Тефтелі в молочному соусі

Основні інгредієнти: Яловичина, Свинина, Молоко

Рецептів страв з фаршу існує безліч. І при цьому сама основа залишається незмінною. Однак, кожне блюдо по-своєму неповторно, адже вся справа - в соусі. Пропонований сьогодні рецепт "Тефтелі в молочному соусі " відрізняється своєю легкість, ніжністю та можливістю варіювати смакові властивості фаршу. Детальний опис всіх етапів приготування зробить цей процес легким і приємним навіть для починаючої господині. А прекрасний молочний соус стане чудовою підливою для будь-якого гарніру.

Інгредієнти для приготування тефтелей в молочному соусі:

  1. Свинина (охладенная вирізка) 300 грам.
  2. Яловичина (охладенная вирізка) 300 грам.
  3. Рис білий круглозерністий 1 стакан.
  4. Цибуля ріпчаста 2-3 штуки.
  5. Яйце куряче велике 1 штука.
  6. Масло рослинне рафіноване для смаження 1/2 стакан.
  7. Масло вершкове 1 столова ложка.
  8. Борошно пшеничне вищого ґатунку 3-4 столові ложки.
  9. Молоко (будь-якої жирності) 1 стакан.
  10. Сіль за смаком.
  11. Перець чорний мелений за смаком.
  12. Перець чорний горошком 3 штуки.
  13. Лавровий лист 1 штука.
  14. Зелень свіжа за смаком.

Чи не підходять продукти? Вибери схожий рецепт з інших!

  1. М'ясорубка або блендер, або велика терка
  2. Миска для вимішування фаршу
  3. Сковорода з антипригарним покриттям
  4. Каструля з потовщеним дном або чавунний казанок, або сотейник
  5. Невелика каструля для варіння рису
  6. Кухонна плита
  7. сервіровочні тарілки

Приготування тефтелей в молочному соусі:

Крок 1: приготування фаршу для тефтелей.

Крок 2: відварюємо рис для тефтелей, пасеруємо цибулю.

Крок 3: змішуємо інгредієнти, формуємо і обсмажуємо тефтелі.

Крок 4: робимо молочний соус і тушкуємо в ньому тефтелі.

Крок 5: подаємо тефтелі в молочному соусі.

- - для фаршу найкраще підходить змішаний тип м'яса. Наприклад, свинина і яловичина, або свинина і курка. Чисто з курки вийде занадто «легкий» і невиразний фарш. З яловичини, навпаки - «важкий» і жорсткий.

- - якщо потрібно переробити м'ясо на фарш, але немає ні м'ясорубки, ні блендера, то можна застосувати старий бабусин метод. Нерозрізаного на шматки м'ясо заморожуємо в морозилці, а потім трьом на крупній тертці. Після розморожування м'ясна стружка по виду практично не відрізняється від фаршу.

- - для приготування соусів на молочній основі дуже важливо, щоб молоко було свіжим і не перетворилося в сирну субстанцію. Перевірити як молоко відреагує на нагрівання дуже просто. Якщо у вас електрична плита, то в саму маленьку каструльку або металевий кухоль наливаємо 1-2 столові ложки молока і доводимо до кипіння. Якщо не з'явилося сирних грудочок - молоко свіже і не зіпсує соус. Якщо плита газова, то все ще простіше. Набираємо ложку молока і тримаємо над вогнем, поки воно не закипить. Тільки потрібно бути гранично обережним - ложка нагрівається і можна обпектися.


М'ясні тефтелі з рисом під молочним соусом

М'ясні тефтелі з рисом - рецепт для ситного домашнього обіду. Приготовлені в молочному соусі тефтелі з рисом вийдуть дуже соковитими і ніжними.

Як приготувати м'ясні тефтелі з рисом під молочним соусом:

М'ясний фарш змішати з відвареним рисом, додати дрібно нарізаний і обсмажений в рослинній олії до золотистого кольору цибулю, сире яйце, посолити, поперчити, добре вимішати.

Сформувати з маси невеликі кульки, обваляти їх у борошні і на розігрітій олії швидко обсмажити тефтелі з рисом з усіх боків.

Приготування соусу: масло розтерти з борошном, посолити і поступово розвести молоком. Дати соусу закипіти. Покласти в нього смажені тефтелі.