Щука запечена в духовці з картоплею (фото-рецепт)

Багато кулінари недолюблюють щуку, яку нині вважає другосортною рибою. Однак, це абсолютно марно, тому що, швидше за все, вони просто не знають як приготувати цю річкову рибку правильно. Адже недарма ж англійці вважають щуку найсмачнішою і дорогий рибою, а страви з неї - делікатесними. Звичайно, щука примхлива риба і вимагає до себе підвищеної уваги перед приготуванням, але це того варте. В результаті ви отримаєте ароматне, ніжне рибне блюдо з чудовим смаком, та до того ж ще корисне і низькокалорійне.

Пропонуємо вам рецепт щуки запеченої в духовці з картоплею, цибулею і морквою. При цьому ви витратите на кухні не так багато часу і сил для відмінного рибного обіду або вечері.

Для приготування щуки знадобляться такі інгредієнти:

В першу чергу займемося рибою. Так як щука має специфічний запах твані, то найкраще для приготування вибирати рибки середніх розмірів. Щоб позбутися від цього, для багатьох неприємного, запаху, щуку потрібно замаринувати хвилин на 30-40. Для цього випотрошену рибу позбавимо від голови, хвоста і плавників, а потім наріжемо її на невеликі порційні шматочки. Після чого кожен шматочок натерти сіллю з приправами і перцем, помістимо в глибоку чашку, заллємо соєвим соусом і лимонним соком. Час від часу рибу потрібно перевернути пару раз, щоб всі шматочки рівномірно просочилися маринадом.

Поки щука маринується, займемося овочами. Лук поріжемо півкільцями, а моркву натерти на крупній тертці.

Підготовлені моркву і цибулю обсмажуємо на сковороді з невеликою кількістю рослинного масла.

Очищену картоплю поріжемо тоненькими шматочками, щоб вона встигла пропектися, так як щука готується дуже швидко. Щоб картопля придбав золотисту скориночку, злегка збризніть його рослинним маслом. А для смаку не забуваємо додати сіль з перцем та іншими приправами.

Замариновану щуку викладаємо в глибоке деко, змащене олією.

Поверх шматочків щуки викладаємо пасеровані цибулю і моркву.

Далі йде шар картоплі. Відправляємо деко в духовку.

Запікаємо щуку з овочами при температурі 200 градусів хвилин 30-40, поки картопля не зарум'яниться.

Їсти щуку будемо відразу з пилу-жару. Перед подачею можна прикрасити свіжою зеленню.

30 коментарів

готую часто дуже вкусно.і як тільки не на доїли, а то я вже про мясооооо забула

Суперский рецепт дуже красиво і смачно вийшло і сайт прикольний з усіма картінкамі.Ві лутшие.

Дякую за рецепт! Чоловік був у захваті, дуже смачно вийшло)

цікавий рецепт, обов'язково спробуємо приготувати!

був на рибалці зловив близько 20 риб вагою від 5 кг кожна перепробивал вже купу рецептів, цей один з кращих, спасибі!

Де така риба ловиться

сьогодні чоловік приніс з рибалки якраз щучек ... .пріготовіла це блюдо..ммм ... пальчики оближеш

Приготувала щучку за рецептом, дуже смачно, сподобалося це блюдо всім гостям

Приготувала за цим рецептом. ооооооочень смачно, очееень.

Приготував за рецептом дружина була шокована, було смачно

рахмет, вже смажу.

Шалено смачно. Дякую за рецепт.

Дякую за рецепт !! Все вийшло дуже смачно)))

Сьогодні готую щуку в духовці. Нагугліть багато однакових рецептів, ваш - особливий, і відгуки захоплені. Зроблю за вашим рецептом))

Приготував все за рецептом, вийшло дуже смачно !! Дружина носила на руках))). Дякуємо!!

Пригостили двома живими щуками. Обов'язково приготую за цим рецептом!

Пішла на кухню- щука чекає

Чоловік - підводний мисливець. Щука будинку є завжди. Готувала різними способами, в т.ч. в духовці. Ніколи не використовувала морква. В основному - цибуля, картопля, корінь петрушки, лимон і навіть помідори. Зараз із задоволенням спробую новенький рецепт. Впевнена - ну дуже смачно. Дякуємо.

багато рецептів читала але ваш відповідний для щучкі, зараз у виробництві, маринується.

Дякую за рецепт, готуємо)

Щоб коментувати, увійдіть через будь-яку соц. мережа.


Щука в фользі

Щука в фользі - примітивний рецепт для тих, хто не знає, як приготувати щуку. Хоча примітивний - не означає гірший. Блюдо виходить чудове. Спробуйте!

  • Щука 1 Штука
  • Лимон великий 1 Штука
  • Спеції - За смаком
  • Майонез 50 мілілітрів

У головних ролях в даному рецепті - щука. Щука має бути свіжою, що не замороженої - тоді все вийде чудово.

Щучку нашу необхідно випатрати, відрізати їй все зябра - все стандартно, як і з будь-якою іншою рибкою.

Змащуємо щуку зовні і зсередини лимонним соком, натираємо улюбленими спеціями (як на мене, ідеально підходять чебрець, розмарин і коріандр, ну і звичайно ж сіль і перець). У черевце вставляємо кілька часточок лимона - тоді щука краще просочиться лимончиком.

Зверху трішечки обливаємо щуку майонезом. Це опціонально, для більшої жирності. Якщо дотримуєтеся правильного харчування - можете обійтися без майонезу і просто скропити оливковою олією.

Деко застилає фольгою. Акуратно перекладаємо на фольгу нашу щучку.

Акуратно загортаємо рибу в фольгу. Занадто щільно не треба - інакше порветься в процесі.

Завантажуємо деко в духовку, вже розігріту до 200 градусів.

Через 20 хвилин після цього дістаємо деко, розкриваємо фольгу і відправляємо рибку назад в духовку. Запікаємо ще 10-15 хвилин до готовності.

Власне, рибка готова!

Залишається тільки красиво подати її на стіл. Тут залишаю вам простір для фантазій 🙂 Удачі!