Яйця, фаршировані сиром і часником

Часник - 1-2 зубчики

Твердий сир - 70 г

Часниковий соус або майонез - 3-4 ст.л.

Сіль, перець - за смаком

Універсальна холодна закуска - фаршировані яйця. Зручні для скромного фуршету, гостинного застілля і повсякденного раціону. Блюдо вимагає мінімум зусиль і компонентів, плюс дарує можливість експериментувати з начинкою. Найчастіше додають смажену цибулю, рибні консерви, гриби, ікру, сьогодні ж пропоную приготувати яйця, фаршировані сиром і часником.

Ступінь гостроти легко регулювати, змінюючи кількість часнику. За бажанням замість сиру твердих сортів беруть м'який, плавлений, розсолу, підсилюють аромат сушеними травами.

Необхідні продукти за списком: курячі яйця, сир, часник, свіжа зелень, сіль, перець, часниковий соус або майонез для заправки.

Яйця відварюємо круто, охолоджуємо і очищаємо від шкаралупи. Часникові зубці розрізаємо вздовж і видаляємо серцевину, яка і залишає той самий сильний, стійкий душок. Подрібнюємо.

Дрібно-дрібно рубаємо чистий молодий кріп.

Тонкою стружкою трьом твердий сир.

Уздовж розрізаємо яйця, виймаємо жовтки, розминаємо.

Змішуємо з зеленню, сиром, часником, часниковим соусом / майонезом, при необхідності приправляємо спеціями.

Щедро наповнюємо половинки білків начинкою. Довільно прикрашаємо.

До подачі фаршировані сиром і часником яйця тримаємо на полиці холодильника.


Смачні рецепти

Готуємо разом з eda offline

  • Бутерброди (29)
  • Другі страви (266)
  • Випічка (314)
  • Гарніри (61)
  • Грибні страви (39)
  • Десерти (124)
  • Закуски (252)
    • Гарячі закуски (74)
    • Холодні закуски (60)
  • М'ясні страви (246)
  • На замітку (50)
  • Напої (18)
  • Національні кухні (9)
  • Овочеві страви (132)
  • Перші страви (108)
  • Свята (115)
    • Новий рік (77)
    • Великдень (12)
    • Різдво (2)
    • Хеллоуїн (20)
  • Рибні страви (74)
  • Салати (121)
  • Соуси (22)
  • Тісто для (43)

Фаршировані яйця з сиром і часником - холодні закуски, рецепт з фото

Холодні закуски на святковий, новорічний стіл або фуршет не будуть повністю укомплектованими, якщо ви не включите в меню на свято рецепт «Фаршировані яйця з сиром і часником». Адже ця закуска не тільки смачна і проста в приготуванні, але і, красиво оформлена на блюді, украшасіт святковий стіл. Адже саме холодні закуски, салати і, може бути, фруктова нарізка стоять на сервірованому до свята столі, коли приходять гості. А тому, красиве оформлення закусок - дуже важливо, і фаршировані яйця не виняток.

Приготування дуже просте і займе мінімум часу і сил.

Відварюємо яйця круто. Кількість яєць рекомендують брати за кількістю гостей, плюс ще пару-трійку. Чистимо і акуратно розрізаємо на половинки. Відокремлюємо жовтки з білків. Розрізати яйця можна як по довжині, так і по ширині, на рівні і нерівні частини.

За рецептом готуємо суміш з сиру, часнику, яєчних жовтків і майонезу.

Яєчні білки наповнюємо приготованою яєчно-сирною сумішшю, красиво викладаємо і святково прикрашаємо на спеціальному блюді або тарілці.

Візьміть на замітку, що якщо білки потримати в свельном соку або бурякової воді, то вони стануть рожевими або бузковими. Колір залежить від концентрації рідини і самої буряка. А якщо помістити білки в відвар квасолі - то вони з білих стануть коричневими і можна зробити грибочки. Якщо хочемо зробити білок блакитним, то нам знадобиться сік червонокачанної капусти. Потрібен помаранчевий колір - використовуйте сік моркви.

Якщо хочете змінити колір не тільки білка, але і самої начинки, то в яєчно-сирну суміш можете додати червону рибу, оселедець або шпроти, додати гірчицю або мелені гриби, квасоля. Замість майонезу можна використовувати різнокольорові соуси Тар-тар, а можна самостійно приготувати різнокольоровий домашній майнез. Майонез в домашніх умовах можна зробити за класичним рецептом або пісний. А можна, укладені на блюдо фаршировані яйця повністю «укрити» дрібно натертим твердим сиром і полчітся сніговий замет ... Як бачите, поле для фантазії дуже широке.

Так все красиво, просто і, головне, швидко. Наші фаршировані яйця з сиром і часником - дуже проста і смачна холодна закуска готова до подачі на стіл. Якщо до приходу гостей ще багато часу, то краще відставити їх в холодильник.

Варіанти оформлення та прикраса цієї холодної закуски дивіться на фото

Бажаємо щоб ваш свято вдалося на славу!

Залиште коментар Скасувати відповідь

Щоб відправити коментар вам необхідно авторизуватись.