Содержание

Еклери: рецепти, тісто, креми, глазурі

Все, що ви хотіли знати про еклери, і що навіть в голову не приходило питати.

Сімейство виробів з заварного тесту численне, як і належить сімейству з традиціями. Однак при всій різноманітності «представників», ми найчастіше зустрічаємося з трьома основними - профітролямі, шу і еклерами. У всіх цих пустотілих булочок одна основа - тісто, яке готується шляхом заварювання води, масла і муки і подальшого додавання до нього яєць. Така технологія дозволяє забезпечити виробам міцну оболонку, яка, роздуваючи за рахунок вологи, що випаровується (вміст води в заварний тесті досить велике), залишається цілої завдяки яйцям.

Проте, при загальній технології приготування є і відмінності.

Еклер, профітролі, ШУ - В ЧОМУ РІЗНИЦЯ?

- це невеликі круглі булочки діаметром до 5 сантиметрів. Їх назва походить від французького слова «профіт», що означає «прибуток, користь». І це цілком логічно: роздуваючись, виріб значно збільшується в об'ємі і, тим самим, візуально обманюючи свідомість, все-таки приносить «дохід». Традиційно профитроли наповнюють начинками - як солодкими, так і не солодкими. Для більшої привабливості зверху їх покривають глазур'ю або посипають тій чи іншій крихтою.

- мініатюрні булочки, які часто подають до супів, рагу, підливаючи замість хліба. Форма - кругла, діаметр - до 2 сантиметрів. З огляду на мініатюрного розміру шу наповнюють начинками вкрай рідко.

У перекладі з французької мови слово «еклер» означає «блискавку» - існує версія, що таку назву цим тістечком було дано за здатність швидко збільшуватися в розмірі. Еклери легко впізнати завдяки витягнутій формі. Це теж вироби з заварного тесту, проте випікають у вигляді паличок довжиною в середньому 10 сантиметрів. Традиційна начинка - солодка. Зверху еклери обов'язково покривають глазур'ю, іноді присипають горіхами, вафельної крихтою та іншими солодкими добавками.

Заварне тісто для еклерів. Рецепт приготування еклерів

Скориставшись цим рецептом, ви можете приготувати вироби, які без проблем зберігаються до трьох днів в щільно зав'язаному пакеті і до трьох місяців - в герметичній упаковці в морозильній камері. Якщо ви спече заготовки для еклерів заздалегідь, у вас під рукою завжди буде досить швидкий варіант чудового десерту - домашнього, стильного і смачного.

  • 250 мл води;
  • 100 г вершкового масла;
  • 200 г борошна;
  • 4 яйця;
  • дрібка солі

Як приготувати для еклерів правильне заварне тісто

РЕЖИМ «ВОДЯНА БАНЯ». Насамперед шукаємо дві каструлі відповідного розміру - менша повинна стійко розташовуватися в більшій і бути достатнього обсягу для того, щоб вмістити в себе порцію заварного тесту. Отже, велику каструлю наповнюємо водою приблизно на 2/3 об'єму, ставимо на плиту і включаємо газ. У меншу каструлю наливаємо 250 мл води, кубиками нарізаємо вершкове масло. Додаємо трохи солі і ставимо у велику каструлю.

ПРОЦЕС. На водяній бані даємо маслу повністю розтанути, воді з маслом закипіти, піти бульбашками, потім відразу всипаємо всю муку, каструлю при цьому не виймаємо з води. Інтенсивно вимішуємо - мука повинна бути вся з'єднана з водою і маслом, грудочок бути не повинно.

ЧИМ місити. Найзручніше працювати дерев'яною лопаткою, однак, будьте готові до того, що дана маніпуляція зажадає від вас певної програми фізичної сили. Якщо вам не по плечу деякі зусилля, можна скористатися міксером - мінус в тому, що його віночки, розмішуючи муку, розбивають масу на невеликі грудочки, які розлітаються по всій кухні. Якщо вас не бентежить цей момент, сміливо нехтуйте задоволенням, яке можна отримати від ручної роботи - користуйтеся послугами механізованих помічників.

Розмішати. ЩО ДАЛІ? Знімайте меншу каструлю з плити і продовжуйте ті ж дії ще 3-5 хвилин - за цей час маса стане більш еластичною і якраз придбає потрібну температуру для наступного етапу.

вводити ЯЙЦЯ. Тепер в заварену борошняну масу потрібно ввести яйця. Роблять це строго по одному яйцю, причому тісто кожен раз вимішує до ідеальної однорідності. Щоб трохи полегшити собі завдання, яйця можна вибити в окрему миску і перемішати - не збивайте, а лише змішати білок з жовтком. Після цього яєчну масу слід додавати в тісто порційно і - не забуваємо! - кожен раз розмішувати до повної однорідності.

Консистенція ГОТОВОГО ТЕСТА. Готове тісто вийде не густим і в той же час не рідким. Воно буде тягнутися за ложкою і незначно розпливатися при спробі надати йому ту чи іншу форму.

Приготування еклерів (етап формування і випікання)

Наступний етап - робота з кондитерським мішком. Якщо у випадку з профітролямі можна обійтися звичайною столовою ложкою, викладаючи тісто невеликими шматочками на деко і надаючи їм округлу форму, то з еклерами такий варіант не пройде. Ці тістечка вимагають рівної довгастої форми, яку отримати без кондитерського мішка практично нереально. Втім, через брак мішка можна скористатися звичайним поліетиленовим пакетом. При цьому варто мати на увазі, що він повинен бути дуже міцним - тісто запросто може знайти собі лазівку і порвати його стінки. Нічого непоправного, звичайно, не трапиться, але і приємного в процесі пошуку іншого пакета і перекладання тесту з однієї «тари» в іншу теж нічого немає.

Отже, викладаємо тісто в кондитерський мішок і відкидають на деко палички довжиною 5-7 сантиметрів, залишаючи між ними достатню відстань (не забуваємо, що тісто в процесі випікання значно збільшується в об'ємі).

Деко ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів і випікаємо 10 хвилин, після чого температуру зменшуємо до 180 градусів і випікаємо ще 20 хвилин. Дверцята духовки при цьому не відкриваємо - тістечка можуть осісти.

