Смачні рецепти

Готуємо разом з eda offline

  • Бутерброди (29)
  • Другі страви (266)
  • Випічка (313)
  • Гарніри (61)
  • Грибні страви (39)
  • Десерти (124)
  • Закуски (252)
    • Гарячі закуски (74)
    • Холодні закуски (60)
  • М'ясні страви (246)
  • На замітку (50)
  • Напої (18)
  • Національні кухні (9)
  • Овочеві страви (132)
  • Перші страви (108)
  • Свята (115)
    • Новий рік (77)
    • Великдень (12)
    • Різдво (2)
    • Хеллоуїн (20)
  • Рибні страви (74)
  • Салати (121)
  • Соуси (22)
  • Тісто для (42)

Яблучний пиріг, смачний, простий і швидкий рецепт «Шарлотка», докладний відео рецепт

Шарлотка з яблуками - один з найсмачніших, швидких, улюблених і простих у приготуванні яблучних пирогів. Рецепт пирога, за яким завжди його готую, пропоную випробувати і Вам.

Як приготувати яблучний пиріг Шарлотка

Приготування яблучного пирога почнемо з того, що три яблука помиємо і почистимо від серединок. Зауважимо, що ми говоримо про яблука середньої величини. Нарізаємо їх тонкими часточками. Щоб яблука не почорніли поки ми готуємо тісто - рекомендуємо їх злегка посипати лимонною кислотою і корицею.

Тепер, замісити тісто для Шарлотки. Потрібно відзначити, що це найпростіший покроковий рецепт і готується дуже швидко і просто.

Для приготування нам знадобиться:

цукор - 1 склянка;

сода - 1 чайна ложка;

У глибоку тарілку розбиваємо яйця - цілком.

Додаємо склянку цукру.

Збиваємо міксером поки не утвориться густа піна. При цьому обсяг збільшиться в 2-3 рази.

Додаємо склянку борошна. Борошно додаємо поступово, просіюючи через сито. Сильно не вимішуємо, т.к потрібно щоб тісто не збилося, не осіло, а залишилося повітряним.

Додаємо соду погашену оцтом, нарізані яблука і знову все акуратно перемішуємо.

Викладаємо все в форму для випічки. Краще щоб форма була викладена пергаментним папером, але можна і просто на змащену маслом і посипану борошном. Розрівнюємо, але намагаємося сильно не тиснути.

Відправляємо наш смачний і швидкий пиріг в попередньо нагріту до 250 градусів духовку на 30-40 хвилин.

УВАГА: перші тридцять хвилин не відкривайте духовку. Інакше наша «Шарлотка» може не підрости і назавжди залишиться маленькою. )))

Ми розповіли вам найпростіший рецепт яблучного пирога Шарлотка. Тепер залишилося тільки викласти його на тарілку, посипати цукровою пудрою і дочекатися коли він охолоне.

Тим часом, можете включити чайник і заварити собі ароматний чай.

Якщо хочете побачити подробиці приготування або усвідомити не зрозуміло моменти - дивіться відео рецепт про те як приготувати яблучний пиріг Шарлотка від domovodstvoby. Все виходить смачно, легко і просто!

Залиште коментар Скасувати відповідь

Щоб відправити коментар вам необхідно авторизуватись.


Приготування різних видів смачних пирогів своїми руками в домашніх умовах за простими рецептами з покроковими фото

пироги - це різновид випічки, яка може виготовлятися з будь-якого виду тесту і начиняють найрізноманітнішими начинками. Можуть бути, як солодкими, так і не солодкими. Однак в даному випадку мова все-таки піде про солодкі пироги.

У домашніх умовах виготовляють пироги всіх форм і розмірів. Різноманітність в даному випадку обмежена лише фантазією кулінара. Можуть бути пироги закритими, напівзакритими і відкритими. Що стосується першого різновиду, то для її приготування підходить будь-нерідких тісто. Напівзакриті пироги візуально нагадують пироги відкриті, ось тільки верхня їх частина виконана у вигляді решітки з смужок тесту. У відкритих пирогах верхня частина - це безпосередньо сама начинка.

Основою подібної випічки, як правило, стає дріжджове (опарне і безопарне), бездріжджове, пісне, здобне, листкове, пісочне тісто. Рідше використовують рідке бісквітне тісто. Його застосування відносить пиріг до категорії наливної випічки. Це означає, що начинку поміщають в заздалегідь підготовлену форму і просто заливають тестом. До речі, такі пироги виходить, що називається, на швидку руку.

Ще одним різновидом пирогів, які в домашніх умовах можна приготувати на швидку руку, є насипні пироги. Для їх створення приготування тіста і зовсім не потрібно. Основа все одно залишається борошняний, але ось тільки додають її в сухому (сипучому) вигляді.

За видами пироги можна перераховувати ще і в залежності від приналежності до будь-якої національної кухні світу.

Масу простих і смачних покрокових фото рецептів з приготування різних пирогів можна знайти в цьому розділі сайту.

Секрети приготування в домашніх умовах

Рецепти приготування солодких пирогів в домашніх умовах досить різноманітні. У кожному конкретному випадку існують свої секрети створення дійсно ароматної і смачної випічки. Однак можна виділити і загальні рекомендації, які допоможуть у випіканні пирогів.

Якщо для приготування пирога необхідно приготувати дріжджове тесту, то потрібно враховувати такі хитрощі:

  1. Яйця обтяжують тісто, а тому їх не варто додавати в тому випадку, коли випічка повинна вийти ніжною і повітряної.
  2. Також повітряним зробить тісто будь-яку рослинну олію, а вершкове додасть дуже ніжний тонкий смак.
  3. Кількість використовуваного цукру для виготовлення дріжджового тіста має бути рівно таким, як це зазначено в рецепті. Надлишок, як і недолік цього компонента не дадуть дріжджів правильно спрацювати.
  4. Всі продукти для замісу тіста обов'язково потрібно довести до кімнатної температури.
  5. Пшеничне борошно перед замісом, як правило, просівають. Це позбавить її від сторонніх вкраплень і допоможе зробити тісто більш повітряним.
  6. Правильно змішати інгредієнти для дріжджового пирога - це ціла наука! Спочатку змішуються сухі компоненти, а тільки потім в них вводять попередньо збиті рідкі компоненти.
  7. Працювати з дріжджовим тестом потрібно в теплій кімнаті з виключенням можливості появи протягів (в теплі тісто буде краще підходити, а ось через протяги воно може впасти).
  8. При випіканні пирогів з дріжджового тіста слід уникати надмірно високих температур. Ста вісімдесяти градусів буде досить. Крім того не можна в процесі випікання відкривати дверцята духовки, а інакше випічка осяде.
  9. Перш ніж відправити пиріг випікатися в духовку, йому потрібно дати можливість підійти. Буде потрібно на це від 10 до 20 хвилин.

Є невелика хитрість в приготуванні бісквітного пирога. Випічка вийде смачніше, якщо в рецепті молоко замінити апельсиновим соком.

Деякі види начинки в рецептах приготування також мають деякі секрети:

  • якщо родзинки перед додаванням в пиріг обваляти в борошні, то в тесті він розподілиться рівномірно;
  • для того щоб начинка зі свіжих ягід або варення не скипіла при випіканні до них потрібно додати трохи крохмалю або пшеничного борошна відповідно;
  • горіхи в якості начинки вийдуть набагато смачніше, якщо їх попередньо підсмажити на сковороді або пропекти в духовці (для цієї мети підійде і мікрохвильовка);
  • сирна начинка вийде особливо ніжною, якщо сир попередньо перетерти через сито.

У разі, коли рецепт приготування пирога пропонує ароматизувати його ванільним цукром або лимонною кислотою знайте, що ці компоненти краще попередньо розвести в невеликій кількості води. Завдяки цьому аромат по тесту розподілиться рівномірно.

Надати пирога апетитний горіховий аромат можна, якщо на дно форми для випікання насипати трохи меленого фундука.

Апетитну рум'яну корочку на пирозі можна створити, якщо змастити його верх збитим жовтком.

Не поспішайте витягати з форми готовий гарячий пиріг. У такому стані він легко деформується. Краще дочекатися поки пиріг охолоне.

Звичайно, секрети приготування пирогів своїми руками в домашніх умовах на цьому не закінчуються, але докладніше познайомитися з ними можна у відповідних рецептах нашого сайту.

Щоб пироги виходили дійсно смачними, повітряними і ніжними, потрібно завжди пам'ятати одне правило: приступати до готування можна тільки в хорошому настрої. Тоді справа будить ладиться і ніякі труднощі не виникнуть!

Допоможуть вам у приготуванні різних видів солодких пирогів наші покрокові рецепти з фото. Вони не тільки детально розпишуть процес готування, а й проілюструють його посредствам фото для кожного етапу.

Чепалгаш є неймовірно смачні і ситні сирні коржики, спробувавши які одного разу, ви вже не зможете про них забути. У цьому рецепті ми не тільки розповімо про те, як традиційно готується це блюдо чеченської кухні, але також поділимося невеликими хитрощами і секретами. Адже недостатньо просто замісити тісто і додати до нього сир, справжній смак чепалгаша розкривається в деталях і про них просто життєво необхідно знати.

4439 0 60 хв. 10 чол.

Якщо серйозно розбиратися, то цей пиріг, зовсім не вважається шарлоткою, в класичному її вигляді. Такий пиріг відомий ще з радянських часів, своїм простим і швидким приготуванням. Найчастіше господині готують його, коли залишилося багато яблук або ж для раптово наскочили гостей. Шарлотка такого виду, стане просто незамінним козирем в рукаві будь-якої господині, особливо якщо знати кілька секретів її приготування.

2528 1 60 хв. 8 чол.

Дуже простий у приготуванні і легкий пиріг, який здивує вас своїм ніжним смаком. Нехай вас не лякає наявність манки в складі пирога, так як гірше його вона абсолютно не робить. Рецепт досить цікавий і незвичайний, варто того, щоб спробувати. Здивуйте членів своєї сім'ї незвичайним пирогом власного приготування, а наші інструкції з покроковими фото допоможуть вам в цьому.

997 0 60 хв. 6 чол.

Пироги з шматочками фруктів або з фруктовою начинкою підкорюють любителів солодкого своїм неповторним смаком. Будь це вишні, яблука або сливи - неважливо, результат завжди перевершує очікування. У нашому рецепті ми розповімо вам, як приготувати пиріг зі сливами так, щоб ви і ваша сім'я не могли від нього відірватися. Крім того, в рецепті є покрокові фото, які допоможуть полегшити процес готування.

1168 0 60 хв. 8 чол.

Тарт Татен є відмінним французьким десертом. Приготування цього пирога злегка відрізняється від звичайних, адже тарт Татен - пиріг-перевертиш, і його зовнішній вигляд підтверджує це. Для його приготування не буде потрібно будь-яких незвичайних інгредієнтів, та й часу теж. Татен зі сливами можна подавати на будь-яких урочистостях або просто під час бесіди з близькими друзями. У нього дуже солодкий смак, тому він сподобається не тільки дорослим, але й малюкам.

2271 1 50 хв. 10 чол.

Приготувати такий чудовий австрійський десерт можна з чорницею, полуницею, горіхами, вершками, яблуками. У цьому рецепті буде розглянуто варіант з додаванням вишні. Адже саме ця ягода надає штрудель особливо ніжний смак з кисленькими нотками. Штрудель з вишнею буде відмінним завершенням сімейної вечері і просто чаювання з друзями. Для його приготування не буде потрібно багато часу, тому пиріг стане кращим частуванням під час приходу раптових гостей.

1847 0 60 хв. 4 чол.

Абсолютно будь-який вид випічки з персиками прекрасний на смак. Пиріг з персиками прикрасить стіл в будь-який час року. Влітку набуваємо свіжі фрукти, а в інші сезони на допомогу прийдуть консервовані. Цей вид пирога буде відмінним доповненням святкового столу, прекрасним частуванням для дітей або просто під час дружнього чаювання.

+1254 0 35 хв. 4 чол.

Ніжний і ароматний фруктовий пиріг залишить тільки найкращі враження у всіх, хто його покуштує. Чудове поєднання слив і яблук надає незабутній смак цих ласощів. Ми вас запевняємо, що ваша сім'я і гості будуть більш ніж задоволені, коли ви почастуєте їх таким пирогом. Приготувати його дуже просто. Ви зможете переконатися в цьому, відкривши наш рецепт з покроковими фото і уважно прочитавши все інструкції.

3020 0 60 хв. 8 чол.

Дуже смачний і ситний малиновий пиріг відмінно підійде для дружніх посиденьок за чашкою чаю або кави, а також для легкого перекусу або сніданку. Він шалено поживний і ароматний. Спосіб приготування такого ласощі неймовірно простий і займає зовсім небагато часу. Скориставшись нашим рецептом з покроковими фото, спробуйте приготувати це частування для своєї сім'ї або гостей. Такий пиріг припаде до смаку будь-якому ласуни!

7781 0 60 хв. 10 чол.

Дуже-дуже смачний і ніжний пиріг з яблуками подарує вам незабутні відчуття! Будь-ласун оцінить смак цих ласощів гідно. Він дуже просто готується, а продукти, потрібні для приготування, зазвичай бувають на кухні у будь-який господині. Як приготувати таку смакоту, ви можете дізнатися з нашого рецепту з покроковими фото.

3398 3 50 хв. 10 чол.

Приготований за таким рецептом пиріг сподобається багатьом. Він відмінно підійде для зустрічі друзів, як, втім, і для будь-якого торжества або просто для сніданку, тому що він дуже поживний. Готувати його зовсім недовго, а смак виходить дивовижний. Цей рецепт підійде мамам, у яких діти не люблять манну кашу, адже погодьтеся, що в такому вигляді манка виглядає набагато смачніше, і малюки неодмінно полюблять це чудове блюдо.

3401 0 100 хв. 8 чол.

Ніжна і смачна шарлотка з ароматними яблучками стане відмінним приводом зібрати ваших друзів на кухлик чаю в холодні зимові вечори. Для того, щоб її приготувати, вам буде потрібно самий мінімальний набір інгредієнтів, трохи більше години часу і наш рецепт з покроковими фото. З нього ви зможете дізнатися, як просто і швидко приготувати шарлотку з яблуками в мультиварці.

1698 0 80 хв. 6 чол.

Напевно, кожна господиня має в своєму арсеналі рецепт того всіма улюбленого пирога з яблучками, який вже можна пекти, не відкриваючи очей. Приготування яблучного пирога - це найбільш вигідний спосіб застосування яблук, коли вони в надлишку. Цей пиріг є паличкою-виручалочкою під час несподіваного візиту гостей або просто сімейної вечері. До того ж, якщо є під рукою мультиварка, готується він в кілька разів швидше. У підсумку виходить прекрасний десерт, хоча і з простих інгредієнтів.

1 341 0 30 хв. 10 чол.

Приготований за цим рецептом яблучний штрудель порадує ваших рідних і близьких холодним зимовим вечором або тужливим осіннім днем. Аромат цього пирога створить домашній затишок і тепло. Для його приготування не буде потрібно нічого незвичайного, чого немає вдома. Та й великої кількості часу він у вас не займе. Подавати його можна як на сімейних традиційних вечерях, так і на урочистостях. Адже, відчувши його аромат і спробувавши його на смак, ви відчуєте себе як в одній з кращих кондитерських Європи.

11319 5 80 хв. 7 чол.

Гарбузовий пиріг, який ви, напевно, не раз бачили в американських фільмах - це дуже просте в приготуванні і дуже смачне блюдо. Самі американці, як правило, готують його до Дня подяки, а також на Хеллоуїн (для цього свята пиріг тематично прикрашають). Цей смачний десерт дуже популярний в Америці і можна порівняти хіба що з «Олів'є» на Новий рік для росіян. Являє собою цей пиріг тонкою пісочне тісто з великою кількістю найніжнішої за структурою і смаку гарбузової начинки. Готується дуже просто, в чому ви зможете переконатися, вивчивши даний фото рецепт.

13361 8 180 хв. 8 чол.

Губад - національний татарський круглий здобний пиріг, головною особливістю якого є багатошарова (зазвичай в 4-6 шарів) солодка або м'ясна начинка. Склад наповнення татарської Губад може варіюватися, але в ньому обов'язково використовується корт - особливим чином приготований на плиті сушений сир, який ви можете зробити самостійно. Про те, як саме готується корт для Губад, а також сам пиріг, читайте в нашому покроковому рецепті з фото.

15076 3 300 хв. 4 чол.

У кожній татарської сім'ї готують Губад - круглий пиріг зі здобного (але не обов'язково дріжджового) тіста з багатошарової начинкою. Татарська Губад буває м'ясної та солодкої. Тісто у обох варіантів пирога може бути однаковим, але склад начинки, зрозуміло, відрізняється. Сьогодні ми познайомимо вас з покроковим рецептом приготування солодкої Губад, яка стане ідеальним десертом для затишного домашнього чаювання або навіть урочистого прийому гостей.

19408 1 90 хв. 4 чол.

Мазурек - це традиційний польський і західноукраїнський великодній пиріг (або печиво), як правило, з горіхами, а іноді ще й з прянощами. Пиріг настільки популярний, що варіанти його приготування є в багатьох європейських кухнях. Однак вихідний рецепт мазурек все-таки польський чи український (у всякому разі, пиріг вже не одне століття випікають у Львові). Саме його ми сьогодні візьмемо за основу приготування смачного мазурек з горіхами.

1748 0 120 хв. 10 чол.

Ревінь з давніх часів був традиційним інгредієнтом європейської (в тому числі російської) кухні, а зараз опинився незаслужено забутим. Але ж з цього овоча (так-так, ревінь - саме овоч) виходять чудово смачні страви, особливо випічка. Щоб не бути голослівними, пропонуємо вам приготувати приголомшливий пиріг з ревенем за класичним шотландському рецептом. Впевнені, це блюдо підкорить вас своїм свіжим, трохи кислуватим смаком і неймовірним имбирно-апельсиновим запахом!

1863 0 110 хв. 4 чол.

Американці люблять готувати просту їжу, на яку не потрібно витрачати багато часу і зусиль. Такими ж невибагливими, простими, але при цьому досить смачними виходять у них пироги з різноманітними начинками. Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі рецепт американського яблучного пирога. Незважаючи на простоту, він виходить ніжним, соковитим і ароматним. Така випічка точно сподобається вам і вашим близьким, і готувати американський яблучний пиріг за цим рецептом ви будете ще не раз.

11120 0 100 хв. 12 чол.

Яблучні пироги - один з найпоширеніших варіантів десерту. Їх печуть з найрізноманітніших рецептами, однак той, який ми запропонуємо вам сьогодні, по-своєму унікальний, тому що ми докладно розповімо і покажемо на фото, як спекти круглий пиріг-кільце з найніжнішим заварним кремом і декором у вигляді троянд з яблук. Впевнені, такого ефектного і смачного яблучного пирога ви ще ніколи не готували. Якщо це так, то саме час спробувати!

6010 0 140 хв. 8 чол.

Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати ідеальне блюдо для романтичної чаювання. Саме так можна описати основне призначення мигдалевого пирога з полуницею, докладним рецептом якого ми готові поділитися з вами. Якщо ви поки не вирішили, що спекти на день Святого Валентина, спробуйте скористатися нашим рецептом з фото. Крихке хрустке рубане (або пісочне) тісто разом з полуницею і пишними вершками привнесуть в будь-яке святкування романтичну нотку.

2757 0 120 хв. 8 чол.

Приготування новорічного столу може стати захоплюючою грою для вас і ваших малюків, якщо ви будете працювати разом. Діти вірять в Діда Мороза і люблять солодке. Тому запропонуйте їм разом з вами зліпити солодкого Діда Мороза з ароматного здобного тіста на нашу пошаговому рецептом з фото. Повірте, цей нескладний процес захопить вас всіх і принесе справжнє задоволення, не менше, ніж дружне поїдання цього забавного діда-растеряша.

2977 0 120 хв. 10 чол.

Насипний угорський пиріг - це досить незвична в плані приготування випічка. Вся справа в тому, що за рецептом відсутня необхідність замішувати тісто, все компоненти для нього кладуть в сухому вигляді. А для того, щоб пиріг мав звичну консистенцію, додають до нього вершкове масло. Під час запікання воно тане і просочує «сухе тісто». Таким чином, в приготуванні пиріг дуже простий, що, до речі, позначається і на швидкості його приготування. Часу на це піде зовсім небагато!