Як спекти домашнє печиво у формі на газу

З появою силіконових форм для випічки все більше і більше господинь відмовляються від металевих пристосувань. Плюси силікону очевидні: його не потрібно змащувати перед випічкою маслом, випічка легко виймається з таких форм. Але у них, все-таки, є один недолік - в силіконової формі не можна спекти смачненьке печиво на газу.

Ще в недалекому минулому практично у кожної господині була форма-сковорідка для випічки різноманітного печива: трикутники, грибочки, горішки, черепашки, шишки та інше. Але популярність такого печива настільки велика, що і зараз не важко купити таку форму і порадувати близьких смачним домашнім печивом.

Інгредієнти, які знадобляться для тіста:

  • 2-3 яйця;
  • 150 грам цукру;
  • 200 грам вершкового масла (або маргарину);
  • 1 чайна ложка ванільного цукру;
  • 1 чайна ложка розпушувача (можна замінити гашеного содою);
  • 240-360 грам борошна.

На замішування тіста і випічку печива на газу піде близько 45 хвилин.

Калорійність випічки складе 394,0 ккал / 100 грам.

Як приготувати домашнє печиво у формі на газу:

  1. Вершкове масло або маргарин розтопити на вогні;
  2. Цукор звичайний і ванільний розтерти (важливо: чи не збивати) з курячими яйцями до однорідного стану;
  3. Влити в яєчно-цукрову суміш розтануло, але не гаряче масло (маргарин), розмішати;
  4. Останніми в тісто відправляються розпушувач (сода) і борошно. В результаті має вийти тісто, як густа сметана;
  5. У розпеченій формі-сковороді спекти печиво, нагріваючи її з обох сторін.

Печиво «Трикутники» у формі на газу

  • 200 грам майонезу (або сметани);
  • 200 грам розтопленого вершкового масла;
  • 150 грам цукру;
  • 3 яйця;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 350-450 грам борошна.

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійность100 грамів домашніх вафелек-трикутників - 427,5 ккал.

  1. Цукор розтерти разом з яйцями;
  2. Додати розтоплене масло і майонез або сметану;
  3. Потім засипати борошно і розпушувач, добре розмішати;
  4. Ложкою викладати тісто в кожен трикутник і піч з кожного боку до красивого золотистого кольору.

Рецепт печива «Грибочки» в формі на газу

Печиво «Грибочки» дуже подобатися дітям за його оригінальний зовнішній вигляд і смачні шапочки, вкриті шоколадною глазур'ю. Зробити його ще цікавіше можна за допомогою начинки у вигляді кольорової кондитерської посипання. Але і без декору печиво виходить дуже смачним.

Для «грибочки» необхідно взяти:

  • 2 яйця;
  • 0,5 склянки цукру;
  • 125 грам вершкового маргарину;
  • 1 стакан сметани;
  • 1 чайна ложка ванільного цукру;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 1 чайна ложка горілки;
  • 350 грам борошна;
  • 100 грам темного шоколаду;
  • 100 грам білого шоколаду;
  • Кондитерська посипка.

На випічку і прикраса грибочків доведеться витратити 50-60 хвилин.

Калорійність цього десерту - 424,8 ккал на 100 грамів.

Рецепт приготування печива «Грибочки» в формі на газу покроково:

  1. Замісити тісто, змішавши спочатку все рідкі інгредієнти з цукром, а потім додавши сухі складові;
  2. Спекти грибочки і дати їм охолонути;
  3. Розтопити на водяній бані білий шоколад і вмочити в ньому ніжки грибочків, перевернути їх капелюшками вниз, щоб шоколад застиг;
  4. Потім розтопити темний шоколад і вмочити в нього капелюшки, прикрасити кондитерської посипкою і дати застигнути шоколаду.

200 мл. води - скільки це ложок? Як відміряти рідина без мірного стакана?

Як приготувати повітряне безе на нашу відео рецептом.

Рецепт домашніх печива «Горішки» в формі на газу

Для цього печива замішується пісочне тісто без розпушувача або соди, так шкарлупки горішків вдається зробити більш тонкими, але міцними. Начинка готується з вареного згущеного молока, за бажанням, в крем можна додати сухофрукти або подрібнені горіхи.

Для тіста і крему знадобляться такі інгредієнти:

  • 250 грам розтопленого вершкового маргарину;
  • 1 склянка цукру;
  • 2 яйця;
  • 3 склянки борошна;
  • 100 грам м'якого вершкового масла;
  • 450 грам вареного згущеного молока.

Час приготування складе трохи більше години (70-80 хвилин).

Калорійність «Орєшков» - 411,0 ккал / 100 грам.

Приготування такого печива у формі на газу:

  1. З маргарину, цукру, яєць і борошна замісити пісочне тісто;
  2. Спекти половинки скорлупок горішків;
  3. Іриску (варене згущене молоко) збити з м'яким вершковим маслом і наповнити половинки, поєднуючи їх між собою.

Не має сенсу з рецепта в рецепт описувати технологію випікання печива, розповісти про неї буде більш доречно разом з корисними порадами та секретами, які допоможуть уникнути можливих труднощів в процесі приготування.

