Содержание

Варення з яблук: класичний рецепт заготовки на зиму

Приготуй ароматне і красиве варення з яблук часточками з корицею

Яблучне варення на зиму заготовляють далеко не всі господині, вважаючи за краще ці фрукти є взимку в свіжому вигляді, адже яблука відмінно зберігаються до самих холодів. А дарма, адже красиве бурштинове яблучне варення - це не тільки прикраса твого столу під час чаювання, а ще й чудова начинка для домашніх пирогів і іншої випічки.

А тому tochka.net настійно рекомендує тобі приготувати на зиму варення з яблук, тим більше що рецепт цього десерту зовсім простий і не зажадає від тебе зайвих зусиль і витрат.

В такому варення з яблук фруктові часточки виходять целенькая і прозорими, а саме варення схоже на мармелад. Завдяки щіпці кориці, воно набуває незвичайний аромат.

Яблучне варьенье часточками - приготування:

  1. Щоб приготувати смачне варення з яблук, слід взяти кількість яблук будь-якого сорту і цукру в рівній пропорції, 1: 1. Якщо ж у тебе яблука дуже солодкі, без натяку на кислинку, то цукру бажано взяти трохи менше, щоб варення з яблук не вийшло занадто нудотним.
  2. Готувати варення з яблук краще не в емальованому посуді, щоб воно не пригоріло. Також бажано взяти широку миску або таз, тому що чим більше площа посуду, тим краще буде випаровуватися з варення зайва волога і тим густіше воно вийде.
  3. Яблука помий, просуши, очисти від насіння і поріж тонкими часточками. Чистити шкірку з яблук не потрібно.
  4. Виклади часточки в посуд, в якій ти будеш варити варення з яблук, пересип цукром і залиш на кілька годин, а краще на ніч, щоб яблука пустили сік. Завдяки цукру яблука не потемніють.
  5. Постав посудину з яблуками і цукром на невеликий вогонь, доведи до кипіння і провари на повільному вогні 5-10 хвилин, знімаючи утворену піну. У процесі варіння акуратно притопити дерев'яною ложкою верхні шари яблук, щоб вони виявилися в сиропі. Зніми з вогню і залиш до повного охолодження.
  6. Другий раз знову прокип'ятити варення з яблук 5-10 хвилин і зніми до повного охолодження.
  7. Третій, заключний етап рецепта варення з яблук також потребують кип'ятіння яблучних часточок. Додай в варення щіпку кориці. Яблука в варення повинні злегка потемніти і стати більш прозорими. Залежно від твого бажання, ти можеш проварити варення трохи довше, регулюючи колір і густоту яблучного варення. Якщо крапля сиропу тримає форму, варення з яблук готове.
  8. Розклади варення з яблук в підготовлені чисті простерилізовані банки, загорни, переверни, закутай ковдрою і залиш до повного охолодження.

Всі найяскравіші та найцікавіші новини дивись на головній сторінці жіночого онлайн-ресурсу tochka.net

Ти будеш в цьому сезоні готувати варення з яблук?

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Читай також

Коментарі (12)

Ти будеш в цьому сезоні готувати варення з яблук?

відповідь: Da po vasemu teceptu

Ти будеш в цьому сезоні готувати варення з яблук?

Ти будеш в цьому сезоні готувати варення з яблук?

Теж буду вперше 🙂 Спробую за цим рецептом.

Ти будеш в цьому сезоні готувати варення з яблук?

відповідь: вперше))) да, буду

Ти будеш в цьому сезоні готувати варення з яблук?

відповідь: звісно так

Ти будеш в цьому сезоні готувати варення з яблук?

Ти будеш в цьому сезоні готувати варення з яблук?

Пісні страви: гриби, фаршировані рисом басматі

Меню на день народження: огляд апетитних і красивих страв

Веб-конференції

Режисер і сценарист фільму "Американська мрія. У пошуках правди" в гостях tochka.net

Гороскоп на сьогодні, 18 листопада 2017 року, для всіх знаків Зодіаку

Зачіски на новорічний корпоратив: 13 швидких варіантів укладання (покроково)

У Мережу потрапив вирізана сцена з культового фільму "Титанік"

Наталя Денисенко розповіла про своє весілля і планах народити ще одну дитину

Куди поїхати туристу-меломанові: які місця зберігають секрети відомих музикантів

Ольга Перекопайко:

