Содержание

Рецепти на день народження

Чим здивувати гостей, які прийшли на день народження? Таке питання незмінно постає раз на рік перед будь-якою людиною. Будь-яка господиня захоче почастувати друзів і рідних чимось смачненьким. Але не варто, мабуть, перетворювати цей радісний день в «посиденьки навколо столу». Можливо, варто продумати меню фуршету з різними легкими закусками, бутербродами, невеликими булочками-Круасанчики, або влаштувати дегустацію шоколадного фондю. Якщо ви все ж прихильник великого іменинного пирога і ситної вечері, вам на допомогу можуть прийти наші ідеї-рекомендації та рецепти. Скласти меню на день народження з смачних і нескладних в приготуванні страв треба заздалегідь. Господиня повинна виглядати на святі краще за всіх, щоб пригощати гостей своїми шедеврами ні з втомленим виглядом, а так, як ніби все приготувалося само собою.

Стейки з вишнево-журавлинним соусом

яловичий стейк, соус соєвий, олія кукурудзяна, журавлина заморожена, вишня заморожена, цукрова пудра, лимон

Грецькі шпажки з сиром фета

помідори черрі, сир фета, огірки, маслини, олія оливкова, орегано, перець чорний мелений

Листковий салат зі смаженими грибами, куркою і сиром

куряче філе, гриби, яйця, цибуля ріпчаста, сир твердий, майонез, цибуля зелена, олія рослинна

Десерт «Ананас в каву з вершками» з лохиною

вершки 25%, ананас консервований, сир вершковий, желатин, цукор тростинний, кава мелена, цукрова пудра, лохина, м'ята

Листковий крабовий салат з рисом

крабові палички, рис, кукурудза консервована, яйця, шніт-цибуля, петрушка, майонез, сіль

Яловичий ростбіф повільного приготування

яловичина, масло рослинне, паприка, перець чорний мелений, часник сушений, сіль

Макове-лимонний торт з меренгою

цукор, борошно, яйця, цукрова пудра, мак, масло вершкове, яєчний білок, яєчний жовток, сир, лимонний сік, крохмаль, вода, лимон, цукор ванільний, ванільний екстракт

Тарталетки з луком і білими грибами

тісто листкове бездріжджове, гриби білі, вершки 25%, яйця, цибуля ріпчаста, перець чорний мелений, сіль

Торт «Звичайне диво» шоколадний

сметана, цукор, кефір, борошно, какао, сода

Салат з папайей, полуницею і вугром

вугор копчений, папайя, помідори черрі, полуниця, майонез, шпинат, салат фріссе, хрін, сіль

Домашні вафлі з начинкою із згущеного молока

молоко згущене варене, масло вершкове, яйця, цукор, борошно

Пиріг з сьомгою і овочами в духовці

сьомга, сир моцарелла, молоко, масло вершкове / маргарин, дріжджі, перець болгарський, помідори, яйця, борошно, цукор, сіль

Домашній шоколадний торт з буряка

буряк, масло вершкове, цукрова пудра, шоколад темний, борошно, яйця, кава еспресо, какао-порошок, розпушувач, вершки жирні, мед / патока

Рулет з курки з курагою і песто

куряча грудка, олія оливкова, курага, сир пармезан, петрушка, базилік, часник, перець чорний мелений, сіль

Теплий салат з курячою печінкою і грінками

куряча печінка, помідори черрі, кукурудза консервована, цибуля ріпчаста, оцет, салат, бекон / масло рослинне, хліб, масло оливкове, часник, перець чорний мелений, спеції, сіль

Форель з соусом із журавлини

форель, журавлина, лимон, лайм, вода, мед, сіль морська, суміш перців

Пиріг з гарбузом на пісочному тісті

борошно, масло вершкове, цукор, яйця, сіль, пюре гарбузове, вершки 35%, кориця, мускатний горіх

Віденський торт з горіхами і апельсиновим джемом

масло вершкове, волоські горіхи, цукор, цукрова пудра, борошно, розпушувач, сіль, яйця, джем апельсиновий, вершки 20%, шоколад темний 60-70%


Що приготувати на день народження: добірка рецептів смачних страв

Іноді підготовка до свята займає багато часу і для готування складних святкових страв цього часу часто не вистачає.