Перше, форму-сковороду необхідно перед закладкою тесту добре розігріти над вогнем і обов'язково змастити. Робиться це тільки перед першою партією печива, потім вони будуть легко відставати від форми. Для змазування можна використовувати кулінарний жир, вершкове масло, маргарин або соняшникову олію без запаху.

Кількість закладається в форму тесту потрібно буде відрегулювати самостійно, щоб воно не випливало з неї і щоб заповнювало всю форму. В середньому на одну порцію (в залежності від малюнка тиснення) знадобиться близько 2 столових ложок тесту.

Сковороду на газу потрібно буде перевертати, щоб печива у формі пропеклися з обох сторін і отримали гарний золотистий відтінок. Під час випічки ручки форми необхідно тримати зімкнутими, інакше тісто буде піднімати верхню стулку, і випічка погано пропечеться.

Тривалість переходу випічки зі стадії тісто в стадію готове печиво, навіть для однієї і тієї ж форми, у кожної господині може бути різна (від декількох секунд до 5-7 хвилин). Це залежить від багатьох факторів, тому доведеться самому встановити цей час, відкриваючи стулки сковороди і спостерігаючи за кольором печива.

чи є в продажу зараз такі сковороди?

Ці форми випускалися за радянських часів, їх зараз дуже активно продають на Авито. Але ціни на них не адекватні 4-5 тисяч!


печені горішки

Горішки - це кондитерські вироби овальної форми, за формою схожі на великі волоські горіхи. Готують горішки в спеціальних приладах - Горішниця.

Зараз я вам розповім, як готуються горішки в старій радянській Горішниця. Але прогрес не стоїть на місці. Тепер можна купити сучасну електричну Горішниця і готувати в ній смачні горішки з різними солодкими начинками.

  • борошно пшеничне - 2 склянки;
  • яйця - 2 штуки;
  • вершкове масло - 200 г;
  • цукор - 0,5 склянки;
  • сода - 0,5 чайної ложки;
  • оцет - 1 столова ложка;
  • сіль - на кінчику ножа.
  1. Тісто для печених горішків має бути жирним, тому для нього ми використовуємо цілу пачку масла. При бажанні масло можна замінити маргарином, але смак страви при цьому трохи зміниться. Отже, кладемо пачку масла в каструлю і на маленькому вогні або на водяній бані топимо його.

  • Якщо масло вже розтануло, додаємо до нього півсклянки цукру і гарненько перемішуємо. Знімаємо каструлю з маслом з вогню.

  • Потім гасимо половину чайної ложі соди однією ложкою оцту і теж додаємо до масла. Суміш на кілька секунд покриється піною.

  • Після цього розбиваємо два яйця в окрему посудину і розмішуємо їх, не збиваючи. Додаємо яйця до нашого тесту.

  • Переливаємо суміш у велику миску: ми будемо додавати до неї борошно, тому в каструлі не вистачить місця для всього тесту. Поступово додаємо до масла і яєць дві склянки борошна, ретельно перемішуючи.

    Особливу увагу потрібно звернути на консистенцію тіста: воно повинно вийти досить густим, щоб з нього можна було ліпити кульки - основу для горішків. Тому, якщо тісто вийшло дуже рідким, потрібно додати ще трохи борошна.

  • Тепер беремо форму для смаження горішків - Горішниця. Злегка розігріваємо її і змащуємо обидві її сторони вершковим маслом. При цьому стежимо, щоб масла не було занадто багато - в такому випадку, воно буде витікати з Горішниця і підгорати. Потім формуємо з тіста невеликі кульки (діаметром не більше 1,5 см) і розкладаємо їх в поглиблення в Горішниця.

  • Закриваємо Горішниця і ставимо на маленький вогонь. Через одну-дві хвилини половинки горішків будуть вже готові - акуратно піднімаємо верхню частину Горішниця і дивимося, чи достатньо підрум'янилося тісто. Для того щоб вийняти горішки з Горішниця, досить просто перевернути її: тісто дуже жирне, тому приставати до форми не буде. Далі таким же чином випікаємо горішки з іншого тіста: його вистачить приблизно на сто половинок горішків.
  • Печені горішки готові! Залишилося тільки наповнити печені половинки будь-якою начинкою, з'єднати їх разом і подати на стіл до чаю.
  • важливо: Змащувати Горішниця маслом потрібно тільки один раз - на самому початку випікання.

    01.02.2015 | 7:06 дп

    Відмінний рецепт! Які і повинні бути справжні горішки. На електричної вафельниці випікати зручніше.

    27.02.2016 | 1:54 пп

    Дуже сподобався рецепт. Вибрала саме його з усього розмаїття в Інтернеті. Тісто вже готове. Орешница неелектричних. Зате плита електрична. пішла піч. Впевнена, результат буде блискучий! Дякую за рецепт.

    28.02.2016 | 6:14 дп

    13.05.2016 | 6:19 пп

    Зробила все за цим рецептом. Вийшло цілих 55 горішків, пішла майже ціла банка згущеного молока. масло було на плиті навіть)))

    Дякую за хороший рецепт.