Новини партнерів

Вихідного не буде: в Україні планують скасувати свято 8 Березня

5 гучних секс-скандалів, які закінчилися найнесподіванішим чином

Рибний базар: 3 чудових ідеї на швидку руку

5 стильних стрижок, які подобаються чоловікам

Освідчення в коханні коханому: найкрасивіші і романтичні слова

Ще на tochka.net

  • Шоу бізнес
  • стиль
  • родина
  • Подорожі
  • Гурман
  • Дозвілля
  • Конкурси
  • інше
  • Шоу бізнес
  • ТВ шоу
  • Веб-конференції
  • Афіша
  • Nightlife
  • Мода та краса
  • Бізнес леді
  • здоров'я
  • діти
  • відносини
  • будинок
  • напрями
  • статті
  • Авіаквитки
  • ЖД квитки
  • їжа та напої
  • авторські рецепти
  • Гороскопи
  • радіо
  • Відео
  • поздоровлення
  • Приколи
  • ігри
  • Знайомства
  • Конкурси партнерів
  • Lady
  • Гороскоп сумісності
  • Листівки
  • поздоровлення
  • шпалери
  • Статуси
  • СМС
  • Робота
  • оголошення
Згорнути

© 2009-2017 ТОВ ДИДЖИТАЛ Венчез. Всі права захищені.


Яблучне варення часточками

Заготовте на зиму це надзвичайно красиве, смачне і ароматне варення з яблук. Щоб яблучне варення вийшло такими красивими бурштиновими часточками, нам будуть потрібні щільні кисло-солодкі яблука. Найкраще підійдуть пізні сорти яблук. Ділюся рецептом, як зварити таке яблучне варення.

Інші рецепти варення:

  • 1 кг. яблук
  • 700 гр. цукру
  • 1 апельсин
  • 200 мл. води
  • Щоб варення з яблук не розварилося, і яблучні дольки вийшли цілими, варення бажано варити невеликими порціями.
  • Яблука заливаємо холодною водою на 10-15 хвилин, потім їх ретельно миємо. Даємо стекти воді.
  • Багато рекомендують очищати яблука від шкірки. Я цього не роблю. По-перше, саме в шкірці містяться всі вітаміни, а раз так, то не дуже розумно викидати найцінніше. По-друге, завдяки яблучній шкірці часточки не розпадаються. І, по-третє, навіщо робити зайву роботу)))
  • Розрізаємо яблука навпіл, видаляємо хвостики, вирізаємо серцевини. Ріжемо яблука часточками товщиною 2 сантиметри.
  • Яблука нарізаємо швидко, щоб вони не встигли потемніти від контакту з киснем. Часточки укладаємо в емальований посуд. Яблучні шари рясно пересипаємо цукром.
  • Беремо один середній апельсин, вичавлюємо з нього сік.
  • Яблучні дольки поливаємо апельсиновим соком. Суть цієї операції в тому, що апельсиновий сік уповільнює процес окислення яблук, крім того, завдяки апельсинової кислоті яблука більш інтенсивно випускають свій власний сік.
  • Миску з яблуками накриваємо чистим рушником і залишаємо на 3-4 години, щоб яблука випустили сік.
  • Після закінчення цього часу акуратно витягаємо яблучні дольки. На дні миски або каструлі, в якій знаходилися яблука, залишається сік з цукром.
  • Ретельно перемішуємо сироп, додаємо один стакан води і ставимо на вогонь. Помішуючи дерев'яною ложкою, доводимо сироп до кипіння. До цього часу весь цукор повинен розчинитися.
  • У киплячий сироп обережно опускаємо яблука. Наше завдання якомога швидше довести до кипіння вміст.
  • Коли сироп закипить знову, зменшуємо вогонь. Варимо яблучне варення 15 хвилин на середньому вогні.
  • Ось такі напівпрозорі часточки виходять після п'ятнадцяти хвилин варіння.
  • Заважати варення не рекомендується. Час від часу струшуємо миску, щоб яблучні дольки занурилися в киплячий сироп. На цьому етапі пінку можна не брати взагалі. Яблука піднімаються вгору і дана задача дещо ускладнена.
  • Миску з яблуками прибираємо з вогню, накриваємо рушником і залишаємо на ніч.
  • На наступний день наше варення з яблук ставимо на вогонь і швидко доводимо до кипіння.
  • Коли сироп з яблуками закипить, зменшуємо вогонь і варимо близько години на слабкому вогні. Скільки саме потрібно часу, залежить від сорту яблук, їх зрілості і кількості випущеного соку.
  • Головне набратися терпіння і варити варення на слабкому вогні, поки яблука не стануть красивого карамельного кольору, а сироп не загусне. При цьому варення не заважаємо, як би нам цього не хотілося. Час від часу струшуємо миску з варенням. Не забуваємо зібрати з поверхні пінку.
  • Після закінчення години перевіряємо сироп на готовність. Для цього беремо трохи сиропу і капає на охолоджену тарілку. Якщо крапелька залишається опуклою і не розтікається по тарілці, то наше варення з яблук готове.
  • Якщо крапля розтеклася, то продовжуємо варити далі. При цьому не забуваємо, що яблучне варення добре желирующих, і сироп після охолодження виходить більш густий.
  • Гаряче варення з яблук часточками розкладаємо в заздалегідь підготовлені банки. Закочує простерилізованих кришками. Баночки з варенням перевертаємо кришками вниз і так залишаємо до повного охолодження. Зберігаємо варення в темному прохолодному місці.
  • Ось і весь рецепт яблучного варення. Як бачите, все досить просто.

