Дріжджовий яблучний пиріг

  • борошно пшеничне - 2 склянки;
  • дріжджі сухі - 1 ч. л .;
  • маргарин або вершкове масло - 70гр .;
  • молоко - 150 мл .;
  • сіль -0,5 ч. л .;
  • цукор - 3 ст. ложки;
  • жовток 1 яйця;
для начинки:
  • яблука - 700гр .;
  • цукор за смаком;
1 яйце для змащування виробів.

Дріжджі я брала "Саф - момент" швидкодіючі. Їх 11 гр. на 1 кг. муки. а це 3 повних чайних ложки. Зазвичай на упаковці на дріжджах написано, на яку кількість борошна вони розраховані. Про те, які дріжджі бувають і чим вони відрізняються, тест на якість корисно почитати тут.

Для приготування здобного дріжджового тіста молоко повинно бути теплим. Перемішуємо 6 ст. ложок борошна, додаємо дріжджі, сіль і 1 ст. ложку цукру. Додаємо молоко і ложкою замішуємо рідке тісто. Ставимо в тепле місце накривши рушником.

Хвилин через 20 тісто підніметься пухирчастої шапкою.

Додаємо в тісто 2 ст. л. цукру, жовток і маргарин. Маргарин НЕ розтоплювати, а просто порізати ножем на дрібні шматочки, він повинен бути кімнатної температури. Маргарин потрібно брати для випічки або взяти вершкове масло, тоді пиріг буде більш хрустящім.Муку поступово додаємо до отримання м'якого, що не липкого, еластичного тесту. Муки піде приблизно 2 склянки об'ємом 250 мл. Накриваємо вологим рушником і ставимо в тепле місце.

Коли тісто підійде (приблизно 1-1,5 години), потрібно його покласти на посипаний борошном стіл і гарненько вимісити. Я це роблю хвилин 10-15. Їли потрібно, підсипати ще борошна. Знову накриваємо вологим рушником і ставимо в тепле місце.

Коли тісто знову підніметься, обминають його і можна приступати до створення пирога.

Форму (у мене діаметром 26 см.) Змащуємо маргарином або рослинним маслом.

Ділимо тісто на 2 рівні частини. Одну розгортаємо на 1,5 см. Більше форми. Кладемо розкачане тісто в форму. Виходить корж з бортиками.

Яблука для пирога потрібно нарізати тоненькими шматочками. Нарізані яблука перемішати з цукром і викласти на корж.

Верх пирога прикрашаємо тестом. Я прикрасила гілочками і квіточками з тіста, закріпила всі зубочистками (після випічки їх потрібно вийняти).

Змащуємо пиріг сумішшю яйця, 1ст рослинного масла і 1 ст. л. води.

Випікаємо в розігрітій до 180 ° С 35 - 45 хвилин.

Із зазначених продуктів на форму діаметром 26 см. Пиріг буде з тонким шаром тіста. Якщо Ви любите пироги "товстіший", візьміть форму меншого діаметру, або збільшіть кількість інгредієнтів для тіста.

Питання задавайте в коментарях.

09.12.2010 Рецепт від Олі

c 2010 Вся інформація є власністю автора сайту

При передруці та / або передруку будь-яких матеріалів даного сайту дозвіл власника і активне посилання на даний сайт є обов'язковим.


Яблука в тесті

Яблука в тесті смажені або яблука в тесті запечені - ароматне десертне блюдо, яке може не тільки урізноманітнити повсякденне меню, але і прикрасити святковий стіл. Особливо, якщо це троянди з яблук і листкового тіста або хоча б конвертики з листкового тіста з яблокамі.Подробней про яблука в тесті .

Простий в приготуванні, швидкий і смачний десерт з яблук, запечених в листковому тісті, - справжні ласощі для всієї родини.

Яблука, смажені в тесті, - це дуже смачне і просте в приготуванні блюдо. Його обожнюють дорослі і діти, особливо діти. За цим рецептом можна посмажити не тільки яблука, але і вишню, абрикоси, груші, сливи, банани та інші фрукти на ваш смак.

Особливо хороша з листкового тіста випічка солодка. Наприклад, красиві трояндочки, які можна їсти. 😉 Проста випічка з готового листкового тіста. Нарядні і ароматні трояндочки з тіста - випічка для свята! Дуже просто готується ця солодка випічка з листкового тіста, рецепти з фото це гарантують.

Запечені яблука - це особливе ласощі. Як варіант можна запекти яблука з начинкою в тесті. Виходить дуже незвичайний десерт.

