Весняний настрій - суп зі щавлем і яйцем

"Добра жінка нехай жирні щі - іншого добра не шукай" - російське прислів'я.

З щавлю на Русі готували безліч страв.

Не секрет, що на Русі пости були частими і строгими. Під час постів можна було їсти тільки рослинну їжу. І тут на допомогу приходили овочі і зелені рослини, такі як щавель. Таким чином, з'являються різні пісні супи: пісний борщ, борщі, розсольники. Щавель - джерело корисних речовин і вітамінів. У ньому містяться щавлева кислота, аскорбінова кислота, мінеральні речовини, магній, калій, кальцій.

Рецептів страв з щавлю безліч. З його допомогою можна приготувати прекрасний кисленький освіжаючий суп, класичне російське блюдо - борщ зелений або «зелений борщ». У народі це блюдо ще називають «зелений борщ». Злегка кислий щавель за смаком прекрасно гармонує з яйцем, яке додасть страві родзинку.

Щи недарма вважаються національним російським блюдом. Щи їли все - і селяни, і бояри, і навіть сам цар. Їли щи із щавлю і в Польщі, а також у всій Східній Європі. Ця страва є і в єврейській кухні. У Північній Америці щавлевий суп ще з давніх часів - традиційне блюдо.

Щи готують на різних бульйонах, можна приготувати ситний суп на бульйоні з баранини, а можна зробити щі дієтичними, взявши замість баранини курку або індичку або навіть зварити легкі щі на воді. Можна приготувати бульйон з різних видів м'яса (наприклад, взяти свинину і яловичину разом), тоді щі називають «сборнимі9raquo ;. Зелені щи готують і на рибному бульйоні. Смачно буде в будь-якому випадку! Такий суп можна приготувати як на плиті, так і в мультиварці.

Смачні щавлеві щі на яловичому бульйоні

Як приготувати борщ на бульйоні з яловичини?

  1. Для початку потрібно зварити бульйон. М'ясо потрібно покласти в мультиварку (або каструлю) і залити холодною водою і посолити. Туди ж потрібно покласти цілу очищену цибулину (після того, як м'ясо звариться, її потрібно буде дістати і прибрати). Варити до готовності м'яса. Потім м'ясо відділяється від кісток і нарізають, кістки прибираємо з бульйону. Бульйон проціджуємо.
  2. Коли бульйон готовий, туди відправляється картопля, нарізаний на кубики.
  3. Поки картопля вариться, що залишилася цибулину дрібно нарізаємо і обсмажуємо на маслі, краще на вершковому.
  4. Відварюємо яйця «вкрутую9raquo; в окремій каструльці.
  5. Щавель і зелень разом з ним необхідно помити, перебрати і дрібно нарізати. Коли картопля майже зварилася, туди потрібно відправити щавель і варити суп близько 2 хвилин. Не потрібно варити щавель і зелень довго, для збереження вітамінів важливо, щоб суп зі щавлем тільки злегка покипів одну-дві хвилини.
  6. Після того як супчик зварився, він повинен ще «настояться9raquo; як мінімум 15 хвилин, для того, щоб щавель передав свій смак бульйону.
  7. Яйця додати і в каструлю, нарізавши їх на кубики за допомогою овочерізки, або можна збити яйця виделкою і вилити в суп під час приготування.

Заправляється суп зі щавлем і яйцем сметаною перед подачею на стіл. Прикрасимо блюдо Гілковий петрушки для естетичності. При подачі на стіл зелених щей очищені яйця нарізаються половинками і кладуться прямо на тарілку. Смачного!

Суп зі щавлем і яйцем холодний

Суп з щавлю можна подавати і холодним, таке блюдо чудово освіжає в спекотний літній день.

Рецепт холодного супу з щавлю з яйцем простий, а продукти для його приготування є майже в кожному будинку. Супчик виходить прекрасний, освіжаючий в літню спеку, коли не хочеться їсти жирної і важкої їжі. Цей легкий літній суп багатий вітамінами і тому дуже корисний. Як же його приготувати?

  1. Для початку потрібно відварити яйця круто. Потім яйця нарізаються овочерізки, або ножем як на салат. Кілька яєць залишимо для прикраси супчика і разрежем їх навпіл.
  2. Щавель дрібно нарізати і поварити в підсоленій воді пару хвилин. Варити можна в мультиварці, а можна в каструлі. Потім щавель потрібно дістати і охолодити.
  3. Картоплю почистити і нарізати кубиками, відварити у воді, в якій варився щавель. Далі воду охолоджуємо разом з картоплею.
  4. Свіжі огірки потрібно нарізати дрібно, можна кубиками. Зелень (будь-яку, яку ви любите: петрушку, кінзу, кріп) і зелену цибулю нарізаємо дрібно.
  5. Коли вода і картопля охолонуть, всі інші інгредієнти відправляються туди. Частина нарізаної зелені бажано залишити для прикраси блюда. Потім наливаємо туди ж кефір.
  6. Найкраще залишити суп трохи настоятися, щоб щавель передав воді свою кислинку. Можна додати для смаку кілька крапель лимонного соку (за смаком).

Готовий супчик, коли він буде розлитий по тарілках, прикрашається половинками яєць, зеленню і, за бажанням, заправляється сметаною. Смачного!


Щи зі щавлем і яйцем

Якщо ви хотіли дізнатися, як приготувати борщ зі щавлем і яйцем, то сьогодні у вас є унікальна можливість для того, щоб зробити це. У підсумку ви отримаєте поживний і смачний суп.

  • М'ясний бульйон 2 Склянки
  • Щавель 100 Грам
  • Шпинат 100 Грам
  • Картопля 2 Штуки
  • Яйця 3 Штуки
  • Сметана 1 ст. ложка

Промиваємо ретельно шпинат і щавель, картопля очищаємо і також промиваємо під водою. Шпинат і щавель повинні бути свіжими. Це дуже важливо для того, щоб отримати насичений смак.

Відварюємо бульйон з будь-якого виду м'яса. Це може бути курячий, яловичий або свинячий бульйон, варіюйте в залежності від жирності, насиченості і вашого смаку. У бульйон додаємо сіль, перець і доводимо до кипіння.

Тим часом нарізаємо картопля дрібними кубиками і кидаємо в бульйон.

Шпинат і щавель нарізаємо і відварюємо в окремій ємності в невеликій кількості води, після чого зелень необхідно остудити. Перебиваємо зелень в блендері або нарізаємо великими шматочками і додаємо в суп, коли картопля готовий.

Відварюємо яйця круто для подачі. Щавлеві щі готові!

схожий відеорецепт "Щи зі щавлем і яйцем"