печиво Горішок

печиво горішок - улюблені ласощі дітей і дорослих. У печива горішок неординарний вид і ніжна начинка всередині. Детальніше про печиво горішок .

Печиво "Горішок" зі згущеним молоком - улюблена солодкість багатьох дітей. Не поспішайте бігти в магазин, щоб порадувати своїх домочадців. Печиво можна легко і швидко приготувати вдома, рецепт випічки печива горішки зовсім не складний.

"Горішки" з начинкою зі згущеного молока.

Улюблене печиво з дитинства. Печемо разом з дітками печиво "Горішки".

Дізналися? Так, це вони. 🙂 "Горішки" з дитинства, такі смачні.

Перед печивом, що родом з дитинства, ніхто не встоїть 🙂 Рецепт випічки печива "Горішки" вам сподобається!

Печиво "Горішки" з тіста на майонезі. Випечені "шкарлупки" виходять не жорсткі, але форму тримають чудово.

Наведений нижче рецепт горішків допоможе зробити дуже смачне печиво не тільки до свята, а й просто до хорошого настрою. Спосіб приготування печива з пісочного тіста нескладний, але рецепт горішків вимагає спеціальних формочок для випічки "шкарлупок".

Рецепт "горішки з начинкою" описує приготування пісочного печива зі згущеним молоком або кремом.

Рецепт печива горішок досить звичайний, єдине, що його відрізняє, так це оригінальна форма. Щоб зробити печиво горішок вам знадобиться спеціальна форма, яку в принципі нескладно придбати. Тісто для печива горішки готується як звичайне пісочне тісто з маргарину, яєць, борошна, сметани, цукру. Замісити тісто і розділивши його на шматочки, заповніть ними формочки і випеайте в духовці. Потім, вийнявши майбутнє печиво горішок з духовки, трохи підрівняйте краю ножиком, заповніть половинки начинкою, склейте їх і дайте постояти печінкою і просочитися начинкою. Готуються печиво горішки зі згущеним молоком, можна зробити печиво горішки з вареним згущеним молоком. Рецепт печива горішки зі згущеним молоком не єдиний. Є й інші варіанти, ніж можна наповнити печиво горішки. Рецепт печива горішок із заварним кремом може і більше трудомісткий, але зате смак такого печива буде приголомшливим.


Рецепт печива Горішки зі згущеним молоком

У магазині продається печиво горішки, але їм до домашніх як звідси до неба!

Якщо у Вас є Горішниця, спробуйте приготувати домашнє печиво горішки зі згущеним молоком. Дуже оригінально і смачно!

  • яйця - 2шт .;
  • цукор - одна четверта склянки;
  • сметана або майонез - 100 г (або навпіл того й іншого);
  • вершкове масло - 100г (можна замінити маргарином);
  • борошно - від 2,5 до 3 склянок, залежно від консистенції;
  • сода харчова - 1 чайна ложка (погасити оцтом).

  • 400 г вареного згущеного молока, вона ж іриска;
  • 100г вершкового масла.

Додаємо в збиті яйця сметану, соду, гасимо оцтом. Масло розтоплюємо і теж додаємо в тісто, перемішуємо.

У три-чотири прийоми всипаємо борошно, перемішуючи і стежачи за густотою тесту.

Воно має бути м'яким, не надто крутим, щоб не прилипало до рук і можна було легко відщипнути шматочок і скачати кульку.

Пару слів про кульках і Горішниця, це важливі нюанси, знаючи які, Ви швидше і легше освоїте процес випічки домашніх горішків!

Орешница - буває звичайна і електрична, наша - проста, піч в ній треба на газовій конфорці, поперемінно повертаючи Горішниця то однієї, то іншою стороною. Перед тим, як закладати першу партію горішків, треба дуже ретельно змастити все поверхні Горішниця соняшниковою олією: і виїмки, і опуклості, і навіть проміжки між ними. Тоді горішки будуть легко витрушують, більш того, одного змащування досить до самого завершення випічки!