Тому пропонуємо розглянути страви, які готуються швидко, але за смаком ні в чому не поступаються страв складним в приготуванні.

Що можна швидко приготувати на день народження: рецепти

Ця страва є досить нескладним в приготуванні. Сир і сьомга добре підходять один одному.

Ці інгредієнти підійдуть до смаку майже кожному. За бажанням це блюдо можна доповнити будь-якими інгредієнтами. Адже кулінарію можна віднести до такого виду мистецтва, яке ґрунтується на різних експериментах.

Складові:

  • Один лист лаваша;
  • Одна упаковка слабосоленої сьомги;
  • Дві упаковки плавленого сирка;
  • Зелень.

  1. Необхідний тільки тонкий лист лаваша. Товстий лист не підійде - з нього не вийде рулету. Потрібно розкласти його на харчову плівку і нанести товстий шар плавленого сирка;
  2. Потім по всій поверхні листа викласти дрібно нарізану сьомгу;
  3. Лист лаваша потрібно скрутити в трубочку. Після чого покласти вийшов рулет в холодильник і залишити там хвилин на 27-30 хвилин, щоб він наситився;
  4. Коли рулет наситився, його потрібно акуратно нарізати і прикрасити зеленню. Блюдо готове.

Приготування цієї закуски досить нехитре, незважаючи на це, вона дуже оригінальна і буде мати гарний вигляд на кожному святковому столі. При приготуванні господиня заощадить багато часу.

  • 120 грам або чотири штуки плавленого сирка;
  • 200 грам мелених волоських горіхів;
  • 200 грам крабового м'яса;
  • 150 грам майонезу;
  • 4 зубчики часнику;
  • Салатні листя.

  1. Плавлені сирки потрібно помістити на 25 хвилин в морозильну камеру, щоб вони трохи затверділи і їх зручно було натирати на тертку;
  2. Через 25 хвилин дістати з морозильної камери сирки і натерти на крупній тертці;
  3. Перемішати сирки з горіхами і часником, пропущеним через землянку;
  4. Отриману масу скачати в маленькі кульки;
  5. На дрібній тертці натерти крабове м'ясо;
  6. Сирне «Рафаелло» обваляти в крабової стружці;
  7. Викласти салатні листя на блюдо, покласти на них «Рафаелло». Блюдо готове.

Дивіться відео з ще одним варіантом сирних кульок:

Гарячі страви є коронними на кожному святковому столі. І, найчастіше, господині намагаються справити хороше враження на гостей саме за допомогою оригінальних і ситних гарячих страв.

Дуже смачна страва і зовсім нескладна в приготуванні. Свинина відмінно поєднується з томатами і сиром. Ці інгредієнти надають м'ясу особливого смаку.

Складові:

  • 450 грам м'яса свинини, бажано шийна частина (вибрати потрібно нежирну);
  • Два великих томата;
  • 450 грам грибів, бажано гливи;
  • 250 грам сиру Пармезан;
  • Велика цибулинні головка;
  • 300 грам майонезу (краще взяти оливковий);
  • зелень;
  • Масло оливкове.

  1. Нарізати м'ясо на скибочки середньої товщини, відбити;
  2. Залити м'ясо майонезом, залишити насититися на пару годин;
  3. Натерти сир;
  4. Нарізати кільцями томати;
  5. Гливи обсмажити з цибулею (дрібно нарізаним);
  6. На деко, змащене оливковою олією, викласти м'ясо;
  7. На м'ясо викласти гливи з цибулею, потім томат, на томат - сир і майонез;
  8. Поставити отримані відбивні в духовку на температуру 180 градусів;
  9. Відбивні готові, після чого можна їх прикрасити зеленню.

Дуже ніжне на смак блюдо. Чудово буде виглядати на святковому столі.

