економні рецепти

Майже кожної господині доводилося хоч раз у своєму житті замислюватися про економних рецептах, про бюджетних рецептах, заощаджують наш гаманець і про рецепти, які заощаджують час. Звичайно, важко рекомендувати економні рецепти всім однакові, адже у когось борошно і квасоля дешеві, у кого-то риба коштує копійки, а квасоля дуже дорога. Пропоную рецепти економних страв, розділених за порами року, адже страви з гарбуза дешевше готувати восени, а кабачки економніше купувати і готувати на початку літа.

Борщ з зеленою цибулею (500гр. Зеленої цибулі, 2 середніх картоплини, 70гр.- моркви, 70гр.- буряка, 0,5 склянки томатного соку, 1 цибулина, 2,5 літра бульйону або води, 3 зварених круто яйця, сіль, кріп ).

Салат з редиски з яйцем (редис - 350 гр.; Яйце куряче - 4 шт., Цибуля зелена - 50 гр., Зелень - 40гр., Сіль, сметана).

Оладки з капусти і вівсяних пластівців (пластівці вівсяні - 100 гр.; Капуста молода - 250гр., Молоко - 2 ст. Ложки, борошно пшеничне - 2 ст. Ложки; яйце куряче - 2 шт., Зелень кропу і петрушки, сіль).

Кабачковий суп-пюре (кабачки - 800гр., Картопля - 300 гр., Сметана - 100гр .; цибулю - 60гр., Морква - 60гр., Вода - 600 мл.; Часник - 2 зубки; паприка мелена - 1 ч. Ложка. ).

Страви з кабачків (кабачки, тушковані з картоплею; Кабачки, запечені в духовці; кабачкові оладки; рулетики з кабачків; кабачки з м'ясом.).

Перець фарширований м'ясом і рисом (1кг. Солодкого перцю, 400 гр. Будь-якого фаршу; 2/3 склянки рису, 0,5 кг. Помідор, 2 середні цибулини, 1 велика морква; кріп, петрушка, сіль, чорний мелений перець).

Вареники на пару (мука - 2 склянки; кефір - 150 мл .; сода - 1 ч. Ложка, сіль - 0,5 ч. Ложка; цукор - 2 ст. Ложки, масло рослинне - 2 ст. Ложки).

Страви з баклажанів (бутерброди з баклажанами; баклажанная ікра; рататуй; салати з баклажанами.).

1 кг. ; Гірчиця - 2 ч. Ложки; зерна гірчиці - 1 ст. ложка; орегано сушений - 1 ч. ложка, масло рослинне - 3 ст. ложки.; масло вершкове - 2 ст. ложки; сіль - 1 ч. ложка з гіркою; часник - 2 зубки; половинка лимона, щіпка цукру).

Капуста, тушкована з картоплею (картопля - 500гр.; Капуста білокачанна - 700гр., Цибуля ріпчаста - 1 шт .; морква - 50 гр.; Томатний сік - 3 ст. Ложки рослинна олія для смаження, сіль, перець чорний мелений, цукор ).

Квашена капуста (капуста білокачанна - 2,3 кг; морква - 200 гр., Сіль середнього помелу - 40 гр .; яблуко - 50 гр., Перець чорний горошок - 8 шт.).

Страви з гарбуза (гарбуз у власному соку; пиріжки з гарбузом; каша з гарбуза і пшона; гарбуз, запечена з яблуками.).

Риба, тушкована в моркві (риба -1 кг., Морква - 600-700гр., Цибуля - 1 велика цибулина, томатний сік - 0,5 літра., Масло рослинне для смаження, сіль - 1 ст.л., перець чорний горошок , лист лавровий.).

Квасоля з овочами (квасоля - 1 склянка; морква - 200гр .; томатний сік - 1 стакан, цибуля ріпчаста - 2 середніх; перець солодкий 1 стручок; кріп, петрушка, сіль, чорний мелений перець).

Холодець (холодець) (2 кг. Свинячої ноги; 2,5-3 літра води; 1 середня цибулина ріпчастої цибулі, 2 ст. Ложки солі; 2-3 листочка лаврового листа; 4-5 горошин чорного перцю).

Суп з галушками (галушками) (вода або бульйон - 2 літри; картопля - 400гр., Цибуля - 1 шт .; яйце - 1 шт., Борошно - 6 ст. Ложок; молоко або вода - 3 столові ложки, сіль, чорний мелений перець, зелень).

Домашній паштет з печінки (печінка - 600 гр .; морква - 250гр .; цибуля ріпчаста - 2 середніх; масло рослинне - для смаження; масло вершкове - 70 гр .; сіль, перець чорний мелений).

Салат з морської капусти з яблуком і морквою (капуста морська - 200гр .; морква свіжа - 100гр .; яблуко - 100гр .; цибуля ріпчаста - 30гр .; масло рослинне, сіль).

Економні рецепти на всі сезони

Млинці, оладки (млинці на молоці; млинці на кефірі; кукурудзяні млинці; дріжджові оладки без яєць, млинці з капустою.).

Вареники (Вареники з картоплею, вареники з капустою, вареники з сиром.).

Страви з сиру (сирники, салат з сиром і помідорами, салат з сиром і буряком, сирна запіканка, плавлений сир, твердий сир, макарони з сиром, пироги і ватрушки з сиром.).

