Чебуреки на молоці з горілкою

Відмінний рецепт чебуреків. Виходить тонке ніжне тісто з хрусткою скоринкою. У начинку потрібно додати трохи кефіру, тоді вона буде дуже соковитою.

Чернігівська область, Україна

  • Тісто для чебуреків
  • 175 - 275 мл холодного жирного молока
  • 1/2 ч.л. солі
  • 450 г борошна
  • 75 мл горілки
  • начинка
  • 450 г фаршу
  • сіль, перець, приправи для фаршу
  • 80 мл холодного кефіру
  • 2 цибулини

Підготовка: 1 ч> Приготування: 30 хв> + 45 хв> Загальний час: 2 год 15 хв


Тісто на чебуреки на молоці

Ароматні, соковиті і хрусткі чебуреки люблять все, а ось возитися з тісто ніхто не хоче, але я пропоную вам простий рецепт тіста для чебуреків, на приготування якого ви не витратите багато часу.

  • Борошно 2-3 Склянок
  • Молоко 1 Стакан
  • Яйце 1 Штука
  • Масло рослинне 2 ст. ложки
  • Сіль 1-2 пучок

У глибоку миску наливаємо молоко, додаємо яйце і рослинне масло, сіль, збиваємо все віночком до однорідної маси.

Тепер починаємо поступово всипати борошно і замішувати тісто.

Коли робити це в мисці стане важко, викладаємо тісто на стіл, посипаний борошном, і продовжуємо замішувати вручну. Я написала в складі приблизну кількість борошна, але взагалі її потрібно додавати стільки, скільки візьме тісто. Воно повинно вийти не занадто туге, еластичне і не повинно прилипати до рук. Накриваємо тісто рушником і залишаємо відпочивати на пів години.

Після цього тісто буде готове до розкочування. Якщо ви все зробили правильно, то розкочуватися воно буде легко і без будь-яких зусиль.