Неймовірно простий і, в той же час, вишуканий десерт - яблучний тарт з карамельним кремом і корицею. Рецепт дуже смачного французького десерту.

Випічка з сиру - рецепти дуже домашні. Наприклад, симпатичні, смачне печиво-булочки з сирного тесту, з яблуками і корицею. Готується ця домашня випічка швидко і смачно, рецепти з фото підкажуть, як правильно сформувати печиво. Ви полюбите ці рецепти випічки з сиром!

Яблук в цьому році багато, і я не можу цим не скористатися. Проста випічка в мультиварці - те, що потрібно, адже пироги моя сім'я любить, але витрачати на це багато часу не хочеться. Тому знову виручає мультиварка, випічка з яблуками в мультиварці мене так виручають 🙂

Яблука фаршируються ароматною начинкою і запікаються в листковому тісті.

Випічка з фруктовою начинкою - це завжди смачно. Хочемо запропонувати вам рецепт булочок з дуже тонкого і ніжного сирного пісочного тіста з начинкою зі свіжого яблука. Булочки за цим рецептом виходять дуже ніжні і смачні.

Оладки можна готувати з додаванням фруктів і овочів. Пропонуємо вам рецепт оладок з яблуками - легко, смачно і корисно.

Пиріг за цим рецептом можна пекти круглий рік, тому що морква і яблука доступні в будь-який час.

Ананаси і яблука в бездріжджовий листковому тісті)))

Кружечки яблук, обсмажені в тесті. Незвичайні, але дуже смачні яблучні оладки.

Готовим дома дуже смачні пиріжки з сирного тесту без дріжджів, з яблучною начинкою. Це дуже швидкий рецепт пиріжків з яблуками. Печуться пиріжки в духовці. Просто і смачно! Обов'язково спробуйте смачні, м'які пиріжки з яблуками за моїм рецептом!

Дуже простий у приготуванні і в той же час смачний і ароматний десерт - запечене яблуко з начинкою з яблучної м'якоті, змішаної з корицею і медом, і покрите зверху сіточкою з листкового тіста. Відмінний швидкий десерт для холодного вогкого осіннього вечора.

Коли літо і осінь дарують небувалий урожай яблук, яблука потрібно кудись використовувати. Я пропоную приготувати смачний яблучний десерт - яблука в клярі.

З листкового тіста і яблук готують дуже багато різноманітної смачної випічки. Пропонуємо вам рецепт дуже смачних, красивих і нескладних в приготуванні листкових ватрушек з яблуками.

Мафіни за цим рецептом - солодка випічка з морквою і яблуками, прикрашена кремом з вершкового сиру.

Такий кисло-солодкий смак, що пальчики оближеш))). Покроковий фото-рецепт.

Оксамитові м'які млинці з легким яблучним смаком.

Рецепт святкового і, до того ж, шалений смачного пісочного пирога з начинкою з тушкованих яблук. Тісто тут хоч і пісочне, але воно м'яке, а начинка ніжна і соковита.

Швидкий рецепт смачної шарлотки з яблуками, в духовці.

Рецепт яблучного пирога дуже простий. Пиріг виходить ніжним і дуже смачним. Ви не пошкодуєте!

Чудовий ніжний десерт, який швидко готується і ще швидше з'їдається, - банан і яблуко, обсмажені в карамелі.

Рецепт - це навіть не рецепт, а так, замітки на полях. Карамелізований очищені яблука і запекти їх в листковому тісті. А з решти карамелі зробити карамельний соус.

Пропонуємо вам рецепт дуже поширеною, смачною і простий випічки з яблуками - яблуко в слойке.

Мій улюблений рецепт манника. Їм поділилася сестра, а я лише додала в нього свою "родзинку" - і вуаля. Готується маннік з простих інгредієнтів, можна готувати у піст.

Отже, самий декоративний варіант яблук в тісті - трояндочки з яблуками з листкового тіста. Рецепт трояндочки з листкового тіста з яблуками потребуватиме певних навичок, а й результат того вартий. Якщо ж потрібно що-небудь простіше, зробіть слойки з яблуками з листкового тіста. Апетитні пиріжки з листкового тіста з яблуками будуть більш ароматні, якщо додати корицю. Або ж можна приготувати цілі яблука в листковому тісті, запечені в духовці. Який би варіант ви не вибрали, результат буде дуже смачним, адже так добре поєднується листкове тісто з яблуками. Рецепт з фото допоможе вам приготувати страву правильно.