Через зазначений час перевіряємо еклери на готовність - тісто має бути рівномірно золотистим, сухим з ​​усіх боків і при постукуванні видавати глухий звук.

Перед наповненням еклерів начинкою потрібно почекати, поки тісто повністю охолоне. Якщо ви збираєтеся прибрати заготовки на зберігання в морозильну камеру, перед упаковкою їх теж слід повністю остудити.

Як наповнити начинкою? Можна піти двома шляхами. Перший - розрізати еклер навпіл, заповнити порожню частину начинкою і з'єднати половинки. Другий - наповнити кремом, не руйнуючи цілісності еклерів, як профитроли. Для цього зробити акуратне отвір і втиснути туди крем за допомогою кондитерського мішка.

Але і це не все. Останній штрих - прикраса еклера глазур'ю. Але ми забігли вперед. Як готувати крем і який може бути глазур, поговоримо, коли закінчимо з тестом для еклерів. А питання це все ще тримає інтригу.

Як приготувати еклери на цільнозерновий борошна

Загальний принцип приготування тіста для еклерів з цільнозерновий борошном - той же, що і в класичному варіанті. Готові вироби виходять більш щільними, «суворими» і стриманими на смак. Присутність цільнозерновий борошна в даному рецепті цікаво ще й з точки зору концепції здорового харчування.

  • 100 г пшеничного цільнозерновий борошна;
  • 200 мл води;
  • дрібка солі;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л. рослинного масла.

Включаємо духовку, щоб вона розгорілася до 200 градусів.

Тісто готуємо простіше - без водяній лазні: наливаємо в каструльку воду і масло, додаємо сіль, доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і висипаємо всю муку. Добре вимішуємо до однорідності - не знімаючи каструлю з вогню.

Вимикаємо вогонь, даємо заваренной масі трохи охолонути і по одному вводимо яйця, після кожного тісто вимішуємо до повної гладкості. Тісто буде в'язким, що не густим.

Перекладаємо його в кондитерський мішок або шприц і відкидають на деко смужки довжиною 5-7 см. Випікаємо близько 30 хвилин, готові еклери повинні бути рівномірно коричневими і при постукуванні по дну видавати глухий звук.

Заварне тісто з додаванням житнього борошна використовується переважно для приготування профитролей, які планується наповнити несолодким кремом. Однак, і для еклерів в десертному варіанті воно теж може бути дуже цікавим - вироби виходять кислуватими на смак і навіть трохи грубими. Такі еклери добре «зазвучать» в компанії з кремами на основі маскарпоне, сирною масою з чорносливом і будь-якими іншими «сирними» варіантами.

  • 100 г цільнозернового житнього борошна;
  • 200 мл води;
  • дрібка солі;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л. рослинного масла.

Тісто для еклерів на житнього борошна готуємо так само, як і вище описаному варіанті з цільнозерновий борошном - розігріваємо духовку, в каструльці заварюємо борошно з маслом, водою і сіллю, знімаємо з вогню, даємо пару хвилин охолонути, потім втручаємося яйця, перекладаємо тісто в кондитерський мішок і відкидають на деко. Випікаємо до готовності, наповнюємо кремом після повного охолодження. Прикрашаємо глазур'ю.

Еклери з хрусткою «шапочкою» з пісочного тіста

Це, мабуть, самий багатий, святковий і ошатний варіант еклерів - заварне тісто перед випіканням акуратно прикривається смужкою з пісочного тіста, після чого видаляється в духовку. У підсумку виходить порожнисте м'яке виріб з приголомшливою хрусткою скоринкою зверху. Варіант кілька трудомісткий, однак, кінцевий результат однозначно вартий витрачених зусиль.

Інгредієнти для пісочного тіста:

  • 100 г вершкового масла;
  • 125 г цукру;
  • 125 г борошна;
  • дрібка солі.

Інгредієнти для заварного тесту:

  • 100 г молока;
  • 120 г борошна;
  • дрібка солі;
  • 80 г вершкового масла;
  • 4 яйця.

Готуємо пісочне тісто - охолоджене вершкове масло рубаємо з цукром, сіллю і борошном, отриману крихту збираємо в кулю, викладаємо на лист харчової плівки, прикриваємо другим листом і розгортаємо в пласт товщиною близько 10-12 см. Прибираємо в холодильник приблизно на 1 годину, після чого знімаємо верхній шар плівки і нарізаємо тісто на прямокутники розміром приблизно 12х2 см. Знову на 1 годину ховаємо в холодильник.

Рецепт еклерів в домашніх умовах з пісочного тіста

Включаємо духовку розігріватися до 180 градусів.

Беремо дві каструлі, які зручно стануть одна в іншій. Велику заповнюємо водою на 2/3, ставимо на вогонь. У меншу викладаємо молоко, сіль і масло, ставимо у велику каструлю. Після закипання всипаємо борошно, енергійними рухами вимішуємо до однорідності. Знімаємо з вогню, чекаємо кілька хвилин невеликого охолодження, потім по одному вводимо яйця. Тісто вийде рідині звичайного заварного тесту, так і повинно бути.

Викладаємо тісто в кондитерський мішок і відкидають на деко палички довжиною до 10 см. Кожну смужку з заварного тіста акуратно прикриваємо смужкою пісочного тіста. Розміщуємо деко в духовку і випікаємо 10 хвилин, не чіпаючи, потім відкриваємо дверцята духовки на 2-3 мм, випускаючи пару, і готуємо таким чином близько 30 хвилин - тістечка повинні вийти золотистими, сухими і дуже симпатичними. Перекладіть їх на решітку і, перш ніж наповнювати кремом, дочекайтеся повного остигання.

Залежно від ваших смакових уподобань, еклери можна наповнити практично будь-яким кремом. Щоб зрозуміти, який саме варіант здається вам найкращим, варто просто готувати і пробувати.

Класичний заварний крем для еклерів

Класичний варіант заварного крему передбачає змішування молочно-яєчної маси, загущеній борошном або крохмалем, з вершковим маслом. Однак, при необхідності отримання більш дієтичного варіанту вершкове масло з рецепта можна просто опустити.

