Що приготувати з м'якоті свинини швидко і смачно?

Свинина частіше інших видів м'яса використовується при приготуванні страв для повсякденного і святкового столу. Готується м'ясо порівняно швидко, а при дотриманні технології виходить м'яким і соковитим, не уступаючи за смаковими якостями іншим сортам. Свинину тушкують окремо і з овочами, варять, смажать на сковороді і на грилі, запікають в духовці, млоять в мультиварці. Кожен гурман без зусиль знайде собі рецепт до душі.

У нашій статті розглянемо, що приготувати з м'якоті свинини просто і швидко на друге або на вечерю. Залежно від способу теплової обробки представляємо кілька цікавих рецептів приготування цього виду м'яса.

Дуже смачне рагу з легким пряним ароматом готується з м'якоті свинини з невеликою кількістю жиру. Ідеально підійде шия або задня частина, але не корейка, оскільки в цьому випадку м'ясо може вийти сухуватим. Час приготування страви становить приблизно 2 години. Це не зовсім швидко, але дуже просто, причому готується рагу із знайомих усім інгредієнтів. Слід заздалегідь звернути увагу, що в рецепті присутні в'ялені помідори, які можна купити в готовому вигляді в магазині або ж приготувати самостійно в духовці, підсушити нарізані томати в духовці з прованськими травами і перцем.

Процес приготування рагу складається в такій послідовності дій:

  1. Підготувати жаровню або сковороду з товстим дном. Підготувати духовку, нагріти до 180 градусів.
  2. На сильно розігрітому оливковому маслі (2 ст. Ложки) обсмажити з усіх боків до рум'яної скоринки шматочки м'якоті свинини (700 г) розміром близько 5 см.
  3. До м'яса додати розрізаний на 8 частин цибулю, часник (2 зубчики) і зелений перець чилі, звільнений від насіння. Обсмажити всі інгредієнти разом приблизно 5 хвилин.
  4. В'ялені помідори (1,5 ст.) З'єднати зі склянкою курячого бульйону. Додати по щіпці кориці, меленої гвоздики, бадьяна, білого перцю, кмину, коріандру і сушеного кропу. Довести масу до кипіння і залити приготовленим соусом м'ясо з цибулею і перцем.
  5. Надіслати жаровню без кришки в духовку на 90 хвилин.
  6. Після закінчення часу додати до м'яса картопля (700 г), нарізаний великими шматками, і морква (800 г). Залити блюдо склянкою курячого бульйону і знову поставити його в духовку на півгодини.

Навчившись готувати рагу з показаного вище рецептом, ви більше не будете задаватся питанням щодо того, що приготувати з м'якоті свинини. Це ситне блюдо підкорить вас своїми особливими смаковими якостями.

М'якоть свинини, приготована шматком

Максимально соковитим м'ясо вийде в тому випадку, якщо запекти його цілим шматком. Час приготування від цього збільшиться, але результат вразить усіх без винятку гостей на святковому заході. Якщо ви ще не знаєте, як смачно приготувати м'якоть свинини, скористайтеся запропонованим нижче покроковим рецептом.

  1. Великий шматок свинячої лопатки (2,5 кг) перед приготуванням необхідно помити і обсушити з усіх боків.
  2. Далі м'ясо потрібно посолити і поперчити, натерти сумішшю хрону (1,5 ст. Ложки) і пекучого перцю (0,5 ч. Ложки).
  3. Викласти шматок в форму для запікання, підходить за розміром.
  4. Поруч з м'ясом викласти яблука (2 шт.), Розрізані на 4 частини, 5 часточок часнику, вершкове масло (3 ст. Ложки), вилити яблучний сидр (1 ст.) І вершки (70 мл). Зверху шматок натерти розмарином і коричневим цукром (70 г).
  5. Запікати свинину при температурі 160 градусів 3 години, попередньо накривши м'ясо фольгою.
  6. Через зазначений час фольгу прибрати, температуру збільшити до 210 градусів і продовжити запікання протягом ще 40 хвилин.
  7. Викласти свинину на блюдо сервіровки. Подавати з яблучним соусом і гарніром з салату або картопляного пюре.

Тепер ви знаєте (якщо у вас є в наявності необроблена м'якоть свинини), що приготувати шматком м'ясо зовсім нескладно. Головне, мати у своєму розпорядженні достатню кількість часу, щоб свинина змогла як слід потомитися у власному соку та спеціях.

