Содержание

Слойки з яблуком з листкового дріжджового тіста

вівторок, 19 травня 2015 р

Повітряні і дуже ніжні слойки з яблуками просто створені для затишного сімейного чаювання. Соковита ароматна яблучна начинка дивовижно поєднується з пухнастим листковим тістом. Цей рецепт смачної і швидкої випічки настільки простий і нехитрий, що з ним впорається навіть новачок в кулінарії.

Листкове бездріжджове тісто я використовувала домашнього приготування. Повірте, смак готової випічки з нього в корені відрізняється від тієї, яку можна приготувати на основі магазинного. Та й робити таке тісто не складно - головне не поспішати і чітко слідувати інструкції.

Кількість порцій: 6

Час приготування: 1 годину

в 100 грамах - 150 ккал.

Приготування страви по кроках з фото:

У цей дуже простий рецепт випічки в домашніх умовах входить листкове бездріжджове тісто, свіжі яблука (середнього розміру, бажано кисло-солодких сортів), лимонний сік, невелике куряче яйце, цукор, ванільний цукор (або щіпка ваніліну) і картопляний крохмаль (можна замінити кукурудзяним ).

Спочатку підготуємо начинку для наших домашніх слоек. Для цього моєму яблука, обсушити їх і знімаємо шкірку. Також вирізаємо насіннєву коробочку, щоб залишилася чиста м'якоть. Нарізаємо її невеликим кубиком - приблизно 1х1 сантиметр. Перекладаємо яблука в сковороду, скроплюємо лимонним соком, посипаємо цукром, ванільним цукром і тушкуємо під кришкою на середньому вогні до м'якості. Якщо у вас будуть солодкі яблука, вони можуть перетворитися в пюре. Якщо ж фрукти дуже сухі, можна додати трохи води.

Яблука розм'якшилися, а зайва рідина випарується.

Для того щоб яблучний сік не витік, а тісто в процесі випікання НЕ відмокати, додаємо в начинку трохи крохмалю. Акуратно все перемішуємо і поки залишаємо.

Беремо наше листкове бездріжджове тісто і розгортаємо його в прямокутний пласт, трохи присипавши стіл борошном.

Розрізаємо на квадрати. У мене 12, а не 6 штук (я писала саме таку кількість порцій), так як тесту у мене тут в два рази більше і пекла я не тільки яблучні, а й бананові слойки.

Спосіб формування слоек ви можете вибирати самі, але я пропоную такий. Гострим ножем (дуже зручно це робити ножем для піци, тоді тісто не тягнеться за лезом) надрезаем тісто з одному боку.

На другу половину тіста кладемо пару ложок яблучної начинки. Краї тесту змащуємо яєчним білком.

Накриваємо тим краєм тесту, на якому ми зробили надрізи, за рахунок чого з слоек в процесі випікання буде виходити пар і випічка не трісне. Пальцями притискаємо краю, щоб добре скріпилися.

А тепер для більшої впевненості ще пройдемося по краях виделкою - вийде ще й красиво.

Перекладаємо слойки з яблуками на деко, застелене папером для випічки. Я змастила пергамент маслом, так як на цей раз мені попався неякісний і до нього все липне. Тепер можна змастити слойки яєчним жовтком.

Випікаємо яблучні слойки в попередньо розігрітій духовці близько 20 хвилин при 220-230 градусах. Нижче температуру для листкового тіста робити не можна, тому що в противному випадку воно не буде розшаровуватися - масло просто буде витікати на папір, а шари злипнуться.

Готові слойки потрібно трохи (або повністю - вирішувати вам) остудити і можна насолоджуватися.

Сподіваюся цей простий рецепт смачної домашньої випічки вам сподобається і ви обов'язково побалуєте своїх рідних дивовижними яблучними слойками!

Всі тексти і фотографії, які містить цей сайт FineCooking.ru, захищені законом про авторське право.

Будь-яка часткова або повна передрук опублікованій інформації без активного посилання на джерело заборонена.