Основні труднощі в приготуванні заварного крему полягає в тому, щоб отримати гладку масу без єдиного грудочки. Втім, нехай вас цей момент не лякає - навіть якщо з першого разу не вийде приготувати ідеальний крем, ви завжди можете виправити становище за допомогою погружного блендера або звичайного сита.

  • 500 мл молока;
  • 200 г вершкового масла;
  • 1 склянка цукру:
  • 2 ст. л. борошна;
  • 1 яйце;
  • будь-який ароматизатор за смаком.

Молоко доводимо до кипіння, відставляємо в сторону. В окремій каструльці з товстим дном змішуємо цукор, борошно, додаємо яйце, як слід розтираємо. В отриману масу невеликими порціями проціджуємо молоко, розмішуємо до однорідності. Ставимо на плиту, вогонь мінімальний. При постійному помішуванні доводимо крем до стану пихтіння - якщо все зроблено правильно, кипіти він не буде, буде саме «пихкати». Знімаємо з вогню, при бажанні додаємо трохи ароматизатора - ваніль, лимонна есенція, пара ложок рому або коньяку. Після повного охолодження збиваємо крем з розм'якшеним вершковим маслом. Готово.

Легкий сирний крем для еклерів

Це далеко не класичний крем для еклерів, однак, дуже вдалий - прісне на смак заварне тісто чудово поєднується з насиченим смаком сиру.

  • 200 г жирного сиру;
  • 100 мл вершків для збивання (жирність не менше 33%);
  • 2/3 склянки цукрової пудри.

Вершки збиваємо в тугу стійку піну, в кінці додаємо половину цукрової пудри. Сир двічі перетираємо через дрібне сито, змішуємо з цукровою пудрою. При бажанні замість сита використовуємо блендер. Змішуємо вершки з сиром. Можна наповнювати еклери.

Класичний крем - ніяких несподіванок. Смак помірно шоколадний, любителі напевно оцінять.

  • 200 г вершкового масла;
  • 1/2 банки згущеного молока;
  • 3 повних ст. л. какао.

У миску викладаємо розм'якшене вершкове масло, виливаємо згущене молоко. Збиваємо крем, поки він не стане гладким і блискучим, додаємо какао, ще раз перемішуємо. При бажанні в крем можна додати столову ложку коньяку або іншого ароматного алкоголю. Можна використовувати.

Горіхи - це завжди виграшне рішення, якщо мова йде про десертах. Якщо ж у вас є жменю фісташок, рішення відразу переходить в ранг геніальних - крем виходить нереально цікавим, оригінальним, незвичайним.

  • 350 мл молока;
  • 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю;
  • 100 г цукру;
  • 100 г очищених подрібнених фісташок;
  • 100 г вершкового масла;
  • 150 г жирних вершків для збивання.

Взяти пару ложок молока і змішати з крохмалем. Решту молока розмішати з цукром, довести до кипіння. Тонкою цівкою ввести крохмальну масу, постійно помішуючи. Довести крем до стану «пихтіння», вимкнути вогонь. Після повного охолодження збити масу з розм'якшеним вершковим маслом, потім змішати з горіхами. Окремо збити вершки, перемішати з молочно-крохмальної масою. Крем готовий.

Крем на основі італійської меренги

Легкий, ніжний, невагомий - цей крем ідеальний, якщо у ваші завдання входить приготування найвишуканіших еклерів з усіх, що ви готували.

Змішайте цукор з водою, доведіть сироп до кипіння, зменшіть вогонь і варіть до появи карамельних ниток (температура сиропу - 121 градус). Паралельно збивайте білки - коли маса стане повітряної, але не стійкою, що не пружною, починайте поступово вливати тонкою цівкою сироп, міксер при цьому працює в колишньому режимі, його слід вимкнути тільки після того, як крем стане блискучим, щільним, пружним. При бажанні його можна змішати з ароматизаторами або какао. Начиняють.

Готові еклери можна подавати, всього лише начинивши кремом за вибором, проте, тістечка придбають закінчений вигляд, якщо ви покриєте їх зверху глазур'ю. Крім того, поверх глазурі можна розсипати мелені горіхи, насіння маку, соняшнику, льону, кунжуту. Цікаво виглядає і вафельная крихта.

Змішуємо цукрову пудру з лимонним соком, готову глазур використовуємо відразу.

Змішати вершки і шоколад і на мінімальному вогні довести масу до однорідності. Покривати відразу.

Змішуємо всі інгредієнти, ставимо на вогонь, при постійному помішуванні доводимо до однорідності. Еклери покриваємо відразу.

Ось і все, нічого складного в таємному мистецтві приготування еклерів, по суті, немає. Трохи зусиль, трішки досвіду, зовсім крапельку старання - і у вас на столі будуть чудові тістечка, приготовані власними руками.

До речі, ви знаєте, що 23 червня відзначають день Шоколадного еклери? Нехай у вашому житті часто-часто трапляється 23 червня!

Вітання! Я Чарівна Їжа. У мене тут найбільша ложка і самий-пресамий апетит;)

НЕ МОЖНА ВІДКРИВАТИ ДУХОВКУ поки еклери не піднімуться і не підрум'яняться небагато.

Лимонна глазур з яким кремом більше поєднується?

А ось у мене тісто за класичним рецептом не вийшло, дуже рідке! Хоча все робила як у вас написано. Коли подивилася інші рецепти, виявилося, що потрібно воду з маслом доводити до кипіння, а в вашому рецепті ні чого про це не сказано! В результаті зіпсовані інгредієнти, витрачено час! Дуже засмучена (((

На самому початку рецепта написано, що вода з маслом повинна закипіти і піти бульбашки.

Відмінна добірка кремів!

Дуже хороша стаття, еклери з першого разу вийшли відмінні. І тісто виходить зовсім не рідке. У рецепті же написано, яйця потрібно додавати порціями і повністю вмішувати в тісто, а зайві яйця відкласти.

Масло вершкове зазвичай не розтоплюють а просто залишають при кімнатній температурі до м'якого стану. І так у всіх рецептах солодкого.

До речі вмішувати яйця в тісто дуже зручно товкачем металевої для звичайного пюре. А лопаткою або ложкою дуже важко.

