Щука в фользі

Щука в фользі - примітивний рецепт для тих, хто не знає, як приготувати щуку. Хоча примітивний - не означає гірший. Блюдо виходить чудове. Спробуйте!

  • Щука 1 Штука
  • Лимон великий 1 Штука
  • Спеції - За смаком
  • Майонез 50 мілілітрів

У головних ролях в даному рецепті - щука. Щука має бути свіжою, що не замороженої - тоді все вийде чудово.

Щучку нашу необхідно випатрати, відрізати їй все зябра - все стандартно, як і з будь-якою іншою рибкою.

Змащуємо щуку зовні і зсередини лимонним соком, натираємо улюбленими спеціями (як на мене, ідеально підходять чебрець, розмарин і коріандр, ну і звичайно ж сіль і перець). У черевце вставляємо кілька часточок лимона - тоді щука краще просочиться лимончиком.

Зверху трішечки обливаємо щуку майонезом. Це опціонально, для більшої жирності. Якщо дотримуєтеся правильного харчування - можете обійтися без майонезу і просто скропити оливковою олією.

Деко застилає фольгою. Акуратно перекладаємо на фольгу нашу щучку.

Акуратно загортаємо рибу в фольгу. Занадто щільно не треба - інакше порветься в процесі.

Завантажуємо деко в духовку, вже розігріту до 200 градусів.

Через 20 хвилин після цього дістаємо деко, розкриваємо фольгу і відправляємо рибку назад в духовку. Запікаємо ще 10-15 хвилин до готовності.

Власне, рибка готова!

Залишається тільки красиво подати її на стіл. Тут залишаю вам простір для фантазій 🙂 Удачі!


Фарширована щука в духовці

Цей рецепт нам прислала Юлія К., від неї вже є рецепт котлет з щуки, а тепер ось така краса, ціла фарширована щука, яка прикрасить будь-який святковий стіл. Юлія пише, що готується таке блюдо з риби досить просто, тому можна спробувати. Далі слово Юлії.

"Блюдо-виручалочка для будь-якого святкового приводу. Це тільки на перший погляд фарширована щука готується довго і складно. Насправді на підготовку щуки ви витратите хвилин 30-40, а все інше зробить за вас ваша помічниця духовка. Ефектна, смачна і на самому справі святкова фарширована щука прикрасить ваш стіл і порадує гостей.

Сьогодні я розповім найпростіший рецепт, як приготувати фаршировану щуку в духовці.

Інгредієнти для фарширування щуки

Для того, щоб приготувати фаршировану щуку в духовці мені треба було:

Ріпчасту цибулю - 1-2 головки

Свиняче сало (свіже або солоне) - 100 гр.

Куряче яйце - 1 шт.

Сіль, чорний мелений перець і інші приправи - за смаком.

Рецепт приготування фаршированої шукі в духовці, покрокові фото

Щуку для цієї страви потрібно вибирати не дуже велику, так як велика щука просто може не вміститися в вашу духовку. Хижачка-щука дуже смачна, але надзвичайно кістлява. Тому краще за все вона підходить для котлет.

Фаршировану щуку в нашій родині дуже поважають, і я після кожної вдалої риболовлі намагаюся залишити щучку для цього дивного блюда.

Отже, щуку я розморозила. Зчистити з неї луску. Вона дрібна і тонка, але знімається дуже легко звичайним кухонним ножем. Хочеться дізнатися вашу думку - чистите ви рибу спеціальної чищенням або все-таки ножем зручніше?

Намагайтеся робити це обережно, не пошкодивши шкіру. Сильно не тягніть, краще подрежьте ножем м'ясо, щоб шкіра залишилася цілою. Особливу увагу потрібно приділити тим місцям, де знаходяться плавники.

Не обов'язково знімати шкіру відразу чисту, нехай на ній залишиться риб'яче м'ясо, краще пізніше акуратно його зрізати.

Ображати хребет біля хвоста. Відокремте філе від великих кісток, зріжте його з шкіри, якщо воно на ній залишилося.

