Содержание

Готуємо салат з консервованої печінки тріски - 5 варіацій з корисного продукту!

Ну що б такого приготувати на святковий стіл? Поставивши собі за в черговий раз цим питанням, не можна не згадати про цей продукт. Розкішний делікатес, справжня рідкість і приголомшлива смакота! Пропонуємо вам вибрати свій салат з консервованої печінки тріски з наших перевірених рецептів!

Не тільки смачна, а й нереально корисна - так можна охарактеризувати печінка тріски. Вона містить такий «набір» корисних речовин, який часто міститься лише в полівітамінних комплексах. Левову частку цих речовин, таких як поліненасичені жирні кислоти групи Омега, наш організм взагалі не може отримати більше нізвідки, окрім як з риб'ячого жиру і аналогічних йому за складом продуктів. А так як вживати риб'ячий жир ми не любимо з дитинства, краще кілька разів на місяць балувати себе і близьких вишуканим салатом з печінкою тріски, рецепти його зазвичай прості. Зате який результат ... Просто диво!

  • Головне в питанні, як приготувати салат з печінки тріски, правильно вибрати продукт. Переконайтеся, що на банку є позначка «натуральна» і при струшуванні вміст не блокують. Ці ознаки відрізняють хороший, якісний продукт, виготовлений з великих шматків. Важливо, щоб на етикетці значився і ГОСТ, за яким і була проведена консерва. А в складі були вказані лише сама печінку риби, сіль і перець.
  • Цінний продукт - досить жирний, тому нерідко в комплексі з ним використовують інгредієнти, покликані «відтягнути» специфічний присмак. За таким принципом роблять салат з печінки тріски з рисом або картоплею. Однак, на думку кулінарів, безліч сторонніх компонентів лише «забивають» смак головного інгредієнта. Тому краще дотримуватися правила - чим менше, тим краще. І подавати салат з консервованої печінки тріски на злегка підсушене хлібі.

Спочатку ми хочемо розповісти, як готувати класичний салат з печінки тріски. Рецепт з фото стосується відомої радянської його інтерпретації під назвою «Північний», який подавався в кожному поважному ресторані. Готується такий салат з печінки тріски з яйцем і подається на тостах.

  • консервована печінка тріски - 1 банка;
  • цибуля - 1 невелика головка;
  • яйця відварні - 2 шт .;
  • сир твердий нежирний - 70 г;
  • майонез - 2 ст.л .;
  • винний або звичайний оцет - 1 ч.л .;
  • чорний перець.

  1. Яйця очистити і дрібно натерти.
  2. Натерти сир, також дрібно.
  3. Лук очистити, нарубати. Влити оцет і залишити на 15 хвилин.
  4. З консерви злити жир, печінку розім'яти виделкою.
  5. Змішати інгредієнти з майонезом і чорним перцем.

Рецепти інших смачних салатів

Поєднання головного інгредієнта з такими компонентами, як мариновані огірочки, гострий сир, червона цибуля, усуває відчуття надмірної жирності. І робить блюдо виразно-пікантним. Такі інтерпретації гарні для святкового столу.

Салат з печінки тріски з солоним огірком

  • печінка тріски - 1 банка;
  • мариновані або солоні огірочки - 200 г;
  • картопля і морква - по 300 г;
  • відварені яйця - 4 шт .;
  • майонез, сіль.

  1. Відваріть і очистіть овочі, яйця. Натріть крупно.
  2. Огірочки порубати тонкою соломкою.
  3. З консерви злийте масло, розімніть вилкою.
  4. Змішайте інгредієнти, приправте сіллю, майонезом.
  5. Поставте в холодильник перед подачею.

Салат з печінки тріски в тарталетках

Вам будуть потрібні:

  • цибуля порей - стебло;
  • тріска натуральна (печінка) - баночка;
  • морква відварна - 1 шт .;
  • яйця відварні - 2 шт .;
  • гострий сир твердий - 100 г;
  • майонез;
  • тарталетки.

