Яблука в сметані

Попався мені на очі нудьгуючий вже який день пакет яблук, залишки сметани і я вирішила якось спробувати їх поєднати. По ходу згадала, що в холодильнику лежить трохи замороженої брусниці, вона ідеально вписалася в цей рецепт, який я сама і придумала по ходу.

І вийшов у мене ось такий десерт, який діти з'їли із задоволенням - солодкі яблука, тушковані в сметані з брусницею.

По ходу виникла одна складність, то чи яблука були такі соковиті, то чи сметана недостатньо густа, але під час гасіння утворилося багато яблучного соку - відкрила кришку і випарювали його до зменшення в обсязі. А в цілому вийшло дуже смачно і незвично!

Інгредієнти для приготування яблук тушкованих в сметані з цукром

Отже, щоб приготувати такі яблука в сметані мені треба було:

сметана - 3-4 ст.л.

брусниця - 1/3 склянки

вершкове масло - 1 ст.л.

Як приготувати яблука в сметанному заливанні з брусницею

Яблука я зазвичай чищу, якщо вони завезені і шкірка чимось оброблена. Очищені яблука порізала на дольки, як на фото.

Поклала в каструльку шматочок вершкового масла, розтопила його.

Ось стільки у мене вийшло вже порізаних яблучок, поклала їх у каструлю.

Засипала яблука цукром, перемішала. Накрила кришкою і поставила на маленький вогонь гасити хвилини дві-три.

Висипала брусницю, знову поставила гасити на кілька хвилин.

Поклала сметану, перемішала і вже не накривала кришкою гасила, поки випарується зайва рідина.

Звичайно не потрібно їх гасити поки сиропу зовсім не залишиться, інакше яблука просто розваляться. Трохи сиропу може і залишитися, це нічого страшного - яблучний сік зі сметаною і цукром, їм можна полити яблучка.

Ось такими у мене вийшли яблучка, тушковані в сметані з цукром.

Дивіться ще рецепти з цього розділу:

А брусницю ніж замінити або можна без неї? Підкажіть будь ласка!


Шарлотка в сметанному заливанні

Пропоную спекти смачну шарлотку з яблучною начинкою і сметаною заливкою. Виходить дуже ніжний пиріг!

Товариші! Боротьба з урожаєм в повному розпалі. Ягоди і фрукти сушимо, варимо з них варення і компоти, і звичайно робимо улюблені пироги. Поділіться своїм фірмовим рецептом шарлотки з будь-якими ягодами або.

  • яйце - 3 шт.
  • масло вершкове - 200 г
  • цукор - 1/2 ст.
  • розпушувач - 1 ч. л.
  • сметана - 8 ст. л.
  • ванілін - 1 г
  • яблуко - 4 шт.
  • борошно - 3 ст.
  • сіль - 1 щіпка
  • крохмаль - 1 ст. л.
  • ванільний цукор - 1 пакет

Покроковий рецепт ПРИГОТОВЛЕНИЯ

Яблука нарізати часточками. Змішати з 3 ст. л. цукру. Припустити на невеликому вогні (не розварювати). Дати охолонути.

1 яйце збити з 1/2 склянки цукру, сіллю і ваніліном.

Додати 2 ст. л. сметани і масло (м'яке).

Всипати просіяне борошно і розпушувач.

Зробити заливку. У чашці змішати 2 яйця, 2 ст. л. цукру, ванільний цукор, 6 ст. л. сметани і крохмаль.

Охолоджене тісто розділити на дві нерівні частини. Більшу частину тіста розподілити руками по формі для випічки, сформувати бортики. Вилити заливку, поверх розподілити яблучну начинку.

Меншу частину тіста розкачати в тонкий пласт. За допомогою фігурної вирубки зробити сердечка і викласти їх поверх заливки з яблуками.

Випікати в гарячій духовці при 180 ° C 40 хвилин до рум'яного верху. Після того як охолоне, присипати цукровою пудрою. Приємного чаювання!

час готування

складність приготування

технологія

Пристрій

Якщо ви помітили помилку чи неточність, будь ласка, пишіть коментар, ми обов'язково відповімо.

Ключові слова

Пироги - це випічка з начинкою. Саме начинка відрізняє пироги від інших виробів з тіста і.

Шарлотка з яблуками - десерт, з приготування якого для багатьох починається знайомство с.

Шарлотка - найпростіший варіант яблучного пирога, справжня «палочка-виручалочка9raquo; в.

Велике спасибі за рецепт! Особливо за те, що він з покроковими фото! Дуже смачно! Я ще зверху кульку пломбіру додала, і просто шикарно вийшло!)

Спеціальна дієта при СРК

Розумна дієта для імунітету!

Чи є у вас алергія на продукти?

ТАК, НА ДЕЯКІ НІ НА БАГАТО ПРОДУКТИ НЕ ЗНАЮ

Підпишіться на розсилку рецептів І РАД

ЖУРНАЛИ В МОБІЛЬНИХ

тепер завжди можуть бути з вами

для тих, хто вірний папері

видавничого дому «Видавничий дім« Гастроном »

Засновник: ТОВ «Видавничий дім« Гастроном »

Свідоцтво про реєстрацію ЗМІ Ел № ФС77-69321, видано 06.04.2017 р

Федеральною службою з нагляду в сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнадзор)