Суп із замороженого щавлю

Якщо ви раптово виявили в запасах заморожений щавель, - давно вже пора від нього позбутися, і цей простий рецепт супу з замороженого щавлю вам з цим допоможе.

  • Курка 500 Грам
  • Вода 2 Литра
  • Щавель заморожений 100 Грам
  • Цибуля зелена 100 Грам
  • Петрушка 50 Грам
  • Картопля 2 Штуки

Навесні сама душа просить приготувати суп із замороженого щавлю в домашніх умовах, адже це швидко, незвично і смачно! Готується такий супчик швидше класичних зелених щей, але за смаком абсолютно нічим не поступається. Отже, рецепт супу з замороженого щавлю: 1. Ставимо на плиту воду з куркою, нарізаною довільними шматочками. Готуємо бульйон приблизно 10 хвилин на сильному вогні, а потім зменшимо вогонь, і знімемо пінку. 2. Поки готується бульйон, щавель дістанемо з морозилки, і залишимо трохи відтанути. Картоплю миємо, чистимо, і нарізаємо довільно. Коли знімемо пінку з супу, - так її в каструлю відразу і закидаємо. 3. Лук і петрушку (а також будь-яку зелень і спеції на ваш смак) для цього рецепта приготування супу із замороженого щавлю відправляємо в блендер, де дрібно подрібнити. 4. Як тільки картопля станемо м'яким, - виловлюємо з бульйону курку і картоплю. Картопля товчемо толкушкой, або ж теж відправимо в блендер. 5. Відправляємо в бульйон картопляне і овочеве пюре, ретельно розмішати. Пробуємо на смак, - солимо, перчимо, якщо потрібно, - і нехай постоїть на невеликому вогні ще хвилин п'ять. 6. А тепер уже закидаємо до киплячої суміші наш заморожений щавель, перемішуємо все разом буквально пару хвилин, - і можна кликати рідних до столу. Мені цей простий рецепт супу з замороженого щавлю подобається своєю демісезонні, - якщо прибрати весняну зелень, і замінити її цибульний-морквяної засмажкою, - такий суп можна буде готувати і взимку. Удачі в приготуванні і смачного!

схожий відеорецепт "Суп із замороженого щавлю"


Рецепт: Зелений борщ з замороженим щавлем

Сезон щавлю і, природно, зеленого борщу починається з кінця квітня і триває до початку червня. В цей же час господині також роблять заготовки щавлю, тобто заморожують, або консервують, щоб насолоджуватися цим продуктом круглий рік.

  • Крем для суглобів від артриту і артрозу - Артрейд
  • Засіб Біоліпосактор живота для схуднення в животі та стегнах
  • Як з кремом Upsize збільшити груди на 2 розміри в домашніх умовах

  • Свинячі реберця - 400 г
  • Картопля - 2 шт.
  • Яйця - 2 шт.
  • Ріпчасту цибулю - 1 шт.
  • Часник - 1 зубчик
  • Корінь селери - 50 г
  • Заморожений щавель - 200 г (можна використовувати свіжий)
  • Заморожений кріп - пучок (можна використовувати свіжий)
  • Лавровий лист - 2-3 шт.
  • Запашний перець горошком - 4-5 шт.
  • Гвоздика - 1 бутон
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком

Приготування зеленого борщу з замороженим щавлем

1. Свинячі реберця помийте і наріжте порційними шматочками, щоб на кожному залишалася кісточка. У 3,5 л каструлю покладіть м'ясо, очищені головку ріпчастої цибулі і зубчик часнику, лавровий лист, бутон гвоздики і запашний перець горошком. Залийте все водою і варіть бульйон на повільному вогні після закипання близько 30 хвилин, при цьому ложкою знімайте піну, що утворюється.

2. Поки бульйон вариться, картопля очистіть, помийте і наріжте кубиками розміром близько 1,5-2 см.

3. Від кореня селери відріжте необхідну частину, яку очистіть і наріжте дрібними кубиками.

4. Через півгодини варіння бульйону опустіть в каструлю варитися картоплю і корінь селери. Після вийміть з каструлі ріпчасту цибулю з часником і викиньте їх. Вони свою справу зробили, віддали аромат і смакові властивості. Але якщо ви любите в борщі зажарку, то ріпчаста цибуля можете пасерувати в рослинному маслі і додати в борщ після закладки картоплі.

5. Підготуйте заморожений щавель і кріп. Якщо ви цю зелень використовуєте свіжу, то помийте її і подрібніть.

6. Коли картопля буде доведений до напівготовності, кладіть в каструлю варитися щавель і кріп.

7. Приправте борщ сіллю, чорним меленим перцем і проваріть до готовності всіх продуктів.

8. Яйця відварити круто, близько 10-15 хвилин. Після опустіть їх в холодну воду на 10 хвилин, щоб вони легко очищалися. Очищені яйця наріжте часточками і кладіть їх в кожну тарілку подаючи борщ до столу. Однак багато господинь люблять яйця закладати прямо в каструлю з борщем. Так теж можна робити, але в такому випадку слід борщу дати прокипіти близько 2 хвилин.