Щука, запечена в духовці цілком

Готую і згадалася репліка кіногероя Георгія Буркова з іскрометного рязановського «Гаража»: «Так у нас, якщо хочете, до сих пір риба в річці водиться, не дивлячись ні на що ...». З цим мені теж пощастило. Прекрасні затоки і озера поруч, риба хлюпається і в сімействі є досвідчені рибалки-добувачі. На доказ наводжу новий рецепт щуки, запеченої в духовці цілком.

Блюдо вийде не гірше і у тих, хто вважає за краще ловлю в супермаркеті - часи дефіциту позаду і нинішня торгівля спокушає рибою з вод світового океану: свіжої і плаваючою в акваріумах, в глибокому заморожуванню і охолодженої на льоду, обробленої стейками або на філе. Серед річкових не проблема зустріти і потрібного нам хижака.

Крім того, що щучью тушку фаршируємо морквою і цибулею, поруч на деку розкладаємо овочеве асорті - чим яскравіше добірка, тим краще і ароматні. Будь-хто інший гарнір скасовуємо. Солодкі, обпалюють, пряні, пружні, м'які і слизькі овочі стануть низкою різного смаку і привабливим оточенням риби.

  • щука 2000 р
  • морква 1 шт.
  • ріпчаста цибуля 1 шт.
  • ліловий лук 1-2 шт.
  • гарбуз шматок вагою 200 г
  • часник 3-5 зубків
  • чері 5-6 шт.
  • чилі 1/2 стручка
  • гірчиця 3 ст. л.
  • майонез 5 ст. л.
  • рослинне масло 2 ст. л.
  • чорний перець, лавровий лист, сіль, сушений базилік за смаком
  • зелень для подачі

Як приготувати щуку в духовці цілком

    Рибну тушку слід очистити від луски, розпороти черевну порожнину поздовжнім розрізом і випатрати. Опинилася бонусом ікру не викидаємо - деякі річковий делікатес солять, але можна і запекти поруч з овочевим асорті. Відрізати хвіст і плавники чи ні вирішуйте самостійно, я ж готую страву в стилі «натюрель» і зберігаю природну «атрибутику». Ретельно промиваємо щучку зовні і всередині в холодній воді. Врахуйте, на поверхні виявиться багато слизу, зручно просушувати, витираючи паперовим рушником. Закінчивши з найбільш трудомістким і неприємним процесом, напівфабрикат добротно солимо з усіх боків - не забуваємо і про щучої ікрі, також приправляємо.

Покриваємо сумішшю гострої гірчиці і майонезу - промазуємо густо, всюди, без пробілів. Пропорції всього двох компонентів найпростішого соусу міняйте під власні уподобання, замість пекучої гірчиці візьміть ніжну, помірну, а замість майонезу - сметану, густі вершки. Знаючи, що обід-вечерю намічається на конкретний час, з урахуванням півтора-двох годин запікання в духовці, рибу-заготовку відправте на полицю холодильника, маринування не завадить. А для найближчої подачі продовжуємо підготовку і негайно переходимо до нарізки овочів.

Фаршируємо морквою і ріпчастою цибулею. Першу, знявши верхній шар, трьом крупною стружкою, а очищену цибулину шаткуємо тонкими півкільцями. Начинки повинно бути багато і для двокілограмової, нехай і потрошенной, щуки підуть по одній великій моркви-цибулині або по дві-три дрібних. Солі, на мій погляд, вистачає в рибі, тому залишаю морквяно-цибульну суміш, що не заправляючи. Перемішую і туго набиваю тушку від хвоста до голови. Любіть промаслені, м'якші і жирні овочі? Перед фаршировані обсмажте на олії звичайним способом.

Овочевий мікс сьогодні - це солодкуватий цибулю лілових сортів, часник, томати черрі, приблизно половина червоного гострого перцю (чилі), гарбуз. Список невеликий, розширюйте, експериментуйте. З часниковим зубчиків лушпиння не знімаємо, щоб не з'явилася не сама апетитна синява. При легкому натисканні суха оболонка швидко відділяється, при чому ароматне часникове ядро ​​багатьом до смаку. Кольоровий цибулю ділимо великими частинами, помідори не чіпаємо, гарбузову м'якоть рубаємо брусками, чилі розрізаємо кільцями або додаємо однією половиною. Гарнір вийде строкатим і легким. Чи не погіршать щуку, запечену в духовці целім, кабачки, баклажани, картопля, стручкова квасоля тощо.

