Свиняча печінка: рецепти приготування та поради господині

  • 1 Користь продукту
  • 2 Як вибрати печінка
  • 3 Смачні рецепти
  • 3.1 Печінка смажена
  • 3.2 Салати
  • 321 З солоним огірком
  • 322 З різними видами м'яса
  • 3.3 Страви в мультиварці
  • 3.4 Котлети
  • 3.5 Тушкуємо в сметані
  • 3.6 Печінковий торт
  • 4 Відео для хазяєчок

    Звичайно, вона трохи поступається за смаковими якостями яловичого аналогу, злегка гірчить, але це легко виправити за допомогою молока. Свинячу печінку можна посмажити, використовувати для паштету, хороша вона в печінковому торті і в якості начинки для пиріжків. Можна зробити з неї і печінкові оладки, рецепт з фото яких ми викладали на сторінках журналу.

    До речі, любителям нутрощі і птиці можемо порадити прочитати про те, як приготувати курячі сердечка , які настільки ж популярні, як і печінка

  • Метіонін, який не тільки допоможе знизити рівень холестерину, але і допоможе довше залишатися молодим;

  • Триптофан, який покращує якість сну, продюсує вироблення серотоніну і навіть може допомогти схуднути;

  • Залізо, без якого не може нормально синтезуватися гемоглобін;

  • Фосфор, необхідний для правильної роботи мозку;

  • Магній, який бореться з підвищеним артеріальним тиском і стабілізує рівень цукру;

  • Цинк, який бере участь у формуванні кісток;

  • Кальцій, необхідний для міцності кісток.

  • ?-каротин, потрібен для гарного зору;

  • З, без якого імунітет похитнеться;

  • D, який виключає ймовірність розвитку рахіту;

  • Е, здатний поліпшити метаболізм і зміцнити стінки кровоносних судин;

  • До, що відповідає за згортання крові.

    Подивіться і на структуру продукту. Пружна, без подсохших місць, при розрізуванні повинна бути пористою і злегка зернистою.

    Запах у печінці повинен бути солодкуватий. Кислий аромат говорить про несвіжості печінки.

    По можливості купуйте нутрощі молодих свиней, так як вони більш ніжні і смачні.

    Можна до неї додати овочевий гарнір. Тому ми підготували для вас статтю про те, як готувати брокколі. Таке поєднання ще й корисно!

    Але, перш ніж вживати в їжу сиру середину варто замочити в молоці. Це дозволить прибрати з неї гіркоту.

    Можна прибрати гіркоту і якщо печінку замочити у газованої мінеральної води, у складі якої багато соди.

    І в тому, і в іншому випадку варто залишити наповнену рідиною внутрішність на годину, а краще на 2.

    Далі печінку потрібно очистити від жовчних проток і плівки . Найлегше це зробити за допомогою солі. Для цього посипте її спецією крупного помелу, трохи потріть, і плівка легко буде зніматися.

    Печінка варто мити дуже акуратно, щоб не пошкодити її, в холодній воді.

    Для приготування з нього нам знадобляться:

  • Соняшникова олія — для смаження;

  • Спеції (сіль і перець) — за смаком.

  • Розігрійте Сковороду, додайте масло;

  • На неї викласти печінку і смажити 10 хвилин на середній потужності;

  • Присипати продукт спеціями;

  • Додати до неї цибулю, порізану півкільцями;

  • Не всі люблять часник, так що від нього при бажанні можна відмовитися, або видавити за допомогою давилки його в сковороду;

  • Смажити, поки з печінки при надрізі перестане виходити кров.

    З солоним огірком

  • Огірок (солоний або маринований) — 2-3 штуки;

  • Морква по-корейськи — 02 кг;

  • Ріпчаста цибуля — 2 головки;

  • Жирний Майонез — за смаком.

  • Цибулю порізати половинками півкілець. При бажанні його можна замаринувати з допомогою оцту, окропу і цукру;

  • Печінку і огірки ріжемо соломкою;

  • Додаємо моркву, спеції майонез, все перемішуємо;

  • Ставимо в холодильник на півгодини, після чого подаємо на стіл.

  • Яловичина або телятина — 01 кг;

  • Зелень (петрушка, кріп) — 1 пучок;

  • Яловичину, внутрішність, яйця, шинку нарізаємо кубиками;

  • Шмагаємо зелень і цибулю;

  • Змішуємо все в глибокій мисці і присмачуємо майонезом, сіллю, перцем. Можна також додати щіпку базиліка.

    Для створення цієї смакоти візьмемо наступні складники страви:

  • часник — 2 великих зубчики;

  • Сметана 20% жирності — 2-3 ст. ложки;

  • Соняшникова олія — 2-3 ст. ложки;

  • Перець, сіль, кмин — за бажанням.

  • Цибуля насікти півкільцями;

  • Масло прогріти на режимі «Жарення» 15 хвилин;

  • Додати в нього цибуля, кришку не закривати, і помішуючи, смажити 5 хвилин;

  • Печінка обваляти в борошні, засипати в чашу мультиварки, готувати 5 хвилин;

  • Посипати блюдо спеціями, закрити кришку приладу;

  • Часник розчавити, змішати зі сметаною;

  • Коли до закінчення приготування залишиться хвилин 5 влити цей соус в миску, додати сіль і спеції.

  • Внутрішність нарізати на середні шматки;

  • Разом з цибулею розмолоти її в блендері або прокрутити через м'ясорубку;

  • Викласти масу в миску, додати спеції, перемішати;

  • Всипати борошно і знову розмішати. Консистенція маси повинна бути як у густої сметани;

  • Викладаємо ложкою котлети на прогріту сковороду, смажимо по 2-3 хвилини з кожного боку.

  • Цибуля ріпчаста — 3 шт. (середні);

  • Бажані спеції — за смаком.

    По закінченні цього часу вливаємо сметану, додаємо спеції (без солі), тушкуємо ще 5 хвилин. Присипаємо блюдо борошном, перемішуємо і тушкуємо наступні 5 хвилин. Далі солимо печінку, і залишаємо нудитися 5-6 хвилин в сметанці. Наступним кроком буде додавання зелені, перемішування і виключення плити.

    При бажанні можна таке блюдо зробити і в духовій шафі. Цей процес приготування буде схожий на описаний у статті, присвяченій того, як запекти свинину в духовці .

  • Цибуля — 2 невеликих головки;

  • Майонез і спеції — за смаком;

    Поки йде процес обсмажування, цибулю дрібно насікти, моркву натерти. Потім овочі необхідно буде обсмажити. Смажимо млинці з печінки, після їх по одному викладаємо на блюдо, промазуємо майонезом і укладаємо зверху моркву з цибулею. Потім на них наступний блін, знову соус і овочі, і так, поки не закінчаться млинці. Верхній пласт також промазуємо майонезом, прикрашаємо гілочкою кропу.

    На вечерю бажано зробити щось легке. Так, варто ознайомитися з статтею про те, як зробити крабовий салат. Смачний і ніжний, він сподобається всій родині.

    У цьому відео-рецепті показано, як правильно обсмажити печінку.

    А після дегустації страви з наступного відео-рецепти на основі вина ви просто пальчики оближете!

    Рубрики

    Якщо ви використовуєте матеріали з сайту,посилання на сайт Обов'язкове.


    Чим корисна яловича печінка та як її готувати — смачні рецепти зі сметаною

    У цій статті ми розповімо, чим корисна яловича печінка,та приведемо кілька оригінальних рецептів її приготування.

    Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

  • Скоріше за все, ви не раз куштували яловичу печінку, приготовлену за різними рецептами. Адже страви з печінки — не тільки прості в приготуванні та приємні на смак, але й корисні для здоров'я. У цій статті ми розповімо, чим корисна яловича печінка,та приведемо кілька оригінальних рецептів її приготування.

    Чим яловича печінка корисна для здоров'я

    Яловича печінка — один з найпоживніших м'ясних продуктів тваринного походження. В ній міститься велика кількість вітамінів, мінеральних солей та амінокислот. Наприклад, яловича печінка багата такими важливими жирними кислотами як ейкозапентаєнова, докозагексаєнова та арахідонова, а також вітаміном В12. Крім того, в яловичій печінці багато заліза, який бере участь в біосинтезі гемоглобіну та необхідний для вироблення червоних кров'яних тілець.

    Трохи деталей про корисні властивості яловичої печінки:

    • Якщо порівнювати з іншими білковими продуктами, то печінка — найкраще джерело амінокислот. У ній міститься 12 з 290 існуючих амінокислот.
    • У яловичійпечінці міститься велика кількість вітаміну В12, який необхідний для нормальної роботи нервової системи.
    • Також, в печінці є багато вітаміну А (ретинолу), який необхідний для гарного зору та здорової імунної системи.
    • Яловича печінка — хороше джерело міді, яка необхідна для роботи клітин.

    Кому слід обмежувати кількість яловичої печінки в раціоні? Людям, які стежать за кількість холестерину. У яловичій печінці, окрім багаточисленних корисних елементів, міститься багато холестерину, який шкідливий для роботи серця та судин.

    Як приготувати яловичу печінку — секрети кулінарів

    Існує безліч способів смачно приготувати яловичу печінку. У цій статті ми розповімо про те, як приготувати печінку з цибулею та сметаною.

