яблучний конфітюр

Яблука доступні круглий рік, але це не привід відмовлятися від найсмачнішого конфитюра, який можна приготувати вдома. Беріть яблука будь-яких сортів, і сміливо приступайте до створення солодкого шедевра

  • яблука 3 Кілограма
  • цукор 6-7 Склянок
  • мелена кориця 0,5 Чайних ложки
  • вода 1 Стакан
  • пектин 1 ст. ложка

1. Якщо ви не хочете споживати занадто багато цукру, вибирайте яблука жовті або червоні, солодких сортів.

2. Яблука потрібно перебрати, помити і очистити шкірку для кращої соковіддачи.

3. Очищені фрукти потрібно порізати на шматочки, видаляючи серцевину, помістити фруктову масу у велику каструлю з товстим дном. Дно посуду має бути на 2-3 см покрито водою. Тепер яблука потрібно проварити до повної м'якості.

М'яку фруктову масу пропустити через сито і для конфитюра взяти 6 склянок отриманого соку. Деякі використовують вийшло пюре для приготування конфітюру, отримуючи більш густий продукт типу повидла.

5. Чверть склянки цукру змішайте з пектином, введіть цю суміш в отриманий яблучний сік і доведіть до кипіння на сильному вогні. Сбавьте вогонь і варіть ще 5-10 хвилин, часто помішуючи.

6. Додайте в масу решту цукру, перемішайте і знову доведіть до кипіння. Кип'ятіть на сильному вогні не менше хвилини. Конфітюр готовий, коли він стає кольору темного меду і не струшується з ложки.

7. Розлийте готовий конфітюр по стерильним банкам і відправляйте на зберігання.


яблучний конфітюр

Для приготування яблучного конфітюру можна брати зелені яблука або падалицю.

Яблука промити, очистити, дрібно нарізати ножем або подрібнити за допомогою м'ясорубки.

Залити яблука водою, проварити протягом півгодини, постійно помішуючи, через 15 хв після початку варіння за смаком додається цукор (завдяки цукру яблука не втратять свою первісну забарвлення).

Готовність конфитюра перевіряється наступним чином: капнути 1 краплю конфитюра на тарілку, якщо вона не розтікається - яблучний конфітюр готовий.

Далі конфітюр гарячим розкладається по чистим сухим банкам, остуджують, потім закочується кришками.

Яку вибрати м'ясорубку. Ми підкажемо.

Вони це приготували. Подивіться, що вийшло

Опис до фотографії

  • зберегти сторінку
  • 747 людина

Коментарі 21 Що обговорюють на сайті зараз

Щоб залишити відгук і поділитися фотографією страви авторизуйтесь або зареєструйтесь

Дякуємо!

не побачила пропорцій цукру яблук і води.І як перемелені яблука залити водою і варити? Повний туман.

Ой, спасибі, дуже до речі, яблук багато вродило!

в рецепті головне пропорціі- тому спробую рецептуру Миколи Варазашвілі з коментарів.

Дякую за рецепт!

А Я натираю яблука на крупній тертці. При цьому спочатку готую сироп і в киплячий засинаю натерту масу з яблок.Варю хвилин 20 з моменту закипання і відставляю до повного охлажденія.Затем знову варю на невеликому вогні при частому помішуванні до википання зайвої соку, при цьому маса повинна злегка потемніти (1-1 , 5 ч.) На 1 кг.чіщенних яблук 400гр.сахара, 150млводи

Спасибо большое за пропорціі.Теперь хоч зрозуміло, скільки і чого класти !! Автор рецепта просто назвав інгредієнти, а про інше забув.

Піди туди не знаючи куди, додай то не знаючи що? Викладаючи рецепт на загальний огляд вказуйте всі складові.

Таке подібне робіла только додавайте ще ванільній цукор.Смачно.

дуже швидко і смачно.

а які пропорції

Рецепт непоганий, тільки от все таки скільки води необхідно або може води взагалі не потрібно. Пропустити через м'ясорубку додати цукру (знову таки скільки приблизно) змішати і проварити помішуючи.

а рецепт? скільки яблук? цукру? води?

Skolko vodi i saxara nado dobavit na 1 kq yabloki

Так навіщо ще вода, яблука і так дуже соковиті!