Рецепт: яблука, запечені в мікрохвильовці

  • Яблуко - 1 шт.
  • Мед - 1/2 ч.л.

Час приготування - 4 хвилини.

Яблука, запечені в мікрохвильовці: як приготувати

Потужність, на якій запікати не вказана. Шкода не можна мінус поставити.


Печені яблука в мікрохвильовці

Печені яблука в мікрохвильовці - один з найпростіших десертів, на приготування якого йде всього хвилин 15, а то і менше. Десерт хороший і в теплом, і в холодному вигляді. Смак можна варіювати за допомогою різних добавок (якими ви поливаєте - посипаєте ваші яблука), а ще смак залежить від того, наскільки кислими або солодкими були яблука.

Звичайно, печені яблука можна приготувати і в духовці, і це теж чудовий десерт, але в мікрохвильовці, по-перше, швидше, а по-друге, іноді хочеться запекти всього-то 2-3 яблука, і використовувати духовку в такій ситуації, м'яко кажучи, нераціонально.

Вам буде потрібно посуд, придатна для використання в мікрохвильовій печі. Краще не брати дрібну тарілку: при запіканні виділяється певна кількість рідини, яка з дрібної тарілки запросто витече на всі боки. Зручно використовувати невеликі керамічні форми для запікання або посуд з жароміцного скла, підійде і невисокий пластиковий контейнер, якщо його можна ставити в мікрохвильову піч.

  • Яблука - в бажаному кількості, співвідносні з розміром посуду для мікрохвильовки (ми зазвичай печемо 3-4 штуки середнього розміру)
  • Мед або варення - з розрахунку від 0,5 до 1,5 чайної ложки на 1 яблуко (у нас варення з брусниці з яблуками, хороша також просто брусниця, протерта з цукром, малина, полуниця, ви можете спробувати свої варіанти), врешті-решт, можна просто посипати яблука цукром.
  • Кориця (за бажанням) - приблизно 1/3 чайної ложки на 3 яблука, можна поекспериментувати і з іншими десертними спеціями або «присипками» (наприклад, можна додати мигдальні пелюстки, товчені волоські горіхи, ванільний цукор)

Ми пропонуємо вам розглянути три базових варіанти, які будуть відрізнятися смаком і «рівнем м'якості», а також формою. Яблука в будь-якому випадку потрібно спочатку вимити і витерти.

Варіант 1. Яблука розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки. Видаляємо серцевину з насінням і робимо невелике заглиблення-ямку (це зручно робити чайною ложкою або невеликий ложкою для морозива). Укладаємо яблука в посуд, в якій будемо їх піч, зрізом вгору.

У поглиблення в центрі кожної половинки яблука кладемо трохи меду або варення. При бажанні посипаємо корицею або чим-небудь ще (ми зараз цього не зробили).

Ставимо в мікрохвильовку, бажано накрити форму з яблуками спеціальним ковпаком для мікрохвильових печей (коментар для чайників: це пластиковий ковпак з дірочкою або декількома для виходу пара, продається у відділах товарів для кухні). Звертаємо вашу увагу на те, що час запікання залежить від декількох факторів: потужності мікрохвильовки, маси яблук і від того, наскільки жорсткими або м'якими були яблука. У нашому випадку: три невеликих яблука, не надто жорстких і не дуже м'яких, при потужності 850 ватів ми запікали 8 хвилин. Дістаємо печені яблука з мікрохвильовки, даємо злегка охолонути - і можна їсти! Нагадуємо: в холодному вигляді цей десерт не менше смачний, так що можна остудити і до кімнатної температури. Плюсом такого способу приготування є те, що яблука збережуть форму, а мінусом - шкірка може виявитися занадто жорсткою і злегка зіпсувати вам задоволення від десерту. Тому розглянемо інший варіант.

Варіант 2. Яблука очищаємо від шкірки, зрізуючи її тонким шаром, розрізаємо на четвертинки або навіть на 8 часточок, якщо яблука великі, видаляємо серцевину, плодоніжки і «попки», і укладаємо в посуд для запікання в один шар.

Злегка поливаємо яблука зверху варенням або рідким медом, якщо хочемо, посипаємо корицею або іншими «присипками».

Ставимо в мікрохвильовку, накриваємо ковпаком, і печемо хвилин 10. Ви отримаєте ніжний десерт, дуже м'який, але (і це мінус) яблучні дольки можуть втратити форму. Якщо піч на кілька хвилин довше, у вас взагалі вийде практично яблучне пюре, до речі, дітям воно дуже навіть подобається. Ну, і є ще «проміжний» варіант.

Варіант 3. Яблука також очищаємо від шкірки, серцевини і іншого, розрізаємо на 8 часточок і укладаємо в форму в один шар.

Посипаємо цукровим піском (у нас 2 чайні ложки на 3 яблука) і корицею (у нас - приблизно третина чайної ложки).

Відправляємо в мікрохвильовку під ковпак на 4-6 хвилин. При такому способі приготування часточки яблук зазвичай зберігають форму, вони не будуть дуже м'якими, а й твердими не будуть, а смак буде печених яблук. А аромат заповнить всю кухню!

Сподіваємося, вам сподобаються печені яблука в мікрохвильовці. Пробуйте різні варіанти, винаходьте свої!

ПАМ'ЯТАЙТЕ: ГОТУВАТИ ПРОСТО!

Дерзайте! Творіть! Готуйте!

Їжте самі, годуєте сім'ю, пригощайте друзів!

Хочете залишити відгук

або додати свій рада до нашого рецептом

Сподобалося? Розкажіть друзям!

Можливо, це вам теж сподобається:

Один коментар: Печені яблука в мікрохвильовці

Я раджу 3 варіант він зручний і практичний

Додати коментар Скасувати відповідь

Для показу хмари WP-Cumulus необхідний Flash Player 9 або вище.

Copyright © ГОТУВАТИ ПРОСТО! Всі права захищені.

При повному або частковому відтворення будь-яких (текстових, ілюстративних, відео-) матеріалів сайту заборонено.