Дріжджовий яблучний пиріг

  • борошно пшеничне - 2 склянки;
  • дріжджі сухі - 1 ч. л .;
  • маргарин або вершкове масло - 70гр .;
  • молоко - 150 мл .;
  • сіль -0,5 ч. л .;
  • цукор - 3 ст. ложки;
  • жовток 1 яйця;
для начинки:
  • яблука - 700гр .;
  • цукор за смаком;
1 яйце для змащування виробів.

Дріжджі я брала "Саф - момент" швидкодіючі. Їх 11 гр. на 1 кг. муки. а це 3 повних чайних ложки. Зазвичай на упаковці на дріжджах написано, на яку кількість борошна вони розраховані. Про те, які дріжджі бувають і чим вони відрізняються, тест на якість корисно почитати тут.

Для приготування здобного дріжджового тіста молоко повинно бути теплим. Перемішуємо 6 ст. ложок борошна, додаємо дріжджі, сіль і 1 ст. ложку цукру. Додаємо молоко і ложкою замішуємо рідке тісто. Ставимо в тепле місце накривши рушником.

Хвилин через 20 тісто підніметься пухирчастої шапкою.

Додаємо в тісто 2 ст. л. цукру, жовток і маргарин. Маргарин НЕ розтоплювати, а просто порізати ножем на дрібні шматочки, він повинен бути кімнатної температури. Маргарин потрібно брати для випічки або взяти вершкове масло, тоді пиріг буде більш хрустящім.Муку поступово додаємо до отримання м'якого, що не липкого, еластичного тесту. Муки піде приблизно 2 склянки об'ємом 250 мл. Накриваємо вологим рушником і ставимо в тепле місце.

Коли тісто підійде (приблизно 1-1,5 години), потрібно його покласти на посипаний борошном стіл і гарненько вимісити. Я це роблю хвилин 10-15. Їли потрібно, підсипати ще борошна. Знову накриваємо вологим рушником і ставимо в тепле місце.

Коли тісто знову підніметься, обминають його і можна приступати до створення пирога.

Форму (у мене діаметром 26 см.) Змащуємо маргарином або рослинним маслом.

Ділимо тісто на 2 рівні частини. Одну розгортаємо на 1,5 см. Більше форми. Кладемо розкачане тісто в форму. Виходить корж з бортиками.

Яблука для пирога потрібно нарізати тоненькими шматочками. Нарізані яблука перемішати з цукром і викласти на корж.

Верх пирога прикрашаємо тестом. Я прикрасила гілочками і квіточками з тіста, закріпила всі зубочистками (після випічки їх потрібно вийняти).

Змащуємо пиріг сумішшю яйця, 1ст рослинного масла і 1 ст. л. води.

Випікаємо в розігрітій до 180 ° С 35 - 45 хвилин.

Із зазначених продуктів на форму діаметром 26 см. Пиріг буде з тонким шаром тіста. Якщо Ви любите пироги "товстіший", візьміть форму меншого діаметру, або збільшіть кількість інгредієнтів для тіста.

Питання задавайте в коментарях.

09.12.2010 Рецепт від Олі

c 2010 Вся інформація є власністю автора сайту

При передруці та / або передруку будь-яких матеріалів даного сайту дозвіл власника і активне посилання на даний сайт є обов'язковим.


Смачні яблучні пироги.

Яблука завжди були, є і будуть однією з найсмачніших начинок для пирогів, причому для пирогів з будь-якого виду тесту. Ароматні, в міру соковиті, смачні яблучні пироги можуть радувати нас круглий рік, але чомусь особливо хочеться шматочок яблучного пирога саме восени. Пропоную добірку рецептів класичний яблучних пирогів з різних видів тіста.

Перше місце в "рейтингу" яблучних пирогів по праву займає шарлотка. Це яблучний пиріг на основі бісквіта. Самий нежирний яблучний пиріг. Якщо в шарлотку покласти більше цукру, пиріг вийде з хрусткою цукрової скоринкою. Якщо бісквіт готувати тільки з яблуками, тоді соду в тісто додавати не потрібно, якщо в пиріг крім яблук кладете ще більш соковиті фрукти (наприклад сливу) тоді краще додати розпушувач.

Шарлотка (6 яєць, 2 ст. Цукру, 2 ст. Муки; 500гр. Яблук; 150гр. Слив; 150гр. Абрикос; 1 ч.ложка розпушувача).

Яблучний пиріг з дріжджового тіста - це наш рідний, російський пиріг. Тісто готується довго, але результат того вартий!

Дріжджовий яблучний пиріг (борошно пшеничне - 2 ст .; дріжджі сухі - 1 ч. Л.; Маргарин - 70гр .; молоко - 150 мл .; сіль -0,5 ч. Л .; цукор - 3 ст. Ложки; жовток 1 яйця, яблука - 700гр.).

"Пиріг дуже смачний! Дуже легко готується! Всю осінь пекла, мої саме цей пиріг воліли всім рулетів і шарлотка)))" - це один з відгуків про пісочному пирозі з яблуками, представленому нижче. Пиріг дійсно дуже смачний, головне - взяти якісні масло (маргарин) і борошно.

Пісочний пиріг з яблуками (яблука - 300гр .; борошно пшеничне - 2 ст.; Яйце куряче - 2 шт .; цукор - 1 ст .; масло вершкове або маргарин - 200гр .; розпушувач для тіста - 1 ч. Ложка)

Смачний французький "перевертень". Мало тесту і багато яблук.

Яблучний пиріг "Тарт Татeн (Татін, тата)" (борошно пшеничне - 1 склянка, цукор - 6 ст.л .; масло вершкове або маргарин - 100гр .; щіпка солі, вода - 3 ст. Ложки., Яблука - 1,4 кг .; цукор - 5 ст. ложок; масло вершкове - 50гр.).

Цвєтаєвський пиріг (борошно - 250 гр., Цукор - 3 ст. Ложки; розпушувач - 2 ч. Ложки, масло вершкове - 120 гр., Сметана - 4 ст. Ложки; щіпка солі; яблука - 600 - 700 гр., Сметана - 1 стакан.)

Яблучний штрудель (мука - 120 + 30 гр., Масло рослинне - 1 ст. Ложка, вода - 60 мл; масло вершкове - 50 гр.; Сухарі панірувальні - 3 ст. Ложки, яблука - 600 гр .; цукор - 2 ст. ложки; сік лимона, сіль.)

Пиріг з яблуками і корицею (борошно пшеничне - 300 - 350 гр.; Дріжджі свіжі - 30 гр .; масло рослинне - 2 ст. Ложки, молоко або вода - 200 мл, сіль - 0,5 ч. Ложки, цукор - 2 ст . ложки, масло вершкове - 40 гр .; яблука

600 гр., Цукор - 150 гр .; кориця мелена - 1 ч.ложка; мускатний горіх - 0,5 ч. ложки.)

Пиріг c фініками (фініки сушені - 350 гр., Яблука - 500 гр .; борошно пшеничне - 250 гр.; Яйце куряче - 1 шт .; масло вершкове - 100 гр., Цукор - 100 гр .; сода - 1 ч. Ложка ; окріп - 250 мл., цукор з натуральної ваніллю - 1ч. ложка; Для заливки.)

Кокосовий пиріг з яблуками (кокосова стружка - 50 гр., Борошно пшеничне - 220 гр., Масло вершкове - 150 гр.; Яйце - 2 шт .; молоко - 120 мл., Цукор - 120 гр ..; сіль - щіпка; розпушувач для тіста - 1 ч. ложка.яблокі - 350 гр.; сік лимона - 2 ст. ложки.)

Яблучний торт (мука - 190 гр., Горіхи волоські - 100 гр., Яблука - 200 гр., Масло рослинне - 100 мл.; Яйце - 2 шт., Цукор - 150 гр.; Сода - 0,3 ч. Ложки; розпушувач - 1 ч. ложка, сіль - щіпка; кориця мелена (при бажанні) - 1 ч. ложка.)

Торт сметанник "Яблучний" (сметана - 300 гр., Цукор - 220 гр., Борошно - 250 гр. + 3 ст. Ложки; порошок какао - 10 гр., Масло вершкове - 50 гр.; Розпушувач для тіста - 2 ч. ложки, сіль - щіпка. для крему: сметана 30% - 400 гр., цукор - 120 гр.; лимонний сік - 2 ст. ложки; яблучне пюре - 250 гр .;)

Для пошуку рецептів наберіть в формі пошуку назву блюда або продукту, наприклад: "яблуко", "ватрушки".

c 2010 Вся інформація є власністю автора сайту

При передруці та / або передруку будь-яких матеріалів даного сайту дозвіл власника і активне посилання на даний сайт є обов'язковим.