Свиняча вирізка з гранатовим соусом

Найціннішою частиною туші є вирізка. Оскільки ця м'язова тканина розташована в заднепояснічной області і за життя тварини практично не отримує фізичного навантаження, при приготуванні м'яса вона виходить найбільш соковитою і смачною. Якщо вам вдалося купити вирізку на ринку або в магазині, і ви не знаєте, що можна приготувати з м'якоті свинини, вам буде корисно отримати інформацію про способи приготування такого м'яса. Свиняча вирізка відрізняється високою вартістю, тому її доцільно смажити, розрізавши поперек волокон, або запекти цілим шматком. Дуже рідко таке м'ясо варять або тушкують.

Приготувати свинячу вирізку можна в такий спосіб:

  1. Шматок м'яса вагою 600 г ретельно миють під проточною водою і сушать паперовим рушником.
  2. Вирізку натирають сумішшю солі, перцю, рослинної олії (1 ч. Ложка) і видавленого часнику (1 часточка).
  3. Підготовлений шматок викладають на розпечену сковороду і на сильному вогні швидко обсмажують з усіх боків до золотистого кольору.
  4. Обсмажену вирізку перекладають на деко і відправляють в розігріту духовку (180 градусів) на 20 хвилин. Готовність м'яса можна перевірити термометром з щупом. Внутрішня температура повинна скласти 145 градусів, колір повинен бути світло-рожевим.
  5. М'ясо на деці дістають з духовки і накривають фольгою. Подають з гранатовим соусом.

Для приготування соусу використовують свіжий інжир, розрізаний на половинки (3 чашки), сухе біле вино (1 ст.), Гранатовий сік (3 ст.), Цукор (70 г), сіль за смаком. Всі інгредієнти відправляють в каструлю і варять на невеликому вогні близько 50 хвилин. Потім трохи остуджують, а інжир протирають через сито. Після цього каструлю повертають на вогонь, додають вершкове масло (3 ст. Ложки) і уварюють до потрібної консистенції. Із запропонованих інгредієнтів виходить приблизно 2 чашки соусу.

Перкельт зі свинини по-угорськи

Перкельт - один з варіантів приготування тушкованого м'яса. Блюдо відноситься до угорської кухні. Його подають і в якості основного з гарніром з картопляного пюре, і як базу для угорського бограча. Якщо ви купили жирні шматки м'яса з салом, то питання про те, що можна приготувати з м'якоті свинини, можна вважати вирішеним.

Для перкельт м'ясо нарізають (800 г) невеликими шматочками поперек волокон, цибулю (3 шт.) І сало (70 г) подрібнюють кубиками. Спочатку на розігрітій сковороді обсмажують сало так, щоб витопити весь жир. Шкварки з сковороди прибирають. Потім в свинячому жирі пасерують цибулю, а коли він стане прозорим, додають м'ясо. Коли шматочки свинини обсмажити з усіх боків, в сковороду наливають 2 чашки води, додають солодку паприку (4 ст. Ложки), червоний перець за бажанням і сіль.

Гаситься перкельт на слабкому вогні протягом години. Час приготування можна і збільшити, головне, щоб шматочки вийшли досить м'якими. Вони повинні буквально розпадатися на волокна, танути в роті.

Як смачно приготувати м'якоть свинини на сковороді

Любителям гострої і пряної корейської кухні цей рецепт як раз припаде до душі. М'ясо виходить, що називається, "з перчинкою". Але при цьому виходить воно досить соковитим, що не пересихає і смажиться всього за 20 хвилин.

Приготувати м'якоть свинини на сковороді можна в такій послідовності:

  1. На розпеченій сковороді на сильному вогні обсмажити нарізану невеликими шматочками свинину.
  2. Додати до м'яса крупно нарізану цибулину і пір'я зеленої цибулі, зелений перець чилі (з насінням або без), часник (4 зубчики) і натертий імбир (1/2 ст. Ложки). Налити в сковороду кунжутне масло (2 ст. Ложки).
  3. Смажити овочі з м'ясом на слабкому вогні приблизно 10 хвилин.
  4. Додати до свинини чилі-пасту (1 ч. Ложка), червоний перець пластівцями (2 ст. Ложки), соєвий соус (1 ст. Ложка) і коричневий цукор (2 ст. Ложки).
  5. Смажити м'ясо ще 10 хвилин до прозорого стану лука.
  6. Покласти м'ясо на блюдо сервіровки, посипати обсмаженими кунжутним насінням. Подавати з рисом або салатом.

