4 рецепта ескалопа зі свинини для свята або вечері

Є такі страви, які і в звичайний день можна приготувати, сильно не напружуючись, і на святковий стіл подати, де вони припадуть до місця завдяки своєму благородному смаку і вигляду. Одне з таких страв - ескалоп.

Приготування ескалопа - завдання нескладне, і навіть якщо ви ніколи його не готували, побоюватися нема чого. Будь-який з запропонованих в цій добірці рецептів підходить для приготування ескалопа як для звичайної вечері, так і для святкового столу.

Рецепт перший: Листковий ескалоп зі свинини

Знадобиться: 600г свинини, 1 яйце, 2 ст.л. масла, 1 ст.л. молока, борошно, перець, сіль, начинка - 1 яєчний жовток, по 1 ст.л. тертого сиру, майонезу і столової гірчиці.

Як приготувати листковий ескалоп. Поперек волокон нарізати свинину на шматочки по 8-10мм, потім трохи відбити і натерти перцем і сіллю. У кожному шматочку зробити поздовжній розріз і нафарширувати ескалоп начинкою (розтерти з гірчицею жовток, додати майонез і тертий сир, перемішати). Яйце збити з молоком, вмочити ескалоп, потім запанірувати їх в борошні, викласти на сковороду з розпеченим масло і з двох сторін смажити до готовності.

Найкращий варіант для ескалопа зі свинини - це задня частина, вирізка або корейка, що відрізняються соковитістю і ніжністю.

Подавати котлети можна зі смаженою або відвареною картоплею, салатами, овочами - в загальному, гарніри можуть бути самими різними, в залежності від випадку. Якщо блюдо готується для святкової трапези, краще вибирати овочі, а для повсякденної підійдуть рис, гречка і т.д.

Рецепт другий: Ескалоп пряний зі свинини

Знадобиться: 4 свинячих ескалоп, 1 ст.л. соєвого соусу, по 1 ч.л. бальзамічного оцту і солодкої червоної паприки, прованські трави, суміш перців.

Як приготувати пікантний ескалоп. Змішати прянощі, оцет і соєвий соус, замаринувати шматочки свинини в цьому соусі на годину. Після маринування відразу викласти м'ясо на розпечену з маслом сковороду, обсмажувати по 2-3 хв з кожної сторони або до готовності.

Привабливіше виглядати ескалоп будуть, якщо посмажити їх на сковороді-гриль - на м'ясі залишиться красива сіточка.

Рецепт третій: Ескалоп запечений

Знадобиться: 80г тертого сиру твердого, 70г сухарів панірувальних, 4 ескалопа зі свинини, 2 зубчики часнику, 1 яєчний жовток, 3 ст.л. рослинного масла, спеції, зелень.

Як приготувати запечений ескалоп. З невеликою кількістю масла на сковороді обсмажити котлети до рум'яної скоринки. Перемішати сир з маслом, сухарями, подрібненим часником, рубаною зеленню, жовтком. Ескалопи викласти в форму для запікання і зверху покрити приготовленою сумішшю. Готувати в розігрітій до 200градусов духовці 10хв або до готовності.

Ну а наостанок - найцікавіший рецепт, який сподобається всім, хто любить поєднувати м'ясо з фруктами.

Рецепт четвертий: Ескалоп зі свинини з ананасом

Знадобиться: 100 г винограду, 2 свинячих ескалоп, 1 ананас, по ½ склянки сметани і родзинок, 5 ст.л. рослинного масла, чорний перець, сіль.

Як приготувати ескалоп з фруктами. Промити м'ясо і відбити, натерти перцем і сіллю, обмазати рослинним маслом і з двох боків обсмажити на решітці розігрітої духовки (поставити під грати деко щоб на нього стікав сік) до зарум'янювання, змащуючи періодично маслом. Нарізати кубиками ананас, промиті родзинки обсушити, відокремити виноградинки від кисті. М'ясо викласти на тарілки, зверху викласти виноград, родзинки і ананас, полити сметаною і подати страву гарячим.

Найкраще на гарнір підійде розсипчастий рис.

Вони це приготували. Подивіться, що вийшло

Опис до фотографії

  • зберегти рецепт
  • 1390 людина

Коментарі 3 Що обговорюють на сайті зараз

Щоб залишити відгук і поділитися фотографією страви авторизуйтесь або зареєструйтесь

А сьогодні зробила другий рецепт - пряний! Смак бальзамічного оцту дає шикарний відтінок.

Зробила листковий, дуже легко і швидко, але вже не набридла відбивна! Дякуємо )))

Відео - нема про що. Метушні багато, а в підсумку сумнівний продукт.


Як приготувати ескалоп

Ескалоп - це тонкий, відбитий шматок м'ясної м'якоті, круглої форми, обсмажений без панірування. Ескалоп роблять з м'якоті свинини, телятини, яловичини і баранини. Ескалоп може бути з будь-якої частини туші, головне, щоб це був шматок круглої форми, порізаний поперек волокон, товщиною не більше 1 см, а в відбитому стані, він стає товщиною 0,5 см.

Сама назва ескалоп позначає шкірку волоського горіха, здавалося б при чому ж тут м'ясо, але справа в тому, що коли тонкий шматок м'яса обсмажують при високій температурі, він починає згортатися і своїми обрисами нагадує горіхову шкаралупу. Для того, щоб цього не відбувалося, під час обсмажування м'ясо трохи надрізають.

