Щи зі свіжої капусти з яловичиною - смачний домашній рецепт приготування супу з покроковими фото

Щи зі свіжої капусти з яловичиною є традиційною стравою російської кухні, історія приготування якого почала відлік ще з дев'ятого століття.

Головна особливість даного супу - характерний кислий смак, який досягається, як правило, використанням квашеної капусти. Хоча вона цілком може бути замінена кропивою, щавлем, ріпою.

Чи не виключає щі і м'ясну складову. Найчастіше це яловичина. Такі щі в народі називають багатими. Це означає, що блюдо приготовлено на м'ясному бульйоні. Хоча можливо приготування і на овочевому бульйоні, і на рибному.

Історично склалося так, що щі були присутні на столі всіх верств населення. Різниця була лише в рецептурі їх приготування. Так, бідняки могли дозволити собі лише порожні щі, тобто пісні, а багатії ж їли багаті м'ясні щі.

І до цього дня це перша страва частенько присутній на наших столах, радуючи всіх своїм незвичайним кислувато-пряним смаком. Далі слід фото рецепт приготування смачних домашніх щей зі свіжої капусти з додаванням яловичини. Якщо Ви хочете навчитися готувати це смачне блюдо, то даний рецепт допоможе Вам у цьому!

(800 г)

  • (300 г)

  • (300 г)

  • (1 шт.)

  • (2 шт.)

  • (200 г)

  • (100 г)

  • (1 ч.л.)

  • Перець духмяний горошок

    Спочатку нам належить зайнятися приготуванням яловичини. Перш за все, її потрібно добре вимити, потім опустити в глибоку каструлю, залити водою (приблизно трьома літрами) і довести воду, в якій вариться м'ясо, до кипіння.

    Після закипання води, вогонь слід зменшити. Звертаємо вашу увагу на те, що утворилася в процесі варіння м'яса піну потрібно акуратно прибрати.

    Потім до м'яса необхідно додати цілу цибулину і морквину, лавровий лист, запашний перець і варити все це ще протягом години (до тих поки м'ясо добре не розвариться).

    Після того як м'ясо буде готове, його з бульйону потрібно буде витягти і нарізати невеликими шматочками, а потім знову повернути його в бульйон.

    Цибулю, моркву, лавровий лист і горошинки запашного перцю з бульйону потрібно дістати і викинути, тому як весь свій смак і аромат бульйону вони вже віддали!

    * Не забудьте посолити нашу заготовку для домашніх щей!

    У той час, поки вариться м'ясо необхідно зайнятися підготовкою овочів: моркву - натерти на середній тертці, один цибулька - дрібно нашаткувати.

    Потім необхідно підсмажити цибульку і моркву в невеликій кількості рослинного масла, до утворення золотистої скоринки.

    Тепер нам належить дрібно нашаткувати капусту, нарізати картоплю кубиками середнього розміру і додати все це в бульйоні. Туди ж відправляємо підсмажені моркву і цибулю. Варимо все це на невеликому вогні ще протягом десяти хвилин.

    До щам додаємо томати очищені від шкірки або ж томатне пюре. Варити цей супчик потрібно ще приблизно п'ять хвилин, поки картопля не буде повністю готовий. Після цього щам потрібно дати настоятися ще хоча б тридцять хвилин.

    Подавати домашні щі зі свіжою капустою і яловичиною необхідно теплими, заправивши їх сметаною і присипавши зеленню.

    Зелений борщ без м'яса зі щавлем

    9965 4 60 хв. 5

    Борщ з квасолею червоної консервованої і з м'ясом (телятина)


    Щи зі свіжої капусти (класичний рецепт)

    Щи - традиційний російський капустяний суп, готуємо разом на обід? Це просто.

    Продукти для рецепта класичних щей перед вами.

    Як приготувати класичні щі зі свіжої капусти:

    Зменшити вогонь до невеликого, накрити кришкою. Зварити м'ясний бульйон до готовності м'яса (близько години). М'ясо можна вийняти, порізати на порційні шматочки, викласти в суп.

    Поки м'ясо вариться, підготувати овочі. Почистити і помити цибулю і моркву. Моркву натерти на крупній тертці, цибулю нашаткувати кубиками.

    Розігріти сковороду, налити рослинне масло. У гаряче масло викласти цибулю і моркву. Обсмажити на маслі до напівготовності, на середньому вогні (1-2 хвилини).

    Перемішати, продовжувати обсмажувати овочі ще 5-7 хв, помішуючи.

    Тим часом нарізати капусту соломкою або квадратиками.

    Картоплю почистити, помити і нарізати часточками.

    У бульйон покласти нарізану капусту, підготовлену картоплю і довести до кипіння.

    Потім покласти зажарку в щі і варити класичні щі зі свіжої капусти до готовності при слабкому кипінні, 15-20 хвилин.

    Зелень помити і дрібно нарізати.

    Часник почистити, розчавити з сіллю.

    Перед закінченням варіння можна додати розтертий з сіллю часник, перець і лавровий лист.