  • 500 грам фаршу;
  • Батон - три скибочки;
  • Три зубчики часнику;
  • Пучок кропу;
  • Перець духмяний мелений;
  • Два курячих яйця;
  • 150 грам майонезу;
  • 100 грам кетчупу;
  • Одна невелика цибулинна головка;
  • Один великий томат;
  • Один перець болгарський;
  • Оливкова олія;
  • 150 грам сиру (твердого).

  1. Замочити батон в молоці або воді;
  2. Додати до фаршу часник, кріп, запашний перець, яйця, подрібнений батон. Добре перемішати;
  3. На деко, змащене оливковою олією, викласти коржі, зроблені з фаршу;
  4. Нарізати сир, томат, болгарський перець (кільцями);
  5. На м'ясну корж викладати такий черговістю: кетчуп, цибуля, томат, майонез, сир. Зверху покласти перець і злегка придавити таким чином, щоб начинка трохи увійшла в нього;
  6. Помістити в духовку на 180 градусів. Випікати 25 - 35 хвилин;
  7. Котлети викласти на блюдо, прикрасити кропом. Блюдо готове до подачі на святковий стіл.

Такі котлети різні господині готують по-різному. Нижче ми пропонуємо вам приготувати їх по-іншому рецепту.

Вийде дуже цікаво і святково:

Рецепти святкових закусок для колективу на роботі

Багато людей часто святкують свій день народження з робочим колективом. Якщо ви теж бажаєте розділити це свято з колегами по роботі, то вам будуть потрібні смачні і максимально невигадливі страви.

Салат з червоною рибою в тарталетках

Такий салат дуже оригінальний. Він складається з класичних інгредієнтів, але всі вони багатьма улюблені.

  • зелень;
  • 100 грам вершкового сиру;
  • 350 грам будь-червоної риби;
  • 150 грам майонезу;
  • 10 невеликих тарталеток.

  1. Нарізати рибу на скибочки;
  2. На великій тертці натерти сир;
  3. Змішати сир і рибу, додати майонез і зелень;
  4. Отриманий салат викласти в тарталетки;
  5. Прикрасити гілочками зелені. Страву можна подавати на святковий стіл.

Смачне і зручне в приготуванні блюдо. За смаковими якостями нагадує радянську оселедець під шубою. Дуже добре підійде для фуршету.

Складові:

  • Пучок зелені;
  • Філе оселедця солоне - 300 грам;
  • Одна велика буряк;
  • Майонез - за смаком;
  • Хліб.

  1. Філе оселедця порізати на скибочки;
  2. Відварити буряк і натерти на дрібній тертці;
  3. Нарізати хліб невеликими скибочками, змастити майонезом і зверху посипати зеленню;
  4. Зверху кладуть дрібно нарізану цибулю;
  5. Далі кладуть буряк, потім пару шматочків філе оселедця;
  6. Прикрасити зеленню.

А знаєте, найкращою закускою для того, щоб віднести на роботу і відсвяткувати свій день народження там, вважаються канапе. Чому найкращою? Та тому, що вони швидко робляться, їх виходить багато і донести до офісу можна без втрати естетичності і апетитного вигляду.

Ось тому до вашої уваги наступне відео:

Що смачного приготувати на день народження недорого?

Якщо сума, яку можна витратити на продукти для приготування святкових страв, обмежена, то на допомогу прийдуть смачні, але недорогі в приготуванні страви.

Ця страва досить дешеве в приготуванні. Воно буде відмінним варіантом не тільки для святкового столу, але і для сімейного недільного обіду.

  • 900 грам або 1 кг кабачків, бажано жовтих;
  • Три сирих яйця;
  • Два варених яйця для прикраси;
  • П'ять ст. л. борошна;
  • 1 ч. Л. солі;
  • 1 ч. Л. соди;
  • Два невеликих томата;
  • 250 грам твердого сиру;
  • Три зубчики часнику;
  • 200 грам майонезу;
  • Пучок зелені.