Смажити ескалоп потрібно на сильному вогні, класти на сковороду всього кілька шматочків, щоб м'яса не було тісно на сковороді. Коли шматки лежать дуже щільно, вони можуть почати виділяти сік і тоді замість смаженого, вийде тушковане м'ясо, а це блюдо вже не має ніякого відношення до ескалоп.

Ще один секрет приготування ескалопа - м'ясо потрібно перчити і солити в той момент, коли воно лежить на сковороді, а не перед цим. Як тільки ескалоп придбав золотистий колір, його перевертають і знову солять і перчать.

Правильно приготовлений ескалоп, після того, як його викладають на тарілку, залишає на ній трохи соку червоно-коричневого кольору.

Ескалоп потрібно готувати безпосередньо перед подачею на стіл. М'ясо для ескалопа краще вибирати свіже, що не морозиво, в цьому випадку, блюдо вийде смачним, соковитим і корисним.

Гарніром до ескалоп може служити картопля, рис, овочевий салат, відварені або тушковані овочі.

Класичний свинячий ескалоп

Складові:

Свинину нарізати шматочками товщиною не більше 1 см. Відбити, щоб їх товщина становила близько 5 мм.

На сковороді сильно розжарити масло. Викласти шматки м'яса так, щоб вони не торкалися одне одного. Обсмажити з одного боку не більше 3-х хвилин. Перед тим, як перевернути м'ясо, солимо і перчимо його, підсмажену сторону так же солимо і перчимо, смажимо ще 2 хвилини.

Ескалоп готовий, гарніром до нього може служити картопляне пюре, але якщо вам не хочеться возитися з його приготуванням, то можна просто подати овочевий салат.

Це не класичний ескалоп, але від цього він не стає менш смачним.

Складові:

Свинину нарізати поперек волокон кружальцями завтовшки 1-1,5 см. Добре відбити.

У мисці збити яйце, додати сіль і перець, в іншу ємність висипати борошно.

На сковороді розжарити рослинне масло.

Кожен шматок м'яса мачає в яйце, після в борошно і кладемо на розпечену сковороду. Смажимо по 3 хвилини з кожного боку.

Помідори нарізати тонкими кружечками, сир натерти на крупній тертці.

На підсмажене м'ясо кладемо шматочки помідор і зверху посипаємо тертим сиром, накриваємо сковорідку кришкою і смажимо на невеликому вогні ще кілька хвилин, щоб сир розплавився і трохи просяк м'ясо.

Подавати ескалоп в гарячому вигляді, прикрасивши гілочкою зелені. Гарнір по бажанню.

Свинячий ескалоп з грушево-гарбузовим гарніром

Справжнє святкове блюдо.

Складові:

М'ясо нарізати шматочками товщиною близько 1 см, ретельно відбити.

Цибулю порізати тонкими півкільцями. Грушу очистити, вийняти серцевину, нарізати тонкими часточками. Гарбуз очистити від шкірки і нарізати кубиками.

У сковороді розтопити вершкове масло, додати до нього оливкову олію, добре розжарити, обсмажити ескалоп на сильному вогні по 2-3 хвилини з кожного боку.

Перекласти ескалоп в тарілку і накрити фольгою або плівкою.

Вогонь під сковородою зменшити до помірного, долити трохи оливкового масла. Викласти цибулю і гарбуз. Додати сіль, перець і сухе вино. Гасити 10 хвилин, після чого додати грушу, тушкувати ще 5 хвилин, покласти в сковороду смажений ескалоп, влити бальзамічний оцет. Посолити, поперчити.

Вимкнути газ і залишити м'ясо під кришкою на 2-3 хвилини.

Подавати на стіл в гарячому вигляді, прикрасивши зеленню.

Курячий ескалоп в вершковому соусі

Класичний ескалоп прийнято робити з червоного м'яса, але ніхто не забороняє нам фантазувати, тому традиційну свинину і телятину цілком можна замінити куркою або індичкою.

Складові:

Куряче філе ретельно відбити. У борошно додати солі і перець, обваляти в ній куряче філе і обсмажити з двох сторін на сильному вогні. Перекласти в тарілку і вкрити фольгою або плівкою.

У сотейнику розтопити вершкове масло, обсмажити в ньому дрібно нарізаний часник, додати до нього курячий бульйон, зробити максимальний вогонь і варити, поки об'єм не зменшиться в три рази. Додати вершки, довести до кипіння і варити пару хвилин, поки соус не загусне. Додати до нього гірчицю, дрібно нарізаний кріп, перемішати і зняти з вогню.

Подавати курячий ескалоп, полив його гарячим соусом. Гарнір по вашому бажанню.

Складові:

Свинячий ескалоп відбити, викласти у змащену маслом форму для запікання. Посолити, поперчити.

Цибулю порізати кільцями і викласти його поверх м'яса. Змастити майонезом і посипати потертим на дрібній тертці сиром.

Розігріти духовку до 220 градусів. Поставити туди форму і запікати протягом півгодини на сильному вогні, після зменшити газ, знизити температуру до 180 градусів і запікати ще годину.

Як бачимо, варіацій на тему ескалопа існує величезна безліч, тому не обов'язково дотримуватися класичного рецепта, цілком можна дати волю своїй кулінарній фантазії, ідеї для якої ви зможете почерпнути на наших сторінках.

Копіювання даної статті цілком або частково заборонено.