Щоб ні риба, ні овочевий гарнір в печі не прилипли, не підгоріли, деко застилає пергаментом. Першою укладаємо фаршировану щуку (через масштабні розмірів мені довелося рибку злегка зігнути), вільний простір заповнюємо різнокаліберної нарізкою з овочів - намагаємося розмістити рівномірно, не нагромаджуючи.

Збризгуємо оливковою, соняшниковою або іншим маслом - зрошуємо весь деко, щоб усім дісталося по краплині жиру. Овочі-гарнір присипаємо сіллю, сушеним базиліком, листочками пряного лавра, над щукою розкидаємо чорний перець крупного (!) Помелу для любителів гострого хрускоту.

Накидаємо лист пекарської папери поверх, без герметизації, вільно. Приблизно 1,5 години запікаємо щуку цілком і разом з овочами при температурі 170 градусів. Попередньо духовку розтоплюємо до максимуму, потім температуру знижуємо. Останні хвилин 15-20 трохи обвуглюється, розгорнувши пергамент. Тушка пропарити до ніжності, обміняється з гарніром ароматами, знизу утворюється апетитний сік.

Кілька гілок свіжої зелені - петрушки, кропу, кінзи, тут до місця. Завершуємо зеленими плямами квітчасте «полотно» і подаємо щуку, запечену в духовці цілком, до столу. Приємного апетиту, а рибалкам - ні хвоста, ні луски!

Дякую за рецепт подарували щуку на Новий рік зроблю як Ви радите

Рецепт простий, впевнена, не підведе - з наступаючим, Ольга!

І дуже смачно! Дякуємо.

Чудовий рецепт! Часто роблю подібне блюдо, але беру рибу скумбрію, або пеленгас, або товстолоб на крайній випадок) По можливості спробую і зі щукою! Дякуємо!

Спасибі, Тетяна. Так, з будь-якою рибою смачно, кожен раз своя специфіка - тепер ловите і щуку))

    • Наталія до запису Тушкована картопля з м'ясом в каструлі
    • Ленкус до запису Майонез в домашніх умовах
    • Олег до запису Чіабатта
    • Ольга до запису Тушкована картопля з м'ясом в каструлі
    • Вікторія до запису Злакові крекери
    • Чарівна Їжа до запису Джем з хурми
    • Ірина до запису Джем з хурми
    • Наталя до запису Макаруни
    • Наталія до запису М'ясо на шпажках в духовці

  • Передрук матеріалів сайту volshebnaya-eda.ru цілком або частково заборонена.

    З питань розміщення реклами та співпраці звертайтеся за адресою [email protected]

    Кулінарний сайт "Чарівна Еда.РУ" © 2011 - 2017


    Щука, запечена в фользі

    Енергетична цінність на порцію

    • Калорійність 704 ккал
    • Білки 138,7 грам
    • Жири 15,1 грам
    • Вуглеводи 1,3 грам
    • * Калорійність розрахована для сирих продуктів.
    • 1 порція
    • 2 порції
    • 3 порції
    • 4 порції
    • 5 порцій
    • 6 порцій
    • 7 порцій
    • 8 порцій
    • 9 порцій
    • 10 порцій
    • 11 порцій
    • 12 порцій
    • Щука 1 штука
    • Лимон 1 штука
    • Майонез 3 столові ложки
    • Перець чорний мелений за смаком
    • Сіль за смаком
    • Мелена паприка за смаком
    • Мелений коріандр за смаком
    • Петрушка сушена за смаком
    • Мелений чебрець за смаком
    • Сушений майоран за смаком
    • Сушений базилік за смаком
    • Сушений кріп за смаком

    Замовте всі інгредієнти до цього рецепту з доставкою від нашого партнера інтернет-магазину «Азбука Смаку»

    Замовити інгредієнти в

    Якщо є упередження щодо запікання майонезу, замініть майонез сметаною. Асортимент спецій можна сміливо міняти в залежності від уподобань чи використовувати готові приправи для риби. Великі щуки можуть мати специфічний річковий запах, щоб його позбутися, замаринуйте рибу в лимоні або оцті (на 15-20 хвилин залийте водою з 3 столовими ложками оцту).

    Ви відправляєте коментарі занадто часто. Підтвердіть свій статус людини