Яблука в карамелі: кращі рецепти смачних і корисних страв

Вважається, що яблука в карамелі - ласощі, яке готують і їдять зазвичай восени і взимку. Насправді, робити це можна в будь-який час року, особливо, якщо гряде свято і потрібно чимось здивувати домашніх.

У кулінарії відомо чимало рецептів приготування яблук, одягнених в карамель - цілком, часточками, шматочками, запечених. А ще з ними виходять дуже смачні пироги. Не забувайте, що при роботі з солодкою «оболонкою» потрібно працювати швидко, поки вона не застигла.

Традиційний спосіб приготування

При приготуванні страви даними способом не знадобляться барвники, ненатуральні інгредієнти, тому десерт вийде корисним, що не викликає алергію.

  • Яблуко - 2-3 шт. (В залежності від розміру);
  • Сік лимона - 1 ч. Л .;
  • Цукор - 150-160 м

Приготування почнемо з підготовки яблук - їх потрібно гарненько вимити, протерти насухо рушником. Бажано заздалегідь продумати, куди ви будете складати готове ласощі. Можна встелити тарілку вощеного папером, а можна просто змастити її олією. В іншому випадку карамель прилипне до дна посуду. Нанизуємо фрукти на дерев'яні шпажки, починаємо готувати саму карамель.

У сковороду або ківш засипаємо цукор, туди ж вливаємо сік лимона. Коли інгредієнти готуються на середньому вогні, весь час помішувати їх, поки не утвориться карамель. Кожне яблуко занурюємо в неї і викладаємо готовий десерт на тарілку. Якщо якісь частини фруктів залишилися не покритими, обмазуємо їх за допомогою ложки.

У процесі приготування покваптеся, інакше сироп загусне і стати непридатним для використання.

Коли страва охолоне, можна його їсти.

Цей хрусткий десерт - уродженець Китаю, але він має величезну популярність у багатьох інших кухнях світу.

  • Вода - ¼ склянки;
  • Яблука - 3 шт .;
  • Яйце - 1 шт .;
  • Лимонний сік - 1 ст. л .;
  • Борошно - 100 г;
  • Кунжутне масло - 35 мл;
  • Мед - 1 ст. л .;
  • Цукор - 170 г;
  • Кунжут - 20 г;
  • Олія - ​​0,4 л.

Особливість страви полягає в тому, що часточки фруктів спочатку потрібно обсмажити і тільки потім занурити в карамель.

Готуємо кляр - збиваємо яйце з холодною водою, поступово додаючи борошно. Консистенція його повинна бути схожа з консистенцією сметани.

Фрукти промиваємо, обтирає серветкою, очищаємо від шкірки, нарізаємо шматочками. Занурюємо їх в кляр і викладаємо на добре розігріту сковороду з великою кількістю масла. Обсмажуємо часточки в клярі до золотистої скоринки, викладаємо їх на рушник або на друшляк, щоб скло масло.

Це ще не весь рецепт - тепер часточки яблук потрібно вмочити в карамелі. Готуємо її так - гріємо в посудині масло кунжуту на невеликому вогні, додаємо в нього мед, цукор, суміш весь час потрібно заважати, не даючи їй підгоріти.

У готовий сироп швидко додаємо лимонний сік, кунжут і опускаємо в нього наші часточки. Щоб вони моментально схопилися, шпажками дістаємо їх з сиропу і відправляємо в холодну воду буквально на пару секунд. Всі часточки складаємо в тарілку. Блюдо готове.

Цей рецепт передбачає наявність червоного харчового барвника, тому переконайтеся, що ні у кого з тих, хто буде їсти ці ласощі, немає на нього алергії.

  • Яблука - 8 шт. (Невеликі);
  • Вода - 1 склянка;
  • Коричневий цукор - 2 чашки;
  • Сироп кукурудзяний - ½ склянки;
  • Кориця - до смаку;
  • Червоний барвник - приблизно 15 крапель.

Щоб приготувати яблука в блискучій червоній карамелі за цим рецептом, спочатку потрібно помити їх і витерти насухо.

Варимо карамель з цукру, кукурудзяного сиропу, води, барвника і кориці. Вогонь повинен бути невеликим, а готовність суміші визначаємо за розчиненого цукру. У неї занурюємо фрукти цілком. Надати цікавий присмак десерту можна за допомогою товчених горіхів, печива, різнобарвною кондитерської присипки.

Потрібно лише обваляти в них фрукти після занурення в сироп. Відразу не викладайте їх на тарілку, потримайте кожен з них у висячому положенні приблизно пару хвилин, щоб не опало прикраса, і не розтеклася глянсова оболонка червоної ласуни.

Цей десерт називають цукерками, тому що фрукти для його приготування ріжуться невеликими скибочками, кожен з яких ховається в солодку оболонку.

  • Яблука (бажано червоні) - 3 шт .;
  • Цукор - 1 ст. л .;
  • Сік ½ лимона;
  • Вода - 1 склянка;
  • Шпажки для льодяників;
  • Вершкове масло - 1-1,5 ст. л .;
  • Кориця - 2 палички;
  • Барвник червоний харчовий - 6 крапель.

Заздалегідь нарізаємо фрукти на шматочки розміром приблизно 2х2 см. Щоб частування отримало більш яскравий смак, їх потрібно побризкати соком лимона.

У каструлю закладаємо вершкове масло, корицю, цукор, заливаємо воду, даємо суміші закипіти на невеликому вогні. Коли цукор розчиниться, можна трохи збільшити температуру. Варимо сироп, поки він не придбає золотавий забарвлення. На це піде приблизно чверть години. У самому кінці приготування сиропу додаємо барвник.

Щоб цукерки зі шматочків яблук, занурених в карамель, зроблені за цим рецептом, не прилипали до тарілки, її потрібно вистелити пергаментом.

Фрукти наколюємо на шпажки, занурюємо їх в сироп, викладаємо десерт на посудину. Ставимо його в холодильник на деякий час - поки він не затвердіє.

Поєднання всіх інгредієнтів цього блюда дає прекрасний смак, а цукерки з них виходять апетитними і ароматними.

Коли фрукти запечені в карамелі, блюдо знаходить додаткові корисні для здоров'я якості (в першу чергу, для шлунка і кишечника).

  • Яблука - 4 шт .;
  • Кориця мелена - 2 ч. Л .;
  • Мед рідкий - 4 ч. Л .;
  • Імбир мелений - 3-4 щіпки;
  • Масло вершкове - 80 г;
  • Цедра лимона - 5 ч. Л .;
  • Мигдальний горіх подрібнений - 50 г;
  • Цукор - чверть склянки.

Для запікання яблук в карамелі за цим рецептом потрібно брати стиглі, але тверді фрукти, щоб страва вийшла соковитим.

Промиваємо їх, обтирає насухо. Круговими рухами вирізаємо з них середину, залишивши дно в цілісності. В утворену порожнину вливаємо мед, закладаємо цедру лимона (по 1 ч. Л.), Горіхи (приблизно по 10-12 г). Зверху начинку засипаємо корицею, імбиром.

Духовку розігріваємо до 170 градусів, відправляємо туди деко з майбутнім десертом приблизно на півгодини. По готовності запечених фруктів виймаємо їх з печі, розкладаємо на тарілці.

У невелику каструлю закладаємо масло, додаємо цукор, ставимо на піч на повільний вогонь. Не перестаючи заважати суміш, чекаємо, поки масло розтане, а карамель придбає кремовий відтінок і густу консистенцію. Нею поливаємо фрукти. Щоб десерт був ще смачніше, можна розтопити шоколад і полити їм його зверху (приблизно по 1 ч. Л.).

Будь-яка випічка - це дуже апетитно, але з карамелізованими фруктами вона набуває зовсім інший смак.

  • Борошно - 200 г;
  • Сметана - 1 ст. л .;
  • Цукор-пісок - 3 ст. л .;
  • Вершкове масло - 150 г;
  • Кип'ячена вода - 50 мл;
  • Яблука - 2-3 шт. (В залежності від розміру).

Спочатку готуємо тісто для пирога. Просіваємо борошно в глибоку посудину, додаємо охолоджене масло (100 г), за допомогою ножа рубаємо суміш. Потім вливаємо воду, додаємо сметану і замішуємо тісто. Обернувши його в харчову плівку, відправляємо приблизно на годину в холодильник.

Тепер можна зайнятися яблуками - промити, насухо обтерти, розрізати кожне на 4 частини, видалити серцевину. Решта 50 г масла топимо в сковороді, зверху насипаємо цукор, викладаємо фрукти. Гасити їх потрібно на великому вогні протягом 7-10 хв. з кожного боку.

Дістаємо охолоджене тісто, розгортаємо рівним шаром, накриваємо їм начинку. Простежте за тим, щоб краї тіста виявилися підвернутими всередину, інакше з готового пирога вона буде висипатися.

Випікаємо близько 20-25 хв. при температурі 190-200 градусів.

Щоб пиріг, приготований з карамелізованими яблуками за цим рецептом, вдався, вийнявши його з печі, дайте йому настоятися протягом приблизно третини години. Далі прикладіть до дну пирога блюдо, переверніть сковороду. Таким чином, пиріг виявиться в страві, а начинка буде зверху.

Знаючи, як приготувати такі смачні і легкі десерти, ні гості, ні дітвора, яка потребує солодощів, не зможуть застати вас зненацька.


Часточки яблук в карамелі

Часточки яблук в карамелі в домашніх умовах - це простий і дуже апетитний десерт для всієї родини на швидку руку. Солодко, смачно і без зайвого клопоту.

  • Яблуко 1-2 Штук
  • Карамель 100 Грам

Існує кілька варіантів, як приготувати часточки яблук в карамелі. Перший - це зробити домашню карамель з цукру або меду. Другий, як в даному випадку, - простіший і швидший. 1. Для початку необхідно вимити й обсушити трохи яблука. 2. Нарізати невеликими шматочками, видаливши серцевину і кісточки. 3. Карамель нарізати тонкими смужками. Використовувати в цей рецепт приготування часточок яблук в карамелі краще м'яку жувальну карамель, яку досить просто можна нарізати ножем. 4. Деко застелити пергаментом для випічки і викласти туди яблука. 5. смужечку карамелі обернути часточки. 6. Відправити деко в розігріту приблизно до 250 градусів духовку хвилин на 5. 7. За цей час карамель підтане і яблучка стануть неймовірно апетитними. 8. Залишилося тільки трохи остудити десерт і вставити в кожну часточку невелику шпажку або зубочистку. Часточки яблук в карамелі в домашніх умовах готові до подачі. Додатково можна розтопити трохи карамелі і полити яблучка зверху.

схожий відеорецепт "Часточки яблук в карамелі"