    Для початку, кілька секретів приготування яловичої печінки з цибулею і сметаною:

      • Перше, що необхідно зробити перед тим, як почати готувати печінку — це очистити її від верхньої плівки та жовчних протоків. Для цього, залиште печінку ненадовго в морозильнику, щоб вона трохи підморозилась— так плівка легше відійде.
      • В окремих рецептах рекомендується печінку відбивати, щоб вона вийшла м'якішою.
      • Зазвичай, перед приготуванням печінку вимочують кілька годин в молоці — молоко витягне з неї гіркоту, а також зробить ніжнішоюта м'якішою на смак. У деяких рецептах рекомендується вимочувати печінку в лимонному соці. Якщо ви вирішите готувати печінку без вимочування, обов'язково добре промийте її у воді.
      • Сама по собі яловича печінка має смак з легкою гірчинкою. Позбутися гірчинки допоможе сметана.
      • Якщо яловичу печінку пересмажити, вона вийде занадто жорсткою на смак.

    Рецепт перший класичний: яловича печінка з цибулею і сметаною

    • 400 г печінки
    • Цибуля ріпчаста — 2 штуки
    • Морква
    • 50 г борошна
    • 2 столових ложки рослинної олії
    • Третина склянки сметани
    • Сіль, перець — за смаком
    • Зелень

    Печінку вимийте, просушіть та поріжте тонкими скибочками. Наріжте кільцями цибулю, моркву натріть на тертці. Скибочки печінки обваляйте в борошні, і можна смажити на сковороді з рослинною олією. Приблизний час смаження — 1 хвилина для кожної сторони (на сильному вогні). Додайте на сковороду цибулю, моркву і сметану, перемішайте. При бажанні можна додати трохи вершкового масла. Залиште печінку в сметані на повному вогні на 5-7 хвилин, і ще на стільки ж настоюватися (вимкнувши вогонь). В кінці посипте печінку в сметані свіжою зеленню. Страва готова!

    Рецепт другий: яловича печінка з маринованими грибами

    • 700 г печінки
    • Півчашки вершкового масла
    • Цибуля ріпчаста — 2 штуки, нарізана кільцями
    • Сіль та перець
    • Баночка маринованих грибів з рідиною (300 мл)
    • 2 чашки сметани
    • 1 чайна ложка вустерширськогоабо будь-якого іншого кисло-солодкого рідкого соусу

    У великій сковороді розтопіть масло і підсмажте цибулю, поки вона не набуде золотистого кольору. Посипте шматочки порізаної печінки сіллю та перцем, викладіть на сковороду і смажте на великому вогні приблизно 5 хвилин. Після цього, вилийте гриби разом з маринадом, зменшіть вогонь і тушкуйте протягом 8-10 хвилин. Додайте сметану і соус, тушкуйте ще 8-10 хвилин. Страва готова!

    Рецепт третій: яловича печінка з беконом та грибами

    • 500 г печінки
    • 4 скибочки бекону
    • Цибуля ріпчаста — 1 штука, нарізана кільцями
    • Баночка маринованих грибів з рідиною (300 мл)
    • 1 чайна ложка порошку яловичого бульйону
    • Чверть чашки сметани
    • Олія рослинна для смаження
    • Кілька ложок борошна

    Підсмажте бекон на рослиннійолії, заберіть бекон зі сковороди. На тій же скороводіпідсмажте печінку та цибулю, додайте гриби і бульйон, зменшіть вогонь і залиште тушкуватися на 20 хвилин. Додайте кілька столових ложок води і трохи борошна. Підсмажені скибочки бекону дрібно поріжте. В кінці додайте на сковороду бекон і сметану, перемішайте. Страва готова!

    Рецепт четвертий: яловича печінка з цибулею, сметаною та яловичим бульйоном

    • 500 г печінки
    • 1 чашка молока
    • 3 столові ложки борошна
    • Олія рослинна для смаження
    • Цибуля ріпчаста — 1 штука, нарізана кільцями
    • 2 чашки яловичого бульйону
    • Половина чайної ложки солі
    • 1 столова ложка цукру
    • 2 столових ложки лимонного соку
    • Чверть чашки сметани

    Поріжте печінку скибочками та замочіть на годину в молоці. Злийте молоко, виваляйте печінку в борошні та посоліть. На сковороді під кришкою підсмажте на олії. Викладіть підсмажену печінку в каструльку. На тій же сковороді підсмажте цибулю, викладіть підсмажену цибулю на печінку. На сковороду вилийте яловичий бульйон, лимонний сік, цукор і залиште на кілька хвилин (в кулінарії це називається деглазування*). Після цього, викладіть на сковороду печінку і цибулю, тушкуйте 5 хвилин, зменшіть вогонь та додайте сметану. Страва готова! Можна подавати з картоплею та зеленими овочами.

    * Деглазування— це метод приготування соусу з залишківрідини на дні каструлі/сковорідки та шматочків м'яса.

    Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття