Щи зелені з грибами і м'ясом

Для рецепта щей вам буде потрібно:

  • шпинат - 500г
  • гриби - 200г
  • м'ясо - 500г
  • щавель - 200г
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • коріння - за смаком
  • пшеничне мук - 2 ст.л.
  • вершкове масло - 2 ст.л.
  • яйце - 3 шт.
  • сметана - 1/2 склянки
  • лавровий лист - 2 шт.
  • сіль, чорний перець (горошком) - за смаком. чорний перець - являє собою плоди кучерявого чагарнику. Перець вживається для супів, підлив, соусів, овоч. "Href =" / dictionary / 215 / chernyj_perec.shtml ">

Зварити м'ясний бульйон при повній потужності. Шпинат перебрати, добре промити, зварити при середній потужності протягом 4-х хвилин до м'якості, відкинути і протерти крізь сито. Щавель перебрати і промити, великі листочки розрізати. Коріння, гриби і цибулю нарізати дрібними кубиками і підсмажити при середній потужності з маслом. Додати борошно.

Покласти в каструлю протертий шпинат, добре перемішати, розвести гарячим відваром, отриманим при варінні шпинату. Додати лавровий лист, перець і варити при середній потужності 7 хвилин. За 3 хвилини до закінчення варіння покласти листочки щавлю і сіль.

До зелених щів подати сметану і зварені круто яйця.


Щи з разварной яловичиною і білими грибами

400гр. яловичої грудинки на кісточці

400гр. яловичої м'якоті з задньої ноги одним шматком

2 середніх білих гриба

1 невеликий качан капусти

2 середні морквини

2 середні цибулини

1 середня ріпка

1/2 середнього кореня селери

3 середніх стиглих помідора

1ст.л. томатного пюре

2ст топленого масла

1 лавровий лист

10горошін чорного перцю

часник, кріп для подачі.

Лук морква, корінь селери, ріпу і гриби тонко нарізаємо. Помідори обдаємо окропом, знімаємо шкірку, дрібно нарізаємо, видаляючи рідину з насінням. Розігріваємо 1.5 ложки масла, кладемо овочі, тушкуємо на середньому вогні

Катюша, щі -

Катюша, молодець. апетитний супчик.

Катюша, щі -

дуже раджу такі щі! спробувавши сьогодні їх вперше вже звичайних не хочу)

Катюша, молодець. апетитний супчик.

дуже сподіваюся що стане в нагоді рецепт

Дуже апетитно, Катюша! Дякуємо!

Дятьково, Брянська область

Дуже апетитно, Катюша! Дякуємо!

На здоров'я!! Дуже сподіваюся що спробуєте!

З селерою і гриби не варила, завтра ж прикуплю корінь і гриби (зараз тільки заморожені), ну а ріпу, звичайно, не знайду.

Спасибі за смачний рецепт!

З селерою і гриби не варила, завтра ж прикуплю корінь і гриби (зараз тільки заморожені), ну а ріпу, звичайно, не знайду.

Спасибі за смачний рецепт!

а чому? у нас вона зараз в кожному овочевому відділі лежить я впевнена що такий варіант щей сподобається !! так варили наші бабусі і прабабусі, з ріпкою і без картоплі а аромат який від білих грибів

Якщо чесно, я її ніде не використовувала і не купувала ніколи.

Якщо чесно, я її ніде не використовувала і не купувала ніколи.

саме ріпка замінює картоплю, так як замінює. і коштує дуже дешево, 30 руб. кг я теж не використовувала, а тепер пошкодувала що не робила цього суп дуже-дуже ситний !!

спасибі мені дуже приємно

гриби в магазині збирала щі отпад, дуже раджу !!

Тепер буду готувати часто по твоєму рецептом, спасибі тобі, розумниця ти наша!

Тепер буду готувати часто по твоєму рецептом, спасибі тобі, розумниця ти наша!

нічого страшного, фото справа наживна дуже рада що припав до смаку супчик. буду щаслива якщо рецепт приживеться