  1. Яйця і моркву очистіть, натріть дрібно.
  2. Пошинкуйте цибулю.
  3. Печінка злийте, розімніть.
  4. Змішайте компоненти, заправте майонезом, сіллю.
  5. Покладіть в тарталетки перед подачею.

Салат з печінки тріски листковий

  • консервована печінка тріски - 1 баночка;
  • картопля відварна - 2 шт .;
  • червона цибуля - 1 головка;
  • яйця відварні - 4 шт .;
  • огірочки мариновані - 2 шт .;
  • лимон.

  1. З баночки з консервою злийте жир. Вичавіть в неї сік лимона, залиште на 10 хвилин, щоб видалити специфічний запах. Після цього розімніть продукт виделкою.
  2. Натріть білки, жовтки, картоплю. Огірки порізати.
  3. У порційні салатники укладіть: картопля, нарізану кільцями цибулю, змастіть майонезом. Після цього покладіть печінку, білок і знову злегка промажте майонезом. Зверху викладіть огірочки, знову майонез і посипте жовтком.
  4. Охолодіть і подавайте.

Салат «Соняшник» з печінкою тріски

Вам будуть потрібні:

  • відвареної в мундирах картоплю - 3 шт .;
  • яйця відварні - 4 шт .;
  • консервована печінка тріски - баночка;
  • зелень - пір'я цибулі і кріп;
  • огірочки мариновані - 2 шт .;
  • оливки;
  • картопляні чіпси;
  • майонез.

  1. Картопля натріть дрібно, викладіть на дно блюда.
  2. Злийте жир з консерви, розімніть печінку, укладіть зверху.
  3. Відокремте білки, натріть, викладіть, змастіть майонезом.
  4. Далі потрібно засипати шар рубаною зеленню.
  5. Нарізати кубиками огірочки, викласти далі, промазати майонезом.
  6. Покришити жовток.
  7. Зробити акуратну сіточку з майонезу, по боках укласти бордюр з чіпсів, а в середину помістити половинку оливки для декору.

За таким же принципом можна приготувати салат «Печінка тріски під шубою», тільки не виконуючи його прикраса у вигляді соняшника.

Порадуйте себе новим і смачним рецептом, який і виглядає на столі гідно, і організму приносить лише користь!

Салат з консервованої печінки тріски: відео-рецепт

Класичний рецепт салату «Цезар»: готуємо по правилам і без них

Спаржа по-корейськи в домашніх умовах: як замочити напівфабрикат, у чому замаринувати і що з нього приготувати

11 рецептів дієтичних салатів: смакоту для схуднення, оздоровлення і тонусу

Як приготувати соус табаско: легендарна заправка для тих, хто любить гостріше

Мазь «Капсикам»: як препарат для суглобів став популярним засобом для краси

Інструкція по застосуванню мазі «Капсикам»: склад препарату і механізм дії. Основні сфери застосування і використання в косметології. Чи безпечний препарат, як перевірити реакцію на ліки. Які є аналоги.

Як правильно відбивати бере: військовий і не тільки

Як відбити бере в домашніх умовах: покрокова інструкція. Фіксація піною для гоління, лаком для волосся або парафіном. На яку сторону відбивати головний убір для військового параду.

Як приготувати соус теріякі для свинини, ролів і овочевих салатів

Класичний рецепт салату «Цезар»: готуємо по правилам і без них

Василина оглядини: «Мої шестеро синів - мої помічники»

Мама шістьох синів Василина оглядини впевнена: навіть в багатодітній родині жінка повинна знаходити час на саморозвиток, бути красивою і фізично активною. Про те, як вона все встигає і якими Лайфхак користується - в інтерв'ю порталу Woman365.ru.

Що клювати Рожевої Курці в 2017 році?

Як швидко просушити речі після прання і дощу: 9 «п'ятихвилинних» методів

Як швидко висушити одяг після прання: екстрені методи за допомогою праски, фена і духовки. Сушимо в мікрохвильовці за п'ять хвилин або за ніч під кондиціонером. Що робити, якщо забруднилися в кафе. Які методи знищать річ.