Яблучний штрудель з листкового тіста. Швидко, смачно, дешево, легко.

Дивно, але цей простий рецепт зовсім не користувався популярністю в моєму дитинстві. Я не їла штрудель з яблуками ні в кафе, ні в гостях. Дивно ... Це дуже просто! Особливо за моїми фото-рецептами.

Тісто можна зробити і самим, але мій штрудель з яблуками із серії «несподівані гості», тому сміливо використовуємо заморожені квадрати бездрожжевого листкового тіста.

  • 500 г яблук
  • 250 г готового листкового тіста (1/4 пачки, або 1 квадрат)
  • 4 столових ложки цукру
  • 4 столових ложки товчених сухарів

Додаткові інгредієнти, якщо є:

  • 1 кавова ложка кориці
  • 50 г родзинок або чорносливу
  • 50 г волоських горіхів

одночасно дістаємо заморожене тісто і включаємо духовку для розігріву на 190-200 градусів.

Для начинки беремо 500 г яблук, чистимо і ріжемо тонкими пластинками. Складаємо в миску, додаємо 4 столові ложки цукру, горіхи, родзинки або курагу, посипаємо корицею. Відразу раджу не змішувати, так яблука виділять менше соку. Зробимо це безпосередньо перед викладанням начинки на лист тіста.

Розкачуємо квадрат листкового тіста дуже тонко. Кажуть, має бути видно газетний текст. Я розгортаю трохи товщі, але малюнок рушники цілком можна розглядати.

Викладаємо розкатаний лист на рушник, пензликом змащуємо рослинним або розтопленим вершковим маслом всю поверхню тесту, залишаючи сухими тільки краю.

посипаємо товченими сухарями (2 ст. Ложки) половину листа. Це потрібно для того, щоб солодкий яблучний сік вбрався, і не порвав наш штрудель.

Викладаємо всю начинку, знову заповнюючи лише половину листа тесту.

Посипаємо начинку рештою двома ложками товчених сухарів.

За допомогою рушники загортаємо штрудель. «Трубочку» з обох кінців потрібно щільно защипи.

На деко з промасленим папером для випічки обережно викладаємо виріб.

Штрудель з листкового тіста ставимо в духовку і випікаємо при температурі 180-200 градусів 35-40 хвилин .

Після випічки даємо «відпочити» під рушником, подаємо теплим. Якщо гості запізнилися, можна розігріти в духовці. У кафе до яблучного штрудель кладуть кульку ванільного морозива і посипають цукровою пудрою. Смачно ...

До речі, можна нічого і не скручувати!

на подив виявилося просто і дуже всім сподобалось, тільки додав в начинку цукор. Дякую за рецепт.

Дякую за рецепт. У вас в рецепті написано бездріжджове тісто, я в іншому рецепті натрапила на штрудель з дріжджовим тестом. Хочу спробувати так і так. Потім подивимося що вийде)))

Яблука можна замінити вишнею без кісточок свіжої або замороженої (звичайно потрібно попередньо розморозити) .Якщо немає сухарів, замініть манної крупой.Она теж добре вбирає зайвий сік і смак не портіт.Я додала приблизно 2 столові ложки манки і змішала з начінкой.Всем смачного !

А, що можна взяти замість сухарів, немає у мене їх, а йти спеціально купувати не охота?

чесно сказати, пару раз забувала їх покласти, теж все добре било.Чуть підтікає знизу - яблука з цукром дають сік, просто не дуже естетично виглядає. А за смаком не відрізняється.

Обсмажте начинку на сковороді на вершковому маслі, сік випарітся.Я так завжди делаю.Яблокі можна в етос випадку Купік мелкім.Мне так більше подобається.

А сухарі можна замінити товченим печивом?)))

можна, тільки кладіть менше цукру, так як печиво солодке!

Дякуємо! Дуже смачно!