Свинина з морквою на сковороді від Юлії Висоцької

Великий шматок свинини при дотриманні технології приготування пересушити досить складно. Як правило, таке м'ясо практично завжди виходить соковитим і м'яким. Зовсім інша справа - дрібно нарізана свинина (м'якоть). Як приготувати швидко і смачно м'ясо у вигляді шматочків, можна дізнатися з представленого нижче рецепта від відомого кулінара Юлії Висоцької. Для цієї страви краще взяти подчеревок або плечову частину туші.

Крупно нарізані шматочки свинини (800 г) посолити і обсмажити по одній хвилині з кожної сторони на розігрітому оливковому маслі (3 ст. Ложки). Вкрай важливо не перетримати м'ясо, інакше воно вийде жорстким. Перекласти шматочки свинини з сковороди на тарілку, а в нинішньому жиру з маслом обсмажити розрізаний на 4 частини червона цибуля і великі шматочки моркви (по 2 шт.), Роздавлені зубчики часнику (5 шт.), Гілочки чебрецю (6 шт.), Коріандр (1/2 ч. ложки). Овочі зі спеціями трохи обсмажити, періодично перемішуючи. Потім свинину повернути на сковороду, залити її світлим безалкогольним пивом (300 мл), при необхідності досолити і томити на слабкому вогні близько години.

Завдяки цим рецептом ви завжди будете знати, що приготувати з м'якоті свинини на друге або вечерю. Таке м'ясо можна подати як самостійне блюдо або з гарніром, наприклад кашею або картопляним пюре.

Свинячі відбивні під сирним соусом з грибами

На вечерю нам хочеться зазвичай чогось не дуже жирного, але одночасно ситного, щоб не вирушати потім до холодильника за перекусом посеред ночі. Якщо вибирати з свинини, то для цього як раз підійде пісна корейка. Тепер залишилося з'ясувати, що приготувати на вечерю з м'якоті свинини, який гарнір подати до неї. Оптимальний варіант - нарізати корейку на шматочки, а саме відбивні товщиною 1-1,5 см.

Послідовність приготування страви:

  1. Відбивні миються під проточною водою і обсушують ретельно рушником.
  2. Готується панірування з часникового порошку, солі, чорного перцю (по половині чайної ложки) і борошна (30 г). Потім підготовлені відбивні потрібно обваляти в цій паніровці і обсмажити на сковороді зі столовою ложкою оливкової олії до золотистого кольору.
  3. У сковороді з знімною ручкою на вершковому маслі обсмажити гриби (200 г), білий лук (1 шт.) І видавлений часник (2 зубки). До грибів додати 2 чашки молока, 80 г плавленого вершкового сиру, сіль (1 ч. Ложку), борошно (2 ст. Ложки), щіпку перцю. Зняти соус з вогню і додати нарізаний кубиками сир брі (100 г).
  4. Відбивні перекласти на сковороду до соусу і відправити їх в духовку на 20 хвилин запікатися при 180 градусах.

При подачі м'ясо поливають сирним соусом з грибами. Як гарнір готують рис або картоплю.

Свинина, запечена в вершках з помідорами

Ця страва відмінно підійде і на обід, і на вечерю. Тому, якщо ви ще сумніваєтеся, що приготувати з м'якоті свинини на друге, м'ясо, запечене в духовці в вершках і помідорами - відмінний варіант! Наданий рецепт вас в цьому переконає. М'ясо виходить найніжнішим, соковитим, з легким вершковим смаком і ароматом.

Послідовність приготування полягає в наступному:

  1. М'якоть свинини (корейка) нарізається на шматочки товщиною 1,5 см.
  2. Кожен такий стейк викладають на сковороду (для духовки) з мінімальною кількістю рослинного масла і обсмажують з двох сторін до золотистого кольору.
  3. Обсмажені шматки м'яса зверху солять і перчать, посипають ароматними сухими травами (орегано, базилік і т. Д.), Викладають на них половинки помідорів чері або кружечки звичайних томатів.
  4. Тепер потрібно взяти вершки жирністю 10% (600 мл) і залити ними стейки з помідорами.
  5. Відразу перед приготуванням або за 10 хвилин до закінчення запікання зверху блюдо посипається дрібно натертим сиром (300 г).
  6. Запікаються стейки з м'якоті свинини в духовці приблизно півгодини. На стіл блюдо подається з запеченою солодким перцем, рисом або картоплею.

На святковий стіл або на кожен день відмінно підійде м'ясо в вершках. Це якраз те, що приготувати з м'якоті свинини можна дуже просто і швидко. Всього 40 хвилин вашого часу - і ситне блюдо з великим вмістом білка буде готове до столу.