На якій відстані від підлоги повісити плазмовий телевізор: орієнтуємося по зростанню домочадців і діагоналі екрану

На якій висоті вішати телевізор на стіну: рекомендації для монтажу в вітальні, спальні і на кухні. Таблиця безпечних відстаней від очей до екрана в залежності від діагоналі.

Чим пофарбувати джинси, і як це зробити вручну і в машині-автоматі

Як пофарбувати джинси в домашніх умовах в пральній машині і вручну. Особливості акрилових фарб. Робимо модні «варенки» за допомогою хлорного відбілювача і марганцівки. Натуральні барвники «з холодильника».

Як приготувати часниковий соус, щоб гості ахнули і зажадали добавки

Гідролізна очищення духовки: заводська функція, і як провести парову обробку в старих моделях

Що таке гидролизная очищення духовки: плюси і мінуси. Чим відрізняється від каталітичної і пиролитической. Як добитися ефекту гідролізу самостійно, якщо вбудована функція відсутня.

© 2013-2017 Жіночий журнал «Woman365.ru». Передрук матеріалів сайту лише з зазначенням активного гіперпосилання на джерело. Проект інтернет-видавництва «Вебополіс».


Як приготувати салат з печінки тріски - 7 смачних покрокових рецептів

Печінка тріски входить в список неймовірно корисних продуктів і кожна людина, що бажає бути красивим і здоровим, зобов'язаний періодично її вживати. Я навчу вас готувати смачний салат з печінки тріски, класичний рецепт якого не передбачає використання майонезу.

Про користь цього продукту людству відомо з давніх часів. Пройшли століття, а тріскова печінку і раніше залишається популярною, затребуваною і улюбленою у всіх країнах світу.

Зазначу, вона вкрай важлива в харчуванні дівчат в положенні і діточок, оскільки підтримує організм в тонусі. Лікарі рекомендують діткам вживати печінку в осінньо-зимовий період, адже вона багата вітамінами, сприяє розвитку інтелекту і підвищення активності мозку.

Вправні кулінари використовують печінку тріски і різноманітні рецептури для приготування різноманітних страв, однак лідерство за рівнем популярності належить салатам. Одні з них прості, інші складаються з великої кількості інгредієнтів. Такі новації доречно виглядають на будь-якому столі.

  1. Дрібно рублю цибулю і яйця, печінка тріски акуратно зливаю і дрібно нарізаю.
  2. Підготовлені продукти викладаю в невеликій салатник.
  3. Солю, додаю ложечку масла з банки, в якій знаходився делікатес, старанно перемішую. От і все.

Маленька хитрість: зелена цибуля легко замінить звичайну цибулину і зробить салат по-справжньому літнім.

Як бачите, класичний салат простий у приготуванні, але неймовірно смачний і корисний. На друге до салату підійде відварений рис або картопелька.

Як приготувати салат з печінки тріски з яйцем

Будь-який святковий салат володіє чудовим смаком, ефектним виглядом і, звичайно ж, високою калорійністю. Благо, можна зробити чудову закуску, яка надасть на організм мінімальне навантаження - салат з печінки тріски з яйцем.

  1. Відварюю яйця, картоплю і моркву готую на пару. Парова обробка збереже більше корисних речовин в овочах. Лук подрібнюю і мариную. Для цього посипаю його цукром, додаю сік лимона і залишаю на 30 хвилин.
  2. Приготовлені на пару овочі і яєчні білки окремо пропускаю через тертку. Жовтки і печінка тріски розчавлюють звичайною виделкою. Рідина з консервів не використовую, інакше закуска вийде надзвичайно жирної.
  3. Подрібнену цибулю рівномірно розподіляю по дну страви, в якому планую готувати салат. Змащую майонезом і роблю наступний шар з печінки тріски. Далі розкладаю терту картоплю, солю і покриваю шаром майонезу.
  4. Наступний шар роблю з тертої моркви, змащую майонезом і викладаю терті білки. Їх акуратно розподіляю і після змащування майонезом приступаю до прикраси блюда. Для цієї мети використовую жовтки, зелена цибуля, консервовану кукурудзу і горошок. У центрі розміщую згорнутий рулетом огірочок.

