Mi-lady.com

Весною і літом, тільки з’являється молодий щавель, відразу хочеться зварити смачного зеленого борщу і потішити свою сім’ю (зелений борщ у нас користується більшою популярністю, ніж червоний).

Для приготування 4 л незрівнянно смачного кислого борща, потрібно наступні продукти:

  • щавель свіжий (2 пучка більших), щоб був кисленький (або 3 ст. л. заготовленого на зиму);
  • 4 великі картоплини, або 6 середніх;
  • половина більшої моркви;
  • 1 невеличка цибулина;
  • 2 ст. л. олії;
  • 1 лавровий лист;
  • 4-5 горошин чорного перцю;
  • сметана;
  • М’ясо або ребра (в залежності, що у Вас є в наявності і що більше полюбляєте);
  • петрушка зелена та кріп;
  • сіль, перець до смаку.

Борщ у мене був на м’ясі, тому найперше я поставила відварити м’ясо. Після кипіння я першу воду зливаю і заливаю чистою водою 2/3 каструлі і залишаю його варити десь на 30 хв.

Окремо у іншій каструлі відварюю яйця протягом 10 хв. і заливаю холодною водою, щоб охолодились.

Картоплю потрібно почисти, добре промити та порізати на кубики.

Цибулю також ріжемо, моркву тремо на дрібній тертці і разом смажимо на олії на легенькому вогні до золотавого кольору.

Коли м’ясо трохи проварилося, додаємо у каструлю картоплю, моркву з цибулею, лавровий лист та перець горошком і варимо ще хвилин 25-30.

Тим часом щавель потрібно помити та порізати, яйця – почистити, порізати кубиками.

Додаємо щавель і яйця у каструлю, коли всі інгредієнти уже зварені, солимо, перчимо, подрібнену зелень для аромату додаємо також. 2-3 хв. борщик ще має покипіти готовий! Подаємо зі сметаною!

Зелений борщ можна варити круглорічно, для цього слід літом заготовити щавель!

Як приготувати смачну каву?

Омлет з молоком: 5 смачних рецептів приготування різними

Тушкована куряча печінка у сметані

Заварний крем для «наполеона», еклерів, панкейків

Млинці на молоці з карамелізованими яблуками всередині

Варена квасоля з грибами та м’ясом – рецепт

Картопляні зрази з м’ясом

Мариновані огірочки на зиму

Як приготувати маршмелоу-мастику для оформлення торта чи капкейків?

Яблучний торт з корицею: покроковий рецепт


Зеленый борщ со щавелем

Самое интересное, что зеленый борщ и настоящий борщ или постный борщ, имеют друг к другу такое же отношение, как яблоко к устрице. Даже окрошка с квасом ближе.

Но исторически, у нас, его называют «зелёный борщ», в России «зелёные щи», а по сути это мясной суп со щавелем.

Своим названием зеленый борщ обязан щавелю, который придает борщу характерный зелёный цвет.

Исключительно вкусное и полезное блюдо. Особенно весной. Вышел сегодня за продуктами на базар. Стоят бабульки с кошелками — торгуют всякой всячиной. И у каждой, заметьте — у каждой, несколько пучков прекрасного молодого, ярко-зеленого щавеля. И дрогнуло сердце …

Зеленый борщ у нас варят почти круглый год. Для этого щавель даже консервируют. Но весной — это ритуал, почти как встреча весны. Мне, например, нравится, чтобы борщ был горячим, как принято есть красный борщ или борщ с грибами, и не слишком зеленым, и густым. Наш зеленый борщ с щавелем – это нечто. Просто и всегда отлично.

Зеленый борщ со щавелем

  • Выход: 3 порции
  • Подготовка: 60 мин
  • Приготовление: 45 мин
  • Готовится за: 1 час 45 мин

Зеленый борщ каждый варит как ему нравится.

  • 300-400 гр Жирные свиные ребра
  • Большой пучок Щавель
  • 1 шт Морковка
  • 1 шт Лук
  • по вкусу Корни: пастернак, петрушка
  • 2-3 шт Картошка
  • 2 шт Яйцо
  • по вкусу Зелень петрушки
  • 50 гр Масло сливочное
  • по вкусу Специи: соль, перец, лавровый лист
  • по вкусу Сметана

Картофель, корни, яйца

Способ приготовления первого блюда – зеленый борщ

  1. Как обычно, для начала сварить бульон – со свинины, можно из курицы. Лучше всего подойдут жирные свиные ребра.

Лучше всего подойдут жирные свиные ребра

Добавить лук и коренья

Нарезать сваренные яйца

Добавить нарезанный картофель

Щавель для зеленого борща

Бросить в борщ нарезанный щавель

Добавить в зеленый борщ нарезанную зелень и яйца

Добавить в борщ кусочек настоящего сливочного масла

Борщ со щавелем – любимый рецепт

Зеленый борщ со щавелем – любимый рецепт