Страви з риби (домашня маринований оселедець; хек з ананасами; рибна запіканка з картоплею; рибні котлети.).

У мене на сайті є багато економних страв, перераховувати все займе багато часу і місця. Зверніть увагу на салати з буряком, на пироги, навіть торти можна приготувати з недорогих продуктів. Скористайтеся формою пошуку рецептів на початку сторінки і Ви обов'язково знайдете те, що шукали.

c 2010 Вся інформація є власністю автора сайту

При передруці та / або передруку будь-яких матеріалів даного сайту дозвіл власника і активне посилання на даний сайт є обов'язковим.


Содержание

економні закуски

цікаві рецепти

17.11.2017

салат "Цезарь9quot; з креветками

- 7 листя салату,

- 70 грам сиру Пармезан,

- 5 шматочків французького багета,

- 5 ст.л. соєвого соусу,

- 15 грам оливкової олії,

- 3 зубки часнику,

- сік з одного лимона,

салат "Ташкент9quot ;, узбецький рецепт

- 300 грам курячого філе,

- 100 грам майонезу,

- 2 ст.л. масла рослинного,

Легкий салат з ананасом, куркою і сиром

- 130 грам консервованого ананаса,

- 80 грам сиру твердого,

- 50 грам волоських горіхів,

- 80-120 мл. майонезу,

- 1-2 зубки часнику,

Салат з буряка з часником, майонезом і сиром

- 1 великий буряк або 2 середніх;

- 4-5 зубків часнику;

- 70-80 гр твердого сиру;

- 1-2 щіпки цукру;

- 2-3 ст.л. густого майонезу;

- зелень для прикраси.

салат "Обжорка9quot; з квасолею і копченою ковбасою

- 270 гр копченої ковбаси;

- 80 гр твердого сиру;

- 2 свіжих помідора;

- 4-5 ст.л. консервованої квасолі;

- 1 \ 3 ч.л. сухого часнику;

- 2-3 гілочки петрушки;

- чорний перець за смаком.

Салат з буряка, моркви, родзинок і волоських горіхів

- 300 гр вареного буряка;

- 100 гр свіжої моркви;

- 100 гр твердого сиру;

- 60 гр волоських горіхів;

- 2 зубчики часнику;

салат "Мімоза9quot; з сайра

- 1 банка консервованої сайри;

- 2-3 стрілки зеленої цибулі;

- 1-2 ст.л. майонезу;

- 1 ст.л. соку лимона або лайма;

- 1 жменя зерен граната.

Салат з курячих шлунків по-корейськи

- курячі шлунки - 400 гр;

- морква - 150 гр;

- білий лук - 100 гр;

- часник - 3 часточки;

- рослинне масло - 5-60 гр;

- приправа для корейських овочів - 1 ч.л;

- оцет 9% - 1 ст.л. (6% - 1,5 ст.л.);

Салат з крабовими паличками і кукурудзою

- банка консервованої кукурудзи,

- 200 г крабових паличок,

- перець чорний мелений,

- майонез - до смаку.

салат "Червоне море" з крабовими паличками і помідорами

- 200 г крабових паличок;

- спеції - за смаком.

Салат з печінки тріски

- 1 пучок цибулі зеленого;

- за смаком зелень;

- чорний мелений перець.

Теплий салат з баклажанів

- 1 болгарський перець;

- 2-3 листя салату;

- 2 ст.л. масла виноградної кісточки;

- 1 ч.л. винного оцту;

Салат «Олів'є» з йогуртом

- 4-5 шт. картоплі;

- 2-3 маринованих огірка;

- 1 червона салатна цибулина;

- 2-3 ст. л. свіжого або консервованого зеленого горошку;

- 1 велике кисле або кисло-солодке яблуко;

- 2-3 ст. л. лимонного соку;

- 3-4 ст. л. натурального йогурту або сметани;

- 1-1,5 ч. Л. готової суміші каррі;

- трохи меленого чорного перцю;

Салат «Оселедець під шубою»

- картопля - 300 г;

- 250 мл майонезу;

- зелень кропу для прикраси;

Капуста квашена хрустка

- 2 кг 800 г капусти білоголової;

- 1 морквина середня;

- 15 г (1 ст. Л. Без гірки) солі НЕ йодованої;

Салат з курки з ананасом

- філе курки - 300 г,

- сир твердих сортів - 100 г,

- горіхи волоські - 100 г,

салат "Мімоза9quot; зі шпротами

- картопля - 2 шт .;

Салат з яєчними млинцями і куркою

- одне куряче філе;

- одне куряче яйце;

- 1 ст. ложка вершків 10%;

- 5 ст.ложек кукурудзи;

- 60-70 г майонезу;

- спеції - за смаком;

- рослинне масло - 10 мл.

Салат з буряком і чорносливом

- чорнослив - 6 шт.,

- горіхи волоські - 5 шт.,

- масло рослинне - 2 столові ложки,

Салат з яєчними млинцями і бужениною

На новорічний стіл ми готуємо не одне блюдо, і в приготуванні ви оціните, як легко готується цей салат. Пропоную вам рецепт салату зі смаженими яєчними млинцями і бужениною. Цей смачний салат оцінять в першу чергу чоловіки. Блюдо подавати можна як гарячим, так і холодним.