Содержание

Маннік з яблуками на кефірі

Ви думаєте, що я спекла шарлотку? Ні! Це справжній маннік з яблуками на кефірі.

Взимку я вперше пекла маннік і тепер згадала цю випічку з ніжною розсипчастою структурою. Як будь-який базовий рецепт, і рецепт манника можна розбавляти різними добавками: родзинками, курагою, шоколадом, а також різними фруктами і ягодами. Кожна така добавка надає свою оригінальність. Додайте ароматні соковиті яблучка, і вийде щось більш смачне.

Зараз починається сезон яблук, це найдоступніші фрукти в нашій країні, вони продаються цілий рік. Правда ціна останнім часом піднялася, що майже зрівнялася із заморськими бананами.

  • Манна крупа - 1 склянка
  • Кефір - 1 стакан
  • Яйця - 2-3 шт. (Залежить від розміру)
  • Цукор - 1 стакан
  • Масло вершкове (м'яке) - 50г
  • Розпушувач - 1 ч. Л.
  • Яблука кисло-солодкі - 3 шт.
  • Ванільний цукор і кориця за бажанням.

Приготування манника з яблуками з покроковими фото:

Пам'ятайте, я розповідала, як приготувати маннік на кефірі, а тепер розповім, як приготувати маннік з яблуками за таким же рецептом тіста без борошна, а з манною крупою.

Як і годиться такому манному тесту, треба дати крупі розм'якнути. Заливаємо стакан манки склянкою кефіру. Перемішати і відставити приблизно хвилин на сорок. Замість кефіру можна використовувати сметану або молоко, кисле молоко, кисле молоко і навіть суміш сметани з молоком.

Суміш повинна вийти досить густою.

Збити яйця з цукром. Я взяла три яйця, вони маленькі, від домашніх курочок. Знаєте, є поняття категорії яєць: першої категорії С1 найбільші, добірні СО поменше. Бувають ще менше. Напевно, у мене як раз такі.

Додати м'яке вершкове масло, за бажанням ванільний цукор.

Змішати цю масу з набряклою манкою, додати чайну ложечку розпушувача.

Навіть в 50 років можна виглядати на 35 і це без операцій. Просто не забувайте перед сном.

Все перемішати і тісто вже готове.

Підготуємо яблучка. Яблука для пирога не всякі підходять, треба вибирати кисло-солодкі. Яблука слід помити під проточною холодною водою, вирізати серединку і нарізати будь-яким способом як вам подобається: кубиком, соломкою, часточками. Я для начинки нарізала ось так два яблука (можна і три), а для верху пирога одне яблуко нарізала часточками.

Форму для випічки я змастила вершковим маслом, але тільки денце. Щоб легше було виймати.

На дно форми налила частина тесту, щоб покрило дно (тісто рідке). Виклала нарізані фрукти.

Зверху залила всім рештою тестом і виклала по колу часточки яблук для прикраси. На цьому етапі можна фрукти посипати корицею.

Втомилися від зморшок? Вдихніть нове життя в своє обличчя. Абсолютно безпечний засіб для позбавлення від зморшок, яке допомогло вже багатьом жінкам виглядати краще. Уважно вивчивши цей засіб ми вирішили запропонувати його і вашій увазі.

Випікати в попередньо розігрітій духовці при 180 ° C приблизно 40 хвилин. Обов'язково перевіряйте готовність випічки паличкою з дерева. Маннік у мене дбав трохи довше, ніж зазвичай.

  • Щоб отримувати нові рецепти собі на пошту заповніть форму: Як правильно оформити передплату?
  • Підписатися

Любимо пироги з яблуками, смачно і корисно, просто не відірватися від них!

А ще дуже швидко готуються і так само блискавично з'їдаються)

Маннік з яблуками якраз «в тему» ​​сеньябрьскім ввечері та з гарячим чаєм.

Дуже прекрасна група, все чітко і ясно. Що добре, не дорого і смачно. Завжди користуюся вашими рецептами. Дякуємо

Дякуємо! Завжди користуюся вашими рецептами.

Я далеко не кулінар ... але дуууже смачний маннік вийшов. Велике спасибі за рецепт.

Це з простих пирогів, вони рідко у кого не виходять. Заходьте на сайт ще за новими рецептами.