    P.S. Яблучне варення добре желирующих. Тому не переживайте, якщо яблука випустять багато соку. Проваріть варення трохи довше. Коли готове варення як слід охолоне, вийдуть яблучні дольки ось в такому красивому і ароматному янтарний желе.

    Ці страви варто спробувати

    Відгуки та коментарі:

    дуже гарне варення. у мене питання, а чи не простіше злити сироп замість того, щоб виймати яблука. зазвичай роблять так.

    Маша, спасибі за відгук. Так, так простіше. Але якщо не полінуватися і вийняти яблука, то видно, що на дні миски залишилося досить багато нерозчиненого цукру. Якщо надійти як зазвичай: злити сік, зварити сироп, залити яблука і поставити на вогонь, то залишилися острівці цукру почнуть підгоряти. А заважати варення з яблук, щоб цукор швидше розчинився, не бажано, буде багато зламаних часточок. Тому, на мій погляд, краще вийняти яблучні дольки і зварити сироп, як я описала в рецепті.

    Яке у вас розкішне вийшло яблучне варення! Навіть не віриться, що яблуко світиться, як часточка апельсина. А ось у мене найчастіше часточки ламаються, і колір виходить якийсь зеленуватий. У чому ваш секрет?

    Тіна, спасибі за коментар. Секрету всього три:

    1. Щоб часточки не ламалися, варення з яблук не заважають. При цьому повинно бути досить багато сиропу, який потім повільно уварюється.

    2. Щоб варення вийшло красивого бурштинового кольору, краще брати червоні сорти яблук і шкірку не зрізати. Знаходяться в шкірці природні барвники надають гарний відтінок варення. Крім того, у яблук з червоною шкіркою зазвичай м'якоть не зелені, а біла або жовтувата, що теж впливає на зовнішній вигляд варення.

    3. І третій секрет. У рецептурі зазвичай не вказують такий інгредієнт, як «готувати з любов'ю і гарним настроєм», але він дуже важливий і дійсно творить чудеса))).

    Дуже апетітная. Приспіють на дачі яблука, обов'язково спробую зварити варення з вашим рецептом. Як мені здається ФЛОРИНА підійде. Яблука цього сорту червоні рум'яні, кисло-солодкі і не пухкі всередині. Чи не повинні розвалитися при варінні.

    Галина, спасибі за відгук. Обов'язково потім напишіть як вийшло яблучне варення)))

    Спасибі, дуже смачне і гарне варення вийшло! Вирішила поексперементіровать- урожай яблук великий. Апельсин замінила лимоном, в кінці варіння додала трохи тертого імбиру. Сорт яблук - коричневі. Вийшло дуже пікантно.

    Кіса, спасибі за цікаве доповнення до рецептом. Якщо нескладно, уточніть, будь ласка, скільки імбиру поклали в варення? Можливо хтось із моїх читачів теж захоче приготувати пікантне варення з яблук)))

    Точних пропорцій не знаю, варила вперше інтуїтивно. На 1 кг яблук, 1 кг цукру, сік 1 лимона, цедра з половинки лимона натерта на дрібній тертці, 200 мл води, імбир - приблизно 1,5 см від невеликого корінця, теж натерла на дрібній тертці і додала в самому кінці варіння.

    Все зробила як у Вас в рецепті. звичайно важко було втриматися, щоб не заважати варення. Все боялася, що підгорить. Але таки встояла від спокуси і в результаті вийшли гарні часточки. Поки яблучне варення не охололо вони були ламкими, але потім стали як мармелад. Так що без проблем можна перекладати в вазочку. Спасибі, і далі буду користуватися рецептами з вашого сайту.

    Алена, спасибі за рецепт яблучного варення! Часточки вийшли гарні, ніби мармеладні. Це немов маленькі шматочки літа, складені в банку. Приємно їх буде пробувати взимку.

