Щи м'ясні з сушеними грибами

Готувати борщ - одне задоволення. Тому як дуже просто.

Поки неспішно варитися м'ясний бульйон, треба замочити не маленький час гриби (ідеально - білі, та де ж їх взяти в цьому році?). Тому для аромату у мене буквально 2 грами білих і жменю маслюків.

Через 15-20 хвилин гриби необхідно приварити протягом 5-7мінут.

Хорошу головку ріпчастої цибулі дрібно порізати, злегка обсмажити в сковороді на рослинній олії, додати туди ж квашену капусту і продовжувати мучити все це справа в сковорідці.

Якщо в капусті немає, або недостатньо моркви, то додати натерту на тертці моркву, через пару хвилин долити бульйон з каструлі, приварені гриби, перець горошком, лавровий лист і накрити кришкою - нехай гаситься практично до готовності капусти. Періодично не забувати помішувати.

Чи не велику картоплю почистити і цілком покласти в киплячий бульйон. Коли картопля повністю звариться, викласти в каструлю весь вміст сковороди, посолити, поперчити, коли закипить, вимкнути. Щи готові.

Якщо капуста дуже кисла, можна при обсмажуванні додати цукор. Головне - не перестаратися. Чи не компот варимо. Щи все-таки повинні бути з кислинкою.


Щи з сушеними грибами

середовище, 11 листопада 2015 р

Продовжуємо поповнювати кулінарну скарбничку рецептами перших страв і сьогодні приготуємо дуже смачні і ароматні щі. Ну, а як інакше, якщо в складі цієї страви є сушені лісові гриби, які вчиненого будь-яку страву зроблять ще смачніше. Варити щі з сушеними грибами я пропоную на курячому бульйоні - вийде набагато ситніше і наваристий, ніж на воді.

До речі, сказати, в якості основи для наших щей можна використовувати не тільки курячий бульйон, а й будь-якої м'ясної або навіть овочевий. Сушені гриби дуже раджу взяти білі (вони не зроблять готове перша страва темним, та й взагалі боровики для мене найароматніші), але якщо таких немає, сміливо кладіть підберезники або підосичники. Подаємо готові щи неодмінно зі сметаною і свіжою зеленню.

Кількість порцій: 6

Час приготування: 1 година 10 хвилин

в 100 грамах - 35 ккал.

Приготування страви по кроках з фото:

У рецепт цього простого і смачного першого страви входять наступні інгредієнти: курячий бульйон, вода, білокачанна капуста, картопля, морква, сухі лісові гриби, свіжа зелень (петрушка і / або кріп), сіль і чорний перець горошок. В даному випадку я не використовую ріпчасту цибулю, так як його я додавала в курячий бульйон, коли варила його.

Насамперед, якщо у вас, як і у мене, бульйон готовий, потрібно замочити гриби. Для цього заливаємо склянкою окропу сушені грибочки (якщо не впевнені в чистоті, можете їх спочатку промити від піску) і даємо набрякнути хвилин 10.

Тим часом наливаємо в каструлю по літру курячого бульйону і води (стакан звідси ми взяли для замочування сушених грибів). Ставимо каструлю на вогонь, додаємо лавровий лист і чорний перець горошок. Якщо при приготуванні курячого бульйону ви не використали цибулю, саме час його зараз додати - прямо цілком очищену головку.

Даємо бульйону зі спеціями покипіти хвилин 10 на слабкому вогні, після чого додаємо в нього гриби. Їх потрібно буде нарізати, якщо гриби у вас великими шматками. У каструлю також відправляємо і воду, в якій стояли гриби. Тільки самий осад не використовуйте, так як там можуть бути крупиці піску.

Варимо гриби в бульйоні 10 хвилин, після чого пора закладати капусту. Її ми тонко нашаткувати гострим ножем або шинковкой. Якщо капуста у вас молода, її потрібно закладати в найостаннішу чергу і готувати буквально 5-7 хвилин.

Слідом за капустою йде морква: її ми почистили, розрізали уздовж на 4 частини і дрібно порубали тонкими четвертинками.

Залишається картопля, який також потрібно почистити і нарізати довільними шматочками: середнім кубиком, брусочками або соломкою. Це хто і як звик.

Варимо борщ з сушеними грибами до м'якості овочів - у мене на це йде приблизно ще хвилин 15. В кінці додаємо сіль за смаком, пробуємо, якщо потрібно, ще підсолимо. Коли щі будуть повністю готові, виймаємо і викидаємо лавровий лист, а замість нього кладемо дрібно посічену свіжу зелень.

Перемішуємо, знімаємо каструлю з вогню і накриваємо кришкою. Даємо щам настоятися хвилин 5-7 і можна подавати.

Бачите, а бульончик-то у нас який золотистий! А все тому, що з сушеними боровичка.

Виходить просте, смачне і дуже ароматне перша страва, яке припаде до душі всім без винятку. Спробуйте і ви!

Всі тексти і фотографії, які містить цей сайт FineCooking.ru, захищені законом про авторське право.

Будь-яка часткова або повна передрук опублікованій інформації без активного посилання на джерело заборонена.