дуже смачний вийшов, і готується швидко

спасибі за рецепт, дуже смачно вийшло. додала темний цукор і кориці.

Дуже просто, швидко і смачно. Дякую, Олено! Відходить у скарбничку улюблених рецептів))

Сьогодні спекла дуже смачний, якраз на свято яблучний спас

Вийшов дуже смачно. спасибі вдалий рецепт

Спасибі за такий простий рецепт! Манні вийшов дуже смачним і красивим.


Рецепт шарлотки з яблуками на кефірі та інших кисломолочних продуктах

Шарлотка на кефірі з яблуками порадує тих, хто любить «мокрі» пироги, легко тануть у роті. Цей десерт не вимагає великих зусиль і екзотичних інгредієнтів. Якщо у вас в холодильнику залишився кефір, який ніхто не хоче допивати, його необхідно рятувати. Озбройтеся віночком, і простий рецепт шарлотки на кефірі допоможе вам створити справжній шедевр домашньої кулінарії.

Кисломолочна шарлотка відрізняється від традиційної більш повітряної структурою і м'якістю. На відміну від суто яєчного варіанти, ви отримуєте дуже ніжну, бісквітну випічку з більш тонким і м'яким смаком з вираженим яблучним ароматом. Скоринка не буде такої хрусткою і глянцево-рум'яної, як у прісній шарлотки, цей пиріг ідеально підходить для декоративної обсипання цукровою пудрою, цукатами або подрібненим горіхом.

Рецепт пирога шарлотка з яблуками на кефірі так само простий, як і будь-який інший рецепт шарлотки, і не вимагає спеціальних навичок. Головний секрет випічки з кислим молоком - в тому, що визначає інгредієнт повинен бути обов'язково теплим, щоб реакція з розпушувачем протікала більш бурхливо. Саме це і дасть бажану пишність готового десерту. Ще одна тонкість - яблука беремо солодкі, а не кислі, як в Шарлотці без кисломолочних продуктів.

Вам знадобляться:

  • кефір - 1 склянка;
  • борошно (вищий сорт) - 2 склянки;
  • яйця - 3 штуки;
  • солодкі яблука - приблизно 5 штук;
  • цукор - 1 склянка;
  • сода або розпушувач - 1 чайна ложка.

  1. Приготуйте яблука: обмийте і зніміть шкірку (хоча багатьом подобається пиріг з неочищеними фруктами - так він навіть корисніше), видаліть кісточки і розпустіть плоди на тонкі скибочки. Можна скористатися слайсера.
  2. Просійте борошно, щоб вона набрала повітря - так пиріг вийде пишніше.

Збийте яйця і цукор до появи піни, додайте соду. Не треба гасити її оцтом, так як кефір сам по собі кислий.

  • Змішайте збиті яйця і кефір. Частинами всипати просіяне борошно, обережно перемішуючи. Занадто інтенсивно і довго заважати не варто, інакше з тіста віддалиться все повітря, і бісквіт буде не таким пишним. Тісто для шарлотки на кефірі має бути трохи густіше, ніж на оладки.
  • Вилийте в змащену вершковим маслом (або маргарином) форму частину тесту (якщо ви використовуєте силіконову форму, то випікати шарлотку можна без масла).
  • Викладіть яблука і посипте їх корицею. Якщо вони здаються вам кислими, то можна злегка присипати цукром. Залийте залишками тіста.
  • Випікайте шарлотку на кефірі в духовці близько 45 хвилин, температура - 180 градусів. Щоб скоротити час випікання, можна скористатися формочкою для кексу (у вигляді кільця).
  • Готовий пиріг можна прикрасити на свій смак - цукровою пудрою, кокосовою стружкою, збитими вершками, ягодами або кондитерської посипкою.

    Майже в кожній родині, де є діти, часто залишається зайве молоко, яке вже через день-два стає «підозрілим», і його пити вже не можна. За цим же рецептом ви легко зможете приготувати шарлотку з яблуками на кислому молоці, і вона вийде не менш пишною і смачною.

    Шарлотка на кефірі з манкою виходить ніжною і розсипчастою, і при цьому мало хто може здогадатися, що в її складі є манка (враховуючи упереджене ставлення до неї чоловіків, дітей і навіть деяких дієтологів).