У мене спочатку був форс-мажор: замість 150 борошна сипонули все 300 гр.- так накосячіть ... з самого начала..поавда заварилося тісто за 5 секунд і без грудок. Навіть здивувалася. Відклала. 100 гр тесту в інше додала 4 теплих яйця. Можна і 4с половиною але поскупився. Тісто получ досить густим ... + на духовці не термомера - визначати t довелося білим папером. Поки спостерігала за ними в духовці - страху натерпілася))) але вони вийшли. Правда рум'янила я їх конкретно. 190 градусів хвилин 35. Перша удача в кулінарії. )) Радості немає меж - спасибі за рецепт

Вітаю! Вибачте, довжина еклера зрозуміла, а ось яка Ширн?

Привіт, Микола. Зазвичай виходить сантиметра 4, дуже умовно, тому що раз на раз не буває.

Привіт спасибі величезне адміністратору цього кулінарного сайту «чарівна їжа» насправді ваші рецепти і справді чарівні. Я дуже вдячна вам тут я знайшла все що хотіла

Дякую за різноманіття рецептів начинок, хотіла уточнити для крему на основі меренги сироп вливати тонкою цівкою вже остиглий або можна відразу як тільки збили білки і приготувався сироп, тобто. ще гарячим?

А у мене не вийшли еклери = (

Додавала 4 яйця, але ще на етапі додавання борошна тісто вийшло рідким, додавала ще десь 3/4 склянки борошна, все одно з кондитерського мішка випливало, викладала ложкою. У підсумку тісто піднялося, але на дні його майже не залишилося, вийшли купола з тіста) ще й жорсткі і зовсім несмачні. 1й раз викинула своє творіння (

Добрий день. у мене в перший раз вийшло те саме, що і у вас. тільки не жорсткі, просто мачали в крем.

потім я відійшла від рецепта.

масло з водою не доводила до кипіння, точніше, довела, і довелося остудити - відволік дитина. в остигнула, але гарячу воду всипала борошно і яйця, все вийшло. може, борошно іншого сорту, де більше / менше клейковини, не знаю.

духовку розігрівала заздалегідь, 180 градусів, не 200. пергамент трохи змастила олією, все прекрасно вийшло. настільки смачно, що половина еклерів пішла навіть без крему, його зробити ще не встигла) але ж робила я подвійну порцію))))

Відмінно, Оксана! Деталі й уточнення завжди напрацьовуються, про це свідчить і ваш досвід.

Завжди роблю еклери за цим рецептом, це класика, ще жодного разу не було так, щоб вони не вийшли, але я роблю не на водяній бані, а прям на електричній плиті в ковші з товстим-прітолстим-прітолсенним днищем, як тільки вода + масло + сіль закипіли одразу всипав борошно і добре вимішую ... завжди виходить. За статтю величезне спасибі. як на мене, так ця стаття найкраща на тему еклерів.

Це вже напрацьований досвід, Марина) Дякую за відгук!

Я теж роблю тісто в каструлі без водяній лазні, і частіше додаю 5 яєць (4 замало). І яйця треба забивати відразу після зняття з плити, прямо в гарячу масу. Спочатку 2, потім 2, і 1

підкажіть будь ласка що не так - все по рецепту, за винятком водяної бані, але коли дійшло до додавання яєць, то на 4м яйці тісто стало рідким ... розпливається на деку, як омлет ... ..Може їх треба 3, а не 4 шт?

сьогодні тісто пішло в смітник, а перед цим 2 дні годувала плоскими коржиками голубів (не отримують еклери через рідкого тесту)

Тетяна, навіть не знаю, що сказати, це класичний рецепт заварного тесту. Хіба що яйця дуже великі і борошно погана. Спробуйте більш точний варіант: 100 г води, 50 г вершкового масла, 70 г сильною борошна і 110 г яєць. Сильна борошно - це борошно з високим вмістом білка, більше ніж 10,3. Я використовую фінську Nordic, там більше 12. І спробуйте точно відважити яйця. Розбийте 4 яйця і отвесьте 110 г. З такими параметрами все повинно вийти.

У мене мільйон питань)

Наприклад - майстрині, які худнуть, випікають з різною борошна профітролі і еклери. Чи можна спекти з рисової? Вівсяної? Я пробувала з сумішей борошна - не виходить.

Цікавить варіант з цільно зерновий борошном - він без масла, можна сказати, «дієтичний». Я пробувала спекти - можуть піднятися і потім відразу ж опасть. Можуть порожниста і опасть потім. Можуть не піднятися вобще і бути сирими всередині ...

Я випробувала різні варіанти, штук 10 спроб вже було. За ідеєю, механізм ж зрозумілий - але вийшли вони тільки в самий перший раз. Маленькі! Але і виросли, і всередині сухі були. Найдивовижніше - варіант рецепта був з 2 ст л рослинного масла (здається, я взяла кокосову) і на кукурудзяному борошні!

Може, справа в духовці? Опускаються руки (

Я так розумію, що сучасні електричні духовки мають функцію витяжки пари і це якось заважає підіймання еклерів)

Так багато питань, Анна, не знаю, на якій відповідати.

З чисто цільнозерновий (НЕ суміші) не вийде. З рисової і вівсяної не пробувала.

10 варіантів у вас було чого? З цільнозерновий? Кукурудзяної? Я заплуталась.

В електричних духовках еклери виходять добре і дуже добре.

Дякую за рецепт, все вийшло.

Спасибі, вийшли чудові.

Доброго вам дня! Сьогодні перший раз в житті спробувала приготувати еклери. Начитавшись коментарів про рідке тісто, поклала 3 яйця замість 4 по класичному варіанту. Думаю, що треба було все ж 4 яйця. Загалом, вони у мене вийшли звичайно, але мало роздулися. У мене ще духовка погана, таке враження, що тісто зверху зчепилося занадто швидко і не дало їм збільшитися як треба. Але я буду пробувати ще! Спасибо большое за рецепт і докладний опис! Чоловік дуже задоволений!

SUPER SUPER polucilos.