Дякую за рецепт! ) Вийшло дуууже смачно! )) Якраз вдома тісто залишалося, не знала, що з нього створити! ) Тільки рада від мене: після того, як штрудель приготувався, треба його гаряченьким витягнути і заховати під рушник. А то я його в духовці остигати залишила і його розплющило)

так, звичайно, діставати треба. Міг і пересохнути, не тільки розплющитися

Дуже смачно. робила вперше, ще приготувала ванільний соус.

Відмінний рецепт, майже все зробила так як написано. Вийшов відмінний штрудель, домашні в захваті.

Тільки я замість родзинок поклала чорнослив, дуже смачно вийшло. Дякую за чудовий спосіб порадувати рідних і близьких.

У дитинстві штрудель спробувала в кондитерській - ласощі запам'яталося на все життя.

З цих пір люблю листкові пироги з яблуком! А якщо туди ще Брусничка для кислинки додати ?! Чудо!

Вчасно коментарі почитала, потрібно з шоколадом спробувати приготувати. Мені подобається готувати з листкового тіста, дуже смачні страви виходять. Спасибі за смачний рецепт.

Дякую за рецепт, вийшло відмінно. І я ще, за порадою подруги, «защіпнула» в тісто три часточки гіркого шоколаду в той край, з якого починаєш загортати рулет. Вийшло, що всередині рулету шоколадна тягучка, потім яблучка з корицею, горіхи і взагалі суцільне муа-муа))) Та й ще на другому рулеті взяла яблука потверже, зелені, вони покіслее і не перетворюються в пюре)))

Клас! Обов'язково зроблю з шоколадом! А на зелені кислі яблука я теж звернула увагу. Пюре виходити не повинно. Самий клас - тонкі пластинки яблучка всередині.

А я не стала робити рулетом, а зробила пирогом, і вийшло так само дуже смачно)

Згодна. Рулет - просто стара європейська традиція. А смак від форми залежить мало!

Пощастило твоєму чоловікові, весь час готуєш смакоту, та ще й гроші на цьому заробляєш! респект. теж люблю готувати, але мало що вмію

Йому щастило, поки я не стала блогером.))) А тепер він і двоє наших дітей годинами істекаюст слиною, поки я все це бенкет сфотографую ...

Повинно бути дуже смачно! Треба спробувати зробити такий штрудель з яблуками.

Дуже апетитний рецепт

Клас! треба спробувати!

Пошук по сайту

10 ідей прикраси кімнати до дня народження

Інтернет повний ідей виготовлення всяких чудесних прикрас своїми руками, але

Готові кубки, медалі та грамоти для сімейних свят: жартівлива церемонія нагородження на ювілеях і весіллях

Найчастіше сценарій «Церемонія нагородження» вибирають для корпоративних свят або

Оформлення свята з використанням фатину: шпаргалка з картинками для пишного настрою

Відразу зізнаюся, що в статті використані малюнки з прикладами робіт

10 ідей використання ростових фігур на заходах

Нагадаю кілька варіантів використання ростових фігур на дитячих, сімейних і

Робимо вибір: оформлення свята готовими паперовими прикрасами або декор ручної роботи

Нещодавно я зрозуміла, що нашим замовникам досить складно розібратися в

Великі квіти з паперу на замовлення: саме чарівне оформлення святкової фотозоні

Фотозоні з паперових квітів різного розміру виглядає дуже привабливо. особисто

Оформлення кулями: про що розповісти декораторові і як зробити замовлення

Стаття допоможе тим замовникам, які ніколи не займалися оформленням свята.

Повітряна хмаринка з паперовим дощем: просте і швидке оформлення з куль і різнокольорових стрічок

Я дуже люблю прості і ефектні прийоми оформлення з доступних

Гірлянда-струмок з куль, паперових прикрас і квітів

Як же вона мені подобається! Не можу відірватися, годинами розглядаю

Кольоровий дим для незвичайній фотосесії: різнокольорові хмари в маленькій коробочці

У портфоліо багатьох весільних фотографів є знімки з яскравим різнобарвним

організація свята

Корпоративні, сімейні, дитячі свята в Москві і МО.