    Вам знадобляться:

    • крупа манна - 1 склянка;
    • борошно - 1 склянка;
    • кефір - 1 склянка;
    • розтоплене вершкове масло - 100 грамів;
    • цукор - 1 склянка (або менше);
    • сода - 1 чайна ложка;
    • яблука - приблизно 5 штук.

    1. Манку необхідно з'єднати заздалегідь з кефіром в окремій ємності. Залиште суміш приблизно на півгодини, щоб манна крупа розбухла.
    2. Додайте тепле розтоплене масло і цукор, збийте.
    3. Всипте борошно з содою, добре промесіте до однорідної консистенції. Після цього можна додати яблука.
    4. Викладіть тісто з яблуками в форму відповідного розміру або глибоку сковороду.
    5. Поставте форму в духовку на 35 хвилин, температура - 190 градусів.

    Маннік краще їсти остиглим - він добре поєднується з кленовим і вишневим сиропом.

    Шарлотка на кефірі з яблуками в мультиварці виходить не менш повітряної і ніжною, ніж в духовці.

    Вам знадобляться:

    • кефір - 1 склянка;
    • яйця - 1-2 штуки;
    • яблука - 3 штуки;
    • борошно - 1,5 склянки;
    • цукор - 0,5 склянки;
    • вершкове масло розтоплене - 50 грамів;
    • сода - 0,5 чайної ложки;
    • ванілін - щіпка;
    • сіль - щіпка.

    1. Міксером або вручну віночком збийте цукор і яйця, влийте теплий кефір і масло, перемішайте.
    2. Вмішайте в просіяне борошно ванілін, соду (або чайну ложечку розпушувача) і одну дрібку солі і з'єднайте зі збитою масою.
    3. Вилийте в каструлю мультиварки половину тіста. Викладіть шматочки яблук і залийте тестом. Якщо ви любите послаще, зверху можна злегка присипати цукром і корицею.
    4. Готуйте пиріг 50 хвилин в режимі «Випічка». Зверніть увагу, що шарлотка на кефірі в мультиварці може готуватися довше, ніж пиріг по стандартному рецептом без кисломолочних продуктів.

    Рецепти на інших кисломолочних продуктах

    Для створення яблучної шарлотки, здатної здивувати ваших близьких, підійде не тільки кефір, а й більшість кисломолочних продуктів. Ще один секрет - збивайте яйця холодними. Так краще утворюється пінка, і на поверхні готового пирога виходить скоринка, схожа на безе.

    Шарлотка з яблуками на ряжанка відрізняється ніжним смаком, красивою скоринкою і приємним ванільним ароматом.

    Вам знадобляться:

    • ряжанка - 0,5 літра;
    • яблука - 4-5 штук;
    • борошно - 300 грамів;
    • яйця - 2 штуки;
    • рослинне масло - 3 столових ложки;
    • цукор - 1 склянка;
    • сода - 0,5 чайної ложки;
    • сіль - щіпка;
    • ванілін - щіпка.

    1. Інтенсивно збивайте яйця, цукор і сіль, поки не з'явиться піна.
    2. Додайте ряжанку і соду, знову збийте.
    3. Просійте борошно, додайте її і ванілін в тісто, ще раз збийте.
    4. Додайте нарізані скибочками яблучка, перемішайте. Влийте масло і знову перемішайте.
    5. Вилийте суміш у форму і поставте в духовку на 35-40 хвилин, температура - 180 градусів.

    Шарлотку на сироватці з яблуками можна готувати без яєць, а значить, їй можуть поласувати і вегетаріанці.

    Вам знадобляться:

    • сироватка молочна - 500 мл;
    • цукор-пісок - 150 грамів;
    • борошно - 300 грамів;
    • яблука - 4-5 штук;
    • сода - 0,5 чайної ложки.

    1. Пересипьтецукром нарізані яблука. Коли вони трохи постоять, злийте утворився сироп. Зайва волога нам не потрібна.
    2. Розчиніть цукор в сироватці, потім насипте борошно.
    3. Змастіть форму (можна покласти пергаментний папір), викладіть скибочки яблук і залийте сумішшю. Тесту виходить багато, тому беріть формочку побільше.
    4. Випікайте пиріг у духовці приблизно 45 хвилин, температура - 180 градусів.

