Суп з тюфтельками з рисом

На перший погляд фрикадельки і тефтелі - одне і те ж, але різниця все ж є. У фрикадельки обов'язково додають свіжий хліб, зелень, спеції і відварюють їх у воді або бульйоні. У фашистських для тефтелей додають крупи, яйце, цибуля, овочі, тюфтельки обсмажують. Ми будемо готувати суп саме з тефтелі, та до того ж ще і з рисом.

З00 г фаршу свинина з яловичиною,

1 середня цибулина,

1/3 склянки рису,

1 середня морква,

1 велика картоплина,

1 солодкий перець,

1 середня цибулина,

рослинне масло для смаження,

Овочі краще почистити заздалегідь, щоб залишалося лише нарізати їх. На плиту ставимо каструлю з водою для супу, приблизно 1,5 літра, нехай закипає.

Змішуємо м'ясний фарш, дрібно порізану цибулю, 1 яйце і сухий рис. Солимо, перчимо.

Добре вимішуємо фарш і ліпимо з нього тефтелі, обвалюють тефтелі в борошні,

і обсмажуємо на рослинному маслі з декількох сторін. Розміщуємо тефтелі в киплячу воду.

Нарізаємо смужками морква, злегка обсмажуємо в маслі, що залишилося від фрикадельок. Нарізаємо перець, додаємо його до моркви. Нарізаємо цибулю, його в ту ж сковороду, смажимо ще 3 хвилини. Зажарка для супу готова.

Нарізаємо картоплю кубиками, кидаємо його в суп через 10 хвилин після тефтелей.

Через 5 хвилин відправляємо в суп зажарку,

і дрібно нарізаний помідор або столову ложку томатної пасти. Солимо, перчимо до смаку. Накриваємо кришкою, варимо ще 5 хвилин, вимикаємо і не відкриваючи кришки даємо потомитися не менше півгодини.

Суп виходить наваристий і ситний. Подавати зі сметаною і зеленню.

Суп смачний ну все ж в ньому що то не вистачає

А у мене навпаки вийшов дієтичний, прозорий суп. Ви мабуть в тефтелі сала не подумавши намололи або фарш взяли магазинний жирний? А суп смачний дуже

ще забула про томат-пасту додати.

  • Ви тут:  
  • Кулінарні рецепти
  • Перші страви
  • супи
  • Суп з тюфтельками з рисом

Кулінарні рецепти форумчан

Філе курки в білому соусі з чорносливом

Салат з макаронами, беконом і куркою

© 2017 Фото-рецепти покрокового приготування


Рецепти супу з тюфтельками

Суп з тюфтельками - смачне, ситне і вкрай корисне блюдо.

Правила приготування супу з тюфтельками

Чим такий хороший суп з тефтелі? Тефтелі, як відомо будь-якій людині, будь-коли дорогою ходить в дитячий сад, це такі кульки з м'ясного, курячого або рибного фаршу. Присутній це блюдо в багатьох кухнях світу, відрізняється складом (наприклад, додаванням у фарш рису, хліба, панірувальних сухарів, цибулі, спецій, яєць), способом приготування (смаження, запікання, приготування на пару, гасіння в соусі), а також назвою - так, наприклад, на Сицилії в тефтелі додають рис, обсмажують і називають їх «аранчіні». На Близькому Сході популярний «фалафель» - смажені тефтелі з гороху нуту. Часто тефтелі плутають з фрикадельками - останні, зазвичай, готуються меншого розміру, без додавання овочів і круп, і варяться просто в бульйоні, а не гасяться в соусі.

Для супу з тефтелі з фаршу формують кульки, відварюють з в окропі, солять воду, додають спеції. Після готовності - тефтелі дістають, бульйон проціджують, а потім відварюють в ньому овочі для супу з тефтелі. Овочі також можна додати до тефтелі, після того, як вони спливуть, і варити їх разом. У деяких рецептах рис для фаршу на тефтелі попередньо відварюють до напівготовності. При подачі на стіл суп з тефтелі можна прикрасити зеленню і сметаною.

Інгредієнти: 3 л води, 3 цибулини, 1 морква, 3ст.л. рослинного масла, 2 картоплини, 1 помідор, сіль, 300 г яловичого фаршу, 1 яйце, сіль, петрушка, перець, чверть склянки рису.