  1. Якщо кабачки старі, то потрібно очистити шкірку, а якщо молоді, то можна не очищати;
  2. Кабачки потерти на крупній тертці;
  3. У масу з кабачків додати борошно, три яйця, соду, гашене оцтом, сіль за смаком;
  4. Отриману масу викладати потроху на розігріту сковороду, щоб вийшли млинці. З двох боків обсмажити;
  5. Потерти на дрібній тертці сир;
  6. Змішати майонез з часником, попередньо пропущеним через землянку;
  7. Утворені кабачкові коржі змастити майонезом з часником, покласти нарізану тонкими кружечками томат і посипати сиром;
  8. Викладати корж на корж;
  9. Останню корж змастити майонезом і посипати вареними тертими яйцями;
  10. Поставити вийшов торт в холодильник, щоб наситився;
  11. Прикрасити зеленню.

Страви з курки дуже часто прикрашають святковий стіл і підходять до смаку майже кожному.

  • Велика тушка курки приблизно на 2 кілограми;
  • 400 грам сметани;
  • Дві ст. л. яблучного оцту;
  • 500 грам цибулі (фіолетового, салатного);
  • Пучок зелені;
  • Оливкова олія;
  • Куркума.

  1. Тушку птиці потрібно нарізати невеликими скибочками, цибулю - тонкими кільцями;
  2. Поставити сковороду на невеликий вогонь, в неї налити оливкову олію, викласти курку;
  3. Перемішати цибулю, сметану і куркуму;
  4. У сковороду до курки влити яблучний оцет, після чого - приготований соус;
  5. Накрити кришкою, томити на невеликому вогні до готовності;
  6. Страва готова, перед подачею прикрасити зеленню.

Наступне відео про те, як приготувати ефектний салат на день народження:

Свято на природі - це завжди добре. Але страви для свята на природі в основному повинні бути приготовлені заздалегідь.

Головне - вони за смаковими якостями повинні бути відмінними і в гарячому, і в холодному вигляді.

Салат листковий з грибами, сиром і куркою

Відмінний салат для свята на природі. Смачний і дуже ситний.

  • 250 грам твердого сиру;
  • 450 грам свіжих грибів (можна заморожені);
  • П'ять варених курячих яєць;
  • 250 грам майонезу;
  • Відварене куряче філе - 0,5 кг .;
  • Чотири невеликі цибулини;
  • Пучок зелені;
  • Рослинна олія;
  • Сіль.

Останнім часом така закуска, як тарталетки, набуває все більшої популярності. Якщо ви відносите себе до числа тих людей, яким вони подобаються, то ось стаття з рецептами. У вас точно вийде яскравий святковий стіл!

Святкуючи день народження на природі, частенько головним блюдом стає шашлик, особливо курячий. Пропонуємо вам тут почитати поради щодо вибору курячого м'яса для нього і дізнатися, в якому маринаді шашлик буде найсмачнішим.

  1. Лук відчистити від лушпиння та дрібно нарізати, пропассіровать на невеликому вогні;
  2. У сковороду з цибулею додати відварені гриби і обсмажити;
  3. Сир нарізати тоненькою соломкою;
  4. Потерти яйця на крупній тертці;
  5. Відварити філе в підсоленій воді і нарізати соломкою;
  6. Викладати шарами:
  • I шар - нарізане соломкою куряче філе;
  • II шар - потерті яйця;
  • Змастити майонезом;
  • III шар - сир;
  • VI шар - цибуля з смаженими грибами;
  • Змастити майонезом;
  • V шар - сир, змішаний з яйцями;
  • Змастити майонезом, прикрасити зеленню.

Поставити салат в холодне місце для того, щоб наситився. Прикрасити зеленню. Блюдо готове до подачі.

Кальмари, фаршировані сиром і томатом на грилі

Вишукане блюдо для свята на природі. Гості будуть приємно здивовані.

Складові:

  • 1,5 кг свіжоморожених тушок кальмара;
  • 400 грам твердого сиру пармезану;
  • Приправа для морепродуктів;
  • 6 невеликих томатів;
  • Зелень.

  1. Тушки кальмарів помити і очистити від пліви;
  2. Натерти приправою, посолити, залишити на кілька годин;
  3. Томати розрізати на четвертинки;
  4. Сир порізати на великі кубики;
  5. У кожну тушку кальмара кладемо кубик сиру, потім четвертинку томата;
  6. Викласти акуратно на решітку барбекю, випікати на вугіллі 25 хвилин;
  7. Запечені кальмари прикрасити зеленню.