Я напевно єдина у кого не вийшли еклери .. Все точно по рецепту, зважувала інгредієнти, крім яєць ... На них напевно і «потрапила». У мене було 2 магазинних розміру М за вагою приблизно 50 грам, і 2 від своїх курей приблизно ваги по 40 грам кожна. Получілрсь дуже рідке тісто. Тк я раніше не пекла еклерів і не робила заварного тесту, то поклала все 4 яйця і звичайно відразу опоеделіть на око консистенцію тесту не змогла. Тепер буду розумніший і спробую ще раз з меншою кількістю. А взагалі тісто після випічки хоч і залишилося плоским, але дуже смачне.

Зате Ви рухаєтеся по правильному сценарієм «перший млинець грудкою»). Все нормально, все вийде, дайте собі трохи часу і права на проби без гарантій.

І у мене та ж ситуація. Я додала навіть 3 яйця, 4. І все одно тісто розтеклося 🙁

Перший рецепт еклерів забрала давно в свою книгу, так як він «ідеальний».

Якщо дотримуватися рецептуру, то все ТОЧНО вийде. З однієї порції тесту у мене виходить 10 великих еклерів.

І ще я не використовую водяну баню, а просто ставлю миску відразу на газ.

Дотримуйтесь правильний температурний режим і у вас все вийде!

І до речі, враховуйте, що приготувати подвійну порцію тесту, не попросивши чоловіка допомогти, практично нереально (вже дуже важко вручну вмішати 8 яєць).

Дякуємо! Лимонна глазур - це дуже смачно.

Погоджуся і додам, що лимонна випічка взагалі дуже смачна.

Еклери я завжди вміла готувати, але ось з фісташкові кремом перший раз зробила. Це таке вау.

Фісташковий крем - один з найбільших спокус солодкого життя))

Ура! Прийміть поздоровлення від нашої редакції

Вийшли! Прямо красені, вигляд не магазинний, але до смаку не порівняти. Найніжніші просто! І знадобилося 4,5 яйця)) Якось так. Дуже рада, що знайшла цей рецепт. Правда крем робила свій: вершки жирні, сирний крем і цукрова пудра)) Наступного разу крем заварний зроблю! Дякуємо.

Spasibo vam. Delala perviy raz po vashemi receptom. polucilos ocen udachnie ekleri. Ogromnoe spasibo. (Iz Baku)

Хлопці! Я звичайно все розумію, але реклама котячого магазину на сайті еклерів? Це вже занадто ((((((((((((

Олена, тут немає ніякої реклами котячого магазину. Тут тільки реклама від Яндекса і від Гугла, і кожен тут бачить «свою» рекламу - ту, яка для нього актуальна. Я, наприклад, жодного котячого магазину не бачу, зате перед очима одяг, тому що недавно я саме її багато дивилася в Інтернеті, і роботи тепер послужливо показують рекламу одягу на всіх сайтах, які я відвідую.

Напевно, ви просто любите кішечок

Дякую за рецепт. Шкодую, що раніше не спробувала це зробити.

У тісто потрібно класти, 4 яйця середніх розмірів. Тісто виходить ідеальним!

Ще простіше, в миску налити теплої води, 250мл покласти 100гр злив. Масла.размещать щоб масло розтануло додати склянку борошна і заважати до однор.масси.добавіть 3 яйця по черзі, кожне вимішуючи, більше яєць не треба, дуже рідке тісто буде і через кондіт.мешок буде витікати, духовку відкривати трохи годі й ляскаючи.

Щиро Дякую! Внесла рецепт собі під назвою «Ідеальні еклери». Все вийшло супер. Готувала по рец. на початку сторінки: 250 г води. 100 г сл. масла ,, щеп. солі, 4 яйця. У всьому світі яйця продають на вагу, але не у нас. а даремно. Перед роботою зважила ці 4 яйця-вийшло 235 м Адже якщо через розміри яйця тісто буде рідкуватим, або густим- нічого нормально вийде. Отже, проверено- 235 г яєць-ідеально. Все робила з електронними вагами. Всім-всім також удачі.

Дякую за дуже змістовну статтю, сподіваюся і у мене такі ж виходить!

Ну хіба можна стільки апетитних фотографій? Доведеться бігти в магазин за еклерами!

Краще біжіть на кухню, имхо))

    • Наталія до запису Тушкована картопля з м'ясом в каструлі
    • Ленкус до запису Майонез в домашніх умовах
    • Олег до запису Чіабатта
    • Ольга до запису Тушкована картопля з м'ясом в каструлі
    • Вікторія до запису Злакові крекери
    • Чарівна Їжа до запису Джем з хурми
    • Ірина до запису Джем з хурми
    • Наталя до запису Макаруни
    • Наталія до запису М'ясо на шпажках в духовці

  • Передрук матеріалів сайту volshebnaya-eda.ru цілком або частково заборонена.

    З питань розміщення реклами та співпраці звертайтеся за адресою [email protected]

    Кулінарний сайт "Чарівна Еда.РУ" © 2011 - 2017


    класичні еклери

    • цукор - 0,5 ст. л.
    • сіль дрібна - 1 щіпка
    • борошно пшеничне - 150 г
    • вода питна - 250 г
    • масло вершкове для змащування
    • масло вершкове - 100 г
    • дуже свіжі яйця - 3-4 шт.
    • борошно пшеничне - 1 ст. л.
    • цукор - 180 г
    • дуже свіжі яйця - 2 шт.
    • вершки жирністю 20% - 375 г
    • ванільний цукор натуральний - 1 ч. л.
    • вершково масло - 50-70 г

    Покроковий рецепт ПРИГОТОВЛЕНИЯ

    Приготувати тісто. Просіяти борошно. У сотейник або каструлю середнього розміру налити воду і покласти масло. Поставити на середній вогонь. Додати цукор і сіль. Нагрівати, поки масло повністю не розтане. Зняти сотейник з вогню, дати затихнути кипіння. Всипати борошно всю і дуже інтенсивно вимішувати суміш дерев'яною лопаткою до утворення однорідної маси, легко відстає від стінок і дна сотейника, близько 30 сек. Повернути на слабкий вогонь і прогріти тісто, постійно перемішуючи, до освіти білястої плівки на дні сотейника.

