Ескалоп зі свинини

Підсмажити на сковороді ескалоп зі свинини дуже легко, це простіше ніж приготувати стейк з яловичини. У випадку з стейком, потрібно купити підходящий шматок м'яса - а це деякий дефіцит. Зі свининою, в даному випадку питання стоїть набагато простіше.

Інгредієнти для ескалопа зі свинини:

Приготування ескалопа зі свинини:

М'ясо нарізати поперек волокон на шматочки 1-1,5 см. Лощиною. Відбити до товщини 0,5 см. Бажано надати круглу форму.

Сковороду добре розігріти на сильному вогні. Масло додавати за смаком. Можна рослинне, можна вершкове, а можна зовсім без нього. Обсмажити ескалоп з двох сторін до появи красивою скоринки десь по одній хвилині, може трохи більше. У цьому рецепті м'ясо солиться і перчить під час смаження з кожного боку.

Все, ескалоп зі свинини готовий. Подавати гарячим, прямо зі сковороди. Гарнір підбираєте на свій розсуд, наприклад, підійде смачне картопляне пюре.

Для безпеки можна обсмажене м'ясо згасити на сковороді під кришкою або відправити запекатся в духовку, але це буде вже звичайна відбивна. Смачного.


Ескалоп зі свинини

Свинячий ескалоп - просто смачне м'ясо. Давним-давно, коли в Європі ще не було ніяких союзів, а були цілком зрозумілі державні утворення, звичайні круглі і тонкі шматки м'яса з вирізки (свинячий, телячої) - називали ескалопами.

На французькому слово escalope значить - котлета. Тобто шматок м'яса, вирізаного поперек волокон з реберної кісточкою. Взагалі-то, в хитросплетіннях нюансів назв смаженого м'яса ногу зломить хто завгодно.

Лангет, ростбіф, стейк, котлета, ромштекс, шніцель - зрозуміти різницю досить складно.

Наприклад, ростбіф - це цілий шматок філе, причому м'ясо відразу повинно обсмажити з усіх боків. Ростбіф робиться з яловичини, яка злегка відбивається і потім смажиться. Подається ростбіф цілим шматком і нарізається на порції. Лангет, який теж готується з яловичини, нарізається дуже тонкими шматками і смажиться в паніровці. Стейк з яловичини, більше американське блюдо, ціла наука зі складними правилами. Хоча, приготувати відмінний стейк будинку цілком можливо, наприклад - стейк по-новатовскі.

Котлета, вірніше натуральна котлета, робиться дуже просто, важливо тільки дотримуватися технологію. Шніцель (Schnitzel) - в перекладі приблизно означає «нарізаний». Тоненький шматок телятини або свинини, втім - будь-якого м'яса, обсипаний паніруванням. Смажиться в досить великій кількості масла. Від відбивною відрізняється тим, що шніцель сильніше відбивається. Смажиться до золотистої і хрусткої скоринки.

Ескалоп - від шніцеля відрізняється тим, що м'ясо відбивається і смажиться без панірування, частіше на грилі або на сковорідці з невеликою кількістю масла. При цьому товщина його завтовшки 5 мм.

  • вихід: 2 Порції
  • підготовка: 50 хв
  • приготування: 20 хв
  • Готується за: 1 година 10 хв

Свинячий ескалоп - м'ясо на грилі

  • 2 шматки Свинина (250 гр)
  • 1-2 зубчики Часник
  • 1 скибочка Лимон
  • за смаком Спеції: сіль, перець чорний

Спосіб приготування смачного свинячого м'яса - ескалоп

  1. Вважається, що ескалоп - шматок відбитого м'яса круглої форми. Ну може бути. У Болгарії готують чудове блюдо з м'яса, дуже схоже, називається п'ржола. Скажу так: від форми смак не залежить. Нехай буде не цілий, але добре відбитий.

Свинина для ескалопа

Відбити ескалоп до товщини 5 мм

Розтерти часник з сіллю і лимонним соком

Обмазати ескалоп часником і дати полежати півгодини

Викласти ескалоп на гриль

Смажити по 5 хвилин з обох сторін

Свинячий ескалоп - смачне смажене м'ясо

Свинячий ескалоп - смачне смажене м'ясо