Прості щі зі свіжою капустою

Щи зі свіжою капустою можна варити різними способами. Сьогодні я варила борщ по найпростішому і швидкому рецептом. Всі овочі закладаються сирими, без будь-якої засмажкою. Щи, зварені за цим рецептом, виходять зі смаком натуральних овочів, дуже апетитними і легкими.

М'ясо помити, покласти в каструлю, залити водою і варити 1,5 години. Не забути зняти піну.

Картоплю почистити, нарізати не надто крупно і через 1,5 години від початку варіння м'яса додати в каструлю.

Моркву і цибулю нарізати дрібно і через 15 хвилин після картоплі додати в каструлю.

Помідори нарізати невеликими шматочками.

Капусту нарізати для щей не надто крупно.

Опустити свіжу капусту і помідори в каструлю і варити після закипання 15 хвилин. Цього часу достатньо, щоб капуста не сильно розварилася і зберегла свій смак. Додати лавровий лист, сіль, перець. Готові щі розлити по тарілках.

Просто і смачно! Смачного!

Які ж це прості щі, якщо

Які ж це прості щі, якщо там присутній м'ясо?

Прості щі - це капуста, цибуля і заправлені сметаною в кінці готування.

Прості - тому що просто варяться, навіть засмажкою немає.

Не розумію я ці щі - це суп з капустою і все.

А борщ - це суп з капустою і буряками))). Можна і так сказати))).

Ось збіг - тільки сьогодні готувала)) Правда ще з зеленим горошком. Апетитна тарілочка, Таня!

Чекаю справжню молоду капусту, обожнюю її. У вас, напевно, вже є. У нас є - але якась "не така", як ось ця.

Є, але ще сильно хімічна.

Мабуть, борщем уже нікого не здивуєш. Однак, це ситне перша страва нікого не.

Рецепт капустняка зі свіжою капустою

Хочу запропонувати вам дуже смачне першу страву - капусняк зі свіжої капустою. .

Пропоную вам спробувати пісний борщ зі свіжої капусти. Блюдо готується.

Щи зі свіжої капусти з куркою

Курячі щі зі свіжої капусти з молоком, на перший погляд, здадуться незвичайним.

У кожної господині свій рецепт приготування щей. Щи можна приготувати з свіжої.

Ці щі, не дивлячись на незвичне поєднання капусти і пшона, виходять смачними,.


щи прості

СВЯТА

КРАСА

МОДА

ЖІНОЧИЙ КЛУБ

СЛУЖБА ДОВІРИ

ЗАМІЖ ЗА КОРДОН

ІНФОРМАЦІЯ ПО КРАЇНАХ

КОНКУРС КРАСИ

ІГРИ ДЛЯ ДОРОСЛИХ

Мальчишник

ГОРОСКОП

Є ЖІНКИ

ІСТОРІЇ КОХАННЯ

(Рецепт приготування з картинками)

Найпростіші Щи

(Процес приготування щей по-сибірський в ілюстраціях)

Готував щі, фотографував і описував процес - Алекс

Як блюдо, Щі відомі з давніх віків - це, мабуть, найдавніше блюдо нарівні з кашею. Самі Справжні Щи готуються і виглядають зовсім не так, як ми звикли зараз; з іншого боку, інгредієнти завжди підбираються згідно життєвому рівню, а час приготування зменшується разом з ростом темпу життя.

Тому ніхто зараз не кладе в глиняний горщик всі інгредієнти і не ставить його в Руську Піч для томління годин на 5.

Наш рецепт - найпростіший, домашній, для швидкого і нехитрого приготування, але, від цього - не менш смачний. Отже, щі по-сибірський.

Для хороших щей знадобиться:

1. Велика каструля з 3,5- 4 літрами чистої води.

2. М'ясо - реберця (або нежирна грудинка) - 1 кг-1,5 кг.

3. Цибуля ріпчаста - 3-4 цибулини звичайного розміру -

для пасерування і 1 цибулина - для бульйону

4. Картопля - 7-8 шт. звичайного розміру

5. Масло вершкове - 70-90 м 2 ст. ложки раст. масла

6. Капуста квашена (саме квашена!) - 1 кг.

7. Спеції: лавровий лист 2 шт, 10 горошин чорного перцю, півтори-два бульйонні кубики (курячих або яловичих).

Щи по-сибірський. Процес приготування:

М'ясо дістаємо з холодильника, моєму, кладемо в холодну воду і ставимо на сильний вогонь.

Коли м'ясо зігріється - дістаємо його і рубаємо на шматочки, і, разом з цілою цибулиною, відправляємо в каструлю. У міру закипання ретельно знімаємо першу пінку.

Потім ЗЛЕГКА обсмажуємо цибулю на вершковому маслі (додавши ще й 2 столові ложки рослинної олії).

Ріжемо картоплю на кубики або смужки.

Продовжуємо знімати піну і помішувати цибулю в сковорідці.

Після того, як закипілий бульйон повністю звільнений від пінки, викладаємо в нього квашену капусту (хто не любить кислі щі - попередньо капусту промиває, як ми), порізану картоплю, півтора бульйонні кубики, чорний перець-горох, лавровий лист 2 штуки) і пропассірованний в сковорідці цибулю.

Кислота щей - на любителя. За старих часів Щи робили саме кислі і в сибірських селах і раніше готують саме кислі. Деякі додають в щи півсклянки розсолу від квашеної капусти - це вже супер кислі щі виходять.

Тепер уважно стежимо за процесом закипання.

Нарешті бульйон починає закипати!

Так і не довівши бульйон до справжнього кипіння, з сильного вогню перемикаємо електроплиту на найслабший напруження, і щільно закриваємо каструлю кришкою - нехай майбутні щі тужать з повним закладенням всіх інгредієнтів години дві на дуже слабкому постійному напруженні (імітація російської печі). Ключове слово - "нудяться". М'ясо буде м'яке - перевірено, а аромат. І бульйон залишиться прозорий - адже він не кипів.

Перед вживанням щей в їжу дістаємо велику цибулину з бульйону і лавровий лист - вони свою функцію виконали, їх можна викинути.

Розливаємо щі по тарілках. І обов'язково Забіли сметаною - можна вершками або жирним молоком, якщо зовсім немає сметани.

Усе. Блюдо, під назвою Щи, готово!

Готував щі, фотографував і описував процес - Алекс

Спеціально для newwoman.ru

Надіслати опис свого кулінарного рецепта (бажано з фотографіями процесу) ви можете на адресу редакції