Яблучний джем з апельсинами на зиму

Апельсини - 1 кг

Пропоную приготувати яблучний джем з апельсинами на зиму. Такому джему ви завжди зможете знайти застосування: від подачі просто до чаю, до прошарку тортів і різних десертів. Зараз на ринку великий асортимент яблук, вибирайте будь-які на свій смак, хоча я б порадила взяти яблука кисло-солодких сортів. Розфасовувати джем краще в невеликі баночки, тоді ви зможете почастувати їм своїх друзів.

Для приготування джему з яблук і апельсинів на зиму підготувати за списком необхідні продукти. У інгредієнтах я вказала вагу апельсинів і яблук зі шкіркою. Готувала з половини зазначених продуктів.

Апельсини добре вимити теплою водою, насухо витерти серветкою. Акуратно зняти з апельсинів цедру овощечисткой або спеціальним пристосуванням, не зачіпаючи білу прошарок.

Розділити апельсини на дольки і видалити плівки і кісточки.

Яблука почистити, видалити серцевину. Подрібнити яблука, натираючи їх на тертці або дрібно нарізаючи шматочками.

Перекласти яблука в каструлю, додати воду і варити до м'якості під закритою кришкою. Чим дрібніше нарізані яблука, тим швидше вони зваряться. У мене варилися 20 хвилин. Після цього яблука потрібно протерти крізь сито, знову повернути в каструлю, додати цукор, шматочки апельсинів і цедру.

Каструлю з джемом поставити на середній вогонь і варити 15-20 хвилин, помішуючи.

Гарячий джем розфасувати в сухі стерильні банки, щільно закрутити кришки і перевернути догори дном. Банки укутати до повного охолодження. Яблучний джем з апельсинами на зиму готовий. Частина джему я не закатувала, а залишила, щоб вживати відразу. Вийшло дуже смачно!


Яблучне повидло з апельсинами і лимоном

Пропоную зовсім простий рецепт, абсолютно приголомшливого повидла. Яблука, апельсини, лимон, це диво. Настільки ароматне і смачне, що не відірватися. Готується настільки просто, що заспіває всі інгредієнти в мультиварку, ви займаєтеся своїми справами не побоюючись, що щось пригорить, втече. А на виході дуже смачне повидло.

5 великих яблук

Остигає смакота, спасибі! Завтра будуть оладки з цим дивом.

Чекаю, вражень про смак. pooh_lolС оладки так душевно, сподіваюся повидло сподобається)))

Додала вам фото мого повидла. Спасибі вам за рецептик, я від себе ще в нього ванілін трохи додала. Дуже смачне яблучне повидло вийшло, та ще з ароматом ванілі. просто приголомшливо.

Світлана, як здорово, що повидло сподобалося. І звичайно мене дуже заінтригувала нотка ванілі. Впевнена, це дуууже смачно і незвично. Спасибо большое за відгук, дуже приємно.

Готую зараз ваше повидло, аромат приголомшливий варто в домеpooh_lolчерез півгодинки буде готово. Дякую за рецепт

Світлана, я дуже рада, що приготували повидло. Сподіваюся і смак також сподобається, як і аромат)

Леночка, повидло дивовижне!

Правда, я собі дозволила інтерпретацію в кількості фруктів, але повидло від цього не стало мене менш смачним. Спасибі величезне за рецепт.

Я дуже і дуже рада, що рецепт сподобався. Юлечка, спасибо огромное за відгук, красиві, дуже красиві фото і добрі слова.

Леночка, найближчим часом планую освоїти багато з Ваших рецептів.

Буду з нетерпінням чекати відгуків.

Лена, після твого рецепта сильно захотілося pooh_lol мультиварку)))

Тоді треба купувати)))

Взимку, відкриваючи баночку мармеладу, відчуваєш запах літа.

Ось і поспіли в городі дині! Щось відбувається в світі з кліматом. Зараз навіть у середній смузі Росії цілком можливо виростити справжні золотисті дині! Нехай невеликі, але зате солодкі і дуже

Це мій власний рецепт-придумала сама. І готова поділиться з вами-так як це дуже смачно!

Кількість цукру залежить від сорту полуниці, тим більше, солодкість ще дає білий шоколад. Виходить дуже ароматне варення зі смаком білого шоколаду. Після охолодження воно стає густе за рахунок

Фейхоа - дуже і дуже цікава ягода. Перший раз я її спробувала, коли співробітник їздив у відрядження в Баку і привіз таку дивина. Він дуже і дуже бентежився, коли вимовляв назву, а ми

Яблучка для цього варення потрібно брати зелені і крепкіе.Долькі не розвалюється і зберігають форму, просочуються сиропом з лимонною кислинкою.

Рецепт цього джему я дізналася у чудової дівчини Мілени. Цей джем прекрасно йде і як соус до м'яса і курки. Так як зараз не сезон ожини, я джем зварила з замороженої ожини. Спробуйте його

станете автором власної Кулинарнойкнижки, зустрінете

друзів-однодумців і зможете поговорити про все