тефтелі по-домашньому з рисом

Тефтелі з рисом по-домашньому покроковий рецепт з фото.

цибуля ріпчаста - 3 шт;

томатний соус - 4 ст.л .;

сіль - 1 ч.л. з гіркою;

Як приготувати тефтелі з рисом по-домашньому.

- м'ясо і 1 цибулину нарізати невеликими шматочками і перекрутити через м'ясорубку (якщо м'ясо занадто пісне, то потрібно додати трохи сала).

- додати до перекрученному через м'ясорубку м'яса з цибулею сіль і перець, перемішати.

- додати до свинячого фаршу відварений рис, ретельно перемішати, щоб рис рівномірно розподілився.

З отриманого свинячого фаршу формуємо тюфтельки і обвалюють їх у борошні.

У сковороді розігріти олію, викласти тюфтельки і готувати їх з двох боків до утворення легкої скоринки на вогні нижче середнього.

Викласти приготовані тефтелі в глибоку сковороду.

Моркву натерти на крупній тертці, цибулини дрібно нарізати і підсмажити в залишився від смаження тефтелей маслі близько 5-7 хвилин, потім додати 200 мл кип'яченої води і томатну пасту, довести до кипіння, перемішати і залити піджаркою тефтелі.

Гасити тефтелі під накритою кришкою близько 30 хвилин.


1000 секретов

1000 секретов ведення домашнього господарства: секрети домашнього затишку, краси і здоров'я. Кулінарні поради, корисні властивості продуктів.

Приготувати тефтелі з рисом можна і для обіду, і для вечері. Тефтелі популярна страва дієтичної кухні. Секрети приготування смачних тефтелей в томатному соусі.

Тефтелі - це кульки з м'ясного фаршу тушковані в соусі. На відміну від котлет, в тефтелі, крім м'яса і цибулі, додають різні крупи і овочі. Найчастіше це рис і терта морква. Крім цього є ще одна відмінність - тефтелі майже завжди гасяться в соусі і зазвичай в ньому і подаються. Для панірування використовують рисову або пшеничну муку.

Гасити можна на плиті під кришкою або в духовці. Посуд для тефтелей повинна бути низькою і широкою, бажано, щоб вони все помістилися в один шар у великій сковорідці з високими бортиками. Для використання в духовці прекрасно підходить посуд з жароміцного скла з кришкою. У ній же можна і на стіл подавати готову страву. Якщо тефтелі обсмажуються перед гасінням, то зручно використовувати дві сковорідки: обсмажувати в маленькій і перекладати в більшу, щоб гасити.

Подають тефтелі зазвичай з гарніром, в якості якого використовують макарони, картопляне пюре або просто відварну картоплю.

Для приготування м'ясних тефтелей і рисом потрібно:

  • Фарш (свинячий або свинячий + яловичий) 500 г
  • Середня морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Рис круглозерний 1 стакан
  • Яйця курячі 2 шт.
  • Томатна паста 2 ст. л. (Можна склянку томатного соку або 2 свіжих помідора за смаком)
  • Сметана 2 ст. л.
  • Олія соняшникова рафінована 4 ст. л.
  • Перець чорний мелений, сіль, зелень (петрушка, кріп)
  • Борошно для обвалювання

Почати краще всього з рису. Вибирають для тефтелей клейкий круглозерний рис. Промивають під холодною водою і ставлять на невеликий вогонь. Такий рис вбирає досить багато води, тому на склянку крупи наливають 2 склянки води. Варити рис не обов'язково до повної готовності, хвилин 10-15 цілком достатньо, потім просто залишити його під кришкою.

М'ясо беруть свиняче або заважають свинину з яловичиною. Можна також використовувати курку або індичину для приготування дієтичних тефтелей. Перемолоти фарш потрібно добре до однорідної маси.

Потім дрібно порізати ріпчасту цибулю, моркву натерти на крупній тертці. Трохи підсмажити все це на соняшниковій олії в невеликій сковорідці.

Далі можна робити тефтелі 2 різними способами. Смачно буде і так і так, але варіант без обсмажування корисніше для дітей і людей, у яких є проблеми з травною системою.

Перемішують у великій мисці рис, м'ясний фарш і підсмажені цибулю з морквою.

Додають курячі яйця, сіль, перець.

З отриманої маси формують кульки, обвалюють їх у борошні і щільно укладають в розігріту широку сковорідку або деко з соняшниковою олією.

У глибокій мисці або маленькій каструльці змішують томатну пасту і сметану, потім розводять водою (можна бульйоном). Води беруть приблизно стакан, краще додати її потім, якщо виявиться, що недостатньо.

Отриманим соусом заливають тефтелі, так щоб верхній шар був покритий.

Сковорідку закривають кришкою і залишають на маленькому вогні гаситися або відправляють в духовку хвилин на 40.

Підлива вбирається в тефтелі, надаючи їм ніжний смак, і поступово густіє, зменшуючись у кількості.

Перемішують рис з м'ясним фаршем, додаючи яйця і мелений перець.

З отриманої маси формують кульки, обвалюють їх у борошні і акуратно обсмажують на гарячій сковорідці до появи рум'яної скоринки, намагаючись, щоб вони не розвалилися.

Обсмажені тефтелі щільно складають в глибоку сковорідку або деко, покриваючи зверху шаром підсмаженої цибулі з морквою.

Томатну пасту змішують зі сметаною, розводять водою (можна бульйоном), і заливають цим соусом тефтелі.

Гасять на маленькому вогні під кришкою хвилин 20-25.