Свинина "Карнітас" по-мексиканськи, приготована в мультиварці

Смачна страва мексиканської кухні, яке за способом приготування є повільно тушковану свинину. В результаті теплової обробки м'ясо виходить настільки м'яким, що буквально розпадається на волокна. А про смакові якості страви і говорити не доводиться. Свинину "Карнітас" прийнято подавати на мексиканській кукурудзяної виноградному. Для тривалого топлення м'яса ідеально підходить мультиварка.

Традиційне мексиканське блюдо можна приготувати з м'якоті свинини (фото готового блюда представлено вище). Найкраще вибирати лопатку вагою приблизно 1 кг. Перед тим як відправити в мультиварку, її миють, сушать і натирають з усіх боків сіллю і перцем, а також сумішшю з орегано (2 ч. Ложки), чайної ложки кмину (меленого) і оливкового масла (1 ст. Ложка). Шматок підготовленого м'яса відправляють в чашу мультиварки, а зверху на нього укладають цілі зубчики часнику (4 шт.), Крупно нарізану цибулю, шматочки зеленого перцю чилі без насіння і виливають апельсиновий сік, вичавлений з двох половинок апельсина.

Готується свинина на режимі "Гасіння" приблизно 6 годин. Через зазначений час її дістають з чаші, остуджують, розривають за допомогою вилки на волокна, обсмажують на олії (3 ст. Ложки) до тих пір, поки з одного боку не утворюється рум'яна кірочка. Свинина, при дотриманні рецептури приготування, виходить ніжною, соковитою і дуже смачною.

Як приготувати м'якоть свинини в духовці у фользі

М'якоть свинини, запечена за таким рецептом, стане чудовою альтернативою шкідливою ковбасі, адже особливо смачним блюдо стає після остаточного охолодження в холодильнику. Втім, подати його можна і гарячим, з смачним гарніром з овочів або рису.

Ніжна текстура приготовленої м'якоті пояснюється правильним вибором м'яса, а буде це шия або лопатка з невеликими прожилками жиру, з попередніми маринуванням в кислому середовищі. Про те, як смачно приготувати м'якоть свинини в духовці, розповімо в декількох кроках:

  1. Обсушенний шматок лопатки вагою 1 кг натирають сумішшю солі, перцю (1/2 ч. Ложки), орегано (2 ст. Ложки), видавленого часнику (2 часточки). М'ясо перекладають в каструлю відповідного розміру.
  2. Нарізану цибулю (3 шт.) Солять, щоб виділилося більше рідини, і перемішують з соком 1 лимона.
  3. Підготовлену суміш викладають прямо на м'ясо, накривають і залишають в холодильнику на 12 годин для маринування.
  4. Готову м'якоть викладають на складений удвічі аркуш фольги прямо на подушку з маринованої цибулі, запечатують м'ясо з усіх боків фольгою.
  5. Запікають м'ясо приблизно 1 годину 15 хвилин. Щоб перевірити готовність, шматок м'якоті проколюють ножем і дивляться, щоб сік був прозорим. За 10 хвилин до готовності свинину подрумянивают, розкривши фольгу. Після охолодження м'ясо нарізають на порційні шматочки.


Рецепти страв зі свинини

Cвініна - цвях святкового столу і ідеальне рішення для буднів. Страви зі свинини завжди святкові, смачні й ароматні. Свинина має високі кулінарними перевагами і поживністю. З свинини готують найрізноманітніші страви і закуски. Вживати свинину в їжу почали 10 тисяч років тому. Кухарі та кулінари цінують свинину за її універсальність, зі свинини можна приготувати безліч смачних страв. Свині готові до забою у віці 6-8 місяців, при вазі 70-120 кг. Чим свіже свинина, тим смачніше з неї виходять страви. Запам'ятайте, що м'язова тканина окосту, поперекова частина з пахвиною грудинка найбільш придатні для обсмажування великими шматками. З корейки виходять відмінні відбивні котлети, шашлики і шніцелі. З лопаткової частини можна приготувати смачне тушковане блюдо. Свинячу грудинку найчастіше використовують для пловів, а м'якоть лопатки або гомілки - для котлет.

Холодці варять зі свинячих голів, ніжок, гомілки і рульки. При покупці вибирайте якісне м'ясо рожевого кольору, з ніжною м'якоттю, в ідеалі - з тонкими прожилками білого жиру.

З м'ясом свинини можна експериментувати і експериментувати, створювати нові смачні страви, а також готувати класичні рецепти, давно завоювали світові кулінарні подіуми. Ми зібрали для вас найсмачніші рецепти зі свинини.