Перед подачею до столу чудову закуску рекомендую потримати кілька годин у холодильнику. В результаті листковий салат гарненько просочиться, що позитивно позначиться на консистенції і смаку. Нещодавно замість магазинного соусу використовувала домашній майонез. Вийшло набагато смачніше і корисніше.

Простий рецепт салату з консервованої печінкою тріски

На прилавках магазинів багато делікатесних і корисних продуктів. Їх список очолює печінка тріски, багата вітамінами, жирними кислотами і корисними речовинами.

Я розгляну простий рецепт салату з консервованої печінки тріски. Закуски з великою кількістю продуктів притупляють смак делікатесного інгредієнта і повинні лише доповнювати печінка тріски.

  1. Витягаю печінку з консервної баночки, розминають виделкою і з'єдную з дрібно порубаними заздалегідь звареними яйцями. З відвареної картоплі роблю пюре, додаю в нього трохи масла і залишки печінки, які залишилися в баночці.
  2. Білий фрагмент стебла цибулі-порею нарізаю кружечками і викладаю на блюдо. Виходить чудова подушка. Зверху викладаю подрібнені грибочки, змішані з пюре, промазують майонезом і викладаю горошок.
  3. Роблю ще один шар з пюре з грибами, промазують майонезом і посипаю тертим сиром.
  4. Останній шар виконую з яєчної суміші з печінкою. Після оформлення зеленню і окроплення соком лимона закуску подаю до столу разом зі столовим вином.

Навіть за списком інгредієнтів можна зрозуміти, що в результаті вийде елементарний кулінарний шедевр. Такому страви завжди знайдеться місце на столі. З ним можна відсвяткувати річницю весілля, день народження або організувати сімейну вечерю.

Дуже смачний салат з печінки тріски з рисом

Практично всі салати, які користуються популярністю, готуються з використанням м'яса або курки. Рибні закуски з невизначених причин рідкість. Наприклад, салат з печінки тріски з рисом характеризується ніжною консистенцією і готується з нетривалого списку продуктів, але роблять його не всі. До того ж на приготування йдуть лічені хвилини. З рецептом вишуканості ви можете ознайомитися нижче.

Приготування:

  1. Відварюю рис. Крупу промиваю водою кілька разів, висипаю в каструлю і заливаю водою. Рідини беру вдвічі більше рису. Завдяки такому співвідношенню рис вийде розсипчастим. Додаю трохи солі і готую до повного випаровування води.
  2. В окремому посуді відварюю яйця з додаванням солі. Після охолодження очищаю від шкаралупи і пропускаю через крупну тертку. Печінка тріски дістаю з банки і виделкою акуратно розминають.
  3. У миску для салату викладаю подрібнену цибулю, додаю терті яйця, печінку і готовий рис. Вливаю передбачене рецептом кількість майонезу і перемішую. Салат готовий.

Всупереч простоті цей чудовий салатик вразить своїм смаком. Обов'язково запишіть рецепт в кулінарну книгу, блокнот або щоденник. Повірте, в майбутньому він неодноразово стане в нагоді.

Зелений салат з печінкою тріски

Яке блюдо легке і корисне? Природно, зелений салат. А щоб додати в закуску ситність, візьмемо трохи м'яса, курки або тріскової печінки. Стаття присвячена приготуванню салатів з використанням останнього з перерахованих продуктів, тому поділюся рецептом зеленого салату саме з нею.

  • Листя салату - 200 г.
  • Печінка тріски - 1 банка.
  • Маслини без кісточок - 0.5 банки.
  • Перепелині яйця - 4 шт.
  • Зелень петрушки - 1 маленький пучок.
  • Улюблена заправка.