    11.07.2016 | 3:35 пп

    Рецепт класний, горішків у мене вийшло 46 правда поки пекла діти потихеньку розтягували ... Всім моїм подругам теж сподобалося, дала посилання на ваш сайт ...

    26.09.2016 | 7:04 пп

    Дуууже смачні вийшли горішки, у мене вийшло 85 горішків з моєї СССРовским Горішниця)

    27.09.2016 | 3:45 пп

    А у мене що то жорстким вийшли. Робила все за рецептом

    05.10.2016 | 4:37 пп

    Мені сподобався рецепт, вийшло смачно спасибі?

    09.11.2016 | 8:05 пп

    Дякуємо. Відмінний рецепт. Все вийшло. Нам сподобалося. .

    04.12.2016 | 6:35 пп

    Смачно, дуже, і вийшло дуже багато, штук 150 подвійних

    07.12.2016 | 5:14 пп

    Велике дякую. Так смачно

    08.12.2016 | 10:07 дп

    Моя мама мені готувала в дитинстві такі горішки і я сама тепер готую, але забула рецепт! Дякую за рецепт! Горішки просто супер.

    10.12.2016 | 11:34 дп

    Спасибі хороший рецепт, м'які смачні, діти дуже раді. З сином витратили цілу банку згущеного молока.

    14.12.2016 | 11:36 дп

    А оцет який 70%?

    11.01.2017 | 2:04 пп

    70-це вже кислота ... здається

    22.01.2017 | 12:25 пп

    Горішки смачні, вийшло 13 кошичків і 51 горішок, борошна пішло більше, ніж за рецептом, майже на склянку і дві банки згущеного молока тільки на горішки. Кошики наповнила кремом з волоськими горіхами.

    01.02.2017 | 6:58 пп

    Клас !! Все вийшло як треба. Мама в дитинстві такі робила)))

    14.02.2017 | 1:55 пп

    Спасибі, за рецепт, вийшло дуже смачно, мій молодий чоловік задоволений, але я ще покладала в всередину горішка невеликий шматочок гретского горіха, так смачніше)))

    01.03.2017 | 2:59 пп

    Завжди випікаю за таким рецептом. Плита газова, Горішниця солдеповская. Горішки виходять хрусткі, ніжні, що не тверді. Дуже смачно, обожнюю їх піч і їсти)

    31.03.2017 | 6:56 пп

    Вийшли чудові горішки, не вважала за скільки. Важливо, що вони були кратні кількості поглиблень в Горішниця. Мені ці горішки нагадали моє дитинство. Тоді це було шедевром. Дякую за рецепт.

    22.04.2017 | 3:23 пп

    Скажіть а якщо оцет 30%, його скільки треба?

    22.04.2017 | 5:16 пп

    В 3-3,5 рази менше.

    17.05.2017 | 9:58 пп

    Скільки пек горішки, я не коли не додавав оцет, соду, сіль, Я втратив рецепт, але я постараюся його знайти, зараз формочки стоять дуже дорого, їх треба як мінімум 200 штук, Мне очень нравиться їх піч, 6 годин швидкого приготування, 5 годин з них ліплення, і виходить 113 горішків.

    19.10.2017 | 11:20 дп

    6:00? ого! у мене в старій радянській сковороді-Горішниця 55 горішків за годину вийшло.

    08.06.2017 | 11:17 пп

    Дякуємо! Дякуємо! Дякуємо! Горішки вийшли Суперіщенскіе! Весь процес зайняв 2 години, вийшло 76 шт. На смак дивовижні - діти просто в захваті.

    21.07.2017 | 10:35 дп

    А замість соди з оцтом можна замінити разрехлітелем.

    17.08.2017 | 5:39 пп

    08.09.2017 | 10:32 дп

    Замінила оцет лимонним соком ..

    Дякую за рецепт, смак такий же як колись у бабусі .. улюблена солодкість дитинства ♥♥♥

    19.10.2017 | 11:23 дп

    Спасибі величезне за рецепт. Робила на підлогу порції. Коли брала у мами сковороду для горішків, вона не вірила що у мене вийде) Все вийшло дуже смачно. Правда замість оцту брала лимонний сік. А так, тісто робить легко, і дуже швидко

    11.11.2017 | 6:52 дп

    Кращий рецепт з усіх інших сайтів.

    11.11.2017 | 7:46 дп

    Мені дуже приємно. Спасибі за оцінку.

    • Вафельница до запису Печені горішки
    • Віта до запису Печені горішки
    • Юлія до запису Вафельное печиво в старій радянській вафельниці
    • Tanya до запису Вафельні трубочки
    • Рижик до запису Печені горішки
    • Вафлі з сиром в електричній вафельниці
    • Вафлі на сметані: готуємо в мультіпекаре
    • брюссельські вафлі
    • Вафельні трубочки з какао
    • Тонкі ажурні вафлі з какао

    Готуємо вафлі і сендвічі. Рецепти. Вафельниці та Сендвічниці.