Рецепт з печінки тріски

Рецепти з печінки тріски на сайті розташовані в розділі закусок. Печінка тріски - блюдо самодостатнє, однак це не виключає безлічі оригінальних рецептів з печінки тріски, в яких печінка змішується з іншими продуктами. Наприклад, щоб приготувати закусочні бутерброди вистачить кількох скибочок хрусткого хліба або крекерів, пари шматочків печінки тріски і пір'ячко зеленої цибулі. Є й інші страви з печінки тріски: вона підійде для рибних салатів і супів. Перед додаванням печінки як того вимагає рецепт, кожен шматочок треба обсушити на паперовій серветці, щоб вбрався надлишок жиру.

Помідори фаршировані печінкою тріски

Помідори, фаршировані печінкою тріски

розділ: фаршировані помідори

Красива закуска з печінки тріски. Печінка соковита, ніжна, що не гірчить. Так що рекомендую. А тепер по порядку. Знадобиться: чотири зварених круто яйця, печінка тріски, цибуля зелена, столова ложка (з верхом) майонезу, щіпка солі, тарталетки

розділ: Салати з печінки тріски

Пиріг з начинкою з печінки тріски, рису, яєць і зеленої цибулі

Давно хотіла випробувати цю начинку, а тут зірки встали як треба. У холодильнику був відварений рис, близько склянки, з вечора замісила хрущовської тісто. Дуже люблю це тісто, особливо в пирогах. Воно виходить тоненьким і хрусткими, і в пиріжках (пиріг

розділ: Пироги з рибою

Тарталетки з салатом з печінки тріски

Дуже простий, перевірений часом рецепт закуски, яка начебто і святкова, але ніщо не заважає приготувати її і в будні. Головне, не забути купити пачку готового листкового тіста і баночку печінки тріски. Пробуємо?

Є салати, які цілком можуть замінити обід або вечерю. Салат Нісуаз з печінкою тріски один з таких. У ньому овочева частина, представлена ​​молодою картоплею, зеленою квасолею і помідорами, доповнена скибочками вареного яйця і апетитними шматочками печ

розділ: Салати з печінки тріски

Овочевий салат з печінкою тріски по-Мурманськ і сухариками

Пропонуємо приготувати легкий овочевий салат з апетитними шматочками печінки тріски по-Мурманськ. У самому кінці готування додайте в салат сухарики з білого хліба і, не розмішуючи, відразу ж подавайте салат на стіл.

розділ: салати овочеві

Тартинки з мусом з авокадо і печінкою тріски

Для здорового харчування важливо так поєднувати і готувати продукти, щоб в них зберігалися всі корисні речовини. Мої тартинки з мусом авокадо і печінкою тріски - один із прикладів такого балансу, де нейтральний авокадо відтіняє яскравий смак консервованих

Закуска авокадо з печінкою тріски

Для закуски з авокадо з печінкою тріски вибирайте стиглий, з кремовою м'якоттю авокадо. Якщо раптом попався недозрілий авокадо, покладіть його в паперовий пакет і залиште на 2-3 дні дозрівати в темному місці при кімнатній температурі. Печінка тріски обов'язковою

печінка тріски (консервована), яйце, зелена цибуля

розділ: Салати з печінки тріски

печінка тріски (консервована), яйце, цибуля ріпчаста, зелена цибуля, помідор або стручок червоного перцю

розділ: Салати з печінки тріски

Паштет з консервованого горошку з тріскової печінкою

горошок зелений консервований, печінка тріски, цибуля ріпчаста, кріп


Страви з печінкою тріски: величезна користь і яскравий смак

У цій статті ми розповімо про страви, які можна приготувати з такого чудового продукту як печінка тріски. Вони допоможуть не тільки смачно нагодувати домашніх, але і нададуть величезну підтримку здоров'ю в період весняного авітамінозу.

Тріска - один з найпопулярніших у нас видів риби, а її печінку - одна з найбільш затребуваних консервів. У таких консервах печінка тріски приправлена ​​лавровим листом і перцем, плаває у власному жиру. Це найважливіше джерело безцінного, як ми знаємо ще з дитинства, риб'ячого жиру, і жирність цього продукту вкрай висока (понад 60%), але це жир корисний - містить поліненасичені омега-3 жирні кислоти.