День народження дитини трохи відрізняється від дорослого. Все тому, що маленькі гості, частіше за все, вередливі. Потрібно приготувати такі страви, які будуть задовольняти всі вимоги дітей.

На дитячому святі це блюдо буде дуже актуальним. Адже всі діти люблять морозиво.

І особливо смачним воно буде на фруктовій основі. Якщо дитячий день народження влітку, то це блюдо буде навіть незамінним.

Складові:

  • Чотири банана;
  • 400 грам полуниці;
  • Чотири ківі;
  • 400 грам вершкового морозива;
  • Листя м'яти.

  1. Всі фрукти подрібнити в блендері окремо;
  2. Викласти шарами: банан, полуниця, ківі, морозиво;
  3. Поставити в морозильну камеру;
  4. Прикрасити листочками м'яти;
  5. Блюдо готове.

Вважається, що піца є шкідливим блюдом, але якщо її приготувати в домашніх умовах з натуральних інгредієнтів, то шкода від неї буде мінімальним.

Всі діти люблять піцу. І на дитячому дні народженні вона займе далеко не останнє місце.

  • 300 грам борошна;
  • Одне куряче яйце;
  • цукор;
  • сода;
  • сіль;
  • Два томата;
  • 200 мл кефіру;
  • 200 грам маринованих грибів;
  • 200 грам ковбаси;
  • Одна цибулинні головка;
  • Один болгарський перець;
  • 200 грам твердого сиру;
  • 250 грам майонезу.

  1. Борошно потрібно просіяти;
  2. У посуд об'ємом 3 літри розбити яйце, додати цукор, сіль, соду;
  3. Додати борошно, кефір;
  4. Тісто потрібно вимісити;
  5. Тісто викласти на змащене олією деко;
  6. Викласти на тісто нарізані соломкою томати;
  7. Гриби треба обсмажити на невеликому вогні;
  8. Ковбасу нарізати соломкою;
  9. Перець теж нарізається соломкою;
  10. На тертці натерти сир;
  11. Кільцями нарізати цибулю, обсмажити;
  12. На викладені на тісто томати кладуться гриби, цибулю, ковбаса, майонез, перець. Посипати зверху сиром;
  13. Запікати при температурі 180 градусів протягом 35 хвилин.
  14. Блюдо готове.

Яке з страв приготувати на свято, господиня вирішує сама, виходячи з особистих переконань і смакових переваг гостей. Ця стаття трохи допоможе визначитися з вибором страв для святкування дня народження.

Пропонуємо вам прекрасне відео, з якого ви дізнаєтеся, що ще можна приготувати дітям на святковий стіл з приводу дня народження, щоб їм не було нудно і животики не хворіли:

Обожнюю рибу і все рецепти з нею. Треба спробувати приготувати рулет з сьомгою і тарталетки. Дуже красиво виходить. ))

Один з рецептів Фуршетная оселедець під шубою сподобався своєю простотою, адже можна приготувати на будь-які свята, та ще трохи фантазії і застосувати будь-яку начинку не обов'язково буряк. Зазвичай робимо оселедець під шубою, але вона вже порядно приїлася, а це трохи незвично, та ще прикрашаємо зеленню.

Багато рецептів прості в приготуванні, по грошах теж підходить. Дякую за рецепти.

Замість звичайної оселедця я кладу форель ... і так набагато смачніше і по-новому))) - Це форель під шубою!

Раффаель повне г ....

Селен, навіщо так? Нещодавно зробила Рафаелло. Всім сподобалось. Було смачно. Як то кажуть, на смак і колір ...... ..

коктейль просто клас правда пломбір треба чуть чуть розтопити

прошу вас виправте будь ласка, у кальмарів немає пліви. Кальмари очищаємо від плівки.

Фруктове морозиво дуже сподобалося дітям

Результат мене просто шокував важила 97, а зараз 59 за три місяці скинула 38кілограм