Смачні котлети з щучьего фаршу з салом - покроковий рецепт з фото, як їх приготувати в домашніх умовах

щучі котлети, приготовані за даним рецептом, здатні підкорити будь-якого гурмана своїм вишуканим смаком і неперевершеним ароматом.

Страви з риби та морепродуктів набирають популярність останнім часом. З щуки можна готувати найрізноманітніші страви. Причому з декількох щук відразу можна приготувати і вуха, і котлети, і нагодувати свого улюбленого кота одночасно. Вуха зазвичай вариться з щучих голів і виходить дуже ситної і ароматною.

Само по собі м'ясо щуки є досить твердим і підійде зовсім не для кожного блюда, але якщо його перемолоти в м'ясорубці, то це стане просто ідеальною основою для смачних котлеток. Особливо добре філе щуки тим, що в ньому практично немає жиру, завдяки чому страви на основі щучьего м'яса можуть вважатися дієтичними. Але тут є і мінус, тому що котлети можуть вийти злегка сухуватими. Щоб це виправити, в фарш додають сало, сир або вершкове масло.

Дехто може зауважити, що м'ясо щуки має трохи своєрідний запах. Якщо це вам не подобається, то його можна перебити за допомогою всіляких спецій і зелені. На смак котлет це ніяк не відіб'ється.

М'ясо щуки дуже багате корисними мікроелементами, такими як мідь, йод, цинк, залізо, марганець і безліч інших. Що стосується вітамінів, то зміст їх в м'ясі теж досить велика. У щуці містяться всі вітаміни групи В, а також вітамін С, Е, А та інші. Всі ці елементи підтримують імунітет, допомагають забезпечити нас необхідними поживними речовинами і поліпшують засвоюваність їх організмом. Протипоказань до вживання щучьего м'яса немає, але переїдати його теж не варто.

Щучі котлети з салом досить просто приготувати в домашніх умовах. Вони виходять дуже смачними, ситними і ароматними. Для готування вибирайте тільки свіжу рибу. Голови не викидайте: вони стануть в нагоді для юшки. А як приготувати котлетки з щучьего фаршу, дивіться в нашому рецепті з покроковими фото.

(5 штук.)

  • Шпик свинячий (Сало)

    (1 кг)

  • (2 шт.)

  • (1 головка)

  • (за смаком)

  • Перець чорний мелений

    Беремо нашу рибку і гарненько промиваємо її в воді.

    Акуратно відрізаємо риб'ячі голови і складаємо їх в окрему ємність або пакет. Вони стануть в нагоді вам, так як з щучих голів виходить неймовірно смачна і ароматна юшка.

    Тепер підготуйте сіль, перець, цибулю, часник і свиняче сало. Все це теж піде в наші котлетки.

    Сало нарізаємо невеликими шматочками. Від шкурки можна не позбуватися, якщо вона не дуже туга. Якщо ж вона твердоватим, краще відразу її зрізати, щоб не псувати консистенцію котлет.

    Чистимо рибку, позбавляємося від луски і шкури, витягаємо все кісточки до єдиної. Благо, щука не сильно кістлява риба, і позбутися від кісток можна всього одним рухом, якщо правильно розрізати рибу. Як це зробити, ви можете прочитати в інтернеті.

    Далі беремо філе щуки і пропускаємо його через м'ясорубку два рази, щоб котлети вийшли ніжні і буквально танули в роті. Потім прокручуємо через м'ясорубку сало, додаємо інші інгредієнти, солимо, перчимо і добре перемішуємо фарш.

    Тепер беремося формувати котлети. Ви можете надати їм будь-яку зручну для вас форму, необов'язково робити їх саме такими, як на фото.

    Розігріваємо сковороду, политу маслом, і починаємо смажити котлети. Доглядайте за ними, щоб вони не підгоріли, інакше котлети з щучьего фаршу стануть твердими, і зіпсується загальне враження від страви. Після того, як котлетки будуть готові, покладіть їх на паперову серветку, щоб позбутися зайвої олії, а потім можете подавати до столу. Вони відмінно поєднуються зі стравами з картоплі і різними салатами. Як бачите, рецепт щучих котлет дійсно простий, а страва виходить дивно смачним.


    щучі котлети

    Хочу порадити всім любителям риби класний варіант, як приготувати щучьі котлети з сиром. Соковиті, ніжні і дуже смачні - для обіду або вечері саме те, що потрібно.

    • Філе щуки 1 Кілограм
    • Сало 250 Грам
    • Цибулина 2 Штуки
    • Часник 5-7 зубчики
    • Хліб 4-5 скибочки
    • Молоко 1 Стакан
    • Зелень 1 Пучок
    • Яйце 2-3 Штук
    • Сіль 1 Чайна ложка
    • Перець 1 Щіпка
    • Спеції 1 Щіпка
    • Сир 50 Грам
    • Вершкове масло 50 Грам
    • Рослинна олія За смаком
    • Панірувальні сухарі 100 Грам

    1. Для того, щоб приготувати щучьі котлети в домашніх умовах, необхідний ось такий набір інгредієнтів.

    2. Для початку необхідно очистити рибу, відокремити філе і пропустити його через м'ясорубку. Скибочки хліба залийте молоком. Очистіть цибулю і часник, підготуйте невеликий шматочок сала, щоб котлетки були соковитіше.

    3. Всі використовувані інгредієнти пропустіть через м'ясорубку. Вбийте яйця, посоліть і поперчіть за смаком, додайте спеції. Все як слід перемішайте.

    4. Вологими руками сформуйте невеликі котлетки. Наріжте маленькими кубиками сир і вершкове масло. Помістіть в центр, втопивши в фарші.

    5. І ще раз надайте їм потрібну форму. Обваляйте з усіх боків в панірувальних сухарях. Розігрійте на сковороді трохи рослинного масла.

    6. Ось і весь секрет, як зробити щучьі котлети. Залишилося тільки обсмажити їх на середньому вогні до рум'яної скоринки. До столу подавайте котлетки з гарніром, соусом або свіжими овочами.

    схожий відеорецепт "щучі котлети"