    Перекласти масу в глибоку миску, дати охолонути до кімнатної температури. Потім додати 1 яйце і швидко перемішати до повної однорідності. У тому ж режимі ввести яйця, що залишилися. Важливо! Якщо після додавання третього яйця тісто вже стало досить пластичним, четверте яйце слід додавати поступово, буквально по 1 ч. Л., При цьому не забуваючи вимішувати. Якщо яйця великі, не виключено, що четверте не знадобиться зовсім. Тісто буде потрібної консистенції, якщо воно вільно спадає з лопатки і борозенка, проведена на поверхні тесту, не затягується

    Розігріти духовку до 200оС (якщо ваша духовка обладнана функцією примусової конвекції, то до 180оС).

    Деко збризнути водою, застелити папером для випічки, змастити її вершковим маслом. Готове тісто перекласти в кондитерський мішок або в звичайний поліетиленовий пакет, відрізати куточок так, щоб виходили шматочки тіста товщиною 1-1,5 см. Акуратно відсадити на деко смужки тесту, залишаючи між ними відстань не менше 3 см, так як тістечка при випіканні збільшаться в обсязі. Помістити деко з еклерами в середину духовки. Випікати 20 хв. Потім зменшити температуру духовки до 160оС (140оС) і готувати ще 10 хв.

    Поки готуються еклери, приготувати крем. Вершки влити в сотейник і довести до кипіння. Яйця розбити в окрему миску, просіяти туди ж борошно. Розмішати віночком до повної однорідності. Додати в яєчну суміш цукор і ванільний цукор, ще раз перемішати. Безперервно і енергійно розмішуючи віночком, тонкою цівкою влити гарячі вершки в яєчну суміш. Перелити яєчно-вершкову суміш в сотейник і готувати на середньо-слабкому вогні, постійно помішуючи, поки скрем не загусне. Крем повинен закипіти. Додати в крем шматочки вершкового масла, перемішати, перекласти в плоску миску і остудити до кімнатної температури.

    Готові еклери дістати з духовки і остудити на решітці до кімнатної температури. Кремом їх можна наповнити, або зробивши надріз збоку і уклавши крем ложкою, або наповнивши кремом кондитерський шприц і ввівши його всередину тістечок через невеликий отвір. При бажанні можна змастити верх еклерів розтопленим шоколадом, шоколадною або цукровою глазур'ю, або збитими з цукром вершками.

    кількість порцій

    кухня

    джерело

    Якщо ви помітили помилку чи неточність, будь ласка, пишіть коментар, ми обов'язково відповімо.

    Ключові слова

    Профітролі - це маленькі, порожнисті усередині булочки з заварного тіста з начинкою. Начинка для.

    Солодкі десерти з шоколадом - гідне завершення будь-якої трапези. Нам зараз складно повірити,.

    Яблучний штрудель (Apfelstrudel) - рулет з тонкого тіста з яблучною начинкою -.

    Відмінний рецепт тесту! Робила перший раз, все відмінно вийшло. Використовувала духовку з конвекції. Дякуємо!

    Зробила тісто, спочатку все красиво піднялося, а потім опало в духовці, не відчиняла її. А потім прочитала в коментах, що в духовці з вентиляцією всередині нічого не вийде. треба було раніше прочитати і вибрати інший режим. Але в будь-якому випадку вийшло смачно 🙂 розпиляла ці коржики навпіл і заповнила збитими вершками з балончика і поспала цукровою пудрою

    Відмінний рецепт. Дякуємо! Я не знаю як могло не вийде, я готувала з немовлям на руках, для старшого сина. Всерредельно просто. Випікала в духовці на режимі з конвекцією пріt170 -20 хв і 10 хв -t110. Крем робила заварний, але трохи інший, замість борошна кукурудзяний крохмаль.

    Дорогі люітелі солодкого, не потрібно ображати один одного! Якщо духовка оснащена режимом примусової вентиляції, або як хочете називайте цей протяг, то швидше за все, еклерів не вийти. В цьому випадку, можна спробувати змінити режим випікання. Не ставте температуру вище 175 градусів, відповідно збільшіть час. У мене, в моїй каталонської духовці Cata, пішло 45 хвилин при 170 градусах. Думаю, потрібно підбирати режим методом проб і помилок. Ну а не вийде, целее фігура буде.

    Всім, хто пише про те, що даний рецепт жахливий - перевірте, з якого місця у вас ростуть руки і чи здатні ви адекватно сприймати прочитане! Швидше за все - ви просто не маєте ні найменшого поняття про дотримання навіть базової технології. Спеціально спік вчора строго дотримуючись даним рецептом (крем, правда, робив інший). Все відмінно і без найменших проблем. Окреме спасибі Олені Спіріной за її терпіння. Я б на її місці вже давно роз'яснив всім безрукої коментаторам, хто вони є і куди їм йти.

    Майже все вийшло. Робила перший раз. опало, не всі. Тепер розумію що температурний режим підвів, а скоріше моя духовка. Буду пробувати ще. врахую всі тонкощі. Дякую за рецепт.

    Побоялася робити за вашим рецептом, вирішила запитати у мами перевірений часом рецепт і на мій подив у неї рецепт виявився таким же. Робила перший раз, але вийшло відмінно! Тільки ось час 40 хв при 200г. І 10 при 160! Але можливо це особливість моєї духовки))))

    Величезне спасибі за рецепт, вийшло відмінно, шкода фото не можу вистовіть.

    Відмінно, все вийшло на ура.

    Все вийшло. Хоча я рідко що то печу. Боялася що не вийде так як тісто було дуже густим і тягучим, з ложки взагалі не падало, напевно борошна багато тк на око її мірила

    Дуже хороший, вивірений рецепт! Все вийшло з першого разу, пішло 3 яйця, правда великих сільських! Все відміряла вагами, ні відняти, ні додати, все ідеально підібрано! Дякуємо! Те що треба!

    Рецепт дуже хорошій.а хто не вміє готувати .Вам просто не судилося готувати такі шедеври і дивувати своїх близьких і коханих людей такими шедеврамі.вам просто простіше засудити когось що неправильний і жахливий рецепт.У вас просто руки ростуть не з того місце .ідіте Готуйте свої супи і не лізти до випечкі.ето всеровно НЕ ваша.а автору за рецепт велике Спасибо.Я про крем я не чого поганого сказати не можу, ну у мене він не получается.я счетаю що щось не так роблю. рано чи пізно навчися.