Печінка тріски продається скрізь, ціна її невелика, тому у тих, хто її любить, вона часто присутня в раціоні. Як правило, з цим продуктом просто роблять бутерброди, але при бажанні можна зробити набагато більше різних цікавих, смачних і корисних страв: салати, закуски і навіть супи. Найчастіше цей продукт поєднують з відвареною картоплею, вареними яйцями і цибулею, однак це тільки найпопулярніші поєднання, на практиці з печінкою тріски поєднують дуже багато продуктів, серед яких вона, як правило, виступає головною в плані смаку, інші ж лише її доповнюють.

Печінка тріски люди вживали з найдавніших часів: ще Авіценна писав про її користь в своїх трактатах - він радив давати її людям з поганим зором (вся справа у вітаміні А, який міститься в ній у великій кількості - він покращує зір, а також роботу мозку, нирок, стан зубів, шкіри і волосся). Серед інших корисних речовин, що містяться в печінці тріски вітаміни Е, D, С, фолієва кислота, такі мінерали як цинк, кальцій, фосфор, магній, натрій, йод, мідь, залізо - все в добре засвоюваній організмом формі. Їсти цей продукт сучасні лікарі радять людям, які мають захворювання серцево-судинної системи, підвищений кров'яний тиск, порушення серцевого ритму, при схильності до аритмій, що страждають від діабету, корисна вони і при хворобах опорно-рухового апарату, має також знеболюючі, протизапальні властивості, знижує рівень холестерину, зміцнює клітинні мембрани.

Протипоказаннями до вживання печінки тріски є алергія на рибу або риб'ячий жир, знижений артеріальний тиск. При наявності гіпертиреозу (підвищеної функції щитовидної залози), підвищеному вмісті кальцію і вітаміну D в організмі її споживання слід обмежувати, також говорять про обмеження в раціоні цього продукту, якщо є камені в жовчному або нирках.

Як вже було зазначено, з печінкою тріски можна готувати різні страви, але частіше за все з цим продуктом роблять салати. Ми розповімо про різні стравах з цим продуктом щоб ви могли готувати з ним різні страви і урізноманітнити меню.

Знадобиться: 200г локшини домашньої, 2 цибулини ріпчасті, по 1 пучку петрушки і зеленої цибулі, 1 банка печінки тріски, рослинна олія, білий мелений перець, сіль.

Як приготувати суп з печінкою тріски. Налити в каструлю 1,5 л води, підсолити і покласти в киплячу воду локшину, відварити майже до готовності на середньому вогні. Цибулю нарізати дрібно, обсмажити до м'якості на маслі, покласти в суп, довести його до кипіння і 3-5мин проварити, потім покласти в суп печінку тріски, знову довести до кипіння, поперчити і зняти з плити. Посипати суп з печінкою тріски перед подачею зеленню.

Також в суп можна покласти половинку вареного яйця, а зажарку зробити не тільки з лука, додавши до нього інші овочі за смаком.

Других страв з печінкою тріски не так багато. Ми розповімо про млинці та фаршированої риби.

Рецепти млинців з печінкою тріски

Знадобиться: 500мл молока, 200-250г борошна, 150г консервованої печінки тріски, 70г майонезу, 4 яйця, 4 ст.л. рослинного масла, 2 ч.л. гірчиці, 1 ч.л. солі, перець, олія.

Як приготувати млинці з печінкою тріски. З яєць, молока, борошна, солі і рослинної олії замісити млинцеве тісто, спекти млинці. Зварити і дрібно порубати яйця, подрібнити печінку тріски, перемішати з майонезом і яйцями, поперчити. Млинці змастити гірчицею, викласти на кожен начинку з фаршу з печінкою тріски, подавати холодними.

Рецепт судака, фаршированого печінкою тріски

Знадобиться: 3,5 кг судака, 100 г сиру сулугуні, начинка - 125г майонезу, по 100г сухариків і сиру сулугуні, по 1 моркви, цибулині і банку печінки тріски, приправи.