    Яблучне варення моє найулюбленіше і теж люблю готувати неразваренним, намагаюся якомога рідше заважати його. Єдине, що замість апельсинчика люблю додавати лимон, люблю в вареннях кислинку більше, ніж солодкість).

    З лимончиком теж смачно)))

    Варення вийшло запашне і красиве, прямо сонячне. Дякуємо.

    Красиве у вас бурштинове яблучне варення. Видно, що часточки щільні і добре проварені. Як тільки на дачі підуть яблука, обов'язково скористаюся вашим рецептом, вже взяла його в закладки.

    Ах, яке варення, чисто мармелад! МРІЯ.

    Вчора варила варення строго по вашій технології. Зварилася густе, часточки целенькие, тільки такого бурштинового кольору, як у вас на фотографії, на жаль, не вийшло. Правда я варила варення не з червоних яблук, а з зелених. Як ви думаєте причина саме в цьому?

    Софія, Ви маєте рацію, зелені яблука не дають такий насичений бурштиновий відтінок, як червоні. За червоний колір шкірки відповідають антоціани - природні барвники, які добре розчиняються у воді (в сиропі), тому і варення виходить красивіше)))

    Для користі ось ще що! Серцевина яблука містить більша кількість пектину, ніж м'якоть. Я сердцевінкі (а можна і шкірку, тільки мити треба добре, якщо фрукти покупні) і яблук і айви відварюю в невеликій кількості води (хвилин 5-7), і цей пектиновий відвар після проціджування в теплому вигляді додаю замість води в сироп при варінні. І варення менше варити вийде і корисніше!

    Михайло, дякую за доповнення, повністю підтримую)))

    Я ось, якщо чесно, здивована, що є такі чоловіки, як Михайло, які розбираються в готуванні)). А мій чоловік тільки є вміє, з іншої причини він до кухні і не наближається. Взяла на замітку всі рекомендації, цього літа, сподіваюся, зварю таке яблучне варення часточками. У минулому році мене вистачило тільки на полуничне і вишневе варення)). Мені сподобалося, що тут на фотографії яблучка нагадують бурштинові часточки, з таким варенням можна і пироги пекти, і в пиріжки як начинку класти, думаю, буде і смачно, і красиво.

    Фотографія вашого яблучного варення мене вразила на повал. Це ж треба, яка краса! Ніякого сумніву, буду готувати це диво!

    Спеціально купила 5 кг. червоних яблук, а то з зелених такого бурштинового кольору не добитися, я вже пробувала. Вчора варила, сьогодні доварювати. Варення розкішне, точно як у Вас. З 5 кг. яблук вийшло 4 повні літрові банки і ще невелика розеточка. Дякуємо.

    Шурик & Маришка 28.08.15

    Супееер. напевно найкращий рецепт з усього інтернету. сьогодні почали робити. РЕСПЕКТ.

    Алена, спасибо большое.)))) Дуже смачний рецепт. І красивий. Яблука не зварилися.

    Величезне спасибі за рецепт і секрети. Я не дуже вмілий кулінар, і моя перша колишня спроба провалилася: варення відступило в кашу. Ваш рецепт надихнув мене на повторену спробу, і вона вдалася на славу! Красиво і смачно. Ще раз дякую!

    Можна до яблук додати корицю, вона ідеальна до яблук або для любителів попікантнее ложечку готової суміші для глінтвейну, виходить нереально смачно.

    Рецепти за інгредієнтами

    таблиця мір і ваг

    Дружба-дружбою, а варення нині чималих грошей коштує. , - примовляв Малюк, підписуючи за Карлсона контракт зі скандинавськими авіалініями.

    Сало в цибулинні - це смакота!

    Запечена гарбуз з картоплею - смачніше не буває!

    Торт Медовик - швидкий і смачний рецепт

    Як приготувати бефстроганов швидко і смачно

    Яєчня Шакшука - здивуєте всіх!

    Як приготувати смачні біляші

    Торт з вишнею "Монастирська хата"

    Ватрушки з сиром як з дитинства

    Кращі начинки для піци

    Домашній майонез за 5 хвилин.

    Торт Прага - торт без клопоту!

    Капустяний паштет з горіхами

    Млинці з гарбуза - ніжні й ароматні!

    Куліш - швидко, смачно, дешево.

    Copyright © 2017 Good-Menu.Ru | Автор Олена Хохлова

    Всі авторські фотографії і всі тексти захищені законом про авторське право

    При використанні матеріалів сайту индексируемая посилання на першоджерело обов'язкове!