  1. Листя салату обдати водою, обсушую серветками, рву руками і розподіляю на блюді.
  2. Тріскову печінку нарізаю помірними кубиками, оливки розпускаю навпіл, зелень старанно подрібнюю.
  3. Перепелині яйця відварюю, чекаю охолодження, очищаю і пропускаю через тертку.
  4. На салатні листя викладаю печінку тріски, зверху підготовлені оливки і рубану петрушку.
  5. Для прикраси салату використовую перепелині яйця і рубаний кріп.
Зазвичай закуску нічим не заправляю, але в деяких випадках додаю трохи майонезу або лимонний сік.

Салат, технологією приготування якого я поділилася, простий, швидкий в приготуванні і смачний. Він здатний забезпечити організм корисними речовинами. Щоб стати молодше і продовжити молодість, включите салатик в раціон.

Існує чимала кількість варіацій салату «Мімоза». Одні кулінари додають рибні консерви, інші віддають перевагу крабовим паличок. Я ж пропоную вашій увазі салат «Мімоза» з печінкою тріски.

Цією закусці під силу прикрасити будь-який святковий стіл. Вона має ніжний смак і яскравим зовнішнім виглядом. Такими якостями наділяють її прості і доступні за ціною компоненти.

  1. Картоплю і моркву обдати водою, обсушую, обертають фольгою і відправляю в духовку на півгодини. Запікаю овочі при 180 градусах. Овочі можна зварити, але запечені принесуть салату більш насичений смак.
  2. Яйця відварюю круто, очищаю, поділяю на білки і жовтки. Цибулю дрібно ріжу і заливаю окропом. Після декількох хвилин в гарячій воді він стане м'яким і позбудеться гіркоти.
  3. Роблю соус. Йогурт змішую з гірчицею, невеликою кількістю солі і перцю.
  4. Приступаю до формування страви. Пропущений через тертку картопля укладаю на блюдо з високими прямими бортами і змащую соусом.
  5. Роблю шари з цибулі та моркви. Кожен шар Перемащуємо соусом. Потім в хід пускаю розчавлену виделкою печінку тріски і посипаю рубаним кропом. Наступні два шари роблю з білка і жовтка.
  6. В останню чергу відправляю сформовану закуску в холодне місце на годинку. Цього часу достатньо, щоб салатик гарненько просочився. Для прикраси вишуканості використовую гілочки кропу.

Відео приготування салату

Неперевершений смак, чудовий зовнішній вигляд, висока швидкість приготування - далеко не повний перелік переваг цієї страви. Спробуйте використовувати для приготування соусу домашній йогурт. Він значно корисніше магазинного аналога.

Салат з печінки тріски з огірком і зеленим горошком

Про користь печінки тріски я згадувала кілька разів. Як мені здається, ви про це знаєте. Важливо, що цю особливість знають і кулінари, які охоче додають її в страви.

У заключній частині матеріалу я розгляну приготування салату з додаванням огірка і зеленого горошку. Завдяки цим інгредієнтами закуска набуває вкрай цікавий смак.

  1. Печінка тріски акуратно викладають в невеликій салатник, після розминаю виделкою.
  2. Зелений горошок відварюю 10 хвилин. Якщо горошок консервований, просто зливаю рідину і додаю до печінки.
  3. Яйця відварюю круто і дрібно рублю, свіжий огірочок ріжу помірними кубиками. Перчик нарізаю невеликими шматочками.
  4. Всі підготовлені інгредієнтів разом з подрібненою зеленою цибулею відправляю в салатник, перемішую і заправляю олією. Для отримання більш жирного частування додаю трохи рідини з банки, в якій була печінку.

Наостанок поділюся технологією прикраси салату. Зробити вигляд неперевершеним можна за допомогою букета бузку, виконаного із зелені і тертих білків. Свіжу зелень викладаю букетиком, зверху кладу купки тертих білків у вигляді крихітних квіточок. Білкові квіточки можна пофарбувати буряковим відваром.

Існує багато способів прикраси салатів, рецепти яких я розглянула. В інтернеті знайдуться техніки виготовлення їстівних елементів декору. В результаті блюдо стане гарним, приємним для шлунка і погляду. Удачі в кулінарії!

Статті захищені законом про авторські та суміжні права. Передрук матеріалів сайту лише з зазначенням активного гіперпосилання на першоджерело.