Як нафарширувати судака печінкою тріски. Випатрати судака, промити, натерти перцем і сіллю зсередини і зовні. Для фаршу нарізати півкільцями цибулю, на середній тертці потерти моркву, сир - на крупній, нарізати шматочками по 1 см печінку, перемішати все, додавши майонез і сухарики, нафарширувати судака, зашити. Надсечь рибу уздовж хребта смужками по 1,5 см, обмазати майонезом, і обсипати тертим сиром, запекти в духовці до зарум'янювання. Подається фарширований судак в гарячому вигляді з білим вином.

Число різних закусочних страв, які можна приготувати з печінкою тріски, дійсно велике - тільки одних варіантів канапе і тарталеток можна нарахувати десятки! Ми розповімо про декілька варіантів смачною закуски з печінки тріски, а в цілому - ця тема заслуговує окремого висвітлення.

Рецепт фаршированих печінкою тріски помідорів

Знадобиться: 10 помідорів м'ясистих, 2 яйця варених, 1 банка печінки тріски, 3 ч.л. каперсів, зелень.

Як приготувати фаршировані печінкою тріски помідори. Дрібно посікти яйця, перемішати з подрібненими каперсами, рубаною зеленню петрушки і зеленої цибулі. Викласти на паперову серветку печінка тріски щоб вона ввібрала зайвий жир, потім розім'яти печінку виделкою, перемішати з іншими підготовленими продуктами. Зрізати верхівки помідорів, вийняти насіння чайною ложкою, нафарширувати приготовленої сумішшю, перед подачею прибрати помідори в холодильник на півгодини.

Часто начинку з печінки тріски роблять з томатним соусом або майонезом, робити цього не варто, якщо ви хочете насолодитися справжнім смаком печінки.

Рецепт дуже простого салату з печінкою тріски і яйцями

Знадобиться: 230г печінки тріски, 4 варені яйця, зелена цибуля.

Як приготувати простий салат з печінкою тріски. Порубати дрібно зелену цибулю, відокремити білки варених яєць від жовтків. Печінка розім'яти виделкою, перемішати з рубаними білками. Жовтки розтерти, додавши цибулю і масло з консервів. Змішати всі інгредієнти і посипати салат зеленою цибулею.

Рецепт паштету з консервованого горошку і печінки тріски

Знадобиться: 250г консервованого зеленого горошку, по 1 банці печінці тріски, цибулині і пучку кропу.

Як приготувати паштет з горошком і печінкою тріски. На сито відкинути горошок, обсушити його, потім перекрутити в м'ясорубці. Обсушити печінка тріски, розім'яти виделкою, перемішати з горошком, додати подрібнену цибулю і кріп, перемішати. Мазати паштет на хліб, подавати в тарталетках або використовувати для приготування канапе.

Якщо ви любите печінка тріски, то запропоновані в цій збірці рецепти вам знадобляться, а якщо не любите - спробуйте зробити з неї одне з цих страв, і обов'язково перегляньте своє ставлення до цього смачного і корисного продукту. Смачного!

Вони це приготували. Подивіться, що вийшло

Опис до фотографії

  • зберегти рецепт
  • 1755 людина

Коментарі 12 Що обговорюють на сайті зараз

Щоб залишити відгук і поділитися фотографією страви авторизуйтесь або зареєструйтесь

А ми самі готуємо вдома печінка тріски з сирої печінки. Виходить смачніше, ніж з консервної банки, свіже і ароматні.

Тетяна, рецепт не підкажіть?

Дякую за рецепти.

Дякую за смачні рецепти!

Спасибо большое, дуже корисна підбірка. Обов'язково спробую приготувати суп (перший раз зустрічаю такий рецепт), і паштет зацікавив))

А мені сподобався рецепт супу з печінки тріски, обов'язково пріготовлю.Спасібо.

Звичайно полезно.І вкусно.Спасібо.

я частенько роблю салат з печінки тріски з зеленою цибулею і яйцем-дуже смачно іполезно

Дуже корисні рецепти. Беру на замітку. Дякуємо.

Дякую за рецепти!

Завжди затримувалася перед баночками печінки тріски в магазині. Але не знала, що з них приготувати, щоб всім понравілось.Теперь у мене є кілька рецептів, спасибо большое!