Рецепт з фото з приготування зеленого борщу з яйцем і зі щавлем

Борщ з яйцем і зі щавлем є, мабуть, найпопулярнішим першою стравою в весняний період. А все завдяки такому його компоненту як щавель, який якраз і починає рости в цю пору року.

В цілому ж, дане блюдо є ні що інше, як зелений борщ. Назву свою він отримав завдяки яскраво вираженому кольором. А надає його все той же щавель та інша зелень, яка використовується в процесі приготування.

Варто відзначити, що неймовірний смак даного першої страви поєднується з його безсумнівною користю. Зелений борщ з яйцем і щавлем містить безліч вітамінів і мікроелементами, так необхідних організму після довгої зими. тому це блюдо порадує не тільки своїми смаковими характеристиками, але і без сумніву зробить благотворний вплив на організм.

Отже, приступимо ж до вивчення фото рецепта приготування зеленого борщу з яйцем і зі щавлем.

(500 г)

  • (6-7 шт.)

  • (2 шт.)

  • (1-2 шт.)

  • (за смаком)

  • (за смаком)

  • (2 ст.л.)

  • (4 ст.л.)

  • (2 пучка)

  • (2 пучка)

  • Почнемо приготування зеленого борщу з яйцем і щавлем ми з підготовки всіх необхідних інгредієнтів. Дуже важливо переконатися в їх наявності!

    Для приготування цієї страви ми будемо використовувати куряче м'ясо.

    Отже, поставимо варитися бульйон. Для цього курку спершу промиємо, потім опустимо в глибоку каструлю, заллємо трьома літрами води і відправимо на плиту.

    Звертаємо вашу увагу на те, що в процесі приготування бульйону буде утворюватися пінка. Її потрібно прибирати. Тоді бульйон вийде прозорим.

    Поки в каструльці закипає бульйон, ми підготуємо зажарку. Для цього нам буде потрібно очистити цибулька і морквину, а потім нарізати їх (цибуля - кубиками, моркву - соломкою). Після цього відправляємо овочі обсмажувати на розігріту сковороду з невеликою кількістю соняшникової олії.

    Тепер в зажарку додаємо томати. Це можуть бути як свіжі помідори, так і томатна паста. Також допустимо використання кетчупу. Загалом, разом з томатами тушкуємо нашу зажарку до повної готовності.

    * Не забудьте зажарку підсолити і пріперчіть.

    На той час, як ми закінчимо з засмажкою буде готовий і бульйон. З нього ми дістанемо куряче м'ясо.

    Також очистимо картопля, наріжемо його, а потім відправимо його варитися в бульйон.

    На цьому етапі ми збираємо зелений борщ з усіх заготовлених компонентів: вводимо в бульйон засмажку, додаємо розібране куряче м'ясо.

    Також прийшов час для додавання яєць. У цьому рецепті яйця в борщ вводяться двома способами:

    - додаємо нарізане кубиками відварене яйце;

    - друге яйце вбиваємо в борщ сирим.

    Ще необхідно буде додати в наше весняне перша страва трохи манної крупи. Вона додасть йому необхідну густоту.

    Тепер же залишилося додати в борщ зелень. Щавель, петрушку і кріп добре промиємо, дрібно нарізаємо і відправимо в каструлю з борщем.

    Дамо цьому блюдо трохи прокипіти, а потім вимкнемо вогонь і дамо йому трошки настоятися.

    Наш зелений борщ з яйцем і щавлем готовий!

    5180 1 150 хв. 10

    Пісний борщ з квасолею по українським рецептом

    11806 2 120 хв. 6

    Вегетаріанський борщ з чорносливом - як зварити?

    3372 1 50 хв. 6

    Смачний і прозорий рибний бульйон - як його варити?


    Зелений борщ з щавлем і яйцем - 2 рецепта

    Рецепт №1. Зелений борщ з щавлем, яйцем і томатом

    Для приготування зеленого борщу нам знадобиться 1,5 години. Кількість порцій складе 6 штук.

    • Картопля - 6 штук.
    • Морква - 1 штука
    • Буряк - 3 штуки.
    • Цибулина - 1 штуки.
    • Щавель зелений - 5 пучків.
    • Томатний сік домашній - 250 мілілітрів.
    • Яйця домашні - 4 штуки.
    • Олія соняшникова - 3 столові ложки.
    • Олія соняшникова - 3 столові ложки.
    • Сіль і перець за смаком.

    Як приготувати зелений борщ з щавлем, яйцем і томатом

    Каструлю з водою відправимо на вогонь, після цього очистимо овочі. Буряк натерти на тертці.

    Дрібно порізати цибулю, якщо очі будуть сльозитися, рекомендую подивитися на холодну проточну воду.

    Далі займемося морквою, її також натремо на тертці.

    Поки займалися овочами наша вода закипіла, відправляємо в киплячу воду натертий буряк. Будемо його виварювати до майже прозорого кольору. В цей час поставимо яйця варитися на 10 хвилин.

    Постійно поглядаємо на буряк, коли він придбає потрібний нам відтінок, поріжемо картопля і відправимо до виварених буряку.

    Поки картопля вариться, візьмемо сковороду наллємо рослинне масло, потім покладемо моркву і цибулю і відправимо на грубку.

    Коли зажарка для зеленого борщу придбає характерний колір для неї.

    Додамо до неї буряк і залишимо хвилин на десять. В цей час знімемо яйця з плити і заллємо їх холодною водою, щоб надалі їх було краще чистити.

    Після того, як буряк добре прожариться, наллємо домашнього томатного соку і залишимо ще хвилин на десять.

    В цей час перейдемо до зеленого щавлю, з пучків обрізаємо хвостики, а решта поріжемо.

    Потім знімемо зажарку з плити, вона придбала потрібну консистенцію.

    Відправимо зажарку в борщ, сольем холодну воду з яєць і очистимо.

    Очищені яйця дрібно поріжемо.

    Порізаний щавель відправимо слідом за засмажкою в борщ.

    Коли щавель трохи проварити, туди ж додамо покришені яйця. Посолити, поперчити і обов'язково, не забудьте додати лавровий лист.

    Після того як борщ з щавлем і яйцем приготується, вимкніть вогонь і приблизно дайте ще хвилин двадцять настоятися борщу на плиті. Наш борщик традиційно можна подавати зі сметаною, до борщу можна подати хліб, сало, зелена цибуля.

    Рецепт №2. Зелений борщ з щавлем, яйцем і м'ясом

    Любителям корисної та смачної їжі припаде до смаку зелений борщ з телятиною. Його легко готувати, а отриманий результат приємно здивує домочадців. Два його основних інгредієнта - це телятина і зелень. Зелень бажано використовувати домашню, а покупну необхідно замочити на півгодини в холодній воді для видалення пестицидів.

  • 150 грам зелені (щавель, кріп, петрушка, зелена цибуля);

  • одна невелика головка ріпчастої цибулі;

  • три зварених круто яйця;

  • сіль, суміш мелених перців;

    Приготування смачного борщу з яйцями і щавлем

    1. Телятину очистити від плівок, прошарків жиру і порізати на невеликі шматочки.

    2. Покласти шматочки телятини в каструлю, залити їх двома літрами води, а потім поставити вариться на невеликому вогні протягом тридцяти хвилин.

    3. Очистити від шкірки цибулю і картоплю. Порізати картоплю шматочками і додати його разом з цілою цибулиною в ємність з бульйоном на основі телятини.

    4. У момент, коли картопля стане м'якою - додати в каструлю порізану зелень. Крім стандартного набору з щавлю кропу, петрушки, цибулі можна використовувати молоду кропиву.

    5. Проварити борщ три хвилини і додати порізані на кубики зварені яйця.

    6. Щоб борщ придбав більш насичений смак - влити в нього сто грам сметани. Дати борщу закипіти і розлити його по тарілках.

    Приготований за цим рецептом борщ містить велику кількість вітамінів, чудово відновлює сили, а також наповнює організм енергією.