Содержание

Рецепт шарлотки з яблуками на кефірі та інших кисломолочних продуктах

Шарлотка на кефірі з яблуками порадує тих, хто любить «мокрі» пироги, легко тануть у роті. Цей десерт не вимагає великих зусиль і екзотичних інгредієнтів. Якщо у вас в холодильнику залишився кефір, який ніхто не хоче допивати, його необхідно рятувати. Озбройтеся віночком, і простий рецепт шарлотки на кефірі допоможе вам створити справжній шедевр домашньої кулінарії.

Кисломолочна шарлотка відрізняється від традиційної більш повітряної структурою і м'якістю. На відміну від суто яєчного варіанти, ви отримуєте дуже ніжну, бісквітну випічку з більш тонким і м'яким смаком з вираженим яблучним ароматом. Скоринка не буде такої хрусткою і глянцево-рум'яної, як у прісній шарлотки, цей пиріг ідеально підходить для декоративної обсипання цукровою пудрою, цукатами або подрібненим горіхом.

Рецепт пирога шарлотка з яблуками на кефірі так само простий, як і будь-який інший рецепт шарлотки, і не вимагає спеціальних навичок. Головний секрет випічки з кислим молоком - в тому, що визначає інгредієнт повинен бути обов'язково теплим, щоб реакція з розпушувачем протікала більш бурхливо. Саме це і дасть бажану пишність готового десерту. Ще одна тонкість - яблука беремо солодкі, а не кислі, як в Шарлотці без кисломолочних продуктів.

Вам знадобляться:

  • кефір - 1 склянка;
  • борошно (вищий сорт) - 2 склянки;
  • яйця - 3 штуки;
  • солодкі яблука - приблизно 5 штук;
  • цукор - 1 склянка;
  • сода або розпушувач - 1 чайна ложка.

  1. Приготуйте яблука: обмийте і зніміть шкірку (хоча багатьом подобається пиріг з неочищеними фруктами - так він навіть корисніше), видаліть кісточки і розпустіть плоди на тонкі скибочки. Можна скористатися слайсера.
  2. Просійте борошно, щоб вона набрала повітря - так пиріг вийде пишніше.

Збийте яйця і цукор до появи піни, додайте соду. Не треба гасити її оцтом, так як кефір сам по собі кислий.

  • Змішайте збиті яйця і кефір. Частинами всипати просіяне борошно, обережно перемішуючи. Занадто інтенсивно і довго заважати не варто, інакше з тіста віддалиться все повітря, і бісквіт буде не таким пишним. Тісто для шарлотки на кефірі має бути трохи густіше, ніж на оладки.
  • Вилийте в змащену вершковим маслом (або маргарином) форму частину тесту (якщо ви використовуєте силіконову форму, то випікати шарлотку можна без масла).
  • Викладіть яблука і посипте їх корицею. Якщо вони здаються вам кислими, то можна злегка присипати цукром. Залийте залишками тіста.
  • Випікайте шарлотку на кефірі в духовці близько 45 хвилин, температура - 180 градусів. Щоб скоротити час випікання, можна скористатися формочкою для кексу (у вигляді кільця).
  • Готовий пиріг можна прикрасити на свій смак - цукровою пудрою, кокосовою стружкою, збитими вершками, ягодами або кондитерської посипкою.

    Майже в кожній родині, де є діти, часто залишається зайве молоко, яке вже через день-два стає «підозрілим», і його пити вже не можна. За цим же рецептом ви легко зможете приготувати шарлотку з яблуками на кислому молоці, і вона вийде не менш пишною і смачною.

    Шарлотка на кефірі з манкою виходить ніжною і розсипчастою, і при цьому мало хто може здогадатися, що в її складі є манка (враховуючи упереджене ставлення до неї чоловіків, дітей і навіть деяких дієтологів).

    Вам знадобляться:

    • крупа манна - 1 склянка;
    • борошно - 1 склянка;
    • кефір - 1 склянка;
    • розтоплене вершкове масло - 100 грамів;
    • цукор - 1 склянка (або менше);
    • сода - 1 чайна ложка;
    • яблука - приблизно 5 штук.

    1. Манку необхідно з'єднати заздалегідь з кефіром в окремій ємності. Залиште суміш приблизно на півгодини, щоб манна крупа розбухла.
    2. Додайте тепле розтоплене масло і цукор, збийте.
    3. Всипте борошно з содою, добре промесіте до однорідної консистенції. Після цього можна додати яблука.
    4. Викладіть тісто з яблуками в форму відповідного розміру або глибоку сковороду.
    5. Поставте форму в духовку на 35 хвилин, температура - 190 градусів.

    Маннік краще їсти остиглим - він добре поєднується з кленовим і вишневим сиропом.

    Шарлотка на кефірі з яблуками в мультиварці виходить не менш повітряної і ніжною, ніж в духовці.

    Вам знадобляться:

    • кефір - 1 склянка;
    • яйця - 1-2 штуки;
    • яблука - 3 штуки;
    • борошно - 1,5 склянки;
    • цукор - 0,5 склянки;
    • вершкове масло розтоплене - 50 грамів;
    • сода - 0,5 чайної ложки;
    • ванілін - щіпка;
    • сіль - щіпка.

    1. Міксером або вручну віночком збийте цукор і яйця, влийте теплий кефір і масло, перемішайте.
    2. Вмішайте в просіяне борошно ванілін, соду (або чайну ложечку розпушувача) і одну дрібку солі і з'єднайте зі збитою масою.
    3. Вилийте в каструлю мультиварки половину тіста. Викладіть шматочки яблук і залийте тестом. Якщо ви любите послаще, зверху можна злегка присипати цукром і корицею.
    4. Готуйте пиріг 50 хвилин в режимі «Випічка». Зверніть увагу, що шарлотка на кефірі в мультиварці може готуватися довше, ніж пиріг по стандартному рецептом без кисломолочних продуктів.

    Рецепти на інших кисломолочних продуктах

    Для створення яблучної шарлотки, здатної здивувати ваших близьких, підійде не тільки кефір, а й більшість кисломолочних продуктів. Ще один секрет - збивайте яйця холодними. Так краще утворюється пінка, і на поверхні готового пирога виходить скоринка, схожа на безе.

    Шарлотка з яблуками на ряжанка відрізняється ніжним смаком, красивою скоринкою і приємним ванільним ароматом.

    Вам знадобляться:

    • ряжанка - 0,5 літра;
    • яблука - 4-5 штук;
    • борошно - 300 грамів;
    • яйця - 2 штуки;
    • рослинне масло - 3 столових ложки;
    • цукор - 1 склянка;
    • сода - 0,5 чайної ложки;
    • сіль - щіпка;
    • ванілін - щіпка.

    1. Інтенсивно збивайте яйця, цукор і сіль, поки не з'явиться піна.
    2. Додайте ряжанку і соду, знову збийте.
    3. Просійте борошно, додайте її і ванілін в тісто, ще раз збийте.
    4. Додайте нарізані скибочками яблучка, перемішайте. Влийте масло і знову перемішайте.
    5. Вилийте суміш у форму і поставте в духовку на 35-40 хвилин, температура - 180 градусів.

    Шарлотку на сироватці з яблуками можна готувати без яєць, а значить, їй можуть поласувати і вегетаріанці.

    Вам знадобляться:

    • сироватка молочна - 500 мл;
    • цукор-пісок - 150 грамів;
    • борошно - 300 грамів;
    • яблука - 4-5 штук;
    • сода - 0,5 чайної ложки.

    1. Пересипьтецукром нарізані яблука. Коли вони трохи постоять, злийте утворився сироп. Зайва волога нам не потрібна.
    2. Розчиніть цукор в сироватці, потім насипте борошно.
    3. Змастіть форму (можна покласти пергаментний папір), викладіть скибочки яблук і залийте сумішшю. Тесту виходить багато, тому беріть формочку побільше.
    4. Випікайте пиріг у духовці приблизно 45 хвилин, температура - 180 градусів.

    Шарлотка з яблуками придбає ніжний вершковий смак, якщо її приготувати на йогурті.

    Вам знадобляться:

    • йогурт натуральний - 1 склянка;
    • цукор - 1 склянка або менше;
    • борошно - 2 склянки;
    • вершкове масло - 70 грамів;
    • сода - 1,5 чайної ложки;
    • ванілін - щіпка;
    • яблука - 4 штуки.

    1. Збийте міксером яйця, цукор і йогурт в пухку масу.
    2. Розтопити масло і, трохи остудивши його, влийте в суміш.
    3. Додайте борошно і соду (можна розпушувач), ретельно перемішайте тісто і перекладіть в нього нарізані яблука (кубиками або часточками).
    4. Перекладіть у форму, заздалегідь змащену. За бажанням фрукти годі й вмішувати в тісто, а просто красиво викласти їх зверху.
    5. Випікайте шарлотку на йогурті приблизно 40 хвилин при 175 градусах, подавайте пиріг до чаю повністю остиглим. Замість чаю його можна запивати тим же йогуртом - так, калорійно, але неймовірно смачно!

    Який би рецепт шарлотки з яблуками на кефірі або інших кисломолочних продуктах ви не вибрали, пам'ятайте, що головний інгредієнт - ваша любов до близьких, для яких ви створюєте цей класичний домашній десерт!

    3 рецепта смачної випічки з яблуками

    Готуємо млинці на мінералці - рецепти на будь-який смак

    Заварні млинці на кефірі: різні рецепти і секрети приготування

    Класичний рецепт салату «Цезар»: готуємо по правилам і без них

    На якій відстані від підлоги повісити плазмовий телевізор: орієнтуємося по зростанню домочадців і діагоналі екрану

    На якій висоті вішати телевізор на стіну: рекомендації для монтажу в вітальні, спальні і на кухні. Таблиця безпечних відстаней від очей до екрана в залежності від діагоналі.

    Як правильно відбивати бере: військовий і не тільки

    Як відбити бере в домашніх умовах: покрокова інструкція. Фіксація піною для гоління, лаком для волосся або парафіном. На яку сторону відбивати головний убір для військового параду.

    Гідролізна очищення духовки: заводська функція, і як провести парову обробку в старих моделях

    Що таке гидролизная очищення духовки: плюси і мінуси. Чим відрізняється від каталітичної і пиролитической. Як добитися ефекту гідролізу самостійно, якщо вбудована функція відсутня.

    Мазь «Капсикам»: як препарат для суглобів став популярним засобом для краси

    Інструкція по застосуванню мазі «Капсикам»: склад препарату і механізм дії. Основні сфери застосування і використання в косметології. Чи безпечний препарат, як перевірити реакцію на ліки. Які є аналоги.

    Чим пофарбувати джинси, і як це зробити вручну і в машині-автоматі

    Як пофарбувати джинси в домашніх умовах в пральній машині і вручну. Особливості акрилових фарб. Робимо модні «варенки» за допомогою хлорного відбілювача і марганцівки. Натуральні барвники «з холодильника».

    Як швидко просушити речі після прання і дощу: 9 «п'ятихвилинних» методів

    Як швидко висушити одяг після прання: екстрені методи за допомогою праски, фена і духовки. Сушимо в мікрохвильовці за п'ять хвилин або за ніч під кондиціонером. Що робити, якщо забруднилися в кафе. Які методи знищать річ.

    Як приготувати соус табаско: легендарна заправка для тих, хто любить гостріше

    Як приготувати соус теріякі для свинини, ролів і овочевих салатів

    Як приготувати часниковий соус, щоб гості ахнули і зажадали добавки

    Що клювати Рожевої Курці в 2017 році?

    Василина оглядини: «Мої шестеро синів - мої помічники»

    Мама шістьох синів Василина оглядини впевнена: навіть в багатодітній родині жінка повинна знаходити час на саморозвиток, бути красивою і фізично активною. Про те, як вона все встигає і якими Лайфхак користується - в інтерв'ю порталу Woman365.ru.

    © 2013-2017 Жіночий журнал «Woman365.ru». Передрук матеріалів сайту лише з зазначенням активного гіперпосилання на джерело. Проект інтернет-видавництва «Вебополіс».


    Яблучний пиріг на кефірі з корицею

    • яйця 2 шт.
    • вершкове масло 60 г
    • цукор 1 склянка
    • ванільний цукор 5 г
    • кефір 1/2 склянки
    • молоко 1/2 склянки
    • борошно 225 г
    • розпушувач 1 ч.л.
    • яблука 2-3 шт.
    • кориця 1/2 ч.л.

    1. Яйця, розм'якшене вершкове масло, цукор, корицю і ваніль збити до отримання однорідної світлої маси. Поступово додати кефір і молоко.

    2. Борошно просіяти з чайною ложкою розпушувача і додати тісто невеликими порціями. Добре перемішати.

    3. Форму діаметром 28 см змастити вершковим маслом і присипати борошном. Вилити тісто і розгладити його ложкою. Яблука помити, очистити від шкірки і видалити серцевину. Нарізати тонкими часточками і розкласти на поверхні, злегка вдавлюючи шматочки в тісто.

    4. Випікати при температурі 180 градусів 30-40 хвилин. Остудити і нарізати.