Приготування: приготуйте фарш для тефтелькою - змішайте перекручене м'ясо, одну дрібно нашатковану цибулину, рис, яйце, зелень петрушки, сіль і перець. Перемішайте, сформуйте міцні тефтелі, середнього розміру. Обсмажте до прозорості дрібно нарізану цибулю, додайте нарізану соломкою моркви, обсмажуйте до пом'якшення, додайте помідор, тушкуйте 3 хвилини. У киплячу солону воду покладіть тефтелі і кип'ятіть 10 хвилин. Коли тефтелі спливуть, киньте нарізаний брусками картопля, обсмажені овочі, зменшіть вогонь після закипання бульйону, накрийте кришкою і варіть до готовності тефтелей.

Інгредієнти: 500г яловичого фаршу, 4 картоплини, 400г томатів у власному соку, 1 яйце, 3ст.л. мелених сухарів, 50г мигдалю, 1 цибулина, 4 зубчики часнику, сіль, спеції (чебрець, коріандр, паприка, запашний горошок, лавровий лист).

Приготування: цибулину пасеруйте на маслі, додайте томати та спеції, обсмажте, розведіть бульйоном, дайте закипіти, зніміть піну, варіть ще 10 хвилин. Вимісити фарш для тефтелькою, з'єднавши м'ясо, половину сухарів, яйце, сіль, спеції. Подрібніть мигдаль, обсмажте на сухій гарячій сковороді, додавши, що залишилися сухарі, протягом хвилини. У каструлю з овочами викладіть крупно нарізану картоплю, варіть 7 хвилин, додайте суміш з горіхів і сухарів, варіть ще хвилину, киньте тефтелі і варіть все 10 хвилин. В кінці додайте сіль, часник, зелень, зніміть з вогню, накрийте кришкою і настоюйте ще 20 хвилин.

Китайський суп з тефтелі з креветок.

Інгредієнти: зелена цибуля, 800 мл бульйону, 1ч.л. соєвого соусу, саке або біле сухе вино, сіль; для тефтелей - 200 г креветок, 65 г філе тріски, 1ч.л. яєчного білка, 1ч.л. саке або вина, 4,5ч.л. крохмалю, 3 краплі соєвого соусу, сіль; для омлету - 1 яйце, крапля мирин, сіль.

Приготування: почистіть креветки, додайте до них тріску, білок, саке, крохмаль, соєвої соус і сіль, збийте блендером, сформуйте 4 тефтелі, відваріть в пароварці. Пір'я зеленої цибулі замочіть в холодній воді на 5 хвилин. Збийте яйце, додайте мирин і сіль, обсмажте на сковороді з невеликою кількістю масла з двох сторін, остудіть, наріжте на смужки, кожну зав'яжіть вузлом. У гарячий бульйон додайте соєвий соус, саке, сіль. У тарілку покладіть тефтелі, вузлики з омлету, залийте бульйоном і прикрасьте зеленою цибулею.

Суп з тюфтельками може бути чудовим дієтичним блюдом, особливо, якщо за станом здоров'я вам заборонені м'ясні бульйони - тефтелі можна відварити окремо, в воді або на пару, а при подачі на стіл заправити овочевим бульйоном. І ситно, і корисно!

Дієта для талії, продукти для стрункості

Омолоджуюча дієта - на 1500 балів

Рамбутан: ось так фрукт!

Сподобалася стаття? Поділіться!

Користувач сайту Woman.ru розуміє і приймає, що він несе повну відповідальність за всі матеріали частково або повністю опубліковані їм за допомогою сервісу Woman.ru.

Користувач сайту Woman.ru гарантує, що розміщення поданих ним матеріалів не порушує права третіх осіб (включаючи, але не обмежуючись авторськими правами), не завдає шкоди їх честі і гідності.

Користувач сайту Woman.ru, відправляючи матеріали, тим самим зацікавлений в їх публікації на сайті і висловлює свою згоду на їх подальше використання редакцією сайту Woman.ru.

Використання і передрук друкованих матеріалів сайту woman.ru можливо тільки з активним посиланням на ресурс.

Використання фотоматеріалів дозволено тільки з письмової згоди адміністрації сайту.

Розміщення об'єктів інтелектуальної власності (фото, відео, літературні твори, товарні знаки і т.д.)

на сайті woman.ru дозволено тільки особам, які мають всі необхідні права для такого розміщення.

Мережеве видання «WOMAN.RU (Женщіна.РУ)»

Свідоцтво про реєстрацію ЗМІ ЕЛ №ФС77-65950, видано Федеральною службою з нагляду в сфері зв'язку,

інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнадзор) 10 червня 2016 року. 16+

Copyright (c) 2016-2017 ТОВ «Херст Шкульов Паблішинг»