Тепер про кульках. Щоразу ми підбираємо їх розмір методом тику 🙂 Зробиш крупніше ніж треба - тісто вилізе з Горішниця, і вийде не горішки, а щось на зразок сатурнов і літаючих тарілок; занадто маленькі - теж не те ... Приблизно кульки повинні бути як полгрецкого горіха. Пробуйте!

Отже, кладемо кульки в виїмки, Горішниця закриваємо, ставимо на вогонь. Перша партія буде пектися довше, ніж наступні, поки Горішниця прогріється.

Печемо хвилинку, відкриваємо, заглядаємо, якщо рум'яні - перевертаємо, печемо з іншого боку, знову заглядаємо.

Висипаємо горішки на блюдо і закладаємо другу партію.

Пектися вони будуть швидко, так що це справа краще поставити на конвеєр. Піч горішки - якраз таке захоплююча справа, яке здорово робити всією сім'єю. Дітки ліплять кульки, мама укладає в Горішниця, тато пече. Будьте уважні, щоб помічники часом не доторкнулися до Горішниця - вона дуже гаряча!

Варіант 2 - Горішки з пісочного тіста

Пізніше я знайшла ще рецепт тесту ля горішків, на цей раз пісочного тіста на жовтках, за яким печиво виходить більш розсипчастим і ніжним. Спробуйте, який варіант Вам більше сподобається!

  • 3 жовтки;
  • 200 г цукру (1 склянка);
  • 200 г вершкового масла;
  • 3-4 столових ложки сметани;
  • 1/4 чайної ложки солі;
  • 2,5-3 склянки борошна (325-400 г).

Жовтки розтираємо з цукром (а білки використовуємо для безе або шифону). Додаємо розм'якшене при кімнатній температурі масло і знову розтираємо (або збиваємо). Додаємо сметану, просіюємо частинами борошно, замішуємо м'яке тісто. Випікаємо, як описано вище.

Поки половинки горішків остигають, готуємо начинку.

Начинка для печива горішки з вареним згущеним молоком:

Можна просто начинити ірискою, так простіше. Але начинка буде ніжніше, якщо збити іриску з маслом. Крем з вареним згущеним молоком - найкраща начинка для горішків!

Наповнюємо кремом одну половинку горішка, закриваємо другий і складаємо горішки на блюдо.

Посипаємо цукровою пудрою. Краса, а смачно як - куди там магазинним горішкам! Домашні в сто раз краще, ще й тому, що Ви дружно зробили їх разом!

(246 голосів, в середньому: 3.4 out of 5)

Смачненько вийшло і зовсім не складно! Дякую за рецепт, знайшлося застосування давно забутої Горішниця.

На здоров'я, Оля, симпатичні горішки вийшли!

спасибі величезне)) з тестом взагалі не дружу, а дитині в перший клас на ярмарок треба щось спекти. знайшла Горішниця, скористалася вашим рецептом - все відмінно вийшло, спасибо большое)))

Анна, спасибі Вам за відгук, я дуже рада, що горішки виручили - дійсно, рецепт простий, багато виходить, порційні, зручно брати і на всіх першокласників вистачить На здоров'я!

Треба ж, скільки різних рецептів горішків, у мене без сметани, треба спробувати Ваш.

Звичайно спробуйте, порівняйте, який смачніше!

Рецепт і печиво з дитинства)

Частенько з мамою такі горішки готували.

Я це печиво в Детва їв дуже подобалося!

Домашнє або магазинне?

Домашні звичайно!)) Зараз вже давно не робили і формочки загубилися.

Скажіть будь ласка. ..а чим можна замінити майонез і сметану? І того і того будинку немає 🙁

Марія, я пошукала, знайшла ось що: "щоб горішки вийшли хрусткими, не потрібно довше випікати - потрібно просто рецепт інший використовувати, без сметани. Тобто саме звичайне пісочне тісто - маргарин / масло, цукор, яйця і борошно." Ось тут знайшла. Так що виходить, без сметани можна тісто замісити. Але я не пробувала, тому не знаю, яким буде результат. Думаю, що тісто без сметани більш крихкі.