    Шарлотка з яблуками придбає ніжний вершковий смак, якщо її приготувати на йогурті.

    Вам знадобляться:

    • йогурт натуральний - 1 склянка;
    • цукор - 1 склянка або менше;
    • борошно - 2 склянки;
    • вершкове масло - 70 грамів;
    • сода - 1,5 чайної ложки;
    • ванілін - щіпка;
    • яблука - 4 штуки.

    1. Збийте міксером яйця, цукор і йогурт в пухку масу.
    2. Розтопити масло і, трохи остудивши його, влийте в суміш.
    3. Додайте борошно і соду (можна розпушувач), ретельно перемішайте тісто і перекладіть в нього нарізані яблука (кубиками або часточками).
    4. Перекладіть у форму, заздалегідь змащену. За бажанням фрукти годі й вмішувати в тісто, а просто красиво викласти їх зверху.
    5. Випікайте шарлотку на йогурті приблизно 40 хвилин при 175 градусах, подавайте пиріг до чаю повністю остиглим. Замість чаю його можна запивати тим же йогуртом - так, калорійно, але неймовірно смачно!

    Який би рецепт шарлотки з яблуками на кефірі або інших кисломолочних продуктах ви не вибрали, пам'ятайте, що головний інгредієнт - ваша любов до близьких, для яких ви створюєте цей класичний домашній десерт!

    3 рецепта смачної випічки з яблуками

    Готуємо млинці на мінералці - рецепти на будь-який смак

    Заварні млинці на кефірі: різні рецепти і секрети приготування

    Класичний рецепт салату «Цезар»: готуємо по правилам і без них

    На якій відстані від підлоги повісити плазмовий телевізор: орієнтуємося по зростанню домочадців і діагоналі екрану

    На якій висоті вішати телевізор на стіну: рекомендації для монтажу в вітальні, спальні і на кухні. Таблиця безпечних відстаней від очей до екрана в залежності від діагоналі.

    Як правильно відбивати бере: військовий і не тільки

    Як відбити бере в домашніх умовах: покрокова інструкція. Фіксація піною для гоління, лаком для волосся або парафіном. На яку сторону відбивати головний убір для військового параду.

    Гідролізна очищення духовки: заводська функція, і як провести парову обробку в старих моделях

    Що таке гидролизная очищення духовки: плюси і мінуси. Чим відрізняється від каталітичної і пиролитической. Як добитися ефекту гідролізу самостійно, якщо вбудована функція відсутня.

    Мазь «Капсикам»: як препарат для суглобів став популярним засобом для краси

    Інструкція по застосуванню мазі «Капсикам»: склад препарату і механізм дії. Основні сфери застосування і використання в косметології. Чи безпечний препарат, як перевірити реакцію на ліки. Які є аналоги.

    Чим пофарбувати джинси, і як це зробити вручну і в машині-автоматі

    Як пофарбувати джинси в домашніх умовах в пральній машині і вручну. Особливості акрилових фарб. Робимо модні «варенки» за допомогою хлорного відбілювача і марганцівки. Натуральні барвники «з холодильника».

    Як швидко просушити речі після прання і дощу: 9 «п'ятихвилинних» методів

    Як швидко висушити одяг після прання: екстрені методи за допомогою праски, фена і духовки. Сушимо в мікрохвильовці за п'ять хвилин або за ніч під кондиціонером. Що робити, якщо забруднилися в кафе. Які методи знищать річ.

    Як приготувати соус табаско: легендарна заправка для тих, хто любить гостріше

    Як приготувати соус теріякі для свинини, ролів і овочевих салатів

    Як приготувати часниковий соус, щоб гості ахнули і зажадали добавки

    Що клювати Рожевої Курці в 2017 році?

    Василина оглядини: «Мої шестеро синів - мої помічники»

    Мама шістьох синів Василина оглядини впевнена: навіть в багатодітній родині жінка повинна знаходити час на саморозвиток, бути красивою і фізично активною. Про те, як вона все встигає і якими Лайфхак користується - в інтерв'ю порталу Woman365.ru.

    © 2013-2017 Жіночий журнал «Woman365.ru». Передрук матеріалів сайту лише з зазначенням активного гіперпосилання на джерело. Проект інтернет-видавництва «Вебополіс».