    Класичні щі зі свіжої капусти готові. Додати зелень. Зняти з вогню.

    Подавати щі класичні зі сметаною. Смачного!

    Спасибочки за рецепт. Все просто і швидко. А найголовніше смачненько.

    Дякую дуже смачно

    Дякую за рецепт. дуже смачно вийшло

    ВКУСНО вийшло спасибі

    Дякую за рецепт.

    спасибі, зручний рецепт))) як в дитячому таборі)))

    Дякую, дивовижно!

    Взагалі-то у нас таке називається борщ. Ще перчик болгарський забули, штуки 3, і гіркого половинку.

    Це однозначно не борщ, бо буряка тут немає. Ну, а якщо боротьба йде за смак, а не за класику, то болгарський перець і часник обов'язкові. І м'ясо, а не тушонка! Капусту досить варити три хвилини, тобто разом з картоплею кидати не рекомендую. А ось разом із зеленню - саме те. Смачного!

    СПАСИБІ ЗА РЕЦЕПТ, ЩИ ДУЖЕ смачніше вийде, КОХАНИЙ ЗАДОВОЛЕНИЙ, А ЦЕ ГОЛОВНЕ) ВСІМ СМАЧНОГО.

    Це суп з капустою.

    прибираємо картопля, морква і зелень,

    додаємо більше капусти і м'яса.

    Дуже смачно. Дякую за рецепт.

    Дякую за щі.Щі вийшли просто принадність.

    Саме те, що треба! А ці супи з капустою і борщами - ні хрена тут висловлюватися - пройшов і писок!

    Прекрасний рецепт, дуже простий і смачний! Сім'я задоволена. Спасибі за ваш сайт і рецепт. Так тримати.

    А я не зовсім зрозумів скільки води треба брати. спробуємо на вічко, подивимося що вийде

    Внуснятіна! Дякую за рецепт!

    Величезне спасибі всім

    Величезне при величезне спасибі всім

    У російські щі ніколи не додавалися томати і піджарка. Ви шановна, не з "Калінарного технікуму"?

    Спасибочки большоооое перший раз готував сам начебто говорять не погано для першого разу

    Супер-який смак. Але так як каструля велика-м'яса поклав 1 кг.

    Це не зіпсувало смак))))

    Супер.готовлю тепер тільки за цим рецептом.

    Головний інгредієнт борщу буряк. А тут явно без буряка так що це щі.

    Дякую за рецепт. .

    Суп просто вогонь офігееть смачно

    СУП ДУЖЕ СМАЧНИЙ БУВ

    Які ж класні щі. Тепер готую тільки за цим рецептом.

    Ну дуже смачно - тільки що приготувала і всіх нагодувала) Брала грудинку на кістки.

    Дуже дуже смачно! Чоловік задоволений! Це щі і причому відмінні! Дякую за рецепт!

    відмінні щі, спасибі за рецепт

    Приголомшливо! Спасибо большое за рецепт!

    Це явно не класичний рецепт і нічого народ обманювати.

    Зізнатися ніразу не готував Щи але прекрасно розумію що якщо додати капусту і картоплю майже одночасно ми отримаємо кислу картоплю в щах, тому на мій погляд картоплю потрібно додавати через 10-15 хвилин послле капусти

    Дякуємо! сьогодні зварила, чоловікові дуже сподобалися.

    Вітаю! На який обсяг каструлі розраховані пропорції?)

    Рецепт цілком нормальний що за суперечки, салат олів'є знаєте панове готується насправді теж не так як звикли готувати в кожній російській родині перед Новим роком!

    Моя пробабушка і бабуся готувала таким же методом щі-й завжди було смачно!

    За цим рецептом "виходять" непогані щі. Але я розумію тих, хто дискутує на тему істинності. Якщо навіть послатися на всім відому Вікіпедію, ми з'ясуємо, що в традиційних російських щах засмажкою не використовується, овочі закладаються тільки свіжими, крім хіба що квашеної капусти, яка гаситься окремо перед закладкою її в бульйон. Взагалі для справжніх російських щей кислинка є відмінною рисою, тому томат-пасту в цьому рецепті (або помідори) я розглядаю як її джерело (кислинки, тобто), а взагалі томати в традиційному рецепті зовсім не згадуються, тим більше - томат-паста. Картопля - теж не обов'язковий компонент, згадується, що він міг бути доданий для загущення, але часто вилучався з готового блюда. Взагалі з картоплею Русь познайомилася відносно недавно, з точки зору історії. Вибачте за скрупульозність нашу, але люблю я це - з'ясовувати істинність страви. Іноді приготувати щось автентичне представляється насилу або взагалі чимось нереальним (той же "Олів'є", більше через дорожнечу або недоступності окремих його інгредієнтів особисто для мене). А взагалі рецепт цілком сподобався мені - доступно, просто і в підсумку смачно))) Дякую!

    Сергій, Київ У російські щі ніколи не додавалися томати і піджарка. Ви шановна, не з "Калінарного технікуму"? Все правильно.