Знайшла в засіках домашнього господарства ще одну совдепівську формочку, типу вафельниці. Пошукала в інтернеті рецепт для неї, вибрала найбільш вподобаний (там, де було не 6, як в інших, а всього 2 яйця, за браком більшої кількості). Ось тепер хочу поділитися і з Вами рецептом дуже смачних печенюшек, що нагадують вафлі. Бажано мати кухонні електронні ваги.

сіль-1/3 чайної. ложки,

сода-1 чайна ложка, гашене оцтом.

Масло розтоплюємо на повільному вогні, з заданих інгредієнтів замішуємо тісто. Я використовувала, як пропонував автор рецепта, автоматичне замішування тіста в хлібопічці, в режимі замісу під назвою Пельмені.

Коли тісто буде готовим, ставимо форму на вогонь розігріватися. Потім розкриємо вафельницу, смажена її ретельно рослинним маслом (цю процедуру я повторювала перед кожною закладкою тесту, інакше вафлі прилипали до формочке) і покладемо в кожну клітинку по центру порцію тесту. Воно тут же на гарячій поверхні починає збільшуватися в розмірі. Пропікаються печиво на вогні з двох сторін. Орієнтуємося за кольором, відкривши злегка форму. Якщо печиво готове, то воно легко відпадає. Ця цікава процедура випічки дуже сподобалася нам з донькою. За пів години ми напекли цілу гору смачних вафель-печенюх. Зі згущеним молоком вийшов відмінний десерт до чаю!

Ух ти, які гарні домашні вафлі! Оля, дякую за рецепт! треба пошукати вафельницу і теж зробити таке симпатичне печиво.

Дякую за рецепт! Все життя мріяла про Горішниця. І ось! )))

Не дуже акуратно вийшло, але смачно) Пекла в електричній, форма трохи інша, більш витягнута виходить.

Відмінні горішки! 🙂 А начинка яка, згущене молоко або крем?

А я пекла на електричній плиті! Пара партій прилипла, але потім стала змащувати кожен раз форму оливки. маслом і вийшло! Дуже задоволена! Чоловік вже схомячіть перший горішок з кремом) Спасибочки! Завтра понесу на роботу, пригощати своїх)

А ось готовенькі. Ну ладно, краю не дуже, але на перший випробувальний раз - добре!)

Забула прикріпити: в цих просто згущене молоко, але я зробила і з кремом

З кремом, напевно, ще смачніше, ніж зі згущеним молоком! Треба буде наступного разу спробувати і цей варіант

Класні горішки. Велике спасибі.

Ірина, на здоров'я!

тільки сьогодні пекла горішки але за іншим рецептом) без сметани, вийшли дещо жорстким трохи, хрусткі чи що)) Наступного разу спробую за вашим рецептом спекти) Хочу знайти оптимальний рецепт і піч по ньому часто)

Ольга, спробуйте, сподіваюся, що Вам сподобається рецепт!

Дякую за фото, дуже симпатичні горішки

Вчора робила горішки з вареним згущеним молоком! Смачно вийшло, спасибі.

Горішки м'які вийшли. Напевно, якщо робити без сметани, то будуть розсипчасті. Фото додаю))) спасибо))

Люба, вітаю Вас! Дякую за таке гарне фото! Які симпатичні, апетитні горішки, грибочки і шишечки!

Я раніше пробувала робити трохи по-іншому рецепту. Там в тісто додається крохмаль, і з ним печиво виходить не м'яким, але і не розсипчастим, а хрустким.

Тісто виходить не жорстке?

Ні, не жорстке, скоріше м'яке. Це якщо в тісто додати крохмаль, тоді горішки виходять хрусткі, а без нього - м'які. Головне, не перетримати в Горішниця.

Спасибо большое за рецепт. пекла за вашим рецептом з крохмалем. Дуже смачно вийшло. Наступного разу зроблю для порівняння без крохмалю)))

Катя, на здоров'я!

Спасибо большое за рецепт! Дуже смачно і згадалося "радянських" дитинство))). І своїх домашніх порадувала такий солодкістю ,. Один недолік - вже дуже швидко закінчуються горішки.

На здоров'я, Юлія!

