефірі робить ці сирні коржики м'якими і повітряними, хоч і розкочуються вони дуже тонко. Пропоновані коржі дуже схожі на традиційні кавказькі коржі з сиром, назви яких у кожного кавказького народу своє.

Готуються коржі дуже просто.

Для приготування тіста 200гр. муки змішуємо з сіллю і содою, потім додаємо кефір (або кисле молоко, або найкращий варіант: 100мл. сироватки і 50мл. води). Замішуємо м'яке тісто, потім додаємо борошна стільки, щоб тісто було м'яким і не липло до рук (це ще близько 50 грамів борошна). Тісто добре вимішуємо і трохи відбиваємо об стіл, тоді воно не буде рватися при розкачування. Ми залишаємо тісто під плівкою і рушником хвилин на 20, а поки займемося начинкою.

Для начинки можна використовувати будь-який сир, але найсмачніше взяти молодий сир (адигейський або моцарелу). Сир натерти на середній тертці, додати мелконакрошенную зелень, сіль і перець за смаком.

Перемішати. Тепер займемося формуванням коржів. Я буду випікати коржі на сковороді діаметром 18 сантиметрів. Для цього мені треба розкачати корж 17-18 сантиметрів в діаметрі.

Коржі готуються дуже швидко і для того, щоб тісто добре пропеклося, коржик повинна бути дуже тонкою. Щоб корж тонко розкачати, не порвати і при цьому, щоб начинки було не багато і не мало, є правило: розмір кульки тесту і кульки начинки повинен бути приблизно однаковим. Для мого розміру сковорідки підійде кульку тесту вагою 80-85 грам і кулька сиру з зеленню вагою близько 50 грам. Вага різний, а розмір - однаковий.

Шарик тесту розгортаємо так, щоб можна було покласти в середину кульку начинки, звести краю і защипнути тісто.

Защипнути тісто з начинкою починаємо розгортати на посипаній борошном поверхні. Розкочується коржик легко, але треба бути акуратним. Розкачати корж майже до потрібного розміру, треба її перевернути і розкачати повністю. Якщо при розкачування раптом тісто порветься, треба просто заклеїти дірочку тонким шматочком тесту.

У розкатаної виноградному через тісто буде просвічуватися зелень з начинки. Готову корж кладемо на розігріту на вогні (трохи більше середнього) сковорідку і проколюємо всю корж в багатьох місцях ножем або виделкою.

Коржик з сиром випікається швидко і при цьому може здуватися, тому, при здутті, треба знову її проколювати. Підсмажуємо корж з двох сторін до рум'яної.

Готову корж з сиром знімаємо зі сковороди і тут же змащуємо вершковим маслом. Вершкове масло краще брати з холодильника, так буде менше його витрата.

Так розгортаємо і випікаємо всі коржі. Із зазначених інгредієнтів їх вийде 5 штук, діаметром близько 17 сантиметрів. Подавати до столу коржі з сиром треба добре теплими. Якщо у вас немає вершкового масла для змащування коржів, їх можна посмажити на невеликій кількості рослинного масла.

Питання задавайте в коментарях.

26.10.2016 Рецепт від Олі

Для пошуку рецептів наберіть в формі пошуку назву блюда або продукту, наприклад: "молоко", "кекс".

c 2010 Вся інформація є власністю автора сайту

При передруці та / або передруку будь-яких матеріалів даного сайту дозвіл власника і активне посилання на даний сайт є обов'язковим.


Як смачно приготувати коржі з сиром

Насправді рецептів приготування сирних коржиків безліч, але коріння цього блюда ростуть з кавказької кухні. Саме там вперше приготували цю випічку.

Коржі з сиром бувають осетинські, Імеретинсье, мегрельські, грузинські, аджарські і так далі. Всі вони відрізняються формою і начинкою всередині.

Борошно можна застосовувати будь-яку: рисову, пшеничну, кукурудзяну, вівсяну. Використовуються два методу температурної обробки: запікання в духовці і чи обсмажування на сковороді.

Часто коржі готують без будь-якої начинки і їдять замість хліба. В такому випадку в тісто рекомендується ввести пряні трави, щоб наситити додатковим ароматом і надати пікантності.

Блюдо буде актуально з рибою, м'ясом, шинкою або просто овочами, все залежить від того, який вид тесту використовувався для його приготування.

Грузинські хачапурі: покроковий рецепт

Ця страва в Грузії називають хачапурі. Його готують з сирного прісного сиру з яйцем. Хачапурі можна зробити з полуфабрикатного тесту, придбаного в гастрономі, або навіть лаваша.