    Жахливий рецепт. Неправильні пропорції. Марна трата часу і переклад продуктів. Нікому не раджу по ньому готувати, краще запитайте рецепт у бабусь і мам.

    Прекрасний рецепт! Все вийшло! А всім рукожопим-не перекладайте продукти і не пишіть дурницю якщо у вас руки не звідти ростуть

    Відмінний рецепт. Готую мног про раз по ньому. Ті хто хаят рецепт, порушили технологію.

    Рецепт бомба. Готую по ньому багато разів. Завжди на відмінно. Ті хто хаят рецепт, швидше за все порушив технологію.

    Я сама в перший раз пробувала вийшло дуже прекрасно і мені 12 сама мрію стати кондитером

    дуже смачно)) все вдалось дякую за рецепт)))

    Мені здається, що у авторів негативних відгуків руки просто не звідти ростуть! Я ще не пробувала готувати за цим рецептом, але навіть якщо не вийде, я не дозволю собі написати в коментарях такі нахабства, а буду пробувати ще, трохи змінюючи пропорції або температуру.

    Тоді прошу вибачення, спасибо за ответ! Духовку звичайно ж не відкривала, а ось тримати на високій температурі понад не змогла, т до верх почав підгоряти. Але не смортря ні на що вийшло дуже смачно! Заправила їх кремом побільше, так що пухкенькі досить вийшли)

    Дарина, здрастуйте, Рецепт не мій, мої тільки коментарі 🙂 Скажіть, Ви ж не відкривали духовку, коли знижували температуру? Якщо немає, то швидше за все трохи недодержання на високій температурі. Наступного разу спробуйте не знижувати температуру, якщо не підгорає верх.

    Олена, здрастуйте! Готувала за вашим рецептом, спочатку все добре виходило, еклери піднялися, подрумянілісь.после того як знизила температуру опали і більше не піднялися (Ось тепер думаю, в чому помилка, може можна було температуру знижувати

    Готувала за рецептом .Я рада, що все вдалося) Дякую за рецепт!

    Мене вражають ці односкладово написані негативні коментарі. Особливо смішно було про "не обманюйте довірливих". Відверте нахабство !! Рецепт ідеальний. І людина намагається: відповідає на коментарі, намагається допомогти, пояснює можливі помилки! Один з найбільш зрозуміло написаних і дійсно вірних КЛАСИЧНИХ як з техніки, так і за кількістю інгредієнтів рецептів на цьому сайті. Так що, "гості" без обличчя !! Не вводьте людей в оману.

    Відмінний рецепт, пекла вже раз 20-все еклери виходили ідеальні. Крем не готувала, начиняю зазвичай сирним або збитими вершками. Пропорції ідеальні, температурний режим дуже правильно вказано.

    Знову готувала за цим рецептом, супер вийшло. У цьому пості багато корисних підказок. Дякую автору. Тепер еклери можу спекти з закритими очима) ідеально виходить

    Катя, заварне тісто - той випадок, коли добре б один раз побачити. Основні помилки: - недостатньо висушили тісто під час заварювання, в ньому залишилася волога, яка не дозволила взяти всю кількість яєць. - втрутився всі яйця, і тісто стало рідким. Що стосується підгоряння, це вже питання до духовки - ніхто не знає її особливостей, крім Вас.

    Нічого не вийшло! Вийшло оладки в духовці. І ті під горіли 🙁

    Нічого подібного! Рецепт як рецепт.

    Олена, щоб крем не віддавав борошном, проваріть його 3-4 хвилини після закипання. Але, погоджуся, такий крем подобається не всім.

    У мене тісто відмінне вийшло! Готувала в перший раз. Профітролі (для еклерів у мене немає шприца) піднялися, такі пишечки, і не осіли. Крем теж вийшов, але сам по собі мені на смак не дуже сподобався. Все таки до еклерів або профітролі більше підходять збиті вершки або сирний крем. А цей борошном віддає. Дякую за рецепт.

    Тісто огидне разом з кремом.

    А у мене все вийшло! Точніше, тісто. Справжні еклери. Крем робила простіше - класичний заварний (жовтки, молоко і трішки борошна, ваніль). Спасибі величезне Автору за корисні коментарі та зауваження по ходу рецепта. Вони дійсно дуже допомогли. Насправді це класичний рецепт еклерів, описаний в Книзі про смачну і здорову їжу 1953р. "Тістечка зі збитими вершками або заварним кремом", але я хочу сказати ще раз спасибі велике Автору за докладні інструкції, як, наприклад, яйця вмішувати, як тісто перевіряти, що тісто потрібно остудити, перш, ніж яйця вмішувати, що яйця потрібні дуже свіжі і т.д .. Пропорції для тесту правильні. Це мої перші еклери. Спасибі ще раз Автору рецепту Олені!

    Шановні автори негативних коментарів! Я вже не раз писала, що з точки зору пропорцій це цілком придатний рецепт. Але коментарі продовжують надходити, і я вирішила перевірити теорію практикою. Сьогодні я спеціально спекла заварні тістечка, строго дотримуючись рецепту і дотримуючись температурний режим. За технологією є кілька несуттєвих уточнень, вони вже внесені в текст рецепта Вийшло 22 тістечок, крему вистачило рівно на все. Так що ще раз - рецепт робочий, все по ньому виходить, якщо точно відмірювати інгредієнти.

    Цей рецепт просто кошмар, пропорції тіста як і крему, а також опис приготування явно невірні. Двічі спробувавши переконалися, що так еклери і крем до них не робляться. Правильно написано, переклад добра на. ну самі розумієте.

    Я така кошмару ще не готувала. Приєднуюся до всіх негативних коментарів. Потрібно було спочатку відгук прочитати, а потім продукти переводити.

    Еклери осідають, якщо: - тісто було рідким. Це може бути від того, що його недостатньо "підсушили" в процесі заварювання або від великої кількості яєць. - занадто рано відкрили духовку, коли тісто вже піднялося, але ще не встигло підсохнути всередині. - недосушена в духовці. Час випічки залежить від особливостей духовки: чи правильно вона показує температуру, чи добре тримає тепло, навіть від її обсягу.