Так, горішки розлітаються швидко! Особливо дітвора їх любить, тягає з тарілки раз у раз 🙂

Вітаю! У мене до вас є питання, якщо можете дайте відповідь на них, для мене це дуже важно.В рецепті пишеться, Цукор - одна четверта склянки; борошно - від 2,5 до 3 склянок, для цукру який стакан і для борошна який стакан 100г, або 200г? І скільки потрібно оцту на чайну ложку соди? Я прошу прохання за такі питання, просто я ще жодного разу не випікав нічого, і ось вирішив спробувати з горішками. Зарание дякую за допомогу.

Я відміряють продукти гранованим склянкою, його обсяг - 200 г. Муки туди поміщається 130г, якщо без верху. Сахара - не перевіряла скільки, якщо потрібно, можу зважити.

На чайну ложку соди я зазвичай беру неповну столову ложку оцту, приблизно 2/3 ложки.

Вдалих Вам горішків!

Як приготуєте, напишіть, будь ласка, буду чекати Ваших вражень 🙂

Підкажіть, будь ласка, чи можна готувати горішки за цим рецептом у духовці? У мене просто формочки горішків для духовки є тільки

Єлизавета, я пекла тільки в Горішниця на плиті, тому не можу сказати точно. Але думаю, що можна спробувати півпорції або чверть порції, щоб перевірити, як будуть виходити горішки. У Вас формочки такі половинками, окремі? У моєї мами є такі, але ми в них жодного разу не пекли - не зовсім зрозуміло, як ними користуватися. Тому що якщо в Горішниця низ форми увігнутий, а верх опуклий, тісто притискається і виходить половинка горішка, - то в цих формочках покладеш шматочок тесту, а ніж його притиснути? Це не порожні заготовки для горішків, а якісь міні-кексики вийдуть. Може бути, ризикнете поекспериментувати? а потім напишіть, будь ласка, що вийде. Удачі вам!

У формочки для духовки тісто треба пальцями притискати, щоб воно вийшло за формою точно як формочка.Как б розмазувати по формочке. Коли спечеться, виїмка залишиться.

О дякую! Нарешті ця таємниця розгадана 🙂

Дякую за рецепт, дуже смачно вийшло!)

Ось такі горішки вийшли у мене!

Вікторія, на здоров'я!

Дякую Вам за фото!

Горішки дуже симпатичні вийшли!

Хотів дружині приємне зробити. Прочитав цей рецепт. Я ніч не спав, все думав як-же сметану майонезом замінити! Але я тут дивлюся що "господинь" на цьому сайті це не бентежить.

Вітаю! Зробили горішки за вашим рецептом, довго вибирали рецепт. Смачні, але чомусь шкарлупки самі жорсткі, важко відкусити і не просочуються кремом. Чому могло так вийде, підкажіть будь ласка?

Чи може бути так, що при випіканні печеньки трохи пересохли? І чи не було тісто занадто крутим?

Добрий день. А підкажіть хто-небудь, яка Горішниця краще, проста або електрична?

Я печу в простій, в електричної не пробувала 🙂

Але в звичайній, на конфорці, відмінні горішки виходять.

Дякую за прекрасний рецепт.Мне53года.вспомніла своє детство.ето дуже пріятно.но шкода не можу пріготовіть.жіву в турціі.здесь немає орешніци.В Киргизії у мами в дитинстві часто пеклі.Оооочень сумую.

Вітаю! Цей дуже приємно, що рецепт навіяв хороші спогади з дитинства!

А що, якщо купити Горішниця через Інтернет?

Наприклад, на eBay.

Або на http://aukro.ua - можна спробувати домовитися з продавцем, щоб відправили замовлення з України до Туреччини 🙂

Сьогодні купила Горішниця. Скоро буду ліпити з мамочкіной рецептом. Зроблю - відпишуся.)))

Ось що у мене вийшло.

Наталі, які симпатичні горішки!

Дякую Вам за фото!

Дякуємо! І смачні вийшли!

Здраствуйте, Юлія! Підкажіть будь ласка чи можна випікати, як у вашій Горішниця на електроплиті? Або тільки на газовій?

Я не пробувала, але думаю, що можна - адже на електроплиті, так як і на газовій, можна варити перше і готується другий, значить, і горішки випікати можна. Тільки відрегулювати нагрівання, так, щоб вийшов оптимальний 🙂

Юльетта, підкажіть будь ласка, що можна ще приготувати з цього тесту? А то я тісто приготувала, і тільки потім згадала що Горішниця залишили на старій квартирі (.

Майя, з цього тесту не пробувала нічого іншого піч. може бути, печиво? Це, по ідеї, пісочне тісто, але, так як в нього додані не тільки жовтки, а й білки, то печиво може вийти жорстким.

Вітаю! Хотіла уточнити, за цим рецептом горішки м'якими виходять?

Швидше за хрусткі, ніж м'які. Але, якщо не дуже довго піч (не до коричнево-золотистого, а до світло-золотистого), то виходить цілком по зубах 🙂 Головне, зловити момент, коли вони вже пропеклися 🙂

Дякую за рецепт! Пекла сьогодні з мамою. Вареної згущенки не вистачило і кілька горішків з'їли з варенням. Було дуже смачно)

Ще раз дякую!

Таня, на здоров'я!

Якщо краї у горішків виходять нерівні, то після випічки надлишки тесту я відколюються і подрібнюю, а потім додаю їх до вареної згущеному молоці для начинки. Виходить що в крем додали справжні горіхи.

Спасибо большое за класний рецепт, все відмінно вийшло!) (У мене Горішниця така ж як у вас, тільки місткість 13 кульок!)

На здоров'я, Аліна!

Рада, що горішки вийшли!

Мені не понравілось.Наверное яйця не треба збивати з цукром, а то вийшли з запахом сіли яєць.

Не зовсім зрозуміло, як це - "з запахом сіли яєць"?

Яйця збивають з цукром для більшої пишності, щоб тісто вийшло більш ніжним. І запах залежить зовсім від того, збиті яйця чи ні, а скоріше від самих яєць, їх якості та свіжості. Були випадки, коли бісквіт мав запах яєць, якщо для тесту використовувалися домашні яйця. Може, і у Вас тому печиво вийшло з яєчним запахом? Хоча я все ж не можу це уявити - скільки разів робили горішки, а ніякого присмаку не було 🙂

Дякуємо! Вийшли смачні горішки. Відзначила для себе, що їх потрібно піч на вогні, який сильніше середнього, тоді вони саме як печені, тісто приємне - не сухий і смачне.

На здоров'я, Христина!

у мене чомусь що після охолодження тесту, горішки стали гумові підкажіть з чим може бути це пов'язано?

Олена, я переглянула кілька сайтів, де описувалися схожі ситуації, конкретної інформації не знайшла, але є версія, що "гумове" тісто може вийти, якщо його занадто довго вимішувати.

Підкажіть будь ласка який крем може ще підійти для горішків, мої діти не люблять варене згущене молоко

Можна звичайну згущенку збити з маслом. Пол пачки м'якого масла почати збивати, потім потроху додавати півбаночки згущеного молока.

Можна домашньої шоколадною пастою типу Нутеллою (вона на іншому сайті є).

Або повидлом. Або збитими вершками (правда, це жирна начинка, не знаю, чи можна діткам).

Якщо горішки начинити сметанним кремом (густа сметана збита з цукровою пудрою і ваніліном) і смаженим волоським горіхом, виходить дуже смачно, і горішки будуть дуже м'якими. Для того, щоб крем не витікав, додати в нього подрібнені, акуратно обрізані (витекла при випіканні горіхів) краю. Тільки готові горішки зберігати потрібно в холодильнику.

Олена, дякую за ідею начинки для горішків!

Це тісто жахливо тверде! Я пошкодувала, що поклала сметану

Ольга, може бути, горішки перепекли? Я б не сказала, що тісто саме жахливо тверде. Воно не м'яке, це так, але й не бронебійна 🙂

Мені не сподобалося тісто, я до цього рецепту робила з рідкого тесту, горішки вийшли чудові, але в цей раз не вдалося знайти той рецепт, тому вирішила спробувати етое.

Іріша, якщо знайдете, поділіться рецептом, будь ласка: дуже цікаво, як це - горішки з рідкого тесту?