Але для приготування справжніх грузинських коржів з сиром доведеться брати звичайні однокомпонентні складові і робити все самостійно.

  • Яйце - 1 шт .;
  • Кефір - 300 мл;
  • Сіль за смаком;
  • Цукор - 1 ч. Л .;
  • Солоний сир - 450 г;
  • Оливкова олія - ​​3 ст. л .;
  • Борошно - 4.5 склянки;
  • Розпушувач - упаковка.

Приготування: 65 хвилин.

Калорійність: 292 Ккал / 100 г.

Перебиваємо теплий кефір з цукром і сіллю. Замість цього кисломолочного продукту можна застосовувати кисле молоко, але краще підійде мацоні. Вводимо оливкова олія і невеликими партіями підсипає протрушенную борошно.

В кінці всипаємо розпушувач. Якщо його немає - можна замінити харчовою содою, але не гасити її. Вимішуємо м'яке пластичне тісто, яке не повинно бути занадто крутим і забитим борошном, накриваємо мискою і залишаємо відпочити.

Для начинки підійде будь-який напівтвердий або твердий сир: сулугуні, бринза, адигейський, кавказький, але необхідно, щоб він був трохи підсоленим.

Якщо попався молочний продукт з надлишком солі, то розмішайте його з фермерським сиром в пропорції 1: 1. Можна взагалі змішати відразу кілька видів сиру. Так начинка вийде значно смачніше.

Поділяємо готове тісто на десять приблизно рівних частин. Розкачуємо черзі в тонкі пласти, але щоб вони не рвалися. У центр накладаємо начинку і накриваємо другою половиною підготовленого тесту.

Щільно закріплюємо краю, щоб розплавилися вона не витікала. Розкачуємо качалкою, щоб коржик вийшла пропорційною.

Випікання проводиться при 160 ° С, тому терморегулятор встановлюємо на цю температуру. Деко встеляли пергаментом і обережно, намагаючись не пошкодити виріб, розкладаємо на дистанції один від одного.

Промащуємо верх збитим яйцем. Пропікаються двадцять хвилин до появи коричневої апетитної скоринки.

Виймаємо коржі і їмо відразу гарячими. Можна додатково приготувати до них вершковий або помідорний соус.

Коржі з сиром на кефірі, посмажені на сковороді

Коржі, приготовлені з сиром, є практично в кожній національній кулінарної культури. Вони характеризуються простотою в приготуванні і непередаваним смаком.

  • Борошно - 0.5 кг;
  • Сир - 300 г;
  • Сіль, цукор - за смаком;
  • Рослинна олія - ​​4 ст. л .;
  • Кефір - 200 мл;
  • Сода - 0.5 ч. Л .;
  • Яйце - 1 шт .;
  • Вершкове масло - 50 г;
  • Базилік - пучок.

Приготування: 70 хвилин.

Калорійність: 287 Ккал / 100 г.

У кефірну рідина всипаємо сіль і цукор. Якщо він не сильно кислий - підсипає соду і залишаємо на десять хвилин. Сир перетираємо виделкою з подрібненим базиліком, щоб маса вийшла максимально однорідною.

Перебиваємо яйце і виливаємо в кисломолочну суміш, слідом кладемо масло рослинне і всипаємо борошно, її кількість може злегка відрізнятися від вказаного. Головне при вимішування тесту в однорідну суміш - не перестаратися. Маса повинна злегка прилипати до поверхні.

Готове тісто прикриваємо лляним рушником і залишаємо полежати п'ятнадцять хвилин. Розкачуємо борошняну масу в довгу ковбаску і ножем поділяємо на тринадцять частин.

Розкачуємо їх товщиною один сантиметр, начиняє і міцно слепляем краю. Кладемо підсмажитися на сковороду без жиру до коричневою скоринки з обох сторін (по п'ять хвилин буде цілком достатньо), перекладаємо на плоске блюдо і відразу промазуємо вершковим маслом.

Осетинська коржик з сиром і картоплею

На батьківщині це блюдо називається картофджін. Традиційно воно готується з картоплею, бринзою і обов'язково - свіжою зеленню. Його можна смажити на сковорідці або піч в електродуховці.

  • Борошно - 800 г;
  • Молоко - 150 мл;
  • Картопля - 3 шт .;
  • Бринза - 200 г;
  • Сухі дріжджі - 1 ч. Л .;
  • Сметана - 3 ст. л .;
  • Соняшникова олія - ​​3 ст. л .;
  • Петрушка - пучок;
  • Цукор - 1 ч. Л .;
  • Сіль за смаком.