Пропустіть отримане філе через м'ясорубку два рази, щоб гарненько подрібнити дрібні кісточки. Також пропустіть через м'ясорубку очищений ріпчасту цибулю і шматочок свинячого сала.

Свіже або солоне - різниці немає, головне його присутність. Воно робить сухувате риб'яче м'ясо більш жирним і ніжним.

Готовим фаршем потрібно начинити щучий «панчіх». Робити це можна столовою ложкою, лівою рукою притримуючи щуку. Відразу приміряйте щуку до вашого листу.

Найчастіше щуку кладуть на деко півколом (так як в довжину вона не поміщається), тому надто туго набивати панчіх не потрібно, інакше не зможете потім їй закрутити.

Потім я змастила деко олією і поклала на нього щуку і голову. Відправила в духовку на 1 годину. Температура запікання стандартна - 180 градусів.

Поклала потрібну кількість в кондитерський шприц і намалювала на щуку візерунки. Можна придумати для фаршированої щуки корону з моркви, наприклад. Прикрасити часточками лимона або зеленим горошком.

Дивіться ще рецепти з цього розділу:

Щука виглядає апетитний з цибулею і морквою пасірованним натертим на дрібній тертці, після пасіровкі разом з рибою все перемолоти через м'ясорубку, булочку, яйце, чорний перчик, приправа, можна дрібно покришити петрушку!

Я трохи по іншому обробляють щуку: розрізаю черевце від анального отвору до верхніх плавників, голову залишаю, так м'ясо знімати зручніше. В результаті виходить чохол, який зручно набивати начинкою, а черевце потім зашиваю. У начинку так само додаю сало. Цибулю, моркву і гриби обсмажую - так смак виходить більш цікавим і насиченим. Будь-яке блюдо-творча робота, не бійтеся експериментувати.

Спасибо большое за рецепт. Робила перший раз, але как не странно вийшло дуже смачно. Свекруха взагалі була мною хоч раз задоволена. Дякую ще раз.

Готую фаршировану рибу давно, років 30, точно, мені вже 67. обробляти рибу: розрізаю черевце, прибираю нутрощі, потім ножицями у голови перерізую хребет, голова залишається зі шкірою. Потім просто беруся за хребет і разом з м'ясом видаляю його, а потім вже з нього знімаю м'ясо, пропускаю через м'ясорубку з салом, з обсмаженою цибулею, часником, морквою. Одержаний фарш викладаю в рибний чохол. Так забула, голову риби треба почистити: прибрати зябра, все зайве, теж начинити фаршем. Черевце НЕ зашиваю, все залишиться в рибному чохлі. Смачного!

Можна додати в фарш чайну ложку меду і варений жовток.

Супер, сьогодні обробила 2 щуки, а через два тижні на стіл до 25-річчя дочки.

Дякую, дівчатка за поради. Я знімаю шкіру панчохою, здається красивіше. Рибу чищу ножем. А ось цибуля в начинка не смажила тож товста, але думаю, що у вас смачніше. Спробую.

Дуже зручно щуку чистити щіткою для металу, а цибулю і моркву пасерувати, це врахую!

Зручніше чистити виделкою! У обсмажування додаю буряк - колір приємніше, в фарш пару ложок манки - обсяг більше і смак ніжніше!

Чистити щуку і окуня зручно саморобної пристосуватися. На реечку або брусочок, довжиною близько 20 см потрібно прикрутити маленькими шурупами одна за одною 2-3 кришки від скляних пляшок з-під пива або газводи. Чистити одне задоволення - швидко і луска не розлітається. Спробуйте, дешево і сердито. А за рецепт спасибі.

Спасибо большое, дуже цікавий і корисний рада!

Сьогодні за Вашим рецептом готував хижачку, спасибі велике за рецепт зараз в духовці готується думаю буде дуже смачно. А чистить окуня і щуку набагато простіше теркою тією стороною що колючий спробуйте не пошкодуєте. Всім удачі в починаннях.

Чищу рибу теркою, додаю рис, залишаю трохи м'яса на шкірі щоб при смаженні в духовці не було бульбашок. Перед духовкою змащую майонезом.