А ці горішки дуже гарні вийшли! Чому вони Вам не сподобалися?

Випробую сьогодні якщо в магазині не розібрали гламурні електроорешніци 🙂

Потім відпишу че та як

Наш домашній рецепт трохи відрізняється. І поки банки не стали робити тонше, згущене молоко завжди самі варили.

І ще в кожен горішок додаємо мелений волоський горіх, так смачніше))). Тільки крупно мелений, щоб відчувався, коли горішок їж.

Горішки з горіхами - це смачно!

А ми не любимо, коли великі шматочки попадаються, коли вони потрапляють між зубами, не дуже приємні відчуття. Тому я подрібнюю горіхи всюди, де вони є. А ще смачніше горішки будуть, якщо їх злегка обсмажити на сухій сковороді 🙂

Юльетте я дивилася на ваші горішки і додивився): побігла купувати Горішниця): спасибі за підказку з нутелой наповнювати, діти мої залишилися дуже задоволені .А тісто мені здалося щодо Ок, а свекруня сказала занадто тверде і я знайшла рецепт трохи інший, менше борошна - більше масла і задоволеною залишилася навіть свекруха ха ха):

Ух ти, у Вас і сердечка, і квіточки, як цікаво!

Так, є й інші рецепти горішків, я пробувала пісочне тісто (на жовтках) і вони більш розсипчасті 🙂

Підкажіть будь ласка, а скільки штук виходить з даної порції?

Точно не скажу, не вважала, але приблизно десятка 3-4.

Велике спасибі. рецепт супер. довго шукала таку. тільки я замість сметани майонез додала. борошно 2,5 склянки і масло потрібно злегка розтопити.

На здоров'я! Рада, що рецепт Вам сподобався.

  • Recipes in English (1)
  • Ricette in Italiano (3)
  • Млинці-оладки (68)
    • Сирники, пончики (14)
  • Булочки (31)
  • Вареники-пельмені (9)
  • Вафлі (17)
  • Відео рецепти від Юльетти (3)
  • Смачне для годуючих мам 🙂 (13)
  • Дитяча випічка (24)
  • Кекси (103)
    • Манника (21)
    • Маффіни (7)
  • Кухонна техніка, аксесуари (8)
  • Подорожі (5)
  • Наслідки випічка (81)
    • Піца (6)
  • Новорічна і Різдвяна випічка (23)
  • Пасхальна випічка (16)
  • Печиво, пряники (71)
  • Пиріжки (189)
    • Пироги (140)
    • Чизкейки, запіканки (23)
  • Рецепти домашнього хліба (42)
  • Рецепти з листкового тіста (30)
  • Рецепти крему (13)
  • Рецепти начинок для пирогів (9)
  • Рецепти тіста (20)
  • Рулети, штрудели (24)
  • Секрети успішної випічки (32)
  • Тарту (11)
  • Торти (106)
    • Оригінальні рецепти випічки (8)
    • Тістечка (25)

Який пухнастий і м'який виходить цей хлібець, просто чудо! А вся справа в секретному інгредієнті, що додається.

Це дуже незвичайний хліб. Вірніше, спечений з додаванням незвичайної борошна. Відкривши для себе, що, виявляється,.

Кому прийде в голову поєднувати цукор, сіль і перець, оливкова олія і солодкий виноград? Невгамовним італійцям,.

А хочете скібочку кавуна ... ранньою весною? Чи пізньою осінню, або посеред зими? Ой, як це, звідки? -.

Тиждень Незвичайних Пирогов!

15.11.17 - Tarte au sucre - цукровий пиріг з вершками

17.11.17 - Перевернутий пиріг з ківі

19.11.17 - Бісквіт з квасолею

Дуже люблю пекти щось смачненьке і красиве!

Хочу поділитися з Вами домашніми рецептами випічки. Всі пиріжки, тортики і булочки, які Ви побачите на сайті, були мною приготовлені, сфотографовані, а потім дружно з'їдені за сімейним чаюванням. Так що все рецепти перевірені і смачні!

2 428,82 переглядів

  • 1 775,83 переглядів

  • 1 461,42 переглядів

  • 602,49 переглядів