Приготування: 85 хвилин.

Калорійність: 310 Ккал / 100 г.

Картоплю вимити і ставимо відварюватися до повної готовності. У теплому молоці розводимо сухі дріжджі і очікуємо появи ознак бродіння. Змішуємо сметану, цукор, сіль і соняшникову олію.

Просіваємо борошно, вливаємо дріжджову суміш і попередньо з'єднані продукти. Замішуємо м'яке повітряне тісто.

Перекладаємо його в чисту миску, прикриваємо рушником і залишаємо на годину. Бажано, щоб місце було з підігрівом або хоча б без протягів.

Картопляний відвар зливаємо, ставимо охолонути овочі. Сир мнем виделкою, подрібнюємо туди петрушку і підбавляти терту картоплю. Все добре промешівают.

Тісто розділяємо на шість частин. Розкачуємо, рясно накладаємо фарш. У центрі необхідно залишити отвір, через яке буде виходити пар. Загортаємо краю всередину і защипуємо тісто. Приминає картофджін долонями і кладемо готуватися на добре прогріту сковороду.

Приготовані за цим рецептом коржі вважаються відмінним варіантом раннього сніданку, використовуються в якості перекусу в поході або поїздці. Вони довго зберігають свіжість і досить ситні.

  • Борошно - 600 г;
  • Сіль, цукор - по щіпці;
  • Кефір - 300 мл;
  • Шинка - 300 г;
  • Сулугуні - 150 г;
  • Маргарин - 100 г;
  • Рослинна олія - ​​50 мл.

Приготування: 50 хвилин.

Калорійність: 315 Ккал / 100 г.

Борошно змішати з сіллю і цукром. Шинку натираємо разом з сиром. Маргарин розтоплюємо в мікрохвильовці. З'єднуємо всі складові крім шинки.

Вимішуємо пластичне НЕ липнуче тісто, прикриваємо рушником і даємо полежати півгодини. Для начинки можна використовувати не тільки сулугуні, підійдуть будь-які сичужні або тверді сорти сиру.

У сковороду наливаємо масло рослинне і прогріваємо. Тісто розгортаємо в довгий рулет, спеціальним ножем нарізаємо коржі товщиною три - чотири сантиметри. Розкачуємо качалкою, в середину накладаємо шинку і загортаємо краю до центру, там же їх і скріплюємо.

Ще раз розгортаємо вже готовий напівфабрикат і кладемо обережно, щоб не обпектися маслом, на сковороду. Підсмажуємо буквально по кілька хвилин, як оладки. Викладаємо готові вироби на тарілку.

Пиріжки з яблуками вийдуть на славу, якщо ви при їх приготуванні скористаєтеся одним з цих рецептів. Насолоджуйтесь смачними пірожочков!

А тут знаходяться рецепти і рекомендації по готуванні курячого супу з рисом.

Корисні рекомендації господаркам

  1. Осетинські коржі можна готувати як в електродуховці, так і на плиті в сковороді. Тільки не потрібно їх прикривати кришкою, поки не переверне;
  2. Якщо в процесі коржик сильно надулася, акуратно виконайте отвори виделкою, щоб вийшло повітря, і вони не розвалилося;
  3. Якщо коржі смажаться на сковороді, можна не промащувати їх після маслом;
  4. Тісто рекомендується вимішувати тільки руками, щоб відчувати його консистенцію;
  5. Після замішування, обов'язково залиште тісто відпочити, так вироби вийдуть більш ніжними;
  6. Сирні коржики в холодному вигляді кілька жестковати, тому перед вживанням їх краще розігріти;
  7. Шинку можна замінити вареною ковбасою, теж вийде хороший смак. Не зайвими будуть і смажені гриби.

Їжте коржі, приготовлені своїми руками, з апетитом! Удачі вам, милі господині, на кулінарному терені!

Прочитав перший абзац приготування і просто отетерів від такого пізнання «великого і могутнього»! Звичайно ж, виникли питання:

А чим перебивати теплий кефір з цукром? Молотком можна?

А можна я буду кисле молоко не застосовувати, а використовувати?

А чим вводити оливкова олія? Шприцом або можна клізмою?

А де продається Трушень борошно? І, як її протрушіть самому?

Я розумію, унікальність звичайно важлива, але не до такої ж ідіотської ступеня!