    Пробувала пекти але, еклери швидко осіли чому? напишіть.

    Жахливий рецепт! Не витрачайте час і продукти.

    Розтеклося, тому що рецептура тесту тут не точна: 1 стакан Водв закип'ятити на вогні Додати 100 грам вершкового масла і розтопити в киплячій воді Додати одну дрібку солі І додати Один стакан муки і все перемішати до розчинення борошна повинна вийти однорідна маса. Прибрати з вогню Остудити не сильно Вмішати 3 яйця - по одному не все відразу, заважати міксером. Довше нагріти духовку до 200 градусів і розігріти Протву, вистелити пергаментом і змастити маслом Викласти еклери, піч 20 хвилин при 200 градусах, духовку відкривати не можна. Далі зменшити до 160 і пекти в духовці до золотистої скоринки, вимкнути духовку і дати постояти їм 5 хвилин в закритій духовці, відкрити духовку і дати постояти ще 5 хвилин Еклери готові, залишилося тільки кремом начинити

    Якраз сьогодні спекла еклери, скориставшись моєю улюбленою книгою "Кулінарні рецепти" 1958 р Багато рецептів в ній випробувані, завжди все виходить. А еклери називаються "Тістечко зі збитими вершками або заварним кремом". Рецепт простіше, ніж зазначений вище. На 1 склянку борошна - 100 г масла, 4 яйця, 1 склянка води, 1/4 чайної ложки солі. Ложкою викладала на папір, нормально вийшло. Пекла на промасленим папером 15 хв при t 230 і 10 хв - при убавленій t. Духовку не відкривати до кінця! А завтра заповню заварним кремом і подам дітлахам на десерт!

    Давайте ще раз про пропорції для заварного тесту. За вагою: 2 частини (наприклад, 250 мл) води: 1 частина (125 г) масла: 1 частина (125 г) борошна: 2 частини (250 г = ок.4 штук) яєць. Чому еклери можуть не піднятися? - недостатньо підсушити тісто (тому краще все ж заварювати на мінімальному вогні і не боятися пересушити). У таке тісто не втрутиться стільки яєць, скільки потрібно за рецептом (воно стане рідким завчасно від власної вологості), а саме яйця відповідають за підйом еклерів. - тісто вийшло дуже рідким (в т.ч. і з причини, зазначеної вище) - порушений температурний режим: духовка повинна бути добре розігріта, її не можна відкривати, поки еклери не піднялася і не стали міцними, а потім - зменшити температуру і дати їм висохнути всередині.

    Не дивлячись на повне дотримання пропорцій і технології, еклери розтеклися і ледь-ледь піднялися. Язик не повертається назвати результат невдалим, тому що мені все ж вдалося наповнити їх начинкою, і на смакових якостях сплюснута форма ніяк не відбивається. але навряд чи я буду пробувати готувати еклери за цим рецептом вдруге.

    рецепт неправильний. не потрібно писати відсебеньки і обманювати довірливих

    Хочеться запитати, а навіщо цукор в тісто? Заварювати з борошном треба не знімаючи з вогню, прогріти і добре вимісити, потім охолодити хвилини три і поступово вводити яйця по одному, відсадити на змащений олією лист (зайве масло зняти серветкою). Не треба довго охолоджувати, тісто буде рідким і не вийде гарною повітряної камери.

    даремно не почитала відгуки до того як почала пекти з даного рецептом ((((тільки зіпсувала продукти. є звичайно, можна, але на еклери це навіть віддалено не схоже ((((тісто вийшло ДУЖЕ рідким і все "розпливлася" по листу

    Zdravstvujte! nikto v etom recepte ne obrashaet vnimanija, 4to testo ZAVARNOE. kak tolko vy poterjali temperaturu prigotovaljaemoj smesi, vy poterjali i vsju struksturu testa. sloznogo ni4ego net. sama mu4alas, poka ne ponjala v 4em fishka. a muki mozet bytj i menshe, no ona po svoej prirode vse ravno zavaritsa i dast svoju gustotu testu. no tolko, esli zavaritsa.

    Про тісто: Перший раз у мене теж тісто вийшло рідким. Виявилося, що я недостатньо нагріла суміш. Другий раз все вийшло, пропорції не міняла. Рекомендую нагрівати суміш, поки не з'явиться "булькання" на поверхні, потім зменшити вогонь до мінімуму і в цю гарячу суміш насипати борошно при постійному помішуванні. А вже коли тісто завариться, тільки потім прибрати з вогню. Борошно в тесті повинна як слід завариться. Решта - за рецептом. Про крем: Крем потрібно уварювали до загустіння, хв. 10-15, непревирно помішуючи. а вже потім остуджувати. Відмінна мешалка - толкушкой для картоплі-пюре. На дно суміш не пригорить в цьому випадку.

    Між іншим, 150 грам борошна - це і є приблизно стакан. Тільки ось одна і та ж маса борошно просіяного і непросіяного займають різний обсяг. Тому і вказана маса в грамах, а не обсяг в мілілітрах, склянках або ложках. Вважаю, тісто розтеклося тому, що Ви взяли не 150 г, а 150 мл борошна - а цього недостатньо.

    Муки треба 1 склянку на таку кількість води - взяла із старовинної книги рецептів.

    Викинуті на вітер продукти і зусилля. Тісто вийшло дуже рідким, розтеклося по листу. Чому?

    Спеціальна дієта при СРК

    Розумна дієта для імунітету!

    Чи є у вас алергія на продукти?

    ТАК, НА ДЕЯКІ НІ НА БАГАТО ПРОДУКТИ НЕ ЗНАЮ

    Підпишіться на розсилку рецептів І РАД

    ЖУРНАЛИ В МОБІЛЬНИХ

    тепер завжди можуть бути з вами

    для тих, хто вірний папері

    видавничого дому «Видавничий дім« Гастроном »

    Засновник: ТОВ «Видавничий дім« Гастроном »

    Свідоцтво про реєстрацію ЗМІ Ел № ФС77-69321, видано 06.04.2017 р

    Федеральною службою з нагляду в сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнадзор)