смачна кухня

Рецепт наваристих щей зі свинячими реберцями зі свіжої капусти

Капуста - популярний, а головне корисний овоч, який регулярно використовується для різних страв. Вона з найдавніших часів вважається одним з важливих овочевих культур. Оскільки в ній знаходиться великий запас вітамінів і поживних речовин. Причому, навіть при тривалому зберіганні вона зберігає в собі всі корисні властивості. Саме тому цей овоч частий гість на Смачної кухні. Сьогодні буде перша страва з його застосуванням - рецепт щей зі свіжої капусти зі свининою.

Це ситне ароматне перше гаряче блюдо готують в нашій країні здавна, від чого і існує безліч його варіантів. Воно є смачною альтернативою традиційному борщу. Використовують для нього капусту, як свіжу, так квашену. Додаткові продукти страви можуть бути самими різними: помідори, морква, гриби, цибуля, картопля, крупи і т.д. Кращими приправами вважаються - лавровий лист, чорний і запашний перець і часник. М'ясо використовують найчастіше свиняче з кісточкою, в нашому випадку це буде суп зі свинячими реберцями. Але це не виключає застосування яловичини, або гусячого м'яса з кістками.

Рецепт щей зі свіжої капусти зі свининою з покроковим фото

Складові:

Свинячі ребра - 300-400 гр

Білокачанна капуста - 300 гр

Картопля - 3 штуки

Морква - 1 штука

Помідори - 2 штуки

Ріпчасту цибулю - 1 штука

Часник - 4 зубчики

Зелена цибуля - невеликий пучок

Лавровий лист - 4-5 штучки

Запашний перець горошком - 4-5 штучки

Сіль і чорний мелений перець - за смаком

1. Щоб приготувати суп зі свинячими реберцями, останні спочатку потрібно підготувати. Свинячі реберця помиємо, разрежем на частини, щоб на кожному шматочку була кісточка, і покладемо їх у каструлю для варіння. Додамо туди очищену головку ріпчастої цибулі, а також спеції - лавровий лист і перець горошком. Заллємо каструлю водою і відправимо на плиту варитися м'ясний бульйон.

2. Тим часом підготуємо інші овочі. Картоплю і моркву очистимо і шкірки, помиємо і наріжемо: картопля кубиками розміром близько 2,5-3 см, а морква - 7-8 мм.

З капусти знімемо верхні суцвіття, оскільки вони найчастіше зіпсовані і брудні. Відріжемо від качана необхідну частину, помиємо її і дрібно нашаткувати.

Помідори помити і нарізати кубиками, як картопля.

3. Відразу ж після підготовки овочів, покладемо в каструлю варитися картопля з морквою. Проварити їх близько 20 хвилин і винесемо з каструлі цибулину - вона блюдо ароматизований і віддала вже весь свій смак.

4. Після цього покладемо в каструлю капусту з помідорами і продовжимо варити капусник ще 15 хвилин.

5. В кінці приготування приправимо перша страва сіллю, чорним меленим перцем і видавив в запключеніі через прес часник. Проварити всі продукти разом близько 1-2 хвилини і приберемо каструлю з плити.

Дамо капусника настоятися 15 хвилин. Розіллємо суп зі свинячими реберцями по тарілках і додамо до щам нарізаний свіжий зелений лук або будь-яку іншу зелень. Також на стіл додатково можна поставити піалу зі сметаною, для тих, хто любить їсти свіжі щі зі сметанкою.

Смачного!

Якщо у вас очікується в будинку якусь торжество, то ви можете приготувати смачний, ошатний, святковий бісквітний торт з персиками.

На Смачної кухні ви ще можете приготувати:

Подивіться ще смачні рецепти

Ймовірно, у кожної господині свій рецепт приготування щей. сьогодні випробувала ваш рецепт. Нам сподобалося)))

Виглядає супчик дуже апетитно, залишилося приготувати і спробувати.

Пробував готувати щі зі свіжою капустою, сподобалося, рекомендую. Дякую за рецепт.


Щи на свинячих реберцях з кислою капустою і млинці з м'ясом на закуску

Зиму можна за багато не любити. Але ось за що її любити точно потрібно - це за те, що саме взимку ми готуємо такі страви, які гарні саме до цього сезону. Щи на свинячих реберцях з кислою капустою - це приголомшливе зимовий суп, а млинці з м'ясом - приємний ситний бонус до нього.

Любі друзі! Зима - чудовий час, для тих, хто любить проводити час в теплій кухні, кому цікаво експериментувати біля плити і радувати близьких і друзів своїми кулінарними шедеврами! А.

Для млинчиків:

  • крутий окріп - 2 ст.
  • молоко холодне - 2 ст.
  • борошно - 2 ст.
  • цукор - 2 ст. л.
  • сіль - щіпка
  • яйця - 2 шт.
  • рослинне масло - 3 ст. л. + Для смаження
  • свіжі свинячі м'ясисті ребра - 800 г
  • картопля - 4 шт.
  • капуста свіжа - 1/4 качана
  • капуста квашена - 400 г
  • морква - 1 шт.
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • помідори черрі - 8 шт.
  • чилі перець - 1 маленький стручок
  • томатна паста - 2 ст. л.
  • часник - 2 зубчики
  • лавровий лист - 2 листочка
  • кріп, сіль, перець - за смаком

Покроковий рецепт ПРИГОТОВЛЕНИЯ

Варимо бульйон. Ребра моєму, ріжемо на окремі реберця, заливаємо водою, ставимо каструлю на сильний вогонь і чекаємо, коли закипить. Як почне виділятися пена- знімаємо її шумівкою. Як закіпело- накриваємо кришкою, переводимо вогонь на нижче середнього і варимо бульйон при повільному кипінні близько півтори години. Коли бульйон готовий, ребра виймаємо, можна бульйон процідити

Знову нагріваємо бульйон до кипіння і кладемо в нього нарізану брусочками картоплю. Варимо хвилин 10. Далі додаємо порізані навпіл помідори черрі. Одночасно з цим шаткуємо капусту- додаємо до картоплі, туди ж-квашену капусту і дрібно порізаний перчик чилі. Варимо.

В цей же час цибулю ріжемо дрібними кубиками, моркву тремо на крупній тертці. На невеликій кількості рослинного масла обсмажуємо овочі до золотистого кольору, переводимо вогонь на рівень "нижче середнього".

Відливаємо приблизно ополоник бульйону в чашку, додаємо туди томатну пасту- перемішати. Томатну суміш перенести в сковороду з засмажкою і тушкувати на повільному вогні хвилин 10.

Додаємо зажарку в суп, додаємо дрібно порізаний часник і пару листочків лаврового листа. Варимо ще хвилин 10. В самому кінці дрібно рубаємо кріп, посипаємо зверху.

Повертаємо в суп ребра. Вимикаємо вогонь і, не знімаючи з конфорки, даємо настоятися супу мінімум півгодини. Щи стають набагато смачніше на наступний день.

Млинці. Зазвичай я використовую м'ясо від варіння бульйону, в даному ж випадку у мене був шматок відвареного раніше м'яса. Начинка робиться так: через м'ясорубку прокручується м'ясо. На сковороді розігріваємо вершкове масло (НЕ жаднічаем- чим більше масла, тим соковитіше начинка, а й переборщувати не треба), ріжемо дрібними кубиками 1 велику цибулину або пару середніх, обсмажуємо на олії до легкої золотистої. Туди ж-прокручене м'ясо- солимо-перчимо, перемішуємо і прогріваємо. Довго не смажимо. Начинка не повинна вийти "суха".

Окріп з молоком змішуємо в одній ємності, додаємо туди яйця, сіль, цукор-збиваємо міксером. Починаємо додавати борошно, не припиняючи збивати тісто, в кінці розпушувач і рослинне масло-4-5 ст.л. Смажимо млинці на сковороді, перед першим млинцем змастити маслом, потім не треба. Фаршируємо готові млинці м'ясом-готово!

Щи на кислій капусті стають набагато смачніше через добу, тому в багатьох ресторанах такі щі називають "суточние9quot ;. А рецепт млинців, яким я поділилася - ідеальний! Такі млинці виходять тоненькими, але дуже еластичними і смачними. Вони прекрасно підходять для фарширування, а також для звичайної подачі з солодкими соусами або сметаною.

час готування

складність приготування

технологія

Якщо ви помітили помилку чи неточність, будь ласка, пишіть коментар, ми обов'язково відповімо.

Ключові слова

Млинці і млинчики - борошняне блюдо, готується з рідкого тесту, випікається на розжареній.

Щи - національне російське блюдо. Якщо говорити просто, то щі - це суп з капусти,.

Що спільного між реберцями і крильцями? Вони нагадують нам про сезон пікніків, барбекю та інших.

Рецепти супів неймовірно різноманітні. Гарячі і холодні, легкі і дуже ситні, прозорі і.

Спеціальна дієта при СРК

Розумна дієта для імунітету!

Чи є у вас алергія на продукти?

ТАК, НА ДЕЯКІ НІ НА БАГАТО ПРОДУКТИ НЕ ЗНАЮ

Підпишіться на розсилку рецептів І РАД

ЖУРНАЛИ В МОБІЛЬНИХ

тепер завжди можуть бути з вами

для тих, хто вірний папері

видавничого дому «Видавничий дім« Гастроном »

Засновник: ТОВ «Видавничий дім« Гастроном »

Свідоцтво про реєстрацію ЗМІ Ел № ФС77-69321, видано 06.04.2017 р